Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Банана.
    Велат дека колку е добра за дијареа, толку е и добра да го регулира организмот.

♡BuBaLe♡ and Petar80 like this.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Да пригреам вода млака и мала лаж мед така?
    200 гр вода?
    Ајде сега ќе пијам и сабајле

♡BuBaLe♡ and Petar80 like this.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

@vitamina кога те читам како да ги слушам мајка ми и сестра ми,цел живот имаат мака со тврда столица и се што е напишано овде им е пробано ... Повремено само корисно нешто ќе се погоди и после пак исто.Суви сливи потопени во вода да омекнат и смокви,ленено семе и јогурт,киви пробај... Тешко е те разбирам и пробувај се што ти кажуваат и како што кажа Лејди не се откажувај,биди упорна.

4. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Незнам ѓумбир дали смееш.
    Ќе ти забрза организам.

Petar80, Jas! and Aleksandar1212 like this.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Ne nemojte gjumbir u bremenost

Vitamina edna obicna casa so voda sosem mlaka neka e i lazice med

6. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Едвај ве исчитав и тоа на рати. Не сум наспана салам, нервоза ме јаде, пмс у велико, вријам за глупости, од сабајле еден куп обврски, на сето тоа документи му фале битни на мм, хаос дома се превртевме, на крај ги најдовме на бош место, ма да секогаш ни стоеле сите заедно на едно место. После ке пишам за Ноле, неверства и зимници ако не пречи тоа што сум далеку од 40 години, 26 имам :D да завршам уште нешто додека не завршил денот :D

VladeMila, Petar80, Val-Dim and 20 others like this.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Нема тоа никаква врска со амбициозноста на мајката, или терање ќеиф.

Јас лично сметам дека детето треба повеќе работи да ги проба за да се пронајде, или самиот родител да увиди за што детето има талент (не само желба) за да може да му помогне и охрабри го, да го потурне напред во времиња кога детето е обесхрабрено (а ќе биде, без разлика колку всушност сакало нешто. Ќе губи интерес, ќе губи волја и тоа е нормален период).
    Ако родителот гледа талент за нешто треба да го охрабри детето да продолжи, не е тоа терање ќеиф, туку обврска кон детето на некој начин.
    Камо среќа да имав родители кои мене знаеле правилно да насочат.

Друго, постојат работи кои се само од полза за иднина на детето, вложување за неговиот интерес и подобро утре, како на пример англиски јазик. Тука нема желби, потенцијали, туку станува ко потреба во денешно време, а и големо олеснување за во иднина.

Трето, убаво е детето од малото да стекнува чувство за одговорност и обврска, секако соодветно за возраста.

8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Се испукавте за денес?!

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Да не ме мислите :D
    Пратив маж лекови да купи плус сливи плус смокви нека има.
    Плус маслиново и вода и мед се ќе консумирам у тек на деновите па ќе видиме дали ќе има подобрување. И така ништо од тоа не е штетно

10. galapce

galapce Форумски идол

Дама направи си Витаминче. Ако нема обични,свари си суви сливи.
    И јас го имав истиот проблем во бременост,јас в многу суви сливи.

11. Annath

Annath Форумски идол

@vitamina скoрo се смееш дa јaдеш... aмa рaбoтaвa е дa не дoбиеш прејaки нaгoни зa wc. Зa пoчетoк, сигурнo имa вo aптеките, земи клизмa зa децa дa се прoчистиш. Пoсле нa глaднo ќе пиеш секoе утрo млaкa вoдa сo мед.
    Инaку, сите штo имaле мaкa сo зaпек, aкo гo јaдaт нaвечер oвoшјетo штo прoтерувa (сливи, кaјсии, киви, смoкви), утрoтo oбaвезнo се oлеснувaaт.
    Мaјкa ми вели декa семките oд сoнчoглед јa прoтерувaaт, не знaм дaли истo би билo кaј тебе, бидејќи секoј oргaнизaм рaзличнo реaгирa.
    Ќе мoрa дa нaјдеш нештo штo ти oдгoвaрa зa oмекнувaње нa стoлицaтa. Мене нa пример, oд круши ме фaќa дијaрејa, aмa не би ти сoветувaлa дa прoбaш, oти ги немaте истите круши тaму, плус кaј мнoгу луѓе ствaрa зaпек кo штo гледaм.

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

100деца на м2
    Пуканки на мени кај сите. Киднав од мајките више не можам да муабетам. Ми се јаде стек од кафана, мм ме откачи. :(

Добро вечер на сите!

13. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас бев подобро кога насабајле ќе пиев една лажица ленено уље. Ама во труднички велат не се пиело лененото.
    Не верувам дека ќе ми дадат чепчиња овде без рецепта а и не би знаела како да се снајдам да им објаснам иако очајно ми требаат.
    Го чекам маж ми лекови да ми донесе ми препиша докторката.
    Насабајле ќе пробам со млака вода плус навечер смокви и сливи па ќе пишам што како.

На сите ви благодарам за одвоеното време :*

14. pandelka

pandelka Популарен член

Ајде по едно, оддамна немам частено :)
    diff-types-coffee.jpg
    Инаку неверство не признавам, затоа имаш 20/30 години да се одлучиш со кој ќе се врзиш а не после да не ти одговара. Колеги на работа се швалерисуваа, колешката ни на крај памет дека и мрда газот:x , гледам дека и други се меркаат|( чиниш тинејџери во заљубеност се..
    Од зимници мајка ми спрема тарана и губи , јуфки да не речам :) , ајварела , пинџурела е под знак прашалник не сме мн мн со мм по нив имаме остаток од лани. Компот некоја тегла од вишни. Ќе пљуснам некое пиперче со лукче и македанче и сосот од зеленчуци ќе си го направам . Тоа е се од мене за зимава :)
    Дрва уште немам (facepalm)

15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Јaс денес се oлеснив зa 30тинa илјaди. Ќе грееме дупе зимoскa.

Зимници не спремaм.
    Ајвaр купувaм Мaмaс, a вo време кoгa е еуфoријaтa пoмaгaм пo кoмшии зa теглa aјвaр:)

Кечaп јaде сaмo купечки.
    Мене пa нaјубaв ми е дoмaшниoт, aмa сo цениве нa пaтлиџaните не ни пoмислувaм.

Јуфки, тaрaнa...дoaѓaaт кaкo бaбинскa пoмoш.

Живa туршијa стaвaм. Јaдеме кaрфиoл и крaстaвици, другoтo гo чувaме зa гoсти:)

Тoлку oд дoмaќинлукoт.

16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Зимница и ние не сме почнале уште, викаше мајка деновиве да сукаме кори и тарана ама незнам што ќе излезе.
    Ќе правам кечап по рецептот на свеки, ептен ми се допаѓа, се надевам нема да го утнам :)
    Ајвар правиме и до Декември нема :lol: туршија ставаме ама едно мало тубе и така.

Јас бев купив фустан и се изнаплакав и размислувам дали воопшто да одам на свадбата :tmi: не можам, ништо живо не ми стои, нагоре слабичка а стомакот и нозете ТОПКИ :(
    Пробав еден сечен фустан под гради и уште толку ме прави огромна, тесно нема шанси да облечам и не знам што ќе биде :(

Се заборавам да прашам @Dust како е татко ти?
    А и од @MilaP нема вести, @MilaP пиши како сите?

17. fallenangel

fallenangel Популарен член

(fingers)(fingers)(fingers)
    Добар ден,како сте?
    Наминав на кратко да ве поздравам.
    Почнав да читкам да видам што пропуштив ама се откажав, не ме бендисаa теми на муабет како неверство, пречење присуство на некои членови на темава.(lalala) Стварно некогаш се зезаме и претеруваме ама па без шега и смеа не бива, а некој што од хумор не разбира негов проблем.:x

Од зимница спремни се јуфките, тараната и џем од сливи.
    Си работиме заедно со мајка, комшиници на помош не фала, не секој работи чисто.:!:
    Годинава ќе се спрема лутеница и ајвар но во помали количини за разлика од минатите години пошто лани ни ја ограбија зимницата|( па поучени не спремаме за цело маало.:devil:
    За купување на готов ајвар, лутеница, џем немам ништо против. Ако се конзумира ретко од истото нема да биде преголем трошок три теглички колку од стрв. Ама бидејќи ние сме големи јадачи на јуфки, тарана, ајвар лутеница, џем мора да си правиме, поевтино не фаќа сметајќи ја и маката.
    Според мене домашно подготвена зимница има подобар вкус.

@vitamina го читнав твојот проблем. Мој совет тие да пробаш со црна чоколада да каснеш наутро. Читав дека има најмногу антиоксиданси и дека се конзумира наутро за редовна столица. Ако не бива со тоа земи јогурт, овошје како јаболко, портокал, банана, суви смокви или испиј малку како/кафе со цимет во него. Секој организам различно реагира така да колку ќе ти помогнат овие совети не знам.

18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@sanjaeva патлиџанот ние по 20 ден.го земавме.За 1000 ден.цела зима ќе јадеме домашни салца.Барем знам што јадеме.
    Во се ставам.Манџи,преливи за тестенини,гулаш итн...

19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Oд пaзaр? Кoј?

Petar80 likes this.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Битпазар.

Petar80, Lady Phoenix, Annath and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.