Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    36.200
    @anina Потполно се пронајдов во постот. Се доживувам како непоправлив перфекционист за се околу мене. Ако нешто е изместено од редот на нештата, погледот ми застанува таму. Додека не се постави како што треба, не останувам спокојна. Подреденост на облека, подреденост на предмети, се ми е скалдирано во свеста за сместување на нештата, дури и во сонот можам да одговорам...
    Сите сме приказна за себе...

На ArmaniCode, toogood, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Абе девојки, почуствувате земјотрес денес, поточно сабајлево околу 7.
    Јас во полу сон како да осетив, се стресе цел кревет, дури и едната врата од плакарот што ми е со огледало како да ја слушнав да се тресе.
    Маж ми вели не почувствувал ништо.
    Или пак ми се причинило.

А во колку беше затемнувањето? Штета што го пропуштив.

3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Затемнување ?????/
    Мене цел ден ми е темно пред очи

На kukla21 и anel им се допаѓа ова.
  4. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @lunicka морав да ти одоговорам:!:
    Разликата измеѓу мојот дом и било кој каде сум влегла, е во тоа што кај мене нема многу ситници кои ми одземаат време. Немам украси, сувенири, слики, цвеќиња..... Самото тоа што нема џиџи-миџи ти дава доволно време да се посветиш на тие работи како седување на шкафовите и фиоките. Кај мајка ми во дневната нема што нема. Па милион ситнурии кои само збираат прашина а не вршат никаква функција. Кај мене се тоа оди во канта. Мојата дневна има само една огромна вазна и ништо друго како декорација. Со самото тоа децата нема што да растураат. И фиоките да ги отворат од комодата под телевизор нема да најдат ништо друго освен здравствените книшки и тек тук некоја тетратка со рецепти.:D
    Во цела куќа прашина бришам за 5 минути. Целосна генералка ми одзема најмногу 2 часа.
    Кога е просторот празен полесно се средува и чисти па ти останува доволно време за да ситничариш по облеката. Некогаш дури и од досада]:)

На ArmaniCode, toogood, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.035
    Допаѓања:
    36.200
    @НаталиЛили затемнувањето на Сонцето беше во 11.50 часот.
    Штета што си го пропуштила :?:

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.182
    Допаѓања:
    43.988
    Хај женски

Станата од 5ипол сум, малата се наспа и не разбуди сите. На малото толку му треба и он одма стана полн енергија . Само јас и мм |-) поспани .
    Средив децата , се спастрив малце , доручек за малата за градинка , мали да доручкува и почна денот.
    Ги испративме двајцата на работа и градинка и со мали средувавме низ дома.
    Обично секој ден одвојувам по мин 2 часа за средување , со паузи нормално . Секое станување отварам прозори луфтирам . Местам кревети . Ако не се наместени за мене не е средена и собата .
    После дневната ја средувам , усисувам. Играчки собирам ..:D
    Секој втори ден пуштам две машини . Денес три ми се собраа . Среќа имам сушара па штом се испрерат ги ставам на сушење и средено е тоа . не пеглам! Никад !
    Ептен некои кошулки , ф‘стани 8)

Сакам да е средено и чисто ама со две деца тешко е , не се постигнува да е нонстоп чисто. :worried:
    Секој ден готвам , мора еднаш да има топол оброк. Додека готвам мали ми се плетка низ нозе , па кенка , па морам со една рака да готвам со друга да го држам :nod: така да ...многу интересно и не е
    Кога спие ја средувам кујната .
    Кога е топличко шетаме надвор два часа мин. на игралиште . :) ово оно .

И така
    Сеа средив скоро се ...идам да напраам кафе .
    Заслужено си добив кутија цигари од сопруг , бил горд на мене за возачката .
    не ви кажав , од цела трема вчера денес мускулите на нозете ме болат ко да сум копала .
    Ама се исплатеше , возев што возев едно 45 мин. на крај човекот од комисијата ми честита за супер положено ми ја предаде возачката во рака . :D
    Сега полесно се дише

ајде женски имајте убав ден :*

На ozbilnazena, ArmaniCode, toogood и 15 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    101.835
    Ми се стемни денес и без помрачувањето на сонцето.[​IMG]
    Требаше да си земам стара рентген снимка да ја зачадаm со свеќа и да се ѕверам во сонцето.
    Ќе си пукнам од мака.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.286
    Допаѓања:
    111.725
    Денес некако ми е тивок форумов :P Ја одам да си земам кредитна картица од банка, да му удрам на трошење? Што викате? Да си купам убави балетанки, нова ташна, нешто да се подновам :D

Имајте убав викенд, ве гушкам :*

На ArmaniCode, kukla21, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.559
    Допаѓања:
    289.437
    Да си купиш и да си се подновиш(fingers).

И јас божем со ниет да испаднам да шетнам по дуќаните, ама мојов нема клуч и седам чекам да дојде:swear:.
    Туку исфрливме пола од неговиот плакар со облека, ми се чини 70% од облеката која ја имал купено од пред да ме запознае без дискусии ја напика во големи црни вреќи и заедно со стари постелнини, крпи...во црвен крст.

Е сега мал проблем си отворив.
    Нели во една врска сите сме еднакви и важат исти правила за да биде фер:?:.
    Ми рече дека со некои алишта кои ги носам преку ден и во неформални прошетки сум делувала како тинејџер:tmi:, и дека доколку он се прашува за мислење не ми доликувало на возраста да следам таков стил:shake:.
    Ова одамна ми го имаше кажано и мојот одговор беше купи ми нови, поубави нема проблем.
    Он си исполни неговиот дел од договорот...ама уште срце јуначко да ги спакува и исфрли.
    А колку ми се само убави кожените јакнички на пример, а и на рачните часовници и наочари им најде мана....а ептен сум кул:(.

На ArmaniCode, AngelOfArh, Mrs.Bass и 8 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Oла лејдис:hai:

@anina баш по теписите те запаметив во другана тема :lol:.
    И јас како анина се водам по таа логика помалку ствари почиста куќа и кај мене е се на најминималистичко сведено уредувањето, плус голема работа вршаат вградените плакари еден куп па се е полесно за одржување и најбитно немам теписи за чистење:rofl: а ни завеси за перење и пеглање.:wasntme:
    :wasntme:
    Затоа пак и кај мене сите плакари се под конец средени, не растурам, не растура ни за некое чудо ни мм, децата се уште мали за сами да се облакаат така да во секој момент и во црна темнина можам да се снајдам дома.

Туку мене @galapce ми предвиди дека ќе касам без кхм, кхм, ете не касам ама сум се распушила:smoke::worried: пред тоа ќе испушев една, две цигари во месецот сега веќе тегнам 7-8 во денот и секој ден си викам од утре ниедна не палам и пак истото го правам.(facepalm)
    Кога е тука мм како да се пазам од него, не дека може да ми забрани ама ми држи лекции кои страшно ме иритираат и гледам да ги избегавам тие предавања, е сега не е тука и ја одма се расчурив као оџак.:x:x

@Espadrila честитки за ќеркичката.:hug:

На ArmaniCode, Sky-butterfly, CrazyOne и 7 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @danichap kako be taka,da si menuvam draga garderoba pri promena na status,zaradi razlicen vkus na partnerot? :wasntme:
    Razbiram so tek na vreme da se menuvaat spontano nekoi raboti pa donekade mal del i nacinot na oblekuvanje.
    No menuvanje na sopstven stil do polnenje crni kesi so garderoba?:wasntme:
    Ja nisam odavde :lol:

12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.559
    Допаѓања:
    289.437
    Еми јас му сменив од глава до пети, не само облека туку и брада, фризура, обувки:tmi:.

Кај мене не станува збор за целосно менување на стил.
    Формалната / деловната гардероба и вечерната секако остануваат нечепнати. Па и за преку ден сум најчесто кошулче и сако или џемперче.
    Ама си имам 2 кожени јакнички кои не ги обожава:rofl:, па и во комбинација со наочари и рачен часовник кои истотака не ги обожава сум му делувала како тинејџер]:).
    Ама жена, он цела црна вреќа напуни збор не кажа, јас ќесенце да треба да фрлам се потам и кукам :rofl:.

На Mrs.Bass му/ѝ се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Nema vrska koj na kogo,znaci sepak do toj stepen tolku detalni primeni odednas,mi se cudni:)

14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.559
    Допаѓања:
    289.437
    Делува одеднаш поради преселбата.
    Не гледам логика да носиме во другиот стан стари тенџериња, тави, облека и слично.
    Инаку јасно е дека човек се вљубува во внатрешните квалитети на партнерот и да постои општа физичка привлечност.
    Облека или фризура не е критериум за избор на партнер, тоа е менливо и минливо.
    А посебно доколку е еден од оние мажи кои стварно нема време и трпение да се замара што носи па што и да му купиш е задоволен и не го сваќа тоа на негативен начин или нешто наметнато:).

На Mrs.Bass, Annath, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @galapce некогаш ете едниот партнер има поголем вкус па на некој начин му сугерира на другиот партнер како да си го подобри стилот, нема ништо чудно во тоа, барем за мене.
    Кај мене па обратно од Дани, мм е тој што донекаде има голем удел во мојот тн стил, ја лично сум најсреќна во тренерки ама со него кој е ептен онака по модата се прилагодувам да бидеме нели и двајцата дотерани а не тој среден од глава до петици а ја како парталка покрај него, не оди тоа.
    Пред мм фустани, сукњи ретко, ретко облекував тој ми купува фустани и сега си носам и по дома летно време и за излегување, само тој не ми исфрли се во црни вреќи, плави беа.:rofl::rofl::rofl:
    Мм не ме сменил мене како личност само ми ја прилагоди гардеробата да бидам полична и подотерана, да личеме еден покрај друг.:?::lol:

На AngelOfArh, Mrs.Bass, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  16. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Сугестии во бракот во однос на гардероба, изглед, никогаш не се на одмет. Мм на пример не се разбира многу во мода па дури и сам инсистира да одам со него кога купува, или бара мислење како да се облече. Мене во однос на гардероба не ми рекол досега ништо, ама ми кажал како најубаво ми стои косата кога е собрана, па нема зошто да не го послушам и почесто така да ја собирам. Бракот е компромис:)

На Mrs.Bass, danichap, Val-Dim и 4 други им се допаѓа ова.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Дани, барем направи една модна комбинација со работите што треба да одат во аут и постирај ја во Модни критики, да ти стои за спомен:lol:, а можеби и ќе го предомислиш ако надвладеат позитивни критики за истата.

На Hipster и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Da se razbereme,ne mi se cudni sugestiite i predlozite,tuku naglata promena me zacudi i baranjeto da se oprostam od nekoe parce obleka koe mene mi e megu omilenite.:worried:
    Jas ne bi se oprostila.Mojot stil e eden vid moja licna karta.
    Takvata promena ne bi bila jas.No ne znaci deka ne bi kupila nesto sto nemu mu se dopaga kako lici vrz mene.

На Bozica1980 и Val-Dim им се допаѓа ова.
  19. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Добар ден и од мене. Јас цел ден сум надвор па пред малку се прибрав. Како ме издува ветарот, дремка ме фаќа сега и ме мрзи кафе да направам.

Да Ви кажам цел ден се смеам и ваљда не делувам на некоја нетачна. Бев до матичниот доктор на мајка ми рецепти да и земам. И сси чекам ред поштено, иако пензионериве беа излезени, не чекав многу да дојдам на ред. И го измеркав докторов убаво и тоа. До кај 35 години имаше и симпатичен беше.
    Таман се прибрав дома, сестра ми вика гости ќе ми дојдат и во дневна ќе седиме. Облекување патиките и да ме нема до центар и до Матица. Се початив три книги на англиски. Враќајки се накај дома во автобус пак смеа ме фати.

На Bozica1980, joy1 и Annath им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    10418468_10202590207036355_3576423929894596611_n.jpg

На joy1, Val-Dim, butterfly4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.