Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Dobro utro
    Kafeto napraeno uste mm da stane od krevet
    Beba seta de vo spalna de vo detska,samo cekori se slusaat:D
    Denes na meni perenje tepisi u dvor:),kere vozbudeno za utresniot den,veli odvaj cekala u skolo da trgne:wasntme:

На jasna83, ALISA0000, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    Добро утро!

Ај бујрун на кафе!

На jasna83, ALISA0000, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    @Sesil
    јас обожавам мачки и чувам мачор 6 години стар, сега децата кога ќе дојдат, му реков на мм избриши си од главата било какви идеи дека мачорот ќе биде успиен, подарен или истеран од дома. и нон стоп налетувам на коментари од луѓе,
    „и сега, што ќе правиш со мачката децата кога ќе се родат?„
    „мачката исфрли ја„
    „мачешко влакно е најопасно за дете„
    „мачката е љубоморна ќе ти ги гребе децата„
    „ќе оди у креветчето да ги угуши дур спијат„
    итд.
    Ми се сере од коментариве.
    Друго, мојот мачор е дома чуван, не оди надвор, нема контакт со други мачки, кастриран е, чист и миризлив.
    Секако дека нема да дозволувам децата кога ќе се родат да оди да спие со нив, ќе пазам и сето тоа, особено затоа што е персиски мачор и ќе излажам ако речам дека не се митари, паѓаат влакна ко луди, ама постои решение и за тоа.

А дека не би им дала на децата да фаќаат мачки од улица не би, колку и да обожавам мачки. Се знае каде се улична мачка се пика и ровари, од каде јаде, и со колку други мачки има контакт. Тука си во право.

На kjukli, ALISA0000, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro
    Rabota i kafe,standard :)
    I jas cuvam dve macki i toa so dete kako sin mi.
    Odobreno i od doktori e.
    Mozam da kazam deka pocisti se od poveketo luge sto gi znam.
    Gi banjam ednas nedelno,a i tie se premnogu pedantni pa ne se ni valkaat :lol:
    Ulicni zivotni i jas ne sakam da se vo moja blizina.

@Offspring i jas mrazam komentari kako trebalo da se oslobidam od mackite.
    Mene iskreno po zal mi e za macinjata,koga ke gi fate sin mi da gi gnjave .... grevcinja :(
    Go imaat izgrebano no toa vo igra,dodeka mi bese malo ednoto mace.
    Se mitarat ama i mojata dolga kosa paga na sakade ako e veke muabetot za vlakna.
    Ic da ne se zamaras zaradi zajadlivi komentari,ke vides ke dojdat dvete angelcinja na svet a maceto ke bide presrekno za novite clenovi :hai:

kafa.jpg
    images.jpg

Последна измена: 31 август 2016
    На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kjukli, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А знаете ека мачките имаат паразит кој ве "врзува" за нив? Првенатвено е наменет за ловење глувци затоа што делува на моториката, а после и да "припитоми" и лови?! Гледав за ова на НГеофрафик. Имаше испитување на луѓе кои долго чуваат мачки и дефинитивно точно е ова.
    Се гледа дека ич не сакам мачки, така?

На YoungandBeautiful, jasna83, ALISA0000 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Добро утро...
    Рано си легнав после месец и повеќе, рано и станав.После многу време се будам у мир и тишина, без бука и галама.
    Денес ќе средувам околу викендицата, гостиве хаос ми оставиле, а и флаша шток неотпакуван остаиле, дали намерно незнам.
    Многу блиски гости ми беа, па може затоа...
    Имајте убав и успешен ден.

На jasna83, ALISA0000, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски.

Од утре во школо(poolparty).Едвај чекам да почнат децава со обврски,после едвај ќе чекам да имаат распуст и така се во круг...

@kukla21 се прибра ли?

На jasna83, ALISA0000, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.471
    Вчера коментирав дека никој ЛП не ми пишува :D затоа утрово директна една уште у насловот „SEKS“! Е не, ќе му ја мислиме :clap: :lol:
    Ај добро утро! За прваче што купувате за подарок?

На sanjaeva, jasna83, ALISA0000 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Не сфаќам како ме врзува?
    Незнам да ти кажам право често размислувам на таа тема како ќе се понаша спрема нив, затоа што он е стар и научен да царува и сета љубов нему да му е дадена. Дали ќе биде љубоморен, дали ќе тагува, дали ќе бега и ќе се крие, дали ќе им фрчи на децата...
    Иначе не е дружељубив, обично кога ми идат гости со деца или без, се повлекува некаде и го нема дур не си отидат.

На Esmeralda-MD, Sesil, Petra777 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    I moeto postaro e takvo dodeka pomaloto sin mi go dave a ova stoe i ne bega.
    Moze i ke oseka nekoja ljubomora kon bebinjata,sepak so edno bebe nemas vreme za mnogu aktivnosti ne pak so dve ama veruvam ke se snajdes, a moze ke bide ljubopiten da gi zapoznae odma.
    Vazno ke se nauci na novata okolina,i tie kako i lugeto se prisposobuvaat.

На Esmeralda-MD, Sesil, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Па да, со обзир на тоа што го преселував со себе 200 пати во различни станови, градови и држави, можам да ти кажам дека не е врзан за околината. Обично викаат за мачките дека се врзуваат за околината, ама изгледа мојов не е, дека не оди надвор, па нема створено територија. Него исто му се фаќа, само нека им што да се клопа хахаха.

На Esmeralda-MD, Sesil, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро,
    Од зимници бидејќи гледам уште се врти таа тема само некој патлижанки ставени со маслиново масло во тегла, такви со повеќе зеленчуци исто во тегла. Другото од 15 септември па натака. Инаку сум од помош кога се прави зимница печам мешан мелам не лупам

На jasna83, ALISA0000, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.
    Станав во 7, ја баравме цуцлата и видов не видов донесов друга.
    Да го гушнам таа да му влезе под бодито скоро до под пазуви.(facepalm)
    И пак продолживме. Едната во уста,другата во рака.

Сонував драга личност што не треба. Се надевам нема да ми го расипе ова денот.

За промена од турското со кое сакам да ми почне денот,си направив инстант со гранули,ама претерав со јачината,ставив две лажички.

Утре ден за градинка а ние спиеме уште до ниедно време. Топлинките не се погодија,кога оди му излегуваат. Дали тоа значи дека си барам опеавдувања да не го носам?(tumbleweed)

Би спиела уште,не дека не..

На Viktorijaaa5, mareane, jasna83 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    На една од овие женскиве групи по фб излезе прашалник од една жена, а нејзин докторат чинам, како анонимна анкета, а кој се однесува за и околу жената. (искрено, го започнав, но не го довршив пошто беа мнооогу прашања, а јас немам толку време за одеднаш, скоро 300 прашања биле, па не можев да извлечам конечен заклучок што точно е темата, НО).
    Прашањата баш ме замислија. Беа во стилот дали мислиш дека си среќен, дали мислиш дека другите се посреќни, дали мислиш дека имаш кој да те носи по потреба изненадно на автобуска во раните утрински саати, дали имаш по случај на потреба каде се сместиш на една недела, дали имаш кој да ти помага по дома ако се разболиш....
    Многу интересни прашања.
    Да те замисли да си ги дефинираш луѓево околу себе, кој за што и за каде е. Не дека ќе ги избришеш. Пошто од брзанициве во денешницата можеби во обратна ситуација и тебе би те избришале....туку зборов е за најблиските во опкружението.
    Мојов заклучок вака во себе размислувајќи е дека ДА имам такви луѓе, што на момент ме исполни. Но веднаш потоа си кажав, да имам такви кои срдечно и несебично би ме примиле, спроведиле, помогнале.НО, кога тоа ќе биде еднаш-два пати и на 3-4 дена.
    А за повеќе?????
    За повеќе си кажав- Не дај Боже....
    А пари исто не дај Боже да треба јас да барам да позајмувам...

За зимниците...со маж ми на почетокот од бракот некако по готовани бевме. Сега некако мерак ни е сами да си правиме. Де пиперки за во фрижидер, де ајварче, де компот, де салца, де ракија....
    Ќе не биде за домаќини :D:D:D
    Убав ден :coffee::coffee:
    кафево утрово ептен ми се погоди

На mareane, jasna83, ALISA0000 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Јас од мојата мачка не би се откажажала. Исклучиво дома чувана, почиста од мене ми се чини. Е паѓаат влакна, ама и од куче паѓаат. Кога дојде братучетка ми со бебе пред некој месец, абе ова љубопитно, не прекина по бебето да оди, да го душка. Воопшто не покажа љубомора. А и братучетка ми не се испотресе дека има мачка, иако бебето го пази како очи во глава зашто порано родено. Мојава е као куче станата. Не сака непознати луѓе, бега и се крие, ама за бебево беше заинтересирана.

И така. Интернетов не ми дава попладне да ве читам. Се чини дека кога ќе заврши работно време во Телекабел, и на нето му завршува. До кога ќе го имаат проблемов не знам.

Неотпакувани работи немам. Тоа што ми донесоа за станот, све се отпакува. Особено чаши и чинии (освен ако не ми се по ќејф) не стојат спакувани во моја куќа. Сакам да користам разновидно, а не сум по кршењето, па така не би чувала.

За случајот на @lunicka :x. Ако толку имаш грижа на совест, само купете ги лековите на рецепт, треба да се 100 и нешто денари и толку. Од луѓе кои кенкаат дека немаат, а деца им одат по одмори, па кој сака нека го плаќа тоа, преку глава ми е. Жалосно е што ние вода во очи немавме (пред да дојдам да живеам со либето, еден период), а кај нас доаѓаа да плачат луѓе дека немаат, а водар и повеќе од нормален живот. И ми се повраќа од мајки кои децата си ги користат како оправдување за да си тераат ќејфови. Ајде да не се расприкажувам многу, никаква фамилија имам.

А вие имајте убав ден! :sun:

На Viktorijaaa5, Dgirlll, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    141.740
    Dobro utro.

Koga bevme u bolnica za zolticata, prvo prasanje od doktorkite bese dali nekoj od roditelite e pushac i vtoro dali imate macka vo domot.

Ne znam ni oti ni kako. Kaj maticen odma istite prasanja za redovna kontrola. Ginekologot istite.

Jas uste ne bi cuvala doma macka ne oti ne gi sakam tuku poradi ovie prasanja od doktori pedijatri i ginekolozi.

Zdravje ako drugata godina se ispolnat planovite ke ima malata labrador retriver. I dvor od 500 kvadrati za da si igra.

На Viktorijaaa5, mareane, jasna83 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    :hai::hai::hai:
    Тука сум,издишана од се.Последен ден на работа.
    И како по обичај,работа како за три дена оти вчера ме пречека рикнат компјутер:@
    Не знам зошто,ама години назад последниот ден пред одмор ми е најтежок.
    Верувале или не,вчера сум заспала со телефонот во рака,читајќи ве:sweat:
    Да бидам искрена,уште толку ме изморија некои муабети што ги прочитав.
    Почнав и јас да рипам,прерипувам:|

@galapce тортата сигурно нема да ја видиш,можеби ќе биде од песок и морска вода,а можеби и у виду животинско царство:P,како мојата,така и неговата;)

На mareane, jasna83, ALISA0000 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Јас пак несакам кучиња да чувам. Мислам не дека ги мразам, ама не би чувала во стан мала сорта куче, ни па голема во двор. Затоа што ослободуваат некој лош мирис , плус серат каде стигнат и прават неред.
    Мачка на пример е педантна. Сере и моча на едно место, самостална е, и сама се чисти. Можам да го оставам цел ден затворен мачоров во стан,кога ќе се вратам дома се стои на свое место, ако идел во ВЦ се е затрпано да не се гледа и да не смрди од таму, плус дома не се осеќа никаков мирис дека има животно. Додека на пример овде кога поминувам низ населбава покрај една куќа, имаат вучјак во дворот, откорнува на кучешка смрдеа, особено ако е влажно времето, тоа неможе да се опише како смрди.

На kjukli, Esmeralda-MD, evangelina.ina и 7 други им се допаѓа ова.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    добро урто, добар ден:hai::hai:ете ме и мене......
    Многу теми сте развртеле,:?: не можам да ве стасам:^)
    @Bozica1980,за прваче се носи тетратка, боички, моливче, гума, боенка.......кои како сака ..... се разбира и чоколадо.
    Да фатам работа па се читаме:hai:

На mareane, galapce, jasna83 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Околу муабетот од вчера
    FB_IMG_1472630391684.jpg
    ДДен!

На mareane, galapce, Esmeralda-MD и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.