Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

@toogood и те како ми беше потребна возачкава , купивме кола за мене уште лани ама ете сеа тек завршив затоа и ми трае само 13 години . Да завршев на време ќе беше 15 години :wasntme:
    Овде без кола си ко без нозе , ништо неможеш да направиш. Во голем град имаш повеќе можности , воз , метро , пеш :D
    Вчера прв пат се качив во кола , малата ми кажа Полека мама Полека . :rofl:
    Извозев низ град малце :)
    Кај нас исто има шума во моја близина , знае да претрча еленче , срничка . Некоја лисица .
    Под тераса ми помина еднаш лисица од памет ме извади :sweat:
    Инаку @danichap ептен ми се свиѓа јакничката . Ние со мм често си делиме совети што како убаво би ни стоело, одиме заедно во шопинг .
    Он сака повеќе да се облекувам шик и сл. Ама јас гледам да е практично. Со деца надвор на игралиште треба нешто комотно . Кога пазариме сите заедно со деца понекогаш има чудни погледи , мислат оваа кутра млада мајка со две деца на 16 години родила |(
    Кога одев во автошколата , повеќето беа 17 18 годишњаци па и мене ме сметаа како нив.
    Гледаа чудно кога почна стомакот да расте и кога ќе дојдеше мм со малата да ме земат :o
    Шогивртам :D

Имајте убав ден женски :)

2. lunicka

lunicka Форумски идол

Званично изјавувам дека се шекнав,мрднав,звркнав...синоќа рано заспав па се разбудив на полноќ со очи како тацни од филџани...па гледав некои филмови...па плачев во неколку наврати...иако филмовите беа комедии...сабајлево станав во 6 прилично суицидно расположена,направив пита,ќерка ми ме одвлече да си купи фармерки,ги платив и ми рече дека сум слободна сама да си се вратам дома.Спржив некое рипче колку да не приумрат овие од глад ,син ми ме тормози да сум му направила раванија.
    Некој денес ме праша нешто,одговорив не знам што...и така.
    Помрачувањето ,полната месечина ,пмс-от ли е во прашање не знам.Ете колку да не ми е досадно.

anina, mareane, kukla21 and 8 others like this.
  3. anel

anel Популарен член

@lunicka , те разбирам сосема. И јас сум со недели во никакво расположение. Некогаш ќе се издигам како некоја баба од 5 часот, некогаш цел ден ќе го преспијам. Постојано вознемирена. Ако е пмс предолго трае. Чудно е како некои неважни личности и случки можат да ти пореметат мирот. Не видов ни помрачување, ни полна месечина, немам желба ни на тераса да излезам. Ме изморува ваквата душевна состојба. Мора да се преземе нешто.

lunicka likes this.
  4. Stories

Stories Популарен член

Ne znam vo koja zemja si toogood,ama ke recam samo bravo.:xBravo za sozivotot i privilegijata da ziveat tolku pogodno.
    Inaku jas se iznasetav,soncevo bas proletno,toplicko.Utre se spremavme da setnime po planina,ama velat ke :rain:,pa ke vidime kaj ke zavrsime.
    Ubava vecer na site:d:

anel and Annath like this.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Уууу... каква убавина [​IMG]!!! Ако му ги покажам фотографииве на мм под итно ке се исселиме од Скопје. А, верверички има и на мојата улица. Кога пијам кафе на тераса ги гледам како одат по жиците од кабелската, па на боровите... Многу се слатки и воопшто не се плашат од луѓето, а и никој не ги вознемирува... Пред некоја година на улицата видоме и лисица, куна, а понекогаш и понекој залутан еж-ко знае да се прошета... Можеби заради близината на Водно.
    Секако мора да се превземе нешто... За старт саботна журка на Фемина ... ние околу и преку 40...

anel, anina, galapce and 7 others like this.
  6. imelda

imelda Популарен член

Od zatemnuvanje nishto ne videv, debel oblak, stana malku potemno oblachno i tolku.
    Denes, mi se lepna od glava, i bash mi se pomrachi i sonce i mesechina. Nekoi neblagodarnosti na svetov, vechito si im dolzhen oti delish DNK, shto kolku i da im dadesh, malku im e. Lopata da im dadam! I pak nekoj neka dojde da mi prodava semki za familijarni vrednosti, i za nego lopata. Bezobraznost. Ozgora, me krstija za novi kochnici deneska i site chetiri gumi.
    Vikaat, site stvari dobri ili loshi se deshavaat vo trojka. Ke si legnam da go zafrknam praviloto, dosta mi se dvete deneska.

lunicka, Annath, Hipster and 2 others like this.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Ништо од журката :D... Сите спите, шетате, гледате филм или ... :D Па, што и да превите е супер...
    А, јас сама да си направам журка? Еве, може со шармерот од нашата младост 8) !

Cuci81, lunicka, Annath and 5 others like this.
  8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Dobro utro devojcinja! Padna prvoto sonce i site odma vo setnja! Jas cel den go proskitav vcera! Parkce, zooloska, rodenden i koga sonceto zajde shopping :)
    Poslednive 2 nedeli fino se iznakupuvav moze do leto pauza da pravam! :)

Pravam kafe, ajde koj e za! Imam i lokum.. mmm sum zaboravila kolku e vkusen! :)

Mrs.Bass, Cuci81, CrazyOne and 5 others like this.
  9. referentka

referentka Moderator Staff Member

За мене без шекер.
    Идам одма

Daleron, anel and kukla21 like this.
  10. anina

anina Популарен член

Недела^_^
    Ден за шеткање(hollest)
    Ама не чини времето. Кај нас е облачно:envy:
    Може и за мене едно кафенце, кога веќе варите(fingers)
    Без шеќер:!:, заради дитата, де.

CrazyOne, Annath, anel and 2 others like this.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Кукле фала на кафето јас тек сега го пијам денес е тмурно не е за шетање не и ни за работење за ништо:(Се надевам дека овде ќе си се дружам иако сме вака сите тмурни ко времево.колективна метеопатска депресија не фатилаБлазе вас во Скопјето кога имате парк зоолошка трговски барем има каде да си го трошите времето а ние во помаливе градови за 1 саат сите бутици ќе ги поминеш и толку

lunicka, CrazyOne, Annath and 2 others like this.
  12. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

За мене локум, обожавамммм.
    Кафето ви го оставам, не сум љубител.

Вчера денот и јас го искористив за шетање. Бевме во Скопје со децава. Прошетавме, малку шопинг, само во зоолошка не отидовме, а толку сакав. Бетер од децава сум. Немавме каде да паркираме. Гужва ептен. Три круга свртевме и се откажавме.
    Ај на лето здравје.

Јас ве частам доручек. Варени ѓевречиња.

ArmaniCode, CrazyOne, joy1 and 4 others like this.
  13. referentka

referentka Moderator Staff Member

И кутија цигари земете женски !!
    ке трачариме денес, нема друго.
    Е ако деее...да испереме усти и ние !!

Daleron and anina like this.
  14. mareane

mareane Форумски идол

@НаталиЛили многу сакам кувани ѓевреци ај стави слика и рецепт во соодветните теми јас правев некни ама некако не ми се погодија баш

anina likes this.
  15. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Не сум до толку домаќинка. :DКупени се :D

ArmaniCode, mareane, CrazyOne and 2 others like this.
  16. anel

anel Популарен член

Ех, не било вечерна журка, туку утринско дружење. Ако, ако:clap::coffee::smoke::rofl::rofl::rofl:

Ова смеењето следи после трач партијата. Чудно е како можат некои луѓе негативно да влијаат на расположение, ама и како некои да ти го направат денот убав. После синоќешното дружење со драги луѓе денес сум нов човек, таа од пред некое време, старата, се вратив;):rofl::rofl::rofl:

Решивме денес да шетаме со мм. Е сега е проблем:wasntme:. Син ми веќе не доаѓа со нас па некако шетање низ парк без дете ни доаѓа како за пензионери|( . Не сме ни за шопинг нешто расположени, ни за шетање по планини, одлуката падна едно кафе на кеј. Некако ни е чудно тоа што до вчера сме го правеле тројцата, сега треба сами:D. Ни треба време да се навикнеме дека си порасна детето.:doh:

@Val-Dim и јас го слушам Здравко, иако не баш од мојата младост, повеќе од моето детство, ама си ја сакам неговата музика. Оваа ми е омилена

Zdravko Colic - Ti si mi u krvi - (LIVE) - (Usce 25.06.2011.):

Имајте убав ден, јас ред е да го искористам сонцето:sun::sun::sun:(hollest)

ArmaniCode, Mrs.Bass, Cuci81 and 9 others like this.
  17. anina

anina Популарен член

Boss Gold пушам... Одговараат за сите?(fingers)
    @mareane дај бе мила стави аватар:nod:
    За варените ѓевреци ќе ви кажам рецепт
    Исто како лебот се месат па се варат па се печат во рерна.
    Мислам дека разбравте:lol:

mareane, bittersweet and anel like this.
  18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ej ako se pusi kaj drug da se sobirame. Jas doma ne davam da se pusi. Ama kafe i lokum ke donesam! :)

anel and anina like this.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Кај мене е доволно топло да се пуши надвор, па ај повелете.:lol:
    А цигарите пошто на ниедни не смее да има која фирма се, сите исто изгледаат така да иако пушам марборо не сум фраерка.:wasntme:

Вака изгледаат цигарите тука.:puke:

https://img.washingtonpost.com/rf/i...tes_australia.jpg?uuid=spH-7kC8EeOci-je6zx1Ww

И кај мене топличко уште, сонце грее, со децава се шеткараме, јас бројам денови додека се врати мм, друг пат не мислам дека толку ќе го убедувам да оди далеку од нас, тешко ми е сама без него, не само за децата туку си се навикнав да е тука до мене, ептен ми фали, ај уште една недела, после ќе има.....:party:(hollest):P:*:rofl:

Инаку кафе и дружба прифаќам, локум не сакам, едно не ми се допаѓа вкусот, друго ме потсетува на умрени луѓе, секогаш на износи кога има а е посно сите носат локум така да не го сакам.

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Како што пушев битер ми се згади и ја изгасив. Уф одвратни се опаковките, одвратни. Сфаќам се јас, Ма не мора да се до толку живописни бе, не сме ние малоумни, знаеме дека нечинат цигарите, многу ме напнаа сите станале експерти и само пропагираат откажување. Фала што ни кажавте, ние не знаевме до сеа|(

Нејсе да ве прашам нешто дами, дали сеуште готвите со запршка? Знаете класична запршка со брашно?
    Баба ми самот ака готвеше манџи ама мајка ми ја мрази и никогаш не става.
    Ама слушам баш во еден неврзан муабет дека дома сите готват со запршка. Она збуњен и изненаѓен работава.

MacenceEna, Annath, lunicka and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.