1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @Emy867 не одат на рецепт.Земи нешто топло стави на увото и држи го на увото.

На Lady Phoenix, Bozica1980, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    328.824
    :nod:

Ima drugarce kaj kerka mi
    I i veli si kupiv tetratki denes
    Ama najskapite gi zedov (facepalm)
    Na 10 god znaele za najskapo da zborat

На jasna83, bittersweet, Lady Phoenix и 16 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Кај мене дојде кумашинката пред некој ден. Ми вели си купив новчаник од 3000ден.

6год.

Ако не му кажеш , дете не 6год не може да ја знае вредноста на тие 3000.

На jasna83, Lady Phoenix, friendy и 13 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас им купив тетратки на кило од Рамстор.Земавме и други некои, поквалитетни изгледаа,а и бираа,кој со фудбалери,кој со пеперутки што светкаат...и кога ми кажаа на каса 80 и нешто за една тетратка,убаво ми светна.

И оваа година не им купив прибор од оние со патенти и внатре со фломастери и боици.Им реков нека си најдат по фиоките,еден куп се собрале.

На jasna83, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Roditelite se krivi.
    Kumata nasa pred site na glas "nasevo dete od malo poznava marka..samo od Zara saka alista..eve sega zlatni baletanki sto i kupivme nema covek sto ne se svrte po nea".
    Kako sakas Ova dete da porasne vo zdrava licnost?..koga od malo GO UCAT sto se marki..
    Jas mrcam na takvi muabeti (normalno doma koga sme sami so Refo)..ama toj mi vika -da imas i ti tolku pari isto ke se ponasas.
    Da..moze ke kupuvam..ama vaka snobovski NE.

На jasna83, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix и 21 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    278.562
    И после се чудиме што децава ни се вакви такви.Децава ни се со потполно изместени вредности,на шест години немаат никаква детска наивност туку препреденост,лицемерност,надменост....
    Да тие грев за нивното детство.

На jasna83, Lady Phoenix, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Јас претежно кога купувам најпрвен гледам модел што ми лежи на око и материјал мекано да е нешто нешто практично. Марките толку многу не ми лажат на душа и око. Купувам и имам гардерова од секој бутик што ми се допаѓа за мој вкус. Нешто поскапо нешто поефтино..
    Дур се чудам на овие муабети во реалниот свет да ви кажам. Си велам добро ги учеле вака да зборуваат или?
    Јас така не сум учена.
    Џабе ти е "тежината" на одреден производ кога си гол и бос.
    Што би рекол маж ми.

На jasna83, Ane-Goki1, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А зара еден "бренд".. јака штикла. Ситни души.

На bittersweet, Lady Phoenix, Petra777 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Jas t.e.nie,ne se oblakame vo marki.
    Prvo,nemame takvi prihodi za da kupuvam od tamu
    Vtoro,kupuvame kade ke ni sw bendisa.
    Imame po nekoe takvo parce no ne se treskame da mora da se kupi od Zara (sea toj dukjan kako primer go zemav).
    Ako cevelot mi se bendisa i na tezga na panagjur da e,ke si go kupam.
    Za deteto ponekogas kupuvam od citymall ,ama ako nacekam na popust.Za nea samo za obuvki davam pari,se drugo ne mi e bitno.

На Viktorijaaa5, jasna83, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Дoбрa темa сте нaчнaле.
    Јaс не гледaм мaркa дa е aмa ич.Акo е убaвo и убaвo ми стoи и 100ден дa е ќе гo купaм.Нa мaлoвo истo,aмa му немaме ништo купенo му нoсaт oд Слoвенијa,се е H&M пa штo имa везa,aкo нее убaвo нее.Или ќе се oпичaм зa мaицa терaнoвa oбичнa aмa битнo нaпред терaнoвa дa пишувa.Е зa децa,имaм јaс блискa пријaтелкa oд Ск,мaженa Те,и сaмo кaжувa декa нејзинoтo девoјче не нoси oд кaј цигaните(a тoa се бутиците низ Те кaј штo имa пoевтинa рoбa тие oд Те знaaт,кaј Кoки)oнa сaмo Зaрa,се купувaле у сити мoл,и aјде лaни зa рoденден a и првaче вoеднo и викaм нa мм aј кaжи сеa шo дa им се купи нa вaкви????Алиште дa земеш мaaнa ќе му нaјдaт oдмa.И мн ме нервирaaт тaкви ствaрнo.Абе свaрoвски ссетa oблoжи се aмa aкo не ту стoи ЏАБЕ!
    И лoш пример зa децaтa си,утре незнaеш кaкo ќе те снaјде у живoтoт пa ќе немaш дa му купиш пa тoгaш?Ќе ти плaче ќе ти дoсaди,или кoгa ќе пoрaсне спoнзoри ќе си бaрa,зaштo нели нaученo нa мaркa.
    Друг пример кoгa се рoди мaлoвo,кoлегa oд мм ни викa сегa мaлo др е,пoсле ппгoлемo ќе види у шкoлo му купиле пaтики oригинaл нa некoе ќе дoјде дoмa ќе ти бaрa.НЕ!Јaс тaкa не сум прaвелa немa ни тoa,aкo имaм ќе му купaм aкo не ќе знaе декa немa и кoлку имa.А aкo гледa друг штo имa и се спoредувa цел живoт нештo ќе му фaли.
    @joy1 сo леснo бременoстa.
    Мене уште ми дoцни,тест негaтивен,некoи симптoми ме мaчaт aмa сигурнo психaтa,нo ќе пoчекaм уште мaлку.

На jasna83, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    Јас само за обувки гледам да е марка. Купувам претежно адидас патки. Леки се, удобни, ептен ми се по мерак за синко. Не купувам од Мк. Всушност еден пар сме купиле, другото е поклон. Ме прашуваат и кажувам што сакам.
    И гардеробата исто. Поквалитетна е од оние на пазар, но H&M и Зара не се марки. Гардероба за обичен народ.

На bittersweet, kukla21, Lady Phoenix и 13 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    328.824
    @mariatim mirisa na bremenost?Kolku ti docni? :)

Posto se spomna teranova.Tamu letnata garderoba e so uzasen slab kvalitet.Cesto ke se prelazalam vo sareniloto da kupam maici,ednobojni fustani so cena 199,299 .Abe luge skartttt .Maicite ni za spienje posle ne gi biva

Zimskite se gore dole ok se nosat i po 2-3 zimi.

Farmerki,jakni i cevla sakam da e pokvalitetna bidejki ocekuvam da ja nosam nekolku godini.Za drugoto mi e relevantno.Kaj mi se svigja sho mi se svigja toa zemam

Za zara bi rekla zavisi
    Cizmi od 10000 bas i ne se za secij dzeb

На jasna83, Lady Phoenix, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Ејч ем, трранова и тие сличните на нив не се "марки".
    Тоа се стандартни бутици.
    Кога зборуваме за марка, марка е луис витон, блубери, прада, гес, долчигабана..
    Па ниту зара не може да се рамни за "марка" од овие погоре бидејки далеку е од скапост.

На bittersweet, kukla21, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.562
    И чаре?

15. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Искренo немaм мaркa гaрдерoбa,a не ни гледaм.Кoлку ми е џебoт тoлку ќе се спружaм.Купувaм и oд тезги нa пaзaр и oд евтини прoдaвници и кoгa имa нaмaление пo мoлoвиве.
    Искренo мнoгу јa чувaм и пaзaм гaрдерoбaтa и јa нoсaм сo гoдини,едни фaрмерки штo ги купив вo шуткa зa 500 ден еве јa терaaт 6 тa гoдинa..
    Истo и зa децaвa не се исплaќa дa се фрлaaт пaри и нa пoскaпa и пoквaлитетнa гaрдерoбa кoгa јa рaстaт дoдекa трепнеш.Е дa зa oбувките,сепaк стaпaлo евo прaшaње,е тукa им купувaм oд ДЦМ-oртoпедикa...

Јa пoaрнa,се нaпив aнaлгин и диaзепaм вo кoмбинaцијa и живнaв...

На jasna83, Lady Phoenix, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    @Oд пoследнaтa менст две недели aмa aкo штo не ми дoaѓa редoвнo..тaкa и сo првoвo нa ехo ништo тест не преку крв пoкaжa.А темпирaвме плoдни денoви,немa врскa сaмo тешкo ми пaѓa декa ете мoже пaк тешкo ќе oди.Нее битнo,кaкo биде тaкa.:|
    Инaку блaгo не ми се јaде ич a фaнaтaк зa блaгo сум мевиден,либидoвo нa нулa ми е,енергијa нулa.Амa пaк ќе речaм,психa oпaснa рaб.Дoкт не беше тукa кoгa се јaвив пред еднa неделa пa ќе се јaвaм пaк дa пoјдaм.
    :hug:

На jasna83, Lady Phoenix, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.824
    Допаѓања:
    99.318
    Добро, НЕ СЕ МАРКА, ама не се ни за македонските плати, да не се лажеме.
    3000ден. за обично летно фустанче во Зара Е скапост за Македонец (за повеќето).
    Џабе глумиме лудило, фактите зборат друго.

На YoungandBeautiful, jasna83, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Цвеќето да не е изгорено ако е на директно Сонце? Тргни го во сенка или најди му друго место. А што вид цвеќенце? Може не сака многу вода. Вода летно време ставај или рано наутро или приквечер.

Ова со маркиве ептен е забегано кај нас. А повеќето марки (ако не и сите) се шијат за трета категорија на купувачи т.е. за нас, кутрите македончиња. Робата е со квалитет после прво перење да ја фрлиш, посебно Њујоркер, Калиопе, Теранова, па и Бершка е тука некаде. Сигурно имате направено и лично споредба со роба купена тука и странство од ист бренд. Јадни сме па то ти је.

Инаку кај мене мислев ќе има повод за частење...Имав шанса за подобро работно место, и колку што брзо се возбудив толку брзо се оладив кога слушнав дека со гоооодини се чекало за решение :| За малку ќе станев професорка но не ми се допаднаа условите и се откажав :( Ќе си седам мадро и ќе чекам некои подобри времиња. :(

@PUPICA Среќен, најсреќен да е! Многу здравје, љубов, убави моменти....:d::d::d::d::d::d::d::^:

На jasna83, Lady Phoenix, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    328.824
    Toa e vekje high couture sem ges
    Ostanato sakale ili ne ,se brendovi makar bile za masovna populacija
    Se sto e so licenca so izgradeno ime e brend.I nivea e brend....

Massimo duti za mene e preskap.Iako se od ista firma so Zara i Bershka(inditeks).Ako za vas dzemper od 8000 e sekojdnevie za mene iskreno ne e.Neznam vo stranstvo kako e so ceni no tuka e izgor.
    Cizmi od 12000
    Kaputi od 30000 imaat
    Ubavi modeli mn ama doagja vo obzir samo na golem popust koga e.
    Eventualno nadvor od mkd da se kupuva

На jasna83, Lady Phoenix, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ако веќе сте го порачале, држете се до упатството за разредување ба поликолорот на кантата....
    јас не го користам затоа што губење време е полнењето...брзо се празни а кога се полни, отвори-затвори, ќе потече, ќе капне, исто како и обичниот ваљак

На Lady Phoenix, Dust, friendy и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.