Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Еднаш двено пие и тоа го крши на половинка
    за три пати теоретски шанси нема, што ако заспие и не се разбуди - нејзино мислење :sweat:

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @Umbrella22
    Тежок терет носиш.
    Мораш да побараш помош. Сигурно постои некоја личност чие мислење мајка ти го почитува.
    Незнам...
    На првото нејзино ме боли, не можам ... земи го телефонот и демек се јавуваш на “Ало докторе“. Објаснувај како се ја боли, како нема сила .... дел од она што тука ни пиша. Кажо ги гласно нејзините податоци - име, презиме.И климај со главата, повторувај добро, добро , демек ти даваат совет. И како испаничено изреагирај кога ќе ти речат дека “те упатуваат на ден тој и тоа да се јавите на тој и тој доктор (ти во меѓувреме размисли каде би сакала да ја однесеш), закажано - мој термина И ако не се јавите на закажано- казна за лажна пријава, непојавување на м.термин бла бла ...
    Мораш да ја излажеш некако.
    Можеби звучи глупо, но да се проба.

3. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Леле @Moira... foxy lady.☆☆☆☆☆
    Одма ме потсети на песнава:

П.С. Се надевам Луничка нема да ми замери што коментирам во темава наместо во Модни критики, ама тука ми е попријатно за пишување.

Пријатен ден дами.

На bittersweet и Moira им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Добро утро или добар ден на сите!:)
    Веќе два дена по ред станувам покасно од нормално, не знам што ќе да е. :^) Ова малово кога се буди тогаш станувам. Се гледа дека е подобар, се врти во круг и ме тера и мене да се вртам. А мене ми се врти на прво свртување, ама кој те прашува.:whew:
    Големиов е седмо одд. Моментално сите му се петки, само математика има четворка и го туркам, уште сега не го оставам да ги испорасипе оценките. Сега ако не учи ќе си остане неписмен цел живот. Основата во училиштето е најважна.
    Инаку интернет нема во соба до распустот. Доколку му се сите петки тогаш ќе добие за време на распустот и после пак ќе му биде исклучен. Има една безвезална игра, абе да го оставиш цел ден ќе ја игра, на ручек не слегува, очите не можеш да му ги видиш. Збори, збори устата пена ми фати. Е да видиш како се сече кабел на интернет. :@

@Umbrella22 Според симптомите што ги спомна наликува нешто како депресија или анксиозна состојба. Жената си има здравствен проблем и може да и помогне само лекар. Не е совет како да направиш некои колачиња или сл., тоа е сериозна состојба каде е потребна помош од стручно лице.

На bittersweet, galapce, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Ајде бе женски...денес нема ни добро утро, нит кафе, нит вишновача..а јас пред еден таков предизвик сум ...што нит во телци, нит во говеда сум....ме фаќа мерак сабајлечки да бапнам една вишновача (пошто ептен сум по пиењето), па после баш ме брига на која страна е шнолата или патецот...:D:D @Daleron .
    Ама нели де, тоа само на зборови, оти пустото од крв и месо сме, а не од цемент и арматура....па мислата ќе ти шета и низ глава и низ тело, па откако ќе си замине и ќе си најде решение, ќе не фрасне по здравјето....тахикардии, настинки, главоболки и сл., си знам јас....од искуство на паталец а не само гаталец....
    Ај да ни минат со лесно....
    Убав ден женски...

П.С:редактирам...додека го пишам постот со 100 прекини, сте испратиле кафиња и поздрави ....

На Teodora* и Daleron им се допаѓа ова.
  6. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Добар ден жени!Многу лошо неспиев синоќа, еве и зошто, времево тапа, како ноќ да е. Ќе се одмара на тросед, нема што друго...

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Добар ви ден!
    Легнав со тел.во рака да ги одморам нозеве, времево е некако влажно студено.
    Ми исцицаа крв, резултати утре, не можам пак да се облекувам.Инаку синоќа пак морав да посегнам по апчињата за смирување, зашто се ми дојде преку глава.
    @Umbrella22 се согласувам со феминките погоре.Жената е во такви години назад не може, напред не умее.Мој совет е да ја натераш да излезе од дома, ако е пензионерка нека се дружи со нив.Дружењето ќе и ја разбуди желбата за живот и тогаш ќе почне сама да си води сметка за своето здравје.На сила не можеш ништо да направиш.Ете можеш и ти да ја придружуваш некогаш чисто да осети дека има некој до неа.Немој да мислиш дека и е лесно, разведена е вие сте големи, си го барате својот пат.Значи лек е само дружење и обврски.Ниеден седатив не го одржува човек како тоа.
    Како неписмена боцкам на телефонов.
    Edit. @Moira ,баш си секси.

Последна измена: 27 ноември 2014
    На Moira му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    :bandit:
    има некој?

Еве ме и мене денес... оправдано бев отсутна, поминував проверка на знаење и конечно си ја обновив лиценцата за работа. А кога ќе ја подигнам, поим немам, треба да соберам некој денар, 600 еврејчиња не се малце :?:

Сабајле по лекари и лаборатории трчав со малиот, затнат е никаков, очите затворени, инфекција закачил во градинка. Ама нека ми е, кога не послушав да го чувам дома месец дена после прележана сипаница, јас си го пуштив во градинка една недела порано. Среќа нема температура, чисти му се градите, ама мора атб. Е тоа не сакав, ама со стрептокока нема играчка.

Јас си седам, топло чајче, капки за нос, марамчиња до мене, и фемина. Се прашувам дали ќе има работа денес, сакам да има, побрзо ќе ми помине денов, ама од друга страна, одвај дишам, па како ќе работам (facepalm)

Моира, да не се спремаш некаде надвор да се пораѓаш?

Ај да ве послужам малку чајче со рум и лимон, моево не е такво, на должност сум, не смеам да пијам 8)

На bittersweet, green.eyes, do-re-mi и 4 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Да нарачаме нешто вакво?Руско чудо,може и да помогне.[​IMG]
    1212.jpg

На Ariel, Teodora* и Daleron им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    И јас да ви препорачам нешто за настинките. Лесно е сирупчево за примање. :whew:

primigocel_zps8c85112d.jpg

На evangelina.ina и butterfly4 им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Со мед и лимон...[​IMG] .
    @Daleron ,ќе ги расипеме помладиве ма...

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Не сте арни, јас помислив озбилна е @Daleron и си викам не сум видела ваков сируп за децава, ај може го нема кај нас :bandit:

На bittersweet, green.eyes, Teodora* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Анатх, не бе женче, на ГАК ќе се пораѓам...има време до странство, се' со ред, прво здраво право дете, после брзо и лесно отселување :D
    Фала на комплиментите женски, ете така, сега ми остана со слики само да си се тешам :rofl: Ај ќе биде....
    Кој побара пијачка??

На bittersweet, galapce, MacenceEna и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @lunicka Не бре, како ќе ги расипеме па нас не тресе втор пубертет.Допрва ќе се расипуваме.
    Што мислиш кој ми ја покажа сликава?(wtf)(wtf)(wtf)
    Медот аје де ама лимунот хахахахха.
    Знам дека не сум нормална ама тоа ме одржува во живот.

@Bozica1980 Најозбилна сум мор и не е за деца само за возрасни.
    Јас од него се излечив.:rofl: :rofl:

На butterfly4, lunicka, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    А се прима само домашен или може и купечки?:$:inlove:

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Го има и во малопродажба и големопродажба. Изборот е твој.
    Можеш и тој дома што го имаш да го примиш, ама да не му е поминат рокот.:?:

На evangelina.ina, lunicka и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    Се воздржувам да не ја претвориме темата во еротски приказни :)
    А се смеам дома сама ко штракната, домашниов арен е, добро стои со рок сеа за сеа 8-|

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    А може и увозен,ако можеш да најдеш на пазарот...:rofl:.Чисто да се увидат разликите и нус појавите.

На evangelina.ina, Daleron и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Е ај сеа еве ти лек и за ова имало. Многу помага ако попиздиш. Ова за од родителска кога се враќаш де!

download.jpg

На pilenka, Ariel и tessie им се допаѓа ова.
  20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Добар ден женчиња ќе улетам како непоканета,само да ви кажам дека сте право освежување на Фемина. Иако во последно време се поретко се уклучувам понекогаш ве читам со ќејф. Браво за Луничка,одамна требаше да отвориш ваква тема,преку глава од дечурланава што хара во поозбилниве теми,некако се изгуби редоследот со чест на исклучоци.
    Иако сум моментална домаќинка со двајца палавковци не спаѓам сеуште во ниту една од наведените групи летово наполнив 28 ,па нема да ви кварам просек,освен понекогаш ако запне густо за совет ,само од корист :D
    Да ви се множат страниве:music:
    Moira честитки за бременоста,скоро дознав иако си веќе пред крај. Со лесно да си ја изнесеш. Ептен ме израдува :)
    Annath баш пријатно изненадување е да си пак активна тука. Членките како тебе со квалитетни мислења на прсти се бројат...
    danichap и на тебе мила честитки со лесно да си го износиш малото душиче :)

Отидов да ги спремам кнедлите за во супа,ќе алармираат дечкиве кај и да е. И да не заборавам имам домашна вишњовача и ораховка,на трудниве ќе им дадеме по пола доза да не им биде многу, па кој е за бујрум :d:

На danichap, Moira и Annath им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.