1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ај добар ден и од мене:inlove:
    Гледам секс, кекс.....
    Сакав да ви ја избегнам темата ама ај ќе бидам фер и ќе пишам едно коментарче.
    Сексуалниот живот ми е оскуден во последно време. Ама не ми се ни сака... Станувам во 6 легнувам во 2 по полноќ, а време за мазење немам:$
    Посебно либидото ми забегало, последниве два месеци откако одам на работа8-|. Оскудација:rofl:
    Децата се постојнно залепени до мене а заспиваат доцна па не знам вака што ќе се прави.
    Едвај еднаш неделно имаме секс на екс:wasntme:
    Е, ако де. И јас ќе наполнам 40 и ќе ми се тргнат од раце па ќе се подебавам каде сакам и кога сакам:sun:
    Туку и мм не бара:tmi:
    Тука ме грицка нешто:envy:
    Да не фатил швалерка кој ќе го забавува додека да наполнам 40?]:)
    Само нека биде поубава од таа на пријателот:makeup: :angel:
    Па нека пукнат душманите:smoke:
    Инаку и јас сум од типот на сопругот на @Bozica1980 , од под туш одам на секс. Ако нема топла вода нема ни секс^_^.
    И таман сум се истуширала, станала бебушката па за џабе плановите:rofl:
    Имајте пријатен ден:hai:

На girl-miri, ArmaniCode, galapce и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    И јас се сексам од 3 сабјле со несоница, сега ми се спие ми се плаче , ама шо ќе праиш ќе се издржи.
    Патофиза ја отклучив уште во 07 сабајле ама зафршив работа, фала Богу.
    Инаку арна ако прашате.
    Ај убав дожлив ден.
    Ве гушкам сите.

rain_photos_24.jpg

На do-re-mi, bittersweet и anel им се допаѓа ова.
  3. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    @mareane Во никој сслучај не сте бабетини. Само во најбољим годинама :angel: Признавам и мене ми е омилена темава. Вчера мисслев ај да не сум досадна не пишувам некое време овде ама не бива ете ме пак.
    @smigool за факбади не сум размислувала ич, иако немам ништо против секс за една вечер доколку не ссе претера па да се мењаат секоја вечер со различен.

Е сега кој ме читал и кој памти од вчера почнав на работа и денес заврши. :^) Дотичните немале време да ме обучуваат, па ако не сум се снашла со друга работа да почекам до јуни. Обучувањето требаше да биде да ми покажат еден програм за внеување податоци. :^)

На Annath и anel им се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @CrazyOne ,лајкот не е за работата:(, аман, нели претходно утврдиле какви квалификации имаш и дали треба дополнително да се обучуваш? Ајде не се разочарувај само, ќе биде:hug:

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Како бе така само од под туш на секс, мислам никој не сака да легне со некој што смрди ама брачни партнери, веќе се навикнуваш на нивниот посебен мирис, што знам барем за мене е така, мене ептен ме пали мм кога се враќа од трчање онаков испотен целиот.........смајлиштоприпаѓавонесвестодубавини.:mm::rofl:
    Ја не сакам секс само кога имам добиено, не ми се допаѓа идејата да ми тече крв а ја да се сексам а место пмс се претварам во секс манијак баш пред да добијам.:P:lol:
    Од кога имаме деца утринскиот кхм, кхм ни е стандарден секс, навечер сме преуморни плус некое од децата се будни вака од 5-6 сите спијат во некој цврст сон па мама и тато може да си играт, само сега не сме гласни освен нели кога некој ќе ни ги земе децата:l:па може да си викаме колку ни душа сака и плус обавезно клуч на врата, да не трауматизираме деца уште од сега.:rofl::rofl:

А дека сексот е подобар кога си постара од кога си помлада па баш не би се сложила, мислам дека е до опуштеноста со партнерот, дали си 20-30 или 40 ако не си опуштена и имаш проблеми со тоа како изгледаш тогаш сексот ќе страда, за да биде добар сексот треба да мислиш односно да не мислиш да се препуштиш само на задоволството и ништо друго да не ти ги окупира мислите.^_^(hollest)

Леле ама исфилософирав.......ај уште 5 дена и ќе преминам од зборови на дело.:P:rofl:

На girl-miri, ozbilnazena, ArmaniCode и 13 други им се допаѓа ова.
  6. CrazyOne

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    @anel Не се разочарувам воопшто, таман работа, ќе се најде друго. Работата беше во агенција за недвижности, што нема врска со тоа што сум учела. Е сега агенцијата ја држат блиски луѓе со кои добро стоиме. И договорот беше пробај до први април па од први ќе те пријавиме и ќе бидеш на процент. И прифатив колку да не седам дома. Изговорот беше дека немаат време еден програм да ми објаснат за внесување на активни огласи. Ама тоа е и идемо даље. :angel:
    @smigool Факбадито е супер кога немаш никој и да си го направиш меракот. И сум за тоа, ама барем да знам дека тој не шврља и со други па да закачам нешто.
    E ссега и тие што ги мењаат партнерите секоја вечер нека си прават што мислат дека треба, нивно си е :)

Последна измена: 24 март 2015
    На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    356
    @CrazyOne ех ако ги мењаш не е веќе факбади туку е баш како што кажа за некој саат у вечерта.
    можда друкчие си го тумачите ....
    со факбади баш градиш врска без врска, долгорочно.
    као да стаиш пари у банка и им веруеш дека нема да ти ја сменат каматата ахаххаа.

а за работата, шо да те обучуваат? внесуваш и толку....

На joy1, Annath и CrazyOne им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.328
    И мојот лајк не е за работата. Како бре така им текнало?
    Убаво си кажува toogood, за секоја работа треба да има job description. А не вака, што им текне, си прават :fubar:

На CrazyOne му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Се согласувам со битер, луѓе бе, секогаш ли мислите дали сте туширани кога ви текне на кхм, кхм? Мислам ако некој редовно одржува хигиена, не може да се доведе во ситуација да стане одбивен сексот заради тоа и не треба да се претерува. Е сега, во бракот нели се треба да делиме и вируси, бактерии:rofl::rofl:, се зезам, се зезам, да не даде господ да ги имаш. :rofl::rofl::rofl: Ако е планиран, нормално е туширање, ама има ситуации кога не е планиран, па кој не пробал секс на брзинка, не знае што е задоволство;)Кратко а слатко:x

На ArmaniCode, joy1, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. CrazyOne

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    @Annath Мојата чудесна земја и се е можно :) За жал невработеноста е голема, па искористуваат кога се може. Некогаш им завидувам на тие што фатиле магла од државава, и јас би бегала при прва прилика. Верувам дека и надвор каде и да е,не е лесно, ама барем се цени трудот

На ArmaniCode, Annath и mareane им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Слушај (читај) да ти кажам, ај викни ме да ти објаснам како се работи со нож, па да видиш колку си нормален, оти јас сум тро ненормална, ама со нож баратам како со експрес лонец .:D

На smigool му/ѝ се допаѓа ова.
  12. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    356
    @Daleron Те викам нема никаков проблем, ваљда ќе се погодиме околу која кујна и зачините у манџата што ќе ги туриме. :pizza::beer:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    279.592
    Ај да кажам уште нешто колку сексот јас сексот отсекогаш сум го обожавала и навистина уживам но последниве години некако многу ми е намалено либидото а пак кај маж ми обратно ко некој тинејџер е само на секс мисли(се плашам да не се ова задње трзаје) и приметувам ако подолго врем не сме се имале кхм,кхм станува нервозен а додека ми текне мене што е работата...а за туширањето пред секс не е задолжително барем во денешно време само се тушираме кожава ја истанчивме

На ozbilnazena, ArmaniCode, evangelina.ina и 5 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    153.665
    aninke i jas sum ko tebe od kako pocnav na rabota.....nemam vreme da odmoram a bogami ni soodvetni uslovi...maloto slabo stoi so spienjeto ...dur legnalo -stanuva..taka da po toa prasanje slabo stoime vo posledno vreme...a nekako i zelbata ne mi e ista.....

ke se opraime so tek navrema ...hopfully:)

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @WORRIED.BT не се грижи мила, и нашите 5 минути ќе дојдат:lol:
    А кога ќе дојдат нема запирање:tmi: :D

Туку гледам дека сте коментирале на темата туширање и секс:drunk:
    Ете таква сум и тоа е тоа. Затоа потполно ги разбирам сите кои го имаат истиот став како мене.
    Ете никогаш сум немала утрински секс:emo:
    Ете никогаш сум немала ненадеен секс на случајно место(n)
    Можеби па не знам да уживам во сексот:o
    Ама секс после прошетка или готвење, не доаѓа во предвид.
    Еднаш пробав и да ви кажам искрено ми остана умот во тоа дека смрдам. Не дека беше вистина ама мојата психа е таква и не можам да се справам со тоа. Не уживав во тој секс а ќе го паметам цел живот]:).
    Исто важи и за депилацијата8)
    Се депилирам на три недели и нормално дека последните денови пред депилација има влакненца.
    Тогаш нема гледање:tmi:
    Колку сум без врска(facepalm)
    Мм се нервира ама џабе му е :wasntme:

На WORRIED.BT, ArmaniCode, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    @Val-Dim -Dim ja procitav Russian Winter po tvoja preporaka. Prekrasna kniga so mnogu ubavi opisi.
    Obozavam da citam za Rusija. Dosta e samo R da vidam i odma citam.
    Ako ima nekoj da predlozi nesto dobro - novo so Rusija involvirana , moze slobodno.
    @lunicka procitav deka ja citas Dete - 44. Uzivaj, odlicna e.
    Malku da ve rasprasam za novive srpski pisatelki.
    Letoska procitav nesto (za prv pat)od Isidora Belica - Roman za preljubata. Ja procitav patuvajki za dva saata i samo ja zatvoriv so zaklucok, nema veze.
    Ne e verojatno seuste ja pamtam i mi se vrti vo glava pa ne bese taka losa imase smisol.
    Procitav i dve knigi na Zorica Sulc - Vkusot na grevot i Zapri srce, i tie gi pamtam.
    Ivana Kuzmanovic mi ostavi dobar vpecatok so romanot -U ime ljubavi.
    Broj eden mi e Jelena Bakic Alimpik - Ringispil, Pismoto na Vilma i Poslednata prolet vo Pariz

Moze nekoj da predlozi nesto vo ovoj stil os srpki avtor?
    Inace da si napisam deka na sekoja treta angliska kniga si citam edna srpska i edna makedonska.
    Dolgo odbivav da citam srpski i koga po nekoj mnogu godini fativ da citam sum bila kako prvace. Prvata kniga mi bese kako prvace da cita, poleka, poleka , 300st. edna nedela.
    Nebilo toa taka ednas naucis i znaes, se zaboravalo. Resiv da prakticiram da ne go zaboravam toa nekogas sto sum go znaela.

На Val-Dim и galapce им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro devojcinja....:l:

@toogood majce definitivno si ni nakcitac na temava :clap:
    Ne deka citam kojznae kolku no citam.Poslednive dva tri meseci,i vreme imav i knigi ama neznam sto mi se desi,ic ic nemozev da se skoncentriram dac citam.A ne e samo da ja drzam knigata.

@anina i jas sum pristalica na ona,istusirani pred seks,ama toa ne znaci deka nemam utrinski.Od vecerta istusirani be mila,i toa posle seks,i sabajleto se budis so seks.:tmi:
    Utrinskiot e bogami najubav.Poln energija,odmoren,mazite spremni so se vika use oci pred da otvorat :rofl: ....bre kakvi ubavini 'bea'toa bre..:drunk:
    Pa posle edno kafence od TarzanO vo krevet,i ako nemame obvvrski sabajlecki,pak..:drunk: ...e tuka e bez tiusiranje,izmegu ponekogas,priznavam.
    Znaci ne sum mnogu da receme po spontan seks,ama znam da napravam propusti i da probam da se opustam..
    Ne go lisuvajte mazot,a pogotovo sebe si,od utrinski seks,i barem po nekoj spontan..:!:

Jas sum vo oskudacija od Sepemvri nekade..
    Donekade uste sega veke gi razbiram zenite koi posle poroduvanje nemaat zelba za seks.Toa ne e mise cini nemanje zelba,tuku vleguvanje na nekoj strav,koj te koci i ne dozvoluva ni da pomislis a kamoli da probas da seoustis.

Eve koga ke zavrsite za seksot,da prodolzime vo ista nasoka so temata.
    Seks pposle poroduvanje??
    Posle kolku vreme?Imavte li zelba?Strav?

Prijaten den zenicki...

На ozbilnazena, ArmaniCode, toogood и 5 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро, варам турско, цело е без шекер, кој сака нека си стави отпосле.

лелелеее...два дена секс, секс...абе активни сите..ха,ха

Еве Галапче постави поТ прашање-секс после породување.
    Страв немав, желба имав.
    Морам да дадам увод еден , ама да не ми се смеете.Ветете ми, па читајте надоле
    Пред многу години ми се деси еден гинеколошки проблем и доле ремонт ме правеа и нели несмееш да имаш секс неколку недели после тоа...НЕКОЛКУ НЕДЕЛИ ???!!!??
    Аман, калуѓерка ке станам !
    Ама нели тоа што е забрането е најслатко, па ние до вечерта имавме...па се тешевме дека е ,,нежен,, секс и дека нема да шкоди.Мислам дека докторот да го дознаеше ова, во затвор ке ме пратеа.

Аналогно на горново,...после пороѓај требало 40 дена да се заветам на целибат.
    Јок батка.
    после само 7 дена имавме.
    ТарзанО беше многу суптилно нежен и неможев да одолеам.
    Знам дека треба да почекам, ама....

На ArmaniCode, toogood, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.328
    Добро утро девојчиња!
    Референтке, нема љутиш, ти ја почна темава, па сеа само за секс ќе збориме.
    Јас си го сакам, не кријам, и иако бев порано таква каква што опишувате секс само после туширање, се сменив во бракот, повеќе уживам, и не се заморувам толку со тоа.

Што се однесува до сексот после породување - јас после два месеци имав првпат секс :$ не дека немав желба. Ама царски породена, крварев три недели, после една недела добив и ми траеше бајаги долго и морав капки да пијам, а капак на се, мм беше службено отсутен месец дена, и ете, морав да чекам. Се надевам за второ здравје ќе биде подобро.

За читање, јас слабо читам српски автори, некако не ме влечат книги по кои сите лудуваат. Подоцна можеби и ќе ги прочитам. Инаку, читам на работа некогаш, најчесто во автобус кога се возам на подолги релации. А работното место ми е далеку од дома едно 15 минути со кола, ама не секогаш сум во можност да одам и да се враќам со кола, па градски превоз ми е опција. И тоа бајаги возење има, таман да се прочитаат две поглавја :)

На ArmaniCode, ozbilnazena, Bozica1980 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добар ден и убав ден имајте.
    За сексот немам коментар, што даде Бог. Туш. под, зад, не е важно кога си со парттнер долго време најверојатно кому иде.:).
    Сум Ви кажала дека ова времево ме фрла во негатива сакам :sun:

2najbolje-desktop-pozadine-svemir-sunce-1152x864.jpg

На ozbilnazena, do-re-mi, anina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.