Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    I jas kako tebe @annina .
    Prvo stanuvanje bezrazlika kavo e vremeto i okolnostite vikam fala gospode se razbudiv (toa gospode mi e uzrecica, sreka samo na Mk ja koristam i uste moze da se kontroliram inaku po veroispoved - ateista). Eve mi uste edna moznost da uzivam vo toa sto go imam ili da smenam toa sto ne mi se sviga.
    Imalo sekakvi denovi.
    Nekako posle 40tata nauciv da bidam zadovolna i blagodarna. Nebaram poveke nisto no ne prestanuvam da sonuvam.
    Fantazii imam sekoj den, nadgradeni vcerasni ili revizija na starite. Ne ocekuvam odma da mi se ispolnat ama za 25-30god ke bide.
    Ajde mili dami napisete tuka kolku vreme od denot e samo vase vreme.
    Jas po ovaa tema sum super. Od koga znam za sebe moeto vreme nego davam na drug. Sekoj den po dva saata vo denot e moe vreme. Moze svetot da se rusi jas sum si posvetena na toa mene sto me interesira i na sama sebe.
    Nema deca, nema maz, nema priateli samo, JAS na prvo mesto.
    Toa bilo otsekogas i taka ke bide. Si se zatvaram vo soba ili cevli na noga i se posvetuvam 100% na MOE VREME.

На anina, Val-Dim, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Многу ми е криво кога видам вака, не се пишува така од нигде нешто :(

За комшии ли се прави муабет, јас еднаш одамна кажував за една моја. Мислам, среќлии сме на овој пат сите. Во земја позната да никој никого не ферма, со сите на моја улица сум барем на здраво. Си праќаме новогодишни честитки, т.е. и имињата ги знаеме, или ако се како мене си запишуваат и они во тевтерче за некои :lol: Од две шеќер можам да позајмам во секое време. Куќите си ги пазиме кога сме на одмор, отвараш завеси, палиш светла да не упазат крадци дека се празни недела две. Кафе, исклучиво со договор. Нема иди ми дојди ми, такви сме сите, не сакаме ненајавени.
    Една година ни наврна снег до колена. Снег порано не виделе. Еден ден ништо. Вториот ден им тропнав на врата на сите по ред. Земајте лопата луѓе да се откопаме. Работна акција. :muscle: И тоа не виделе :D

Една баба што живееше сама имаше, и ние две помлади и купувавме јадење, со нејзини пари, па низ дома ако и требаше помош, ама она ни беше дежурен полицаец. Од дома не излегуваше и цел ден следеше кој поминал и заминал, поарна од камера за мониторинг :lol: и поштарите знаеа кај неа да остават ако некој нема дома. Си помина за жал лани, ама стара беше. Уште чекаме нови комшии.

Е сега, на една на која влезот и е на друга улица, ама бавчите ни ги дели зид и ограда, ви имам кажувано одамна, кокошки реши да чува на сред град, па не знае да им загради, па прелетуваа кај мене, и кажував како треба да им ги скрати пердувите....и како еден ден ги најдев сите прелетани кај мене, домаќински ги ошишав сите до една и ги префрлив кај неа. Се лутеше два дена, ама и се раскара лутина, а и меракот за кокошки после некој месец :)

На tessie, anina, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ххххаааааааааа овде сите светици, се е совршено.
    Од мажи, од деца, од куќи, од намештај дај Боже секаде да е така.:*

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ич незнам да одам по комшии...едвај по еднаш имам разменето посети на кафе..
    Можеби негативните искуства ме напавиле неконтактибилна и многу ми е криво кога ке видам две комивки и во пижами си пијат кафе те кај едната те кај дргата

На evangelina.ina, zalosna и Daleron им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да ти дојдам комшика да ти бидам ееееееееееееееееее кај ќе ни е крајот, какви пиЏамки во наглиже кафе се пие :D8)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    и тоа црвено хахахах

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  7. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Samo edni komsii znam i tie mi se vodic kon svetot.
    Mi pomagaat vo smisol sto da recam i kade da recam.
    Mazot e doktor na nauki po odnosi so javnosta , a zenata e pop vo nekoja crkva.
    Koga god mi treba nesto da napisam ili kazam , a mi e od posebno znacenje odam kaj niv ( na 4-5 meseca ednas) i on mi pisuva text ili ke mi kaze kako treba da recam. Super e . Negovite preporaki palat sekade. Ne dzabe e doktor po odnosi so javnosta.
    Inace moram da gi pofalam. Golemi dusi se. Imaat svoj 4 deca i neodamna posinija uste edno.

На evangelina.ina, anina, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.038
    Допаѓања:
    183.955
    да да ве препознав баш по тортата хиихих поззз
    јас забегав малку повеке ме снема ама сега ке вратив ке ве дружам почесто

Последна измена: 25 март 2015
    На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    101.835
    Денеска бев во ладилник на работа.Работа е тешка ,напорна се креваат вреќи и кутии кои и мажи тешко би ги кренале.Јас со мојава проблематична кичма одма осетив болки и во неа и во ногата.Ај што е физичка работа таква е ,ама што работи најниска багра на жени и мажи...доживеав со основно а се сомневам дека воопшто има некое образование да ми се дере...да наредува ,да ја работам и нејзината работа...пауза речиси и немав зашто те брка работата,цело време како некој да ми го стиска срцево со рака...и тоа за дневница од 300 денари.
    Ги зедов парите и ги натопив со солзи на пат до дома.
    Ги гледам и немам желба ни да ги потрошам.Во меѓувреме ако седнам не можам да станам,ако стојам не можам да седнам.
    Маж ми вели немој да одиш иако и денес што бев отидов без негово одобрување,
    Патем добив информација дека за конкурсот веќе биле примени луѓе од некоја нивна ебена приоритетна листа.

Хаос сум.

10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    И јас не сум од оние што крштеваат вода по куќи.
    Од комшии дал Бог со сите си имам здраво зкрпено:)
    Ќе ме видат во двор и еден вика друг нечуе ќе дојдат да видат што правам.
    Имам дал Бог и жени и мажи некој арен некој терсене им велам во гроб ништо нема да земеме ќе си одиме со ова на нас што го имаме. Фатма ми вели ти бар облечена а јас гола ќе нема цигариња кој да ми купи.
    Аууу мор Фатке, ко ќе коме ако нече свом своме, ја лична ќе ти купам да не акаш на стари години до продавница гола.Имавме и еден новајлија, мм викаше ту бре овој ко да ти го фрлил окото и демек по шеќер често на врата го наоѓам со чашата:rofl: Нема врска не е мој тип :)
    ... патецот накриво го држеше а и веѓата му играше дур ми кажеше шеќер ако може:lol:
    Сакам да кажам не знам што му беше еве го ене го пред врата со чашата:tmi:
    Можеби човекот сакаше на кафе да го поканам.
    Имам еден комши алапача, знае за сите жени во маалово која е домаќинка а која е по спортот.
    Еднаш ме застана преку ограда и демек како сте што правите ја сврте водата во комшиската нива:^)
    Ми пукна филмот му велам Владе држ женичката млада убава ти гледајќи која од жениве со кого се чукнала дан ти ја чукне некој гладен. Па така де.
    На мм му се жалел со твојана муабет не се прави удира где боли:^)
    А ја жими еден бог не го удрив по јаја само не ме итерасира која со кого каде.
    Батали, денов ми беше резервиран за до вилаетон да ги носам жениве.
    До широк сокак по дуќани, а можеше и во некое кафуле да завршиме пред со рода да се видиме.
    :rain::rain::rain: ни ги заеба плановите.

На evangelina.ina, Bozica1980, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  11. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Луничка чувај си го здравјето.Не биди ладилник туку гром,да се плашат од тебе.
    Се поминува па и хаосот.
    Еден секс, на екс и утре ќе бидеш како нова.Имаш барем подршка од мажот.
    Е.. им матер на тие приоритетни списоци.Може постојат,може не.И секако тие без основно се дерат.
    Ако работата не те исполнува на самиот почеток и ти е толкав товар, замисли само како ќе ти биде понатаму.Но ако си решена да не се откажуваш немој.Најмногу заради некои што наредуваат и се дерат.
    Насмевни се на наредбата,но не ја извршувај ако доаѓа од некој си обичен работник.
    Не прави грешка од самиот почеток.Тоа беше мојата најголема грешка на работните места .Трудејќи се да им угодам на сите ете ме дома без работа.
    Собери самодоверба,нека не те залажуваат со кутиите.Ако се креваат кревај,ако не не се мачи.
    Не може човек да оди против себе.
    Парите чувај си ѓи.Потроши ги кога ќе бидеш подобро расположена.Купи си нешто убаво.

Дефинитивно времево ни го расипува расположението.И јас сум нерасполпжена.Се ми се собра,па не сакам да ширам негативности.
    За комшиите што да ви кажам освен онаа народната Ако мене ми умре козата нему нека му умрат двете.
    Такви се моите комшии.Затоа јас одам на кафе во другото маало.:D
    Ако ме види да работам нешто,и таа го работи истото.Прав папагал.:DПа понекогаш ми доаѓа да работам нешто што ќе ја запрепасти.:!:
    За жал комшии не се бираат и куќата не се преместува.
    Затоа само игнорир.

На ozbilnazena, tessie, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  12. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ok. Si probala si videla sega si pobogata so edno iskustvo.
    Ako jas gi raskazam mojte prvi tri god. ovde neveruvam deka i najcvrstoto srce ke ostane bez emocii.
    Zatoa sega znam i razbiram sekogo.
    Najvazno e od se, se obide i rascisti na sama sebe deka tamu nemozes.
    Ke dojde nesto drugo samo nesmees da zastanes so potragata.

На anina и Val-Dim им се допаѓа ова.
  13. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Sto ima veze dozdot. Gumeni cizmi na noze i brkaj rabota.
    :rain:si brka svoja rabota.

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Само да Ве поздравам... Убави и паметни девојки од околу и преку 40...:hug:

@lunicka главата горе!!! Ти заслужуваш мноооогу повеќе... Ќе ти се насмее среќата еден ден... Само храбро!!!

На kukla21, bittersweet, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.242
    Допаѓања:
    18.067
    Не сум околу 40, ама со мерак ја читам темава. Ептен сте позитивни женчиња, алал нека ви е :*

На Daleron, Annath, imelda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    279.590
    @lunicka ова нека ти биде само едно искуство плус ако чувствуваш дека работата не е за тебе не си го фрлај здравјето А од списоци приоритетни и какви ти не доовде ни дојде државичкава а и од бетер се плашам.А за дерење омаловажување од други секаде има Јас кога се вработив кога прв пат слушнав кавга на колеги не можев да верувам на кое ниво „интелектуалци“ разговараат.Главата горе,знам дека ти е тешко ама надежта и вербата не ја губи никогаш!

На Annath, Mrs.Bass, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    153.660
    @lunicka od kako diplomirav rabotam (dodusa nikogas po struka )ama postojano sum vo raboten odnos...i sekogas ama bez isklucok nad glava mi stojat i im se pokoruvam na luge koi imaat tretina od moeto obrazovanie....ama toa e takva ni e sostojbata i postavenosta na nestata vo drzavava....eve sega sum vo call centar-ke reces iljada pati podobro od kaj sto sum bila dosega...ama ne se osekam dobro ,ne sum jas za tamu,ne sum takva po priroda...i najiskreno se boram so samata sebe okolu odlukata da se otkazam...i plus rabotno vreme uzas od 8 izleguvam se vrakam vo 18 i 30.otsutna sum cel den a platata ne vredi ni da se spomnuva..do koga da turkam...znam deka tesko se naoga rabota ama pa i zdravje da frlam za 10tina iljadi ...ne vredi...

se iznapisav ama vaka mi e polesno koga ke si kazam makata...izvinete sto ve zamaram so mojata neodlucnost

@ozbilnazena koga ke doagas navaka pobaraj me...ke pieme kfe na sirok sokak

Последна измена: 25 март 2015
    На ozbilnazena, evangelina.ina, MacenceEna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    @vinozito1 jas ja znaev kako kozata da umre na komshijata, pa i komshijata. Izgleda muabetov za komshii e daleku poveke tabu od muabet za seks keks :doh:

На Annath и danichap им се допаѓа ова.
  19. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Утре, утре жени, да легнуваме сега и тоа е обемна тема:D

На imelda и danichap им се допаѓа ова.
  20. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @lunicka прво ќе почнам со тебе. Јас си реков, Бог знае колку е страшна работата ти си се нервирала за ситница:P. Знаеш ли дека бев вишок на работното место каде почнав пред два месеци? Пред неколку дена останав пак без работа. Вишок бев затоа што колегата кој требаше да замине, ете одлучил да не заминува:envy:. Отидов да разговарам за работа во маркетот каде работев пред да ја родам ќерка ми. Нови газди се ама старите вработени па газдата има некој добра слика за мене. Од кажано, секако. Не знам како ете ми рече да почнам да одам и ме прими веднаш. Знаеш ли кој ми е шеф? 20 годишно девојче кое ми беше шефица и пред две години кога работев.Тогаш имаше 18. Едноставно не знае да собере три и три ама ми е шефица^_^
    Е шефица ми е затоа што знае да лиже газови8). Си вика по мене, јас си кулирам:rock: На крај смирено ќе и одговорам и крај на муабетот. Разликата е во платата. Мојата скокнала од 8000 на 9600(y) Ете некоја корист од законите:emo:. Тешка физичка работа е ама ќе излегувам од дома. Дома повеќе не седам. Во тоа сум одлучна. Ако треба ќе одам само за да ја платам градинката на децава ама не планирам да денгубам.
    Додуша на работно место сум малку поостра и знам да пресечам па никој не ме чепка. Како и да е работата многу пријатно влијае врз мене. Ме убиваат домашните обврски па ова ми доаѓа како некоја релаксација.

Морав да кажам за комшиите. Сите ми се приказна за себе(lalala)
    Имам две куќи во комшилукот кој се многу таинствени. Никогаш ништо не знаеш за нив:doh: :D
    Дури и не знаев дека живеат двајца браќа во иста куќа. Се мислев дека е истиот. Научив тек после 5 години, добри комшиски односи.:angel:
    Си имам една легендарна бабичка кој никој не ја сака ама мене ми е интересна кога ќе ја начекам навечер како фрла нешто под мојата тераса. Демек ќе ми направи нешто ако ми фрли јајца ама ја оставам колку да и помине меракот. :lol:
    А и еден секси комшија имам. :makeup: Односите со него ги држам на добро ниво. Знам по некое кафенце да му сварам на лето. И пивце де му нудам...:wasntme:
    А да не си ја заборавам и омилената комшивка кој ми доаѓа дома ненајавена:inlove:
    Единствена е што доаѓа така ама како и да е си ја обожавам. На лето еднаш одам јас кај неа еднаш таа кај мене:D (во истиот ден:o) Ама таа па бега од децата па кришум доаѓа дома и од на врата ми вика „Вари кафе дур ме немаат побарано децата„:bandit:. Имам и две три куќи нормални комшии со кои не сум во некои сјајни односи ама знаеме да си пивнеме по некое кафенце, во чест на децата кои ни се на приближно иста воздраст па се постојано заедно.
    Добра ноќ, дами:hug:

На ozbilnazena, evangelina.ina, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.