Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.820
    Допаѓања:
    99.265
    И јас гласам за третиот, првиот нешто многу испозаплеткан однапред со тоа под градите парчето:).

Чизми вчера си порачиФ:makeup:. Црни, до глужд. Кафеави имам и до глужд и до под колена. Де да видиме дали цела зима ќе издржам да не зграбам некои|(.

Јуле, шо бидна? И пиша на Џоица за сФаќа ЛП?:wasntme: Падна договор?:D

Коса сушење на дневен ред, оффф:devil:.

За ГАЌИ ќе заборавев да се изјаснам:tmi::rofl:. Јас од тие памук со малку чипка на страните практикувам, 100-120ден.:D Повеќе за таа работа, ми се излишни трошковЕ:wasntme:.

Последна измена: 5 септември 2016
    На Ane-Goki1, joy1, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    @ph.orhideja Нема проблем давам слатко.;) Само, таа ти што ја спомна замина во историјата, ама остана фактот дека луѓето не секогаш постираат лично нивни слики или пак ставаат слики кога биле помлади и послаби, па тоа прави забуна.
    Во принцип сум човек што им верува на луѓето и никогаш не можам да сфатам зошто потреба да се лаже и измислува. Позади тоа сигурно постои некој поголем здравствен проблем, ама нивно си е.

На mareane, Eli23, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.260
    Допаѓања:
    91.917
    Добар ден и од мене :) Наспиени и одморени и досада почна да не фаќа веќе.Имам уште една голема торба за распоредување,среќа се ми е испрано па немам дополнителна работа.:lol:

Неможам да издржам да не прокоментирам за Елиса,незнам зошто и се нафрливте,како ние што сме изненадени од Адина сигурно е и таа,тоа што биле овде пријателки немора да значи дека Елиса знае се за неа.

Ручек пиперки печени со домати,попладне ќе излезам да купам некое овошје и зеленчук ништо нема дома:|
    Вие што готвите денеска?

На mareane, fallenangel, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.477
    Мијам садови, се враќам подоцна:D.

На fallenangel, Eli23, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Многу ми се допаѓа третиот. Нежен е и секси. Едноставен. Другиот многу сјае. А здолништето ми се допаѓа ептен, особено во комбинација како што е дадено со кожна јакна. Тешко дека би ми стоело, ниска сум.

Чизми немам гумени. А требаат. И јас ги меркав тие вишна боја од Страдивариус, ама кога решив да купам - ги немаше. А преубави беа. Планирам сега, есенва, да си купам црни високи чизми. Овие што ги имам ги распарталив од носење, од внатре. Не ги бива веќе. Рамни ќе купувам пак. Се надевам дека ќе им погодам на стапалава некои. Здравје, има време.

Шефови. Кога работев како келнерка, „имав“ ужасен газда и отприлика и таков шеф. Се’ беше ужасно. Бев под огромен стрес. Газдата често се дереше, па и неговите пријатели си даваа за право истото да го прават по персоналот. А да не зборам за специфичноста на нарачките.

Потоа работев како бебиситерка. Ок беа луѓето. Иако малку манипулативни. И секако, да те искористат до максимум. Ама да не се жалам, добро ме плаќаа.

Следно, работев на преводи. Односот на работодавците - ок, ама само како однос. Да не правам муабет што на свекрвата уште и’ немаат исплатено книги од пред 3-4 години.

Последново ми е исто, преведувачка работа. На сосема поинаква литература. Надредената ми е само за пофалба. Покоректен однос од секој аспект не сум сретнала во мојов живот. Дури нереално ми е. Не сум којзнае колку платена, ама немам стресови и само ме мотивира жената. Задоволна сум. И среќна.

И така...

На mareane, Doozy, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.054
    Ориз со бамји, кромид, морков, патлиџан(може уште нешто имаше што најдов во фрижидер, ама не ми текнува :rofl:) а пред крај на потпекувањето озгора ставив пржен црн патлиџан.
    На дневен ред ми е второто нес кафе.:coffee:

На mareane, Mr. Right, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Јас имам проблем со т.н. шефица/колешка сестра од газдарицата каде што работам.
    Толку вчера ми го крена притисокот што и вчера и денес ми го сјеба денов потполно, седам и само за тоа размислувам. Ми се чини и дури спиев размислував за тоа, и ноќеска кога станував за до ВЦ по пат размислував за тоа.
    Иначе еве што се случи, за што сакам да дадам отказ и тоа денес.
    Нели зборував на темава дека сум на свадба и дека за истата свадба е задолжена цвеќарава кај што работам. Тоа беше во саботата, а вчера т.е. неделата одма ден потоа, цвеќарава беше задолжена за уште една свадба да спрема.
    Јас во саботата од работа право на свадба отидов, во цвеќарата се и преоблеков и нашминкав и само што стасав во салонов каде беше, и пишувам на колешката порака, кога да дојдам утредента на работа, затоа што знам дека уште една свадба има, и бара многу ангажман. Добивам порака од неа, да дојдам кога сакам, да се наспијам прво.
    И пеки, јас вчера како што и се дешава ден после бидување на свадба станав околу 11, додека кафе таму ваму, отидов на работа. Вчегувам, велам добар ден - гледам намргодени фаци и ме пресече како со нож: Ти си спремала ли свадба досега??? Каде си ти да ни помогнеш? Ова вака неможе, ние неможеме да стигнеме, тебе уво те боли, несакаш да потегнеш да се заангажираш, лом ме направија. Јас во ќудо останав, само изустив, „ти напишав порака ми рече кога ќе се наспијам да дојдам„. и продолжи пак гласното коментирање, како е се на врат на нос, ништо неможе да се стигне и дрн дрн јариња.
    Да не пишав порака, да не ја прашав кога да дојдам, ќе речев крива сум, не е во ред. АМА ПРАШАВ! Да ми речеше дојди во 8 сабајле ќе дојдев, ќе си отидев од свадба порано за да можам да дојдам на работа. Еј толку сум се изнервирала некој да ме прави неодговорна, а не сум крива, неможам да ви опишам која нервоза ја чувствувам. Дури планирам денес да земам да и напишам порака
    „несакав вчера ништо да речам зошто бевме во фрка и брзање, а и нервозни, јас повеќе неможам да доаѓам, ќе дојдам само да го вратам клучот, гледам дека повеќе нема потреба да доаѓам„
    Ама стварно почна на живец да ми оди, во друга тема напишав, јас ќе направам букет, она го растура и го прави по свое, ќе направам корпа, доаѓам утредента гледамд ека е истата и е преправана, и слични други постапки.
    Почна добро на курац да ми иде женава. а најмалку ми треба нечии климакси во ова стање и сред бременост да трпам.
    Морав некаде. Уште ме држи :@

На mareane, kuc, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Denes na meni plaza,sonce i more..se ostanato e nebitno.
    Vo kombinacija so jodot i vitaminot D se naoruzav so dodatni vitamini i sum angazirana so priprema na istite za konsumiranje.
    Mora da sobereme energija za zimata.
    Opsta prespivanka e vo tek.
    Zzzzzzzz....zzzzzz..zzzzzz

На mareane, kukla21, Peppermint и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.356
    Допаѓања:
    261.728
    За сите што мрчеа за кафе од автомат.
    Кршам правила ама после ручек нема да пијам, ветувам
    IMAG0417.jpg

На mareane, ALISA0000, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Не дека е битно,но го делам истото мислење

На Annath, Petar80, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Јас сум тука чисто да се дружам и нешто да научам. Не верувам дека сум способен да предизвикам емоции кај мене и на другите.Ми се допадна форумов и ќе останам.
    Има помалце љубомора и љубопитност, ама тоа си е нормално.
    Ако осетам дека некоја особа е искрена јас ќе бидам уште поискрен со неа.

На ALISA0000, Sesil и Dust им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.405
    Допаѓања:
    125.350
    @Sky-butterfly фала добро сум денес. Останав уште еден ден дома за да се доопоравам. Чуден некој вирус. Се е мутирано веќе.

На Annath, Petar80, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Ми се спие,ми се плаче.Понеделник ми е стално ваков.Дали дека повеќе спијам во недела.Последен пат кога видов беше 3:30, а од останатите 3 саати за спиење сум се сонувала како лик од некоја видео игра (facepalm)
    Креативен ум,нема што

На mareane, Annath, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @Offspring Ок си преќутала тогаш, ама не оставај така.
    Кажи си фино и културно и смирено што ти пречи. И ако имаат некој проблем или се незадоволни од твојата работа нека ти укажаат нормално, а не да преправат по тебе и да ги истураат нервозите врз тебе.

А ви се имаа случено некогаш газдите да ве проверуваат за пари? Случајно наоѓате 50 евра во некоја фиока, демек случајно загубени, заборавени итн?

@JuLleE супер ти се патиките. Јас па баш сакам ниските, високите не знам како би ми стајале, мислам визуелно ја скратуваат ногата плус или не. Во принцип , и не сакам високи патики и никогаш не носев.
    И металик никогаш не носев, освен во диско да се облечам така, на некоја техно/рејв/транс журка :D ( како девојка, не сега), не знам каде другде.
    Ниеден фустан од погорните не ми се допаѓа, лично јас не би ги ни забележала во продавница.

На Ane-Goki1, Ana Marija 1, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.477
    Ги измив:whew:.

Јас пак, од памет не ги вадам, само на металик мислам:D.
    Имам и кожено палто и имаам милион комбинации во глава. Сукната ја пробав и ме шири. Фустаните овде ги нема во Бершка, денес ќе проверам пак.
    Јас би носела.
    Старки, искинати фармерки, необични фустани и сукни, кожни јакни и слични работи обожавам:inlove:. Стил и вкус е во прашање.

На ph.orhideja, mareane, kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Ај, сеа признајте кој се ја отвори 1068? :wasntme:

На чекор од реактивирање на Инстаграм но, кога ги прочитав условите малку ми прилоши, па here I am...

(...или вие со мене :D)

Сакам да споделувам убави слики (во рамките на моите скромни можности, нели) но, вакви ситуации (ко актуелнава) ме демотивираат затоа што фрлаат сенка и на нечија искрена желба да сподели емоција преку слика.

Е, има и далеку попрофесионални платформи, но таму не се пронаоѓам.

Ама, за да не излезе дека проповедам нешто во што не верувам (се однесува на мотивацискиот говор од друга тема) еве еден поздрав во спојлер, без филтри и ефекти.

зајдисонце.jpg

Гумени чизми (па макар биле и Хантерс) и гумени чевли (макар биле и Мелиса,потпишани од Вивиен) н и к о г а ш не би купила, па колку сака нека се ајконик. Или не сум до толку тренди или сум до толку стипса. Едно е.:?: Но, ме потсетивте и на песничкава:

Btw, @WORRIED.BT се обиде да наметне убава тема, ама некако или не ја прочитавте или не ви се допаднала.:wasntme:

На ph.orhideja, Ana Marija 1, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас никогаш не отварам постирани линкови, не знам зошто, ме мрзи, затоа и не знам за што Вориед прашуваше.

А да, ако некогаш би обула гумени чизми, мм сигурно нема да излезе со мене.:D
    Еднаш за децата прокоментирав да им купам, на него му се слоши, а не па да ме види мене во нив. :D

На ph.orhideja, Ana Marija 1, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.477
    И јас имам гумени чизми до глужд. Ги утепав од носење.
    Крем се. Ептен фенси беа, со машничка. Сеа ми падна машничката:D.

На ph.orhideja, evangelina.ina, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    На муабетов за гумени чизми....Немам а многуу сакам, ама секогаш бев скептик. А да, како и некој што пиша погоре, сакам црвени....Е зимава ќе си купам и ќе се пофалам да знаете...КАжете ако знаете негде на попуст...:)

На evangelina.ina, Annath, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.