Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Кај нас се тера мода, на запад се облакаат согласно временските услови.
    Затоа во Норвешка велат : Не е ладно, туку луѓето се несоодветно облечени.
    На другарка ми децата зимно време одат со скафандер во школо (Белгија), а мојава на -10 со раскопчана кожна јакна. Кога врне носат гумени чизми и кабаници, мојава лепотичка носи патики и никако чадор.
    Ништо не е поразлично и со возрасните.

На mal.ecka, ph.orhideja, Ana Marija 1 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Очигледно е дека само на тебе ти го свртеа вниманието а на нас останатите ни се преврте желудникот(facepalm)

На Ana Marija 1, fallenangel, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.054
    Јас го прочитав, до крај, ама едвај.
    Живци ме фатија од таа што го напишала, а и прекомплексно ми беше да се осврнам на цел текст бидејќи имаше опфатено толку многу аспекти и каде се денешните родители погрешно прават.

На ph.orhideja, Sesil, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Не давај отказ сега бремена, ќе изгубиш породилно 9 месеци мила

На ph.orhideja, mareane, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.609
    Допаѓања:
    152.381

На Ana Marija 1, mareane, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Да бидам искрен па и небш ми свртеа внимание некако ми изгледаа евтино вулгарно. Затоа и прашав

На Ana Marija 1, fallenangel, evangelina.ina и 4 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.054
    @WORRIED.BT Сигурна сум дека нема да ми се промени ставот и мислењето.

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Превулгарно.
    Валгда немале нешо попаметно да смислат па ајде да си ги излуфтираат на црвен тепих. :)

На Ane-Goki1, Ana Marija 1, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.444
    Ги видов сабајле и искрено ми се згади..

Би им пратила Fashion Police..имаше некоја таква емисија, ја памтите?:D

Не Петар, ова е далеку од мода:rofl:

На ph.orhideja, Ane-Goki1, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.356
    Допаѓања:
    261.728
    Го прочитав линкот на Ворид ама со Даница се согласувам повеќе.
    Не било се во минатото поарно, не сакам стравопочит.

Гола под фустан па и на црвен тепих ми е малку глупаво, патење за внимание.
    Прееска кога бевме кај муабетот за долната облека, купувате сексиљава?

На Ane-Goki1, ph.orhideja, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Баш луфтирање хахах дури на едната и повеќе од луфтирање. Него каде си ти Ели

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Ма не сум ни осигурана, на жими мајка одам, по 4 саата дневно. Бев во 3ти месец кога почнав да работам, и стварно на почетокот кога почнав се супер си беше, па креативна си, па фино работиш, па полна си идеи. И јас знам дека сум, затоа сега ми оди на живец ова одење по мене и преправање на се што сум направила. И нека е тоа најмал проблем, ама ова од вчера така ме извади од патики да не е можно, затоа што ме прави будала, јас убаво прашав кога да дојдам на работа, добив одговор да се наспијам и да дојдам кога сакам. Јас неможам да гатам дали они успеале се да спремат за наредната свадба. Излегов неодговорна, а ни крива ни должна.
    Плус кога почнав да работам тука беше и на газдарицата ќерка и, која замина на брод пред месец дена и додека беше она тука се беше супер, одлично, супер се слагаме и сето тоа. Она откако замина, тетка и, колешкава моја, почна коло да води, секој ден нова маана ми наоѓа. Договорот на почеток беше дека ќе работам по 4 саата дневно, недела слободна, за 100 и нешто евра, и не ми звучеше лошо со обзирот на работното време кое беше договорено, си реков што ќе седам дома, подобро вака ќе си имам некоја обавеза а и времево побрзо ќе ми мине, јас ја сакам таа работа, плус и ќе капне некоја паричка. Вчера добив коментари дека кога се работи свадба нема работно време ако требало ќе се останува ноќе до 3, плус вчера беше недела. А јас работам и даље за истите пари.
    Стварно незнам, во последно време сум многу омекната, порано не бев толерантна воопшто на срања, сега сум ставена на стенд бај мм вика се понашам ко да сум се напила бенседини, значи толку сум искулирана и баш тешко човек може да ме извади од патики, ама ова вчера, незнам...
    Ништо денес ќе отидам на работа, и ќе видам како ќе се понаша, ако почне да зборува за тоа, нема да и преќутам, ќе и кажам што мислам, и ќе си отидам.

На elimkd, ph.orhideja, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.104
    Допаѓања:
    328.749
    Jas na malata kupiv od Hm gumeni
    Mm uste ne znae :D

На elimkd, ph.orhideja, Ana Marija 1 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.609
    Допаѓања:
    152.381
    намерата не ми беше да променам нечиј став и мислење...само дискусија околу модерно прифатениот начин на воспитување....

нема врска...игнор...продолжете со дебатата за гаќи и чизми ..или што и да беше

На mal.ecka, Ana Marija 1, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Го отворив и јас линкот на Ворид.
    Ама не дочитав. Пред некој ден исто ми остана недочитан. Не сакам вакви врсти на текстови.

И јас сум за баланс. Порано се одеше во една, сега во друга крајност.
    Се обидуваме со мм за некоја рамнотежа помеѓу двете, оти ни она порано ни ова денешно генерално не чини.
    Па како ќе направиме, со Божја помош, ќе видиме на крај :whew:

Тоа во кратки црти, многу е опширна темава.

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Ana Marija 1 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.356
    Допаѓања:
    261.728
    Многу лутина и суета приметувам, ако вака се однесуваме и во реален живот тешко тие покрај нас.

На mal.ecka, ph.orhideja, Ana Marija 1 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.054
    Секако дека не се обиде да го промениш мојот став и мислење, само помисли дека со текот на времето и растење на деца сам од себе ќе се промени...што можеби гсе случило кај тебе, или друг. Јас верувам дека нема и кај мене.

Конкретно за мене.
    Се познавам себе, верувам го познавам и својот сопруг. Имаме некоја заедничка престава за нашата иднина, работни/приватни обврски, слободно време...значи општо се поврзано со нашата фамилија и со воспитување на децата.

Старински модел јас никогаш не би користела. Како и секој родител ќе се водам по некоја своја замисла и свое искуство и ќе се обидам да да изградам еден модел кој би го моделирала или оформирала спрема карактерот на детето, околината и средината во која живееме. Но пред се со времето во кое живееме.

Ниту еден модел не може 100% копи пасте да се примени на секое дете.
    Таа страхопичит може на пример да допринесе до големо повлекување кај некое посрамелживо дете и можеби развивање на некои психолошки состојби. Кај потемпераментни деца постои опасност од обратен ефект.
    Исто и со патиките или општо облека. Не планирам да одгледувам мало снобче или материјалист, но ако имам или ако гледам дека сите другарчиња на детето имаат едни кожени, едни платнени или едни високи илие дни ниски патики...и јас ќе купам без да се ставам во категорија ан родител чие дете е пукнато од бес.

Да не набројувам за храна и за се друго што беше набројано. Ќе се водам по некоја моја замисла коај е прилично оддалечено од она старинското и само ќе се обидам да ја прилагодам на моето дете, на денешново време и на околината.

На ph.orhideja, mareane, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Грешка направиле на почеток што те исфалиле толку многу, па сега од секоја критика круната паѓа :D Се шалам де. Ако ти е секојдневието вакво да разберам, но на повремени испади не биди толку осетлива, 4 саати бркај си работа, не мисли на глупости, ако ти преречат нешто а не се во право врати, ако треба и дрско, што ги шишаш, ниту си осигурана, ниту којзнае каква плата земаш. И ако треба да си одиш од таму нека биде затоа што нив ќе им дојде преку глава од тебе, не тебе од нив :D Порано и јас бев како тебе, не дека и сега немам такви моменти ама се научив да се контролирам. Речи ете дека грешка било од твоја страна што не си проценила добро кога треба да дојдеш на работа и другпат да бидат директни и прецизни. Мој совет е да одиш, 4 саати летаат како ништо, капата на страна и кулирај. Една кавга е, ќе помине, само гледај да не им стане навика.

Ворриед сега ќе ја прочитам да видам што е работава 8-|

На ph.orhideja, mareane, kjukli и 8 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.824
    Темава... :doh: Мислам еднаш ве замолив и ви бришев мислења за мешање други теми и оговарања тука во оваа тема, на која што не и е намената тоа. Ајде да не ве бришам понатаму, бев презафатена и додека видам веќе излегле работите од контрола. Тој што треба ќе биде баниран, како и секогаш доволно е да се пријави само, а не да се пишуваат 35454545 страници со постови кои не се ни за тука и само ја оптеретуваат темата.

Друга работа, младите членови бараа своја тема, ја добија и сега пак во оваа пишуваат. Која е поентата да пишуваат тука? Оваа тема веќе на се заличува освен на +/- 40, има секакви дискусии и е станата само една општа тема за муабет, ништо повеќе. Да не споменувам колку нови теми можеа да произлезат, ама останаа загубени низ страниците на една тема, што е многу жалосно.

Планирам темава малку да се расчисти, тоа што има потенцијал ќе оди во нови теми, иако е поделикатно одделувањето поради измешаните постови, членовите што немаат ни приближно доволно години нека си пишуваат во темата за која водеа борба да се отвори, зашто вака веќе нема поента да се тера.

Постов не е предмет на дискусија, само е известување.
    :)

На YoungandBeautiful, galapce, elimkd и 13 други им се допаѓа ова.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.763
    Ај добар ви ден.
    Многу пати сум ви кажала дека одамна го читав форумов во слободно време што од мудри умови што од искуства низ животот што ми не се нашле.
    Сосема случајно се зачленив и влетав овде, не се каам. Тука научив многу, напишав многу, напишав се што ми лежи на душа, се празнев, се олабавував и собирав позитивни вибрации и мотивација која што можеби ја немав доволно во релниот свет. Го немав тој речник, таа умственост и тие мотивации што го прават животот уште по креативен.
    Сум запознала членки што на рака се бројат, со некои повеќе со некои помалку сме се нашле во муабет. Не разговараме за ништо што не пишувам на форумот. Тоа, секојдневие и некоја плус подршка и искуства.
    Најнормално со тек на време сватив дека убаво е да си поанонимен и да се држиш на страна од некои работи и рекла казала муабети, бидејки ова не е реалнот свет и најискрено никоја ама никоја не може толку многу да ја познаваш и всушност да се ослониш како некоја што ја имаш секојдевно во секојдневие и кафе муабет.
    Сите што сум ги запознала се ми девојки и жени со многу хумор во себе, со многу несебични души секогаш спремни за разговор и ок луѓе, ги почитувам и се за почит.

Се друго надвор од оваа тема не ме интересира повеќе. И нема да коментирам.

Сакав тоа да го кажам.

Друго, стандарт понеделничко утро, врнеше а јас додека се наспав се слушаше огромна милозвучност и вистински есенски ден. Стандарт пренатрупана со многу важни прашања за мојот живот, неколку разговори и доручек.

Имам многу мили членки и женички на оваа тема, не сакам да ја загубам таа кретивност и мудрост во нив, па и обожавам да ве читам настрана од се, човек понекогаш сака да излезе од својот кош и своите проблеми па да се фокусира на малку смеа и неколку мудри реченици.

Секој си ја гради својата анонимност и тоа е фактот.
    Кујзнае каде ќе не однесе времето, какви и каде ќе сме еден ден, тоа не е важно, тоа е интимно. Важна е сегашноста и колку ќе успееме да се справиме со истата.

На ph.orhideja, baba Rada, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.