Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Јaс дoјдoв сaмo дa се извинaм aкo нa некoгo му сметaв вo темaвa периoдoв.
    Акo ми зaтребa некoј сoвет или мислење се нaдевaм декa ќе мoжaм дa ви се oбрaтaм.

Dust, evangelina.ina, LadyC and 6 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

јас знам една 2 пати што го бара. 2 пати ја одбива и си остануваат у врска

Што се однесува на линкот од @WORRIED.BT го читав скоро на македонски, делумно се согласувам. Мое мислење е дека се оди во крајности, свака им част на тие што држат некој баланс. Или се грајно не грижливи или се крајно притресни по децата. Скоро се појави вест дека дете во Аеродром паднало од 4ти кат. Значи зграда, не тек изградена куќа па да нема огради на тараси. Кој се грижел за тоа дете, што правел коа детето се начило на оградата, на колку време проверувал шо праи детето на тараса? Од друга страна скоро видов луѓе што дома наместо покривка на маса или стакло имаат ќебиња, да не се удрело детето од рабовите што исто ми е no sense.
    Блиска особа со мало дете често се жали дека детето и шета по сите соби, ај сега топло, ама зимно време немале секаде греење, а секаде влегувало, па ладно, па топло, често настинувало. Добро не се работи за дете од година и пол да не може да му се објасни кај да оди, се работи за 4 годишно дете што убаво може да му се каже да седи во една просторија, да му се дадат играчки и да седи додека и ти седиш во таа просторија. На крај краева има клучеви за сите врати, ке се заклучуваат извесно време додека не сфати дека не смее таму да влегува, нека се трати од земја ако сака ама додека јас не го осетам способно да седи само у соба нема ни да седи.

За љубов неам правено ништо посебно што може да се рече WOW.

Гумени чизми не можам да смислам, не носам, не ги сакам, не ми се за низ град шетање па колку и да изгледале фини на изглед.

Долен веш, купувам само добри прслуци, да ме држат убаво пошто сум доста развиена во тој дел :D Гаќи иам неколку поубави за испод фустани, некои чипкасти боксерици :D за секој ден носам од тие 4 за 100 :D

Okoлу старосна граница на темава, ако така треба и нешто за нас ,,измеѓу,, да се отвори. Нит сме над 40 нит па ни се интересни муабетите за симпатии, први бакнежи, учебници и лектири. Сеа шо да прајме....

Dust, Petar80, LadyC and 16 others like this.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ај сега да се изјасните кај има убав долен веш по можност и он лине да се порачува

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Не планирам да пишувам повеќе за себе барем некое време, ко што реков, ќе се пасивизирам тро ама во контекст на ова морам да дополнам.
    Не сакам да именувам, ама ќе се пронајде и феминката, пред многу години што се случи.
    Буквално преку ноќ како може човек од форум да ти го начука за сите пари, а некој од некаде се довлекол километри со чиста идеја - да се дружиме мислејќи дека и другата страна е искрена. Тоа беше... не знам, страшно, гледаш од страна и се чудиш како може да се излажеш за човек каков е. Jaс не бев инволиврана, ама како набљудувач тука се скрши нешто во мене по однос форумов. Да, лагите и од тука болат. Ако некој излаже дека има не знам вила во Ница и не засега некого лично, големо гајле, ама влегување во патолошки филм и измисување бебе и бременост, ставање туѓи слики, а некој друг копа по идентитети... не знам. Или во ситуацијата толку многу пати слушав за искрено другарство, среќа што се гледаме, емпатија, кур се тресе у ладна вода (да ми опростите ама соодветен израз е)... кога се случи тоа што се случи... бев шокирана.
    За жал со другата феминка не комуницирам веќе, потребно е обострано разбирање за некои работи, а имавме супер однос и ноќи сме седеле на скајп смеејќи се. Знам дека не ме лажела каква е (ова е мој избор), меѓутоа ситуацијата погорна верувам дека и кај неа поткопа некои работи од типот доверба во однос луѓе на форумот и тоа е тоа. Ден денес немам ништо лошо да кажам, напротив, со смешкање се потсетувам на муабетите, драги ми биле тие моменти.

И морам да напоменам дека имаше и такви кои ја изградија својата личност и воспитание на форумов, научија да се изразуваат, да имаат став, да ти се бесат за врат, ама после толку време надвор - немаат храброст повеќе да се поздрават со тебе, зошто знаеш кои биле.

А да не зборувам каков непристоен предлог и ситуација имав од една таква феминка. Не влегов во филмот зошто ја сфатив играта и тешкиот заеб што ми го спремаше, потоа слушав од една од двете погореспомнати феминки - она легнала на брашното и ја зезнала поштено и подло. Ама воопшто не беше несериозна ситуацијата, напротив... и потоа слушаш од МНОГУ ама МНОГУ страни неповрзано со форумов дека таа ситуација не била само со нас две, туку на повеќе луѓе тоа им го направила. Исто така дека трагедиите најбрзо те продаваат кај што треба да те продадат, а ти да глумиш херој-жртва...
    Оф колку сум среќна што не нагазив, ама внатрешното чувство НИКОГАШ не ме излажало, ама никогаш, иако инволвирав и членови од потесната фамилија на припомош...

Од фемина лично се имам запознаено со вкупно три и плус Марама на улица, затоа што имаше неоснован хејт за мене, па ја застанав од добронамерност и се поправивме муабет ама баш фино. На фб дали се... вкупно три?! и тоа повеќе не пишуваат одамна тука...

Една ме искористи и ме избриша потоа... не е дека идејата беше да ми стане другарка, не е тоа така трагично, ама е БЕДЕН ПОТЕГ.
    Офи како што кажа порано ја имав, ама нормално, си избра нов пат и тоа е животот...

Муабетот ми е, исто, таа сум која што сум. Животот ми е збунувачки, почесто тажен, но често и среќен, таа сум која што сум. Не сум јака ѕверка, но се борам и сум задоволна од тоа што е бар сега засега, но ми станува тесна кожава и барам нешто плус, а мизерно е некој да ме копа и да се задоволува. А поболно е што... тука пишувам работи кои и никој не ги знае сем дечко ми и моите, за тие што не ме сакаат и знам дека читаат, ич не ми е гајле ако прочитаат, но почнав да се чувам и од пријатели и не сакам баш секој во околина да ми знае се...макар секој ден седела на кафе со нив. Зошто? Имам свои големи причини за тоа и опоравувањето од реалноста тешко ми одеше кога ми дојде памет за оваа лекција. Од непријатели секако ќе се чуваш, ама од пријатели...подзабораваш.

Ете така научив на фемина за прв пат што е психопатија. И некои ќе ми се фаќаат дека сум навредувала... еве ви зошто. Би пишала и транспарентно јузери, ама ... што ќар? Хинт - психопатите често се шармантни, па донесете заклучок кои се...

5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

сексилав ли?

Petar80, Espadrila, Kate41 and 5 others like this.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

:nod:

7. Annath

Annath Форумски идол

Чуму инaкoв? :wasntme:

Dust, Petar80, Eli23 and 10 others like this.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

не тепам деца нити го оправдувам ќотекот...

ама сметам дека децата ни немаат граница...не почитуваат авторитети...нека ви тргнат децата во училиште па ќе правиме муабет...

презадоволени се од се и сешто и не знаат да го ценат доволно тоа што го имаат без разлика колку си скратил ти од своите потреби за да им го купиш...најтешко е во ова безвреме да воспиташ скромно дете...

признале или не ,модерни или старовремски подредени им сме на желбите и потрбите на децата повеќе од што треба...за се се притресуваме требали или не...

и да, полесно е да бидеш флексибилен и слободоумен родител надвор од МК....можностите се други па границите на дозволивото се сосем поинакви...и толку за ова...

НАСТАН НА ДЕНОТ-пред малку добив повик од директорот на кол центарот во кој работев....за брзо време ќе се рестартира и ме бараат назад..за почеток ќе работи со мал број вработени....
    на два ума сум...од една страна немам друга опција а од друга страна стресот и нервозата таму ми го променија севкупното нормално функционирање...не знам што да правам?!

Dust, LadyC, ALISA0000 and 15 others like this.
  9. Petra777

Petra777 Популарен член

На Али Експрес имаш свашта :D И за садомазо опреми :rofl:
    Кај Редкафе имало за веш на Сикрет демек , ама не сум била . Иначе во ГТЦ имаш 2 продавнички . И во бисер ја има истата под еден кафич е , ако знае некој како се викаат нека пише . Ич не памтам имиња на продавници.

Petar80, Sesil, Lady Phoenix and 4 others like this.
  10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ниту флексибилност ниту слободоумност беше тема на дискусија...или јас нешто сум пропуштила.

Зборувавме за начин на воспитување на детето, за начин на исхрана на детето, за однесување на еден родител дома/во парк, стекнување на навики и нивно полесно применување.
    За мене конкретниот текст беше една екстремност, а јас се стремам кон баланс.
    За мене ова нема никаква врска дали си во Македонија или не.

Dust, Petar80, ALISA0000 and 7 others like this.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Majka mi mi donese dolen ves pred da zabremenam. Moze si mislese deka ne ni odi pravenjeto dete pa mi donese edni gaki....so 4 shtipki da se spruzat... da mi toplele jajnici.

Si vikam u pamet... so ovie gakji vnuce nema da vidi :) inace pazarski kupuvam.

Dust, kuc, Petar80 and 22 others like this.
  12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Neznam zosto Rein ja povikuvas..koga fino napisav deka se prouzleglo od sliki ovde i od FB prihatelstva..

Dust, Ane-Goki1, Petar80 and 5 others like this.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Не го прочитав линкот на @WORRIED.BT Само ќе кажам дека таму кај што не помага збор, не помага ниту ќотек. :|
    @Sesil Претпоставувам дека не си родител (да не ме сфатиш погрешно), но ќе станеш и ќе видиш дека со деца не е лесно. Од зграда може да падне и најчуваното и најсаканото дете. Доволно е само неколку минути да се задржиш во вц повеќе и мислејќи дека гледа цртан или игра со играчки, тоа за сек. да се најде на тераса т.е најзабранетото место во домот, а децата и тоа како радознали. Исто за клучевите-поисплатливо би ти било да ги немаш на врата оти ќе треба да ги кршиш кога ќе се заклучи.:DТоа од искуство ти зборам. А ќе кажеш сега ли ќе се заклучи?:!:

ALISA0000, Sesil, Espadrila and 4 others like this.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Jas imam skolsko dete(3 to odd e).
    Ako kazam deka ona ne e prosetana,zadovolena so se ili ne i e kupeno se sto ke posaka ke izlazam.

No,ako mojot odgovor vo prodavnica e NE ili nemam pari togas toa go pocituva.Ako recam deka moze samo pola cas da sedi vo komsii toa isto go pocituva.Sekogas pred da oblece nesto ili sleze pred zgrada prasuva mozam li ova i ova?

Se trudam se po pat na dogovor da resam so nea.Nekogas ide polesno nekogas potesko.Cesto za da ja naucam na vrednosta na parite koga saka nesto i velam nemam zemi od tvojata kasicka.Gledam togas ne i e bas seedno pa i si gi stedi duri.
    Ili ke i dadam doma rabotna obvrska pa neka si zaraboti 100 den za cokolada na primer.

Gledam i so mm da i bideme primer vo se.Bidejki uci od nasiot recnik naseto odnesuvanje kade i da sme

Dust, Ane-Goki1, kuc and 22 others like this.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Пу бе, на Чка и беше достапен профилот и си ја читав скокајќи глупости што не ме занимаат, сега и нејзиниот е затворен.
    И сега кого ја да читам и дали мора секаква помија да листам барајќиве по темине за да прочитам нешто квалитетно.
    Се еба форумов ради 5-6 манипулативни психопатки.

Petar80, ALISA0000, JuLleE and 11 others like this.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Se slozuvam so se sto si napisala,bas pred nekoj den si razmisluvam,kolku mn raboti imaat decava,konkretno kerka mi za nejzina vozrast ima i previse raboti,pa duri koga ke i se kupi nesto ne pokazuva nikakva radost,vozbuda,kako toa da e moralno da go ima,pa jas sum imala edno plisano mece,i dobro se sekjavam i sum mu siela obleka,i sum naucila da pletam salce...da,moite bile so edna plata,tolku bile moznostite,no ova denes e preterizam,neznam ama fakt e deka za se nie sme krivi,no od druga strana pa,tableti,mobilni imale drugite deca,zosto pa moeto da nema??
    Vo vrska so hranata,jas ne pamtam majka mi da ne prasuvala sto sakame,se serviralo toa sto ona zgotvila i nemalo prigovaranje,denes ke im se napravat 3 jadenja i pak nema da izedat:)

Dust, kuc, Petar80 and 10 others like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

@WORRIED.BT Врaти се нa рaбoтa. Тoa пoдoбрo, oткoлку дa седиш дoмa. Штoм те пoбaрaле, oдличнo зa тебе.
    Инaку, зa вoспитувaњетo - јaс се слoжувaм декa требa дa пoстoјaт aвтoритети, oсoбенo рoдителите, a секaкo и вo училиштетo. Сметaм декa премнoгу им се тресеме зa некoи рaбoти и премнoгу зaштитнички се oднесувaме сo нив. А oсoбенo штo се немa пoчит зa нaстaвниците, тoa е веќе другa прикaзнa. Не сум зa ќoтек вo никoј случaј, oти сметaм декa имa нaчини зa вoспитувaње кoи не гo вклучувaaт тепaњетo.

Dust, Ane-Goki1, Nine25 and 14 others like this.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Има Жикина Династија на Шител.
    И 100 пати гледан ,пак ми е интересен.

Dust, Petar80, ALISA0000 and 12 others like this.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Aaa cim moze da mi znaat ime prezime lokacija strav mi e
    Na prethodniot forum se mi bese javno i se omaziv za forumdzija. Sea pazam da ne fatam shvalerka :))))

Jas si najdov nacin da citam koga e zatvoren profil. Pa i tebe :)

Dust, Ane-Goki1, Petar80 and 15 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И јас пуштив (facepalm)
    Трудна средношколка :|

Petar80, Annath, Lady Phoenix and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.