Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Топличко надвор. Се повампирив жени, околу 4 станав.
    Ај кафе пијам па и вас да не ве задоцнам со кафето.

kafa-naslovna.jpg

На ArmaniCode, toogood, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    101.835
    Добро утро и од мене.Се спремив ,одам на лекар за кичмава.Изгледа ќе „лапнам“ инекции.

На girl-miri, bittersweet, ArmaniCode и 4 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро.
    Да не одиш во ладилникот.Не е тоа работа за жена.Ке се ,,истуриш,, дигајќи тешко.
    Па подобро куварка работи во кафана или судоперка барем нема некој сол д ти трие над глава.
    Оно лесно е вака да даваме совети, најарно си знеш колку ти дошло до 300 денари, ама јас на пример знам и дека со 300 денари можам 3 дена да преживеам.
    Секој барем еднаш се нашол во ситуација да преживува.
    Ај оди на лекар , па пиши што си направила
    MWA

На tessie, ArmaniCode, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Да ви кажам што ми се случи пред некој ден.
    Одам на пазар да поправам едно саатче од малава, а луѓево од тезгите ми се познати, само за наочари имам отидено едно 10 пати.Се зезаме нешто и се избацува едно чиче (не можеше помлад да биде), лапа пирошка и ми вели: Те приметувам многу пати јас раотам само со панасоник (6 тезги подалеку) и многу си шаљивџија и симпатична. Човекот од другата тезга му вели, ај не и се пуштај на жената!
    Нејсе се направи саатчето и чичево ми дава визит карта и ми вели,: чекам да ми се јавиш :o
    Барем помладо мевце да беше, бем ти ксмет.:D
    Едит: Колешката ми вели јас лом ќе го направев, а јас најкултурно ја земав и после заминувањето во првата канта за ѓубре.

Последна измена: 26 март 2015
    На ozbilnazena, ArmaniCode, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    ^
    Важно визит карта врти чичето(facepalm):rofl:.

На ozbilnazena, tessie, ArmaniCode и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.328
    Па без визитка бизнис не праиме 8)

На ozbilnazena, tessie, smigool и 7 други им се допаѓа ова.
  7. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    356
    Богами си се повампирила, 5.30 еееееј.... ете и сонцето се појави,
    имајте убав сончев ден

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Женски, ајде едно домаќинско брзинско прашање :D

Што е подобро: машинско перење теписи и сушење или да чекам сонце да ги однесам во автоперална тие ги перат таму со не знам што и природно се сушат.

Јас ве читам ама слабо време за пишување. :hug:

На anina и MacenceEna им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Ја би избрала машинско, но ќе си ги перам сама, еден вид фитнес у двор, ем ќе ја навадам убаво леата со цвеќиња ем ќе се раздвижам, ем ќе накиснам пети, ем ќе истерам цела негативна енергија од мене. Фино лепо ќе си ги исперам, ќе се исушат, во ролна и на поткровје. Теписоните ми се најоодвратното нешто на планетава земја, нема нешто поодвратно, ќе си купам мали тепихчиња и готова работа ;) Иди на машинско, нема да ти се исушат ко што треба и на сонце, ќе ти мириса после со денови на влага ;)

На ArmaniCode, danichap, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Сум ги дала да ги перат во автоперална и страшно мирисаа после тоа. Два пати во различна перална и два пати исходот ист. Машински се перат поубаво ама ако си во можност да најдеш компресор и дома да си ги испериш.

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ме немаше одамна ама ќе пишам за тоа,... нејсе..

Немам теписи,... сите ги фрлив... само една мала стазичка 50Х70 см у купатило.
    Усисивач и џогер и се сија :)

Ни завеси немам...;)

На ozbilnazena, ArmaniCode, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Фала женски, така и ќе направам.
    Ѕвонев на сервис, ми велат за 24 саата се готови, 50 ден по метар2, со земање од и достава до дома.
    И јас имав два теписи, па нема ни да излезе многу.

Инаку немам ни двор, а и бремена сум, а и да имам двор сепак попрво избирам некој тоа да го направи место мене :$

13. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден дружино,

Кафето го испивте?Сакам второ:coffee:
    Јас денес ранобудна, активна бев во кујна, сама спиев ноќва, па да потрошам енергија некаде:rofl::rofl::rofl:

За комшиите ветив синоќа денес ќе зборам, не дека нешто имам многу да кажам. Си имам две за кафе по пижами, ама не секој ден, некогаш и не секоја недела:D, ама тепаме време чат-пат. Дружбата не ни е многу интензивна, зашто нема многу кого да оговараме.:rofl::rofl:И еден пар од зграда за вечерни седенки со пивце, винце:beer:. Супер си се дружиме. Останатите некако се диви, и добар ден им е тешко да ти кажат, не дека плачам за нивно друштво, :shake:, ама најмногу муабет ти прават ако те видат нешто носиш, си купил па земат да те распрашуваат што, од каде, колку пари, ама стан е лепота бре, затвораш врата и раат си.8)
    И кај моите кога сум живеела сум немала радознали, завидливи комшии, едни единствени со кои делиш се, и добро, и лошо и толку.
    Е, ама бидејќи мм е од едно помало местенце во МК, поживеав некоја год.и таму. Е таму секој за секого се знае. Кој каде оди, кој со кого се швалерисува, колкав му е семејниот биџет, историја на болести за секој поединечно, кој какви цигари пуши......лудница. Јас се најдов среде таква ситуација, бомбардирана со информации за луѓе кои никогаш не ги запознав, искрено не се ни потрудив да научам кој што е. Интересно беше што имаше и снаи дојдени од поголеми средини, кои се претопиле во масата, па пиењето кафе со нив ми беше пренапорна активност за мозокот од обработка на добиените информации, прашања кој беше тој, каде живее( што ми е гајле бре која му е швалерка]:)). И реков јок, доста е, да трошам енергија на корисни работи, па извадив куферите. (hollest)Голем град, големи можности, малку оптоварување со небитни луѓе. Имаше реакции од типот зошто, каде, тука се имате..... Не, благодарам, фаќам патот, криво ми е што и граница не фатив.

И јас препорачувам машинско перење, подобро се перат и ја немаат онаа непријатна миризба кога ги сушиш природно , посебно на вакво време има да се изначекаш да ти ги исушат.

Имајте убав ден

На girl-miri, ArmaniCode, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.328
    И јас сум за машинско перење. Така ги перам нашите, не дека имам нешто многу, еден голем тепих, едно мало, друго се патеки колку подот да не е гол. Ептен ми се освежени боите. Не дека немам каде да ги перам, ама треба да чекам суво време. Лани се изначекав, видов не видов, си ги однесов во населба, ми ги средија, чао пријатно. Ни влага, ни ништо. Сега пак треба да ги носам :?:

На galapce, bittersweet, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Уште нешто за комшиите
    motivacija-za-raspremanje-sobe.jpg
    Јас изгледа таква комшика сум, па се плашат луѓето од мене:rofl:

На ArmaniCode, Val-Dim, toogood и 9 други им се допаѓа ова.
  16. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077

И од мене кафе и нешто благо. Која што сака нека земе.
    Да ви кажам си бев на кафе кај долгогодишна пријателка. Од основно се дружиме и буквално можеме се да си кажеме. Убаво се изнасмеавме, се наполнивме со позитивна енергија.
    Туку мене крај не ми се наоѓа, или од дома нема да излезам или нема да се приберам.дома. И деновиве сонувам нешто без врска па сум ненаспана.
    П.с синоќа темава ја сонував а што сум пишувала врска немам. Ко Демек ај ќе запамтам ама јок. Имајте убав ден

На MacenceEna, ArmaniCode, Val-Dim и 4 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    101.835
    Ме боцнаа ,да се опушти и попушти болката
    И така 3 пати.
    Фино.
    Теписи си перам сама кога е топло.Дури не дојде летото поминувам со четка и сапуница.
    И гледам да не гледам надолу во теписите,само нагоре.

Од комшиите половина ми се роднини.Се дружам со 2-3 комшивки а со двете сум блиска на различен начин :^), на повремено кафе,еднаш неделно.Не поднесувам секој ден кафенисување.Летно време често знаеме да се собереме ,ама како поминуваат годините се помалку е дружењето.Дали и дека маж ми знае да повлече па не сакам да губам живци,се дистанцирам.
    Чудна овошка сум ти јас.
    Се сеќавате на овие?Сите сум ги пробала :D
    http://www.nostalgicno.com/sjecatelise/miris/

Последна измена: 26 март 2015
    На ozbilnazena, ArmaniCode, Val-Dim и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    ^
    На сликата фали Мошус. Така пишуваше, дезодоранс со кафеава боја. Јас тој го сакав и Импулс ванила :D

На lunicka и Annath им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.328
    Од каде ги извади парфемиве сега... Чарли на Ревлон го паметам, тој сребрениот ми беше д бест. А татко ми уште не може да го преболи Ронхил Ред.
    Пино Силвестре има и денес - во Стокомак мм си купи пред еден месец...ама мислам дека не е тоа тоа :?:
    Импулс имав, ама не знам каков, ич не се сеќавам... одамна беше :worried:

Инаку, сега читав извештаи по порталиве и се чудам што човек ќе да беше тој ко-пилотот во авионот што падна... намерно го срушил :x ;( се прашувам зошто? 150 души ги однесе во смрт...

На tessie, bittersweet, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Абе ај оние кармините на Делине оној розевиот хит беше, сите бевме во муцките пинкови.
    Се возам еднаш во реизот за на школо, лето беше една дигнала мишка и се намирисла од оној како ли се викаше од Рубин Кармин потсеќаше на Poison , ту бре не ми текнува како се викаше, јазк.
    Верувајте пекол и таков мирис во лето, абе ужас. Усвет фатив на првата станица.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.