Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    279.560
    Здраво женски и по некое момче;)Текс ега седнав да пијам кафе со вас оти со комшивката го иаспив едно е задолжително со неа.Јас отсекогаш сум се дружела со мала група на луќе па така и со комѓживките Сега во овој стан се задружив ако така може да се рече кафепиењето само со една комшивка Таа скоро секој ден иде кај мене често и без најава со мало дете и со стари луќе живее па сака еднаш дневно да излезе да запали една цигара на раат кај мене.Некогаш ми е досадно секојдневната рутина ама толерирам Од муабети многу не се опуштам оти приметив дека се што ќе зборуваме му кажува на мажот:?:Ама никогаш не можам да ја прежалам старата комшивка мислам еднаш пишував постара жена ама прав пријател во секое време:и муабет да направиш и да те сослуша и советува и помогне верувајте од неа ја добив желбата за готвење и многу работи научив.
    А за мирисиве(така некогаш ги викавме) кај ви текна јас го обожавав трамп а мм валтерволф Уф младост,младост...

На bittersweet, lunicka и Annath им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Опиумот и Ронхил шок-от ми беа прејаки ,ама овие другите.Трамп колку го сакав и Чарли сребрениот,Панаш-от,ЕСП,Џас маск,ИТ...:inlove:
    Туку само јас ли не разбирам зошто се дигна тензија во темата за свекрвите?

На toogood и Daleron им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ете го погоде :D

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Како со прст во мармалад!:rofl:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Чек најдов нешто мајтап малку.

images (3).jpg

Едит: Заеби мармаладот, да најдеме некое ѓумче со златници па не прст цела рака да набуташ:D

Последна измена: 26 март 2015
    На joy1, Annath, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110

@Daleron зошто само рака да „набуташ“ :D??? А цели да влеземе во гумчето со златници (facepalm)??? Не би било лошо, а ќе има доволно и за сите жени од околу и преку 40 :D... Ееее, колку кафиња ке испиеме :clap:...
    Скромност, скромност, скромност ... 8)

На vinozito1, Daleron, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис.:hai::hai::hai:

Едвај чекам да се раздени да ги однесам дечкиве во градинка и да се отспијам, спијам на рати од по саат, два, мадам ако одлучи дека не сака да спие ќе ја однесам на дедо и, тој нека се расправа со неа додека спијам јас, на зомби веќе наликувам.:drunk::worried:

За комшиите што да кажам, секакви имам, лоши, арни, од секое ќоше на земјината топка.
    Од десната страна имам комшии од Либија, се поздравуваме кога ќе се видиме, со жената пиеме кафе неколку пати во годината, ми дава цвеќиња за расад.
    Од лева страна имам една стара дама, французинка, нејзе почесто ја посетувам дека е сама па ја ѕирнувам пред да одам до продавница нешто да не и треба, ја носам на лекар кога има потреба, таа за да ми возврати им плети постојано нешто на децата и прави колачиња.
    Позади мене се италијани, тие и не прават многу муабет ама мажот ми дава салати кои ги огледува во стакларник во дворот.
    Имам и неколку фамилии албанци од Мк, две се ужасни жени, цицачи на енергија а другите се супер женски со кои си пиеме кафенце и си правиме бош муабети додека децата ни играт.

Вчера начекав продавница на адидас на затварање, се беше спуштено 75% па изнакупив за сите еден куп работи, на заебанции се облековме со децата во тренерки, патики, се адидас и му пратив слика на мм, ми враќа дека сме изгледале како жена и деца на некој low life italian mobster.:rofl::rofl::rofl:

На ozbilnazena, MacenceEna, AngelOfArh и 15 други им се допаѓа ова.
  8. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    356
    ја вака перам теписи. Старата моја на времето ја пазареше Машинава, комшијата пак ова модулов за перење. ми брка работа а и интересно ми е да изигравам смрдлива собарица, старата ги дава у сервис за перење. комшии не е*ам два посто све се баби и дедовци, другите се доселиле у големиот град и сеуште мислат дека се у нивниот ранч.

@bittersweet кај живееш побогу. :)

На anel и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Реков кафе не пијам ќе поцрнам, се друго може.
    Туку има овде еден апарат ако има некој сознание да го употребиме (ако ми го дадат, ако не го крадам).
    Жени јас пак дом спремам и кој како се вери да си живее со некој кој зне добро да се вдоми, аман вееќеееееееееееееееееее.Море партнерот ќе го сменам, а не само домови да спремам, ми се смачи веќе.

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    На Val-Dim и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    Како да не се сеќаваме? Не само на амбалажата, туку уште им го памтам мирисот (y)... Прекрасни беа... Во тоа време во продавниците имаше само козметика и парфеми што се произведуваа во ЈУ... Други можеа да се купат на „црно“ или да се „шверциваат“ преку граница... Но, ако и овие беа „топ“ - сите ги сакавме...

tricia_n3_v.jpg КРКА Козметика -1985 година​

А, дали се сеќавате на сенките за очи, кармините, лаковите за нокти што ги користевте во тоа време - времето на нашата младост??? Колку само беа квалитетни!!! Обожавав да се шминкам со розева, сина, седефаста сенка, а ноктите редовно ми беа намачкани со некој нежен пастелен лак... Сеуште го памтам карминот што го користев - Samanta 17!!!

На tessie, Annath, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    279.560
    Мене од тоа време најмногу ми фали козметиката односно кремите на Витаскин.Ги користев негде од кај средно лицето ми се препороди сега сто креми имам пробано ниедна не е како Витаскин 9

На Annath, kukla21 и Val-Dim им се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    И јас ја користев Vitaskin 9, мислам дека беше за измазнување на кожата и за намалување на порите... Не знам дали сеуште се произведува?
    Преубава ми беше и течната пудра на Deline, ја користев San Remo 5. Сеуште постои истата пудра, но сега е број 0... Уствари тоа не е класична, тешка пудра, туку е обоен крем кој што не ја оптоварува кожата со премногу талк... И ден денес понекогаш ја користам...

На Annath и mareane им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    279.560
    До пред 5-6 години ја наоѓав додека постоеше Рубин кармин ама сега ја нема беше хидратантна за сува кожа одлична А Делине е пак со исто име не сум ја сретнала?

На Annath и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.110
    Името е исто, само се променети броевите. Сега најсветлата нијанса започнува од 0... Ги има во ВЕРО, аптеките на Зегин... И се околу 180 денари!!!

16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.414
    Допаѓања:
    279.560
    @Val-Dim фала на информација баш би ги пробала тоа беше мојата прва пудра и ми одговараше на кожата барем тогаш

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Zdravej zdravej...

Nigde ne e kako doma.Koj gi primetuva komsiite koga ti fali domot do beskonecnost.
    Inace im pametam dosta "zlodela".
    Bukvalno zlodela:
    -cepenje drva vo hodnikot;
    -renoviranje stan preku cel den i cela nok,pogotovo kopanjeto zidovi,gubreto cel mesec vo hodnik;
    -ne me tenje na spratot so meseci,dur ne me pusti mene inatot pa jas da izmetam i izmijam,Pak!!!
    Vcera koga dojdov,cela zgrada mirsa na macki,od sto mocat niz vlez,ama neli ne izmien pa si mirisa..
    Poprvo ke naucis mace da ne moca otkolku tie da podizmijat;
    -ne davanje po 50 do 100 den za osvetluvanje i cistacka..

Batalete komsii,domot e najubavo mesto ma planetava zemja..
    Samo domot e mestoto kade se cuvstvuvam opustena kako kiukla od partali.
    Ubavo e da se seta svetot,no domot e prostor vo koj se cuvstvuvam deka ziveam,voo pravata smisla na zborot.
    Nokogas vaka ne mi nedostigal.
    Kolku e samo ednostaven.Nema kojznae kakov pogled,kojznae kakov komfor,kojznae kakov luksuz no cinam deka cel moj zivot e vo nego.

Znam deka e lesno da kazam deka treba da sme zadovolni i blagodarni na nalite nesta,da im se raduvame na sekojdnevijata...znam deka e tesko toa da se kaze koga coveka go nadvisnuvaat bolki kakvi sto nie od strana nemozeme ni da zamisleme.

Ne,ne se klise zborovite koga velam raduvajte mu se na domot,koj kakov takov e licno vas.Raduvajte se na migovite pominati vo nego.Navistina se besceneti.
    Gletkata od London eye e neopisliva,no toplinata sto kja dava domot e nezamenliva.
    Dur ova go pisuvam,ne zaboravam na golemite,pa i na malite a golemi problemi so koi se srekavame vo zivotot.
    Ne zaboravam,no isto taka ucam da uzivam vo ona sto go imam vo momentov,ona sto mi go pruzi zivotot,oti ne znam sto ke donese utreto.

Prijatna vecer i uzivajte kolku sto poveke mozete i so otvoreni oci za ona sto go imate...
    Utre e nov den za realnite problemi,kako sto vecerva mozeme da si ja posvetime uzivajki vo realnite ubavini..

На joy1, mareane, anina и 14 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @smigool живеам во најдобриот град за живеење во светот- Melbourne.:rock::dance::lol:

Да си кажам дека сум станала ептен страшлива, никогаш не сум била ваква во животот, преска осеќам нешто ми лупа срцето и мерам притисок 150/70 и откуцаји на срцето 118 и одма почнувам филм да си правам дека ќе умрам, ќе ги оставам децата без мајка и место да се смирам уште толку качив притисок и почнува некоја паника да ме фаќа.:worried:
    Којзнае од што ми се качил обично имам низок притисок и сега си редам милион болести во главата кој може да ги имам, не знам али да кажам за притисокот или да си молчам , мерев после пола саат ми се спушти на 110/60.
    Тоа дека личам на мајка ми и сега како се доближувам до нејзините години кога почина се мислам дека и јас нема да доживеам повеќе од нејзе и затоа кога не сум добра одма почнувам филмови да си правам па сега се плашам дека ќе почнам да добивам панични напади кои сама си ги предизвикувам.
    Не ми се верува колку плашлива сум станала.(facepalm)

На smigool му/ѝ се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @bittersweet ne grizi se,doaga Popajot kaj i da e i ke ti se vrati silata,ke gi namalis taman i cigarite i se ke si dojde vo normala.Ke iscezne i pritisokot.
    Imas pomos od site od okolu ama toa sto moze da potpre Popajot nikoj nemoze..:hug:
    Ne smees ti da panicis,zabraneto ti e ]:)
    Ti si edna od najhrabrive na ovoj feminski prostor,ne e svojstveno za tebe da si isplasena.
    Ama ti se prostuva,polnacot ti fali:lol: a mesec dena i ne e taka malku:worried: za so tri deca.

На joy1, anina, ArmaniCode и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @bittersweet , многу ми е жал за мајка ти, ама мора да го надминеш тој страв, не дозволи да те контролираат тие мисли. Такво нешто нема да се случи тебе!
    Баш имам прочитано една интересна изјава: кога те нападнат стравови, неразумни па и оправдани, кога ѓаволот ти ги носи на тацна, врати му ги назад. Дали некој ќе прифати отров да испие ако некој му го дава? Не, врати го назад, не фала, нејќам.

Мислам нејќам да паметувам, сигурна сум свесна си и самата, ама малку ко за потсетување. :nod:

А друго, мисли за некој ден кога ќе се видиш со љубениот, ќе ти се врати се во нормала, и притисокот и се :hug:

На joy1, anina, ArmaniCode и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.