Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Stories

Stories Популарен член

@galapce dobro procitav si se vratila doma?Ako e taka,dobre si dojde vo najubavoto mesto.Zenski izdrza:clap:sega uzivaj.
    Inaku ubav naziv polnac.

Last edited: Mar 27, 2015
    galapce likes this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро девојкиии
    Бапнав ѓезве кафе, цигарите у уста и почнуваме

Темата за денес нека е со наслов ОДНАПРЕД ПИОНЕРКА, ОДНАЗАД ПАРТИЗАНКА (стара поговорка за 50 годишни тинејџерки)

Знаете што ми е чудно и што неможам да сватам?

КОга ке видам некоја околу и преку 50 години како изиграва тинејџерка.

Вака некако изгледа тоа....
    -џвака мастика како крава преживарка и збори џиги-миги муабети..она обавезно знае кој со кого, каде и кога, ама ,,чува,, тајни.
    -облака алишта од керка и (тесни, кратки, деколтеа)..а врие од целулити, од жили на вратот и од свадбарки на надлактица (да појаснам, тоа се кожинките кои ни висат на надлактицата кои се ,,манкаат,, кога играме оро на пример ха,ха)
    -нејзин муабет е само колку испила (?!?), во која биртија била и со кого седела
    -она е главна во муабетите дека најубаво е да немаш маж па што сакаш тоа ке си правиш и сл.и тоа одма го поткрепува со одење на одмор и луди забави, излагање секоја вечер, па одење во кафана по работа...
    -за неа главна девиза е ,,несакам да му ги перам гаќите на никого,, (јас пак гаќи спомнав, може од темата снаи-свекрви некој да ме поткачи овде ), а тоа значи дека нема да се мажи веќе никаТ
    -главна фора е дома со керка и да си разменува сексуални искуства и притоа да ја советува дека треба да смени 100 фраера за да дојде до вистинскиот..и притоа знае кога дечко и на керката свршил внатре па она одма интервенира со апче ,,за ден потоа,,
    -Она знае совет за се да ти даде (за се освен за домакинство)
    - на сите журки е главна во џускање (а знаете како изгледа тоа кога се траќа некој со заостанат начин на танцување)
    -во кафич без чаша во рака неможеш да ја видиш, и обавезно во младо машко друштво (кое сука бркови да ја опне кога ке се напие)
    ...
    ...
    доста е..да не бројам веќе, сигурно имате слика за што станува збор

Val-Dim, kukla21, ArmaniCode and 13 others like this.
  3. anel

anel Популарен член

Добро утро девојки

Јас денес мислев прва, ама ме зезна референтка. Ставам кафе и јас :D
    kafe-komb-2.jpg

Кафе и храна за мозокот:D

Денес пак дожд, аман веќе:@

@bittersweet имаше период во мојот живот кога се наоѓав во таква ситуација како тебе. Ме фаќаше паника кога мм одеше на пат, дека нема да го преживеам денот и нема детето кој да ми го земе од градинка. Купив секаква книга што ми падна во раце , а се однесуваше на здравје, седев со часови на интернет истражувајќи секакви болести, ги посетив сите можни клиники и од секаде излегов со дијагноза "нема ништо". Остана уште психијатар да почнам да посетувам, ама реков ќе си помогнам сама. Мораш да научиш да го контролираш стравот, да мислиш на позитивни работи, да не дозволиш паниката да те надвладее. Можеш да го направиш тоа.Сега и кога ме здоболи нешто се водам од тоа "нема ништо".
    @smigool , само ти фали се,:rofl: де перење теписи, де семе за орхидеи, кување, ако те нападнат жениве од форумов, што ќе правиш:rofl::rofl::rofl:

Туку, ме интересира, беше некој на саем? Јас тој настан го чекам цела година, го посетувам секогаш, па и да немам ништо за купување. Ќе се натоварам со проспекти, флаери... Не знам, ама опсесија ми е мебелот, повеќе уживам во шетање по салони за мебел отколку по гардероба.:o Што вели галапче, дома си е дома и сакам да ми биде се по мој вкус.

И кога врне веќе ајде еден поздрав:rain::rain::rain::hug:

James Morrison - Please Don't Stop The Rain:

Val-Dim, ArmaniCode, anina and 9 others like this.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Добро утро, фала за кафенце, таман ми дојде.

Јас ја читам референтка со описот и знам што мисли отприлика, ама ете јас не познавам ниту една таква млада партизанка :D
    Немам такви во мојата околина.

@smigool баш си право освежување тука на темава :)
    Домаќин чо'ек 8)

Јас го испратив детето во градинка, имам нешто обврски и денес, дождов ме нервира опасно и ме депримира, за вечер чекам една гостинка и така.

Галапче, уживај максимално :hug:

А на саем не бев, ете и јас сакам да одам и гледам и фантазирам, ама бебето не ми дава многу да шетам, многу ме притиска и ме боли, па избегнувам такви егзибиции. :)

kukla21, ArmaniCode, anina and 8 others like this.
  5. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Добро утро девојчици :D

Убав ден денес, попладнето резервирано за краток шопинг - исклучиво во својство на "консултант" на мм. За мене си ставив забрана до Велигден, претерав месецов. 8) Купував и што треба и што не треба.

Инаку и кај мене мебелот е актуелна тема, паралелно со барањето нов дом. Овде нема саем, ама "чешлам" сајтови, каталози, а кај и да е ќе почнат и километарските обиколки по салони за мебел. Прво, да го најдеме the one (ова за станот е :)). Ќе биде долг процес и нема сė да биде глатко, ама се надевам без многу bumps on the road. Сепак, ме радуваат новите почетоци и можностите кои се отвараат со нив. :)

И женчиња, ве молам да не го спуштаме нивото на темата на "клуб на озборувачки". Описот, даден некој пост погоре, ми личи на "митско суштество", реално не познавам вакви луѓе, а и да ги има - оставете да си живеат како што сметаат дека е најдобро за нив.

Имајте убав ден и ви праќам малку сонценце. :sun:

Val-Dim, kukla21, ArmaniCode and 11 others like this.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Прати малце повеќе :sun: да ги растера облациве... уф, многу мразам вакво време, а денес ме чека малку повеќе работа, ама не се жалам, нека има :D

kukla21, anina, galapce and 6 others like this.
  7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Dobro utro ubavi dami :)
    Kako ste dobri?

Ne sum pisala posledno vreme,a denovive ve rascitav nabrzinka :)
    Koga sme kaj domovite i nie so mm sme potraga po nov dom koj ke bide nas,ova so kirijava i taka i taka i sepak nee celosno tvoe :| tesko se najduva,ili ke se najde i ponudata za cena ke bide prifatena od drugi i taka...

Neli prolet ni dojde :D ama denovive tuka samo vrne :D
    Nekogas planovi si pravime a nekogas si ispajgat taka naednas,pa koj znae moze narednata nedela ke pisuvam od mak :D iako ne znam 100% ama epten se izraduvav koga mm mi vika ako za praznikov mi dadat nekoj den sloboden ideme za Mak :D. mnogu si se raduvam za Mak koga idam, mama i tato da si vidam :l: isto i hranata mi fali makedonska,iako si pravam jas ama i od mama mi fali najmnogu :D

Taka denovive po doma,imase i setkanje i taka :)

Da ve pozdravam i posakam ubav den :)

Sareni_mafini_916780032_1348141890_670x0.jpeg

ArmaniCode, anina, galapce and 8 others like this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Комшики, во мојот роден град доле на југ со комшиките сме како со најблиска фамилија, многу си ги сакам. Се сеќавам кога се селевме во новава куќа ја бев тазе вратена на летен распуст од главниов град и сите мислеле дека сум таква намќорка, дигната, ме слушнале некогаш дека зборам литературно на телефон со другар ми и мислеле дека со мене муабет нема да се прави. Арно ама истото тоа лето се испостави дека сме најдобри другари со сите нив. До денешен толку сме блиски да моите мораа за мојата свадба доста роднини да изостават за да ги викнат нив :D Имам една помлада, баш она муабетчика, многу си ја сакам, малиот син буквално израсна во моите раце, од бебе од 6 месеци. Има и повозрасни, жени на мајка ми возраст, со кои можам да правам муабет ко со пријателки. Но, овде нема таков комшилук, никедна комшика не ми дошла на кафе, да појдам па да не зборам, во 2ипол години само 2 пати имам испиено кафе со комшиите :(

Мебел, вечната моја болна тема, дојде на ред мојот ентериер да го работам, утре ќе идам на саем. За оваа сезона кујна и спална ми се на to do листата. Толку е тешко да одлучиш за себе значи, да не можеш да се решиш, па се враќам на моето кога се трудам да им објаснам на клиентиве и се чудам како не можат да разберат :?:

Битерке, издржи уште малку ;)

Данка крембананка да јави како поминала на 4Д ;)

ArmaniCode, anina, anel and 2 others like this.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Добар ден.
    Времево ме мувлоса веќе, туку се чудам дали да тркнам до пазар до кај чичето за уште една визитка.
    ИИИИИИИИИИИИИИи не денес е петок, аман ваљда не се расшетани онака петочки па некој со патерица да ми даде визитка.:D

10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добар ден и од мене.Јас сум љубител на дожд ама веќе претера:!:Прво дома ми е благ хаос,од на работа го фаќам креветот и ги прескокнувам работите и наутро си се чудам како успевам да пронајдам се она што ми е потребно:(Ми фали сонце и енергија а после ќе имам чисти мисли и чист дом(y)
    Е сега за комшивките...Од секогаш не сум била многу дружељубива со комшивките(наследство од мама;))ни како девојче ни како мажена.Кога се мажив од обврски и немав време а богами ни желба,но имав две добри комшивки и си пиевме кафенце,си разговаравме(посебно со едната бев многу блиска,имавме заеднички интереси и мноогу заеднички теми,блиска возраст на децата и кај неа секогаш наоѓав на разбирање,поддршка и одличен совет).Годините поминуваа,децата пораснаа,работните места не ни дозволуваа дружба како порано и следеше оддалеченост од нејзина страна.Никогаш не слушнав лош збор од неа за мене, но ете едноставно почна да преферира дружби со луѓе кои и носеа одредена корист во животот заборавајки на старите пријателства.Од време на време се гледаме инцидентно(ако јас се јавам,поканам или ако нема некој од новите пријатели),кафе пијање со неа е секогаш уживање за мене но го нема она вистинското пријателство што сме го негувале низ години.
    А другата комшивка лицемерка,се откри сама себе и цела нејзина проста бездушност ми се акна во лице.Роднина е воедно и нема бегање од добар ден комуникација и се се сведува само на тоа.Оговарачка паметна,душегрижник ме оговараше итро меѓу луѓето но,после сто години стигнаа муабетите до мене.Огорченоста моја кон неа нема граници:punch:Толку лошотилок,простотилок,необразованост,љубомора собрано во едно дебело жениште...
    Значи кафето дома најчесто си го пијам сама и си уживам во истото(на работа имам многу комуникација со луѓе,не ми недостига друштво воопшто;))
    Некој секси комшија:smoke: можеби ми фали:makeup::D

Last edited: Mar 27, 2015
    ArmaniCode, anina, toogood and 3 others like this.
  11. referentka

Аааа гледам јас некој со борона си го бара !!:D

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Хаххаха ќе оам мор зш да не!
    Може денес некое младо пиле ќе ми се закачи. Туку да излезам јадење да си купам оти гарант веќе по пекариве се е изедено.
    Ме мрзи му се расипал вентилот за вода на дедо Боже.

13. referentka

турај карминот на уста и гитла по тегнато со сирење.
    Дедо Боже решил да не ,,скапе,,... до сега мувлосувавме,ама веке капеме.
    Се мислам шо кабаат направивме волку како народ вака да ни прави, ама во право си е...знае тој што прави

Daleron and НаталиЛили like this.
  14. tinan

tinan Популарен член

Добро. Што со тие? :?:

tessie and Daleron like this.
  15. referentka

Прво ке ги варат сапун па после ке видиме...
    мала шала :D
    бидејки сме околу и преку 40 мислам дека сите се носиме со годините...ама ете не било така...
    Не е битно

tinan and toogood like this.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Zenski si gi sprepate poleka poleka kotlinata ili vi e rano uste sega:?:?jas moram na 2 pati da go spremam:hai:

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Боцната и од другата страна на газов,колку за баланс:D.

За описот другарката на @referentka навистина не познавам а и не сум ни сретнала таква.

Мебел не менувам ниту ми е на приоритетна листа.За такво нешто треба да имаш пари,нели секоја новина носи преправки,доправки а се нема...:shake:.Понекогаш само разместувам ствари и толку...
    Често и од ова што го имам ме фаќа мака и се би исфрлила да не морам да робувам на работи.Не паѓам во несвест во тоа како некој си го средил домот,имал,можел и тоа е.
    Слободата ја ценам пред се ,не за робување на куќа,мебел,автомобили,...
    Секако не ги ни гледам попреку тие го менуваат на година -две мебелот,кој како сака и како може.(y)

tinan, Val-Dim, ArmaniCode and 6 others like this.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Шетнав и ништо н видику Важно си купив јадење, најважно.
    Бутам брускти и јогурт и најажнотоооооооооооооооооооо треба веќе со реизот да идам на работа, ми забранија паркинг.:(
    @lunicka мебел сменив малку една гарнитура, фала му на покојниот татко.;(

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Што ти е гајле @Daleron ,штом си добила визитка значи уште си во оптек....:D

Daleron likes this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Аууууууууууууууу да бе уште сум атрактивна (фали ме усто да не те расчепам):D ич не ми текна.
    Мор и у царица и у магарица иста е, ама јбга ова маживе коа ќе видат згодна жена без влакна на јазик (ги бричам чат пат) :emo:.се паалат како млад мајмун на црвен газ.

Thread Status:
Not open for further replies.