Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.815
    Допаѓања:
    173.217
    Сите..6

На Umbrella22, JuLleE, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    7.517
    Има,4 Италијани и 2 Косовари

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    :worried:

Уште лоши вести му фалеа на денов.
    Морам да легнам ако сакам утре да возам.

Белки не е вистина.

Ради вакво новинарство и политиката што ја имаме,читам само фемина.
    И тие со двојни профили помалку лажат.

На mareane, anel, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    https://www.facebook.com/gledytv/videos/1008543752576123/

5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Друштво, каква врска има дечкото на Чадорче со ова? Освен морална поддршка, не верувам дека би можел да пружи нешто друго. А сигурна сум дека ја поддржува секоја нејзона одлука, особено во врска со здравјето. Сакам да кажам, не е како да ќе направи кој знае каква разлика во ситуацијава, зашто знаеме дека односите со Чадорче, него и мајка му се комплицирани. Доволно е само да биде покрај неа. Во други услови, би било од помош неговите родители да поразговараат со родителите на Чадорче. Така да - што и да вели, верувам дека не би можел да се избори против татко и' на Чадорче, кој ми делува строго и одлучно и дека го има последниот збор.

Тоа значи дека таа самата мора да се докаже со своите родители. Ама ја разбирам дека веќе и' е преку глава. Но, се согласувам со тоа и дека животот е пред неа и дека не смее да се откажува.

Како и да е, да ја почекаме да се сталожи, па да ни пише што понатаму.

На mareane, ph.orhideja, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    162.427
    Ај јас да частам ми се родила имењачката од бившиот.
    Реков не пишувам а? ДоЖ... јбг.

Девојкава се спрема да и биде маж.
    А кога некој се спрема за брак, претпоставуваме дека зборуваме за зрели возрасни личности.
    Ова е простор и двајцата уште повеќе да израснат во ситуацијата.
    Каква врска има тоа што мајка му има лош однос со неа? Па тоа значи дека тоа е поголемо од здравјето и животот на Чадорче.
    Татко и? Па Чадорче често плаче и ради него...
    Зошто да не се избори против него? Уствари што има некој да се бори против некого бре?
    Извини Лејди, не си во право.
    Не се мали деца. Утре ќе бидат животни партнери, како гласи она - и во добро и во зло?

Не беше тоа темата на муабетот, ама време е типчето да стекне храброст и да докаже дека е маж во права смисла и да ја поддржи во патот до нејзиното здравје и нејзината одлука.

А и не знам што се збуни толку, тоа и зборев, да биде тука за поддршка. Не знам како ти го замисли сето тоа. Ама да биде 100 проценти инволвиран, зошто нели... ќе му биде жена. Или ради комплицираниот нејзин однос и нејзиниот авторитетен татко нека не се ни зимаат, што вреди?

Ако она чувствува дека Бугарија е подобра за неа, онда треба да и ја почитуваат одлуката.

Последна измена: 7 септември 2016
    На mareane, WORRIED.BT, Umbrella22 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.815
    Допаѓања:
    173.217
    На Bozica1980, Annath, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Таман викам да ѕирнам зошто Лејдито ова време не спие,ме потсети.
    Се согласувам потполно со тебе.
    Само да додам дека убаво е да си даваме вака подршка,ама нема потреба од строгости.
    Далеку од тоа дека треба само по грб да се тапшаме,ама кој нема трпение,во вакви ситуации може да пробаме да се воздржуваме и припазиме на тонот.
    Од страна е дааааалеку полесно,секогаш.
    Ова и за мене важи.

Не е се така едноставно,и не секогаш можеме се да доловиме.

На mareane, anel, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Море возбуден на погрешен начин и емоционално недопрен од целиот настан.(facepalm)

На galapce, Annath, Lilit и 3 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Па човек со кој ја планирам иднината, го уредувам домот има и те како голема врска.
    Безусловна подршка мора да биде. Да ме бодри.
    Дури и да ме фати за рака и да ме носи.

На bittersweet, mareane, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.815
    Допаѓања:
    173.217
    Само кога ќе помислам на CNN, BBC и онаа француската како и да и беше името, колку смирено пренесуваа од терен од последниве неколку терористички напади, ми иде никогаш да не пуштам македонски канал:whew:
    Одвратно ми е..

На mareane, kukla21, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Во случајов она воопшто не ни ја носи одлуката за да бара поддршка од него или поткрепа при спроведување на истата.
    Одлуката е на нејзините родители, што беше и дискутабилниот дел. Му иде како за нивни атер, мир во кучи, уште овој пат ќе оди во Скопе.
    Делува како да знае дека ќе биде неуспешно, но се жртвува себе и своето време само да им угоди и да дојде до она што е вистински нејзина желба. Како нужно зло.

За еден ден, една вечер, и се собра многу и на чадорка. Се надевам утре потрезвено ќе седнат и повторно ќе разговараат. Да не повторувам дека ја имаш нашата поддршка, не само на зборови туку и со донации, јас барем тука сум да дадам свој придонес.

На bittersweet, mareane, kukla21 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сте се разгракале,не можам да заспијам. Не ја знам ситуацијата со родителите на Чадорка и нема да правам изводи што е подобро,кој е у право, дали нејзините се сериозни и загрижени или не. 20и кусур години тие родители и се потресуваат и трчаат по лекари со неа. Таа може да си дозволи у знак н нервоза,протест, емотивно да изреагира против тоа што они мислат е подобро,ама јас,никој и ништо да испадне повеќе се сеќирам за Чадорче од нејзините..тешко. Ваљда имаат причина да одлучат така. И очигледно одлуката не е ни финална. Разговарале само, мозгале.. мислеле дал е разумен патот и се друго.. ако се искомплицира не дај боже..кого знаат они таму? Кому да се обратат за помош,кого да молјакаат.

На ph.orhideja, anel, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Јас на Чадорче само ќе и посакам среќа каде и да оди на лечење и да ни се врати здрава.:hug:
    Инаку вчера ми беше многу напорен ден. Капак на се малото ја извади несакајќи рачката од вратата на подрумот. Си чукав, си викав и кога малото почна да плаче дека ќе останеме оти нема кој да ни отвори, си зедов едно секирче што ми се најде при рака, изделкав малку и си отворив. Среќа немаше клуч-отиде цела врата. Син ми си излегол, мм горе на спрат мислел дека работам нешто. После чукнав случајно, мм го пуштил синко да провери пак да нема нешто. Си се потсмевнуваат. Смешно им изгледа.(facepalm)
    Надвор си врне, :rain: толку ќе да беше топлото. Ќе има уште сончеви денови, ама со облека на долги ракави.
    @Annath И тебе ли сон не ти доаѓа?

Последна измена: 7 септември 2016
    На Sesil, mareane, kukla21 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.289
    Допаѓања:
    179.097
    Ајде кафееееееееее

images.jpg

На Sesil, mareane, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Мнoгу гo зaнемaрувaте финaнскиoт дел oд лекувaњетo, ние ќе сме сoбереле, се виде нaшетo oд пoследниoт пaт кoгa сoбирaвме. И дa се сoбере, вaљдa си имa прoцедурa, дa се дoбие дoкументaцијa oд дoктoри пa дa се oтвoри сметкa. Тaкa е тoa, зaкaжувaм и зa некoјa неделa oдaм сo рaцете вo џеб. Некa прoбa првo вo Мк, aкo мoже упaт или некaквo oлеснувaње oд фoнд, не знaм кaкo oдaт тие рaбoти aмa дa се прoбa. Мoже и вo Мк тaa интервенцијa мoже дa се нaпрaви, Бугaријa не бегa, aмa пoлекa и плaнски, не е туку тaкa еднoстaвнo, пaкувaј се и oди, пoсебнo кoгa не е итнo пa дa мoрa веднaш дa се реaгирa. Дa не се рaзбереме пoгрешнo, сaмo не би критикувaлa нaјблиски кaкo незaинтересирaни се oти еве јaс ќе пoмoгнaм и сo мoите некoлку стoтици денaри се ќе решaм.
    Дoбрo утрo.

На Sesil, Peppermint, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.910
    Добро утро друштво, како е?

Спиете уште? Јас не можам, иако дури во 3 заспав, срце ми спие... од дождов комарци колку сакаш, за извоз... не знам колку утепавме синоќа пред легнување, уште толку се појавија откако си легнавме... и погодете што, си игравме криенка... цела ноќ тоа правев, од соба во соба да ги бркам и тепам. Најчудно е што не се отепуваат лесно, знаат да се скријат на места кај што не можеш да ги видиш, и џабе Раидот во штекер што стои, џабе комарници на прозори и врати, не знам веќе од каде влегуваат.
    Имате ли ваков проблем со комарци кога врне? :^)

Иначе за чадорчето... проблемот не е баш лесен и решлив, ама факт е дека не треба да се губи надеж и да се потпира на претходните лоши искуства, секое ново искуство, нов чекор во лекувањето значи нова надеж дека ќе се победи болеста. Нејсе, каде ќе биде тоа, не е важно, најважно е да биде успешно.

Немам веќе ништо паметно да кажам... пиши бриши му иде работава...

Убав ден, и смејте се, пркосете на тмурново време! Јас ќе се потрудам :D

На bittersweet, Sesil, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Добро утро!

Осеќам дека за некој саат ќе почнам да пекам дека ми се спие, ама сега око не можам да склопам. Заспав накај 1, станав накај 7 ипол... Ќе биде интересно.

Единствената разлика е што од денес, па во наредни 2-3 недели либето ќе се буди заедно со мене. А работа ме чека еден тон.

@Lilit-ке, ах што си брзоплета. Истото го збориме. Само сакав да кажам дека финансиски не може да помогне, ниту можат неговите, како возрасни луѓе, да дојдат да го разубедат татко и' на Чадорка. Може требаше некако да ставам акцент на тоа.

@duffi мислам дека моралната поддршка е лесна работа. Лесна, условно кажано. Ама не треба да заборавиме дека и дечкото се соочува со здравствен проблем, а и дека оди на работа (што е уште поважно) и не може кога сака да биде слободен и толку долго или толку често да биде покрај Чадорче. Затоа и' се потребни нејзините родители.

Уште една работа, не треба да заборавиме дека постојат различни карактери на луѓе. Дека постојат и такви кои се трудат да бидат "современи" родители, но сепак не можат целосно да се откажат од патријархалното. За што имам впечаток дека станува збор во нејзиниот случај.

И за крај, колку и да навивам за Бугарија, комплетно се сложувам со она што го пишала @Bridget. Често пати како да ги идеализираме работите и забораваме на некои многу важни аспекти кои можеби нас не ни претставуваат проблем.

Како и да е... Ќе видиме што и како ќе биде. Поентата беше дека се рабори за принцип, право да го искажам своето мислење, право да го почитуваат моите родители. Иако за нив секогаш ќе бидам нивното дете, сепак сум зрела, возрасна, полнолетна личност која знае што е добро за себе.

@galapce не знам шта ми би, не можев око да склопам. А и кога се работи за нечие здравје, секогаш сум загрижена.

Имајте убав ден.

На bittersweet, Sesil, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.
    Не се нафатив да тргнам по времево.

Се отвара денов со кафе и бисквита.

На bittersweet, Sesil, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    81.465
    Возрасен човек сам носи одлуки и се сноси со последиците од истите.
    ПС: @galapce паметно
    ДДен'

На bittersweet, mareane, anel и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.