Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Знаеш колку има забегани мајки, јас по ФБ нон стоп ги читам да видам до каде одат со глупавоста,.
    Замисли ти, на детето му купува флаширана вода Роса, и му ја прокува. Да ја прашаш зошто?
    За онаа со плазмата пред некој ден напишав...
    Јас пиев вода од цревото што се мие двор со него, еве ме жива и здрава, да не правам муабет колку прашина се имаме наголтано како деца по улица додека сме играле, колку имам изедено украдени кајсии од комшиски дворови неизмиени, незрели...
    Де опуштете се малце, не туку лечете комплекси и фобии преку децата и пуштете ги да бидат деца!

На Sesil, Annath, DVAANGELA и 6 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Луѓе и нас може не кажуваат како пример за непример каде нешто тргнало наопако при воспитувањето или одгледувањето на децата.
    И ние трудејќи се нешто да направиме најдобро што можеме од страна, за некој кој не ни знае ситуација или карактер/потреби на детето, делуваме како оние мајки за кои сега се говори.
    Да не навлегувам поединечно во секој пример како јас би направила, секако се земени само одредени моменти, најчесто крајности, без да се знае големата слика.

Многу се осудува, многу.

На Sesil, Annath, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    И јас случајно налетав на приказнава, со ќејф ја изгледав. :) Алал да им е! :clap:

ИНаку вие арни?Депресивни? Е па есен, есен, златна есен ... ама па подобро влажно него суво ... м? :wasntme::D

На Sesil, mareane, Viktorijaaa5 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Тоа за поддршка било:D

На Aleksandar1212, Annath, Petar80 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Еве муабет прав и на место дај си рака тазе си ни во темава мислам ама умно кажа:handshake:.
    Сакав да те прашам кашлаш понекогаш (се зезам). Така си е што повеќе ги разнежнуваме децата толку повеќе стануваат мекуши, лингурчиња и лигави.
    баба ми вика а бре стави му пола лепче засушено сиренце и патлижанче и удри му клоца во двор кога сака нека јаде ако му се јаде

На Sesil, WORRIED.BT, Aleksandar1212 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро

Демек рано легнав синоќа ама до 3 се превртував во креветот, сега пијам кафе со лимон со надеж дека главоболката ќе ми помине.

Во Бг сум оперирана пред 12,5 години (значи како малолетна), главната операција помина супер ама после тоа по инсистирање на една од тамошните докторки решено е да ми сменат дренови и тука настануваат компликации, пнесакајќи ми е пукнат белиот дроб, па после таа операција виделе дела ми е залепен со дијафрагмата и на крај кога сето тоа го средуваат паѓам во кома и после 20 дена се будам ама без апарати не можам да функционирам, после една недела почнувам самостојно да дишам ама ми откажуваат бубрезите, по 2-3 дена и тоа се средува, ме стабилизираат и со судни маки почнувам од ново да одам, да се движам, да се хранам.
    Се враќам дома и функционирам колку можам нормално со лекови нормално, се до... Па не знам ни кога веќе се тргна надоле..
    Појдов да барам лек затоа што немав циклус ама излрзе тироидната, па отоците се зголемуваа и веќе знаете низ што се поминувам, од оваа клиника на друга и никој ништо не превзема..
    Друго ми беше муабетот за во Бг ама се распишав за тоа..
    Сакав да кажам Д-р со која јас пишувам е уствари детски кардиолог, кога ме оперираа јас бев дете е сега таа ме вика во Бг и ќе ме предаде на професори во клиника за кардиологија за возрасни, тоа е во истата болница и убедена сум дека нема да ме остват така, ни таа, ни д-р што ме оперираше веќе и тој знае за ситуацијава.
    Е сеа во клиниката за возрасни ваљда има други правила, методи на лекување што е и нормално оти едно е дете, друго е возрасен човек и сакаат да ме задржат на испитувања и да ми направат катетеризација (од тоа се плашат моите дека е ризично и опасно, башка самиот д-р го има тоа потврдено) и само поради таа катетеризација моите одбиваат да одиме во Бг.

За татко ми.. Човекое е премногу строг, неговиот збор е закон во куќава и јас тешко успевам да излезам на крај, како што кажа некој погоре за мир у куќи се согласувам и во Ск да одам иако знам како ќе заврши, пак ќе ме гњават 20 и кусур дена и ништо нема да средат :(
    Не можам ништо освен да се обидам уште еднаш да се обидам да разговарам со него а тоа го планирам вечер кога ќе си дојде од работа.
    Ќе дадам се од себе да го разубедам.

Од дм ја добивам најголемата сила и подршка, тој освен тоа друго што може, против татко ми нема шанси.
    Секоја моја одлука ја подржува, ако одам во Бг нема да ме остави сама веќе ми го кажа тоа.

Незз друго не ми текнува што сакав да пишам (од 10) го пишувам ова, нетот страшно кочи :^)

А, да, веќе го имам пишано ова па ако ме познае некој нека пише лп.

На YoungandBeautiful, kjukli, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 32 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Чадорче солзи ми надојдоа од твојата искреност со сите нас....

Во никој случај да не се откажуваш или да помислиш дека на било каков начин не оптеретуваш или досаѓаш во твоите проблеми.
    Споделувај, од една страна за да се олесниш, од друга можеби и корисен совет, но пред се поддршка од сите нас.

:l::hug:

На molikaMk, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Doozy и 23 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Незнаеш во моментов колку сакам да те гушнам;(...биди силна,стабилно и мирно пробај да ги разубедиш твоите.

На YoungandBeautiful, mareane, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.
    Почнав уште сабајле да пишувам за проблемот на @Umbrella22, за да се предомислам дека не е мое јас да ги образложувам нејзините маки.
    Чадорче,не ли прашавте кај Жан Митрев?Операција,ако дојде до тоа,целосно е покриена од фондот.
    Јас мислам,една консултација,пред било што да преземете,нема да ве чини ништо.
    Ти посакувам се најдобро.

На bittersweet, mareane, ♡BuBaLe♡ и 14 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Чадорче дете, ќе се избориш и ќе успееш каде и да одиш. Ти си голем борец.:hug:

Еве една песна за тебе поздрав од мене. Тамам и за времето погодена.
    Секогаш кога врне дожд јас си спомнувам оваа песна. Имајте убав ден.:sun:

На Sesil, Sunshine_1979, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Петре нели беше на гости на Рефка :).. Не е до тефтерите.
    Нема љутиш Петре,како кљунот на пајо сум во косата. :)

Некои кутии е поарно кога сами од себе ке се отворат.:D

Јас би дремнала.
    Што ке се прави Цеееел ден,незнам.:|

На Sesil, DVAANGELA, Aleksandar1212 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Чадорче а Систина како опција, Филип Втори?

Се извинувам ако сум стекнала впечаток оти немаш доволно поддршка од дечкото.:hug:

На DVAANGELA, mareane, Viktorijaaa5 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :D:D Ме изнасмеа. Кога читам родители со деца во пубертет, одма ми текнува на мојот пубертет и една приказна на мајка..на онаа фејсбук страната на луѓето од Њу Јорк:D и вика, син и бил во фаза на меланхолија и депресија оти бил убеден дека, само ако слуша тажна музика, само тогаш бил креативен:rofl: :sweat:
    И јас така порано.:x:D Имајте разбирање. Некогаш и во баш нормални, најнормални деца ќе пораснат.:D

На Sesil, mareane, ♡BuBaLe♡ и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.797
    Допаѓања:
    173.172
    Е така..си се расплакав:(
    @Umbrella22 биди силна. Разговарај одново со татко ти, кажи му го она што нас ни го пиша..
    Кажи му како се чувствуваш, што мислиш за проблемот и нагласи му дека не си веќе дете, дека си убедена дека во Бг ќе ти биде подобро..
    Ти пуштам среќа(fingers)

:hug:

На mareane, ♡BuBaLe♡, Aleksandar1212 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Се плачки на форумов...мм вика и Австралија да умри некој непознат ти плачиш...е до толку сум...
    Човек сум...
    Убав ден,мене ме чека роденденска:^:и 2 смена до касно вечер.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, mareane, Viktorijaaa5 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Чадорчето е посилна од сите нас заедно :l:.

На YoungandBeautiful, mareane, Viktorijaaa5 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.739
    на @bittersweet и ја имаат окупирано гаражата, или докторот ја фатил со цигарите друго објаснување нема :(
    Пријави се женче!

На YoungandBeautiful, Doozy, Sesil и 24 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.490
    Јас се мислев кога нинџа го стави поздравот со тој глумецот од супернатурал, како жмига, ќе се јави Битерка наша.
    Атер за симпатијата де.
    Ама ништо :(
    @bittersweet :hug:

На Sesil, mareane, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Бошке,јавено е женчето.
    Ако си пропуштила несакајки.

Ништо не пропушта, може само да и е поубаво.:D

На Sesil, DVAANGELA, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.323
    Секој и секогаш добива сила во моментите кога минува низ животни колапси. Од страна кога на некој му се случува нешто може нам ни се чини невозможна мисија да пребродиме такво нешто кога не дај Боже би ни дошло на глава, ама сила тогаш доаѓа. Или ја наоѓаме. Или било како. Си знам по себе...

@Umbrella22 :hug::hug::hug:
    Битно е дека сега си жива и мораш да ја водиш животната борба која никогаш не е лесна. Кај некој повеќе, кај некој помалку.

Не можам очи да отворам асално сеуште, а кафе голем шол локнав. Времево милина.
    Што ли да се јаде?
    #меубипрашањевовеќе:D

На DVAANGELA, mareane, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.