Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    dude.gif нешто вакво???:rofl:

На Sesil, DVAANGELA, dedrade и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Алоо заборави машко сум каде да ми рипаат такви тоа може за тебе и доста го тупиме тука другиве молчат и превртуваат очи ајде.

На Sesil, DVAANGELA, Aleksandar1212 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Морав да пишам за @Umbrella22
    Знам дека на новата Државна Кардиохирургија има добри Др.Неколку од таму имаат работено во Систина,доаѓаат Др.од странство,нашиве одат таму на обука сестри и Др,директорот Проф.Јовев мислам дека беше многу го фалат:hug:Имај го ова на ум ако не одиш за Бугарија:hug:Инаку јас си мислам твоите не сакаат да одиш таму заради тоа што се случило минатиот пат,они си знаат низ што поминале додека си била во кома:hug:

На Sesil, friendy, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    @Lilit, @ph.orhideja Филип Втори не е опција :|
    Пред да ме оперираат во Бг, се чекаше да дојде Жан Митрев во Мк (тогаш уште не беше дојден) и требаше тој да ме оперира ама кога дојде човекот си се изјасни дека не е спремен да оперира деца и не пратија во Бг.
    И мојот татко се најде излажан, навреден, предаден и од тогаш не сака ни да чуе за таму :^)
    Што јас мислам дека е многу погрешно.
    Му имам речено и тоа не еднаш, и јас и многу други ама џабе е ко на ѕид да зборуваш.
    Јас возрасна сум и се тоа ама кога зависиш од нив ќе играш по негово правило и ќе ќутиш тоа е.

На Sesil, friendy, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    @Aleksandar1212 зеленa глимa земи вo aптекa стaвaј(oд личнo искуствo oвa)
    @Umbrella22 сaмo хрaбрo,реши се,зaтвoри oчи и oдлучи цврстo,зa твoјaтa иднинa,твoетo здрaвје се рaбoти.Бaрем сегa вo нaпреднaвa медицинa имa нaдеж зa се,и зa сите.
    Пoздрaв дo другите членoви oд темaвa,убaв ден.

На mareane, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Мила моја, зборови за утеха или совет ќе бидат безполезни, но сакам да ти кажам дека сите сме со тебе, сите се молиме и го посакуваме само најдоброто за тебе, сите веруваме дека таткоти најмногу на свет го посакува здравјето за своето дете.:):l::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f:

На friendy, mareane, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Е заборавив да го прашам Петрето за дали е лајкнато.:D

Толку од дремката,сега кој е за кафе?

На DVAANGELA, Lady Phoenix, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Не сакам да испадне дека солам памет, ама штедењето на децата од ладно е погрешно. Сега веќе така е навикнат, џабе ќе му менуваш. Ама ако од сам старт му даваш храна од фрижидер, никогаш нема да има проблем со крајниците од ладно. Ладното е лек за крајници и општо, за многу болести на грлото (воспаленија). Затоа, кога ќе се почне со дохрана, односно кога ќе се вклучуваат млечни производи кои по правило се јадат ладни, секогаш се даваат директно од фрижидер, никогаш не се оставаат да се затоплат на собна температура. Многу голема грешка прават сите мајки со тоа. Мое мислење е ова, базирано на лично искуство, не само со едно дете.
    Инаку и јас се сложувам дека ептен им се потресуваме на децата, особено што ги пазиме од се и сешто, ама има ситуации кога навистина треба да се потресуваме, како вчерашната што беше спомната во темава. Не му се потресувам на малиот кога игра со земја надвор, ако јаде надвор зелено овошје, или со валкани раце. Или пак ако си игра со вода, дете е, мора да помине низ тоа. Да одам по него да бришам со марамици или да го чувам да не падне трчајќи ми е нонсенс. Ама не давам да трча и да јаде, не давам да се доведе во ситуација во која има реална опасност.

Чадорке, најди начин да го премислиш татко ти, најдобро го познаваш. Жан Митрев можеби не оперира деца, ама работи со возрасни. И инаетот и гордоста некогаш треба да се погазат кога е во прашање здравјето на сопственото дете.

На Sesil, mami blue, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    81.348
    :$

На mareane, Viktorijaaa5, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.323
    И сега татко ти ради СУЕТА се прави фаца и не сака да одите во Филип Втори???
    Не ми се верува! Ај после да не викаме дека играчки си игра човекот?!! Ти секоја вечер се гушиш, он изиграва суетен! Дај, човеков е срање кроз густо грање!
    А ти зошто не отидеш сама кај Жан??? Што може бре Амбрела татко ти да ти направи??? Дај малку поцврсто бе девојче!
    Леле, многу се изнервирав!!!

На Sesil, Doozy, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Што си заборавила и што дали сум ти лајкнал, ако ти е мерек кажи ми ќе ти лајкнам де

На Sesil, DVAANGELA, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    Анатх, јас не сум го така навикнала. И кога му се нормални крајнициве, на него му се поголеми од вообичаените, од она што докторите сметаат за нормалниот изглед на крајниците. Секогаш му давав од фрижидер и сега пие од фрижидер, ама кога трча и е испотен не му давам. Кога се препотени малите ги изнесувате надвор на ладен ветер? Тоа ми некако така исто доаѓа.
    Мада тоа не е ни битно, и да, доаѓа ко солење памет бидејќи ниту побарав совет, ниту сметам дека си во право во мојот случај.

Всушност мојот пост беше напишан само од еден аспект, за да доловам дека може и мене некој да ме нарекува глупача, кокошка итн. (мислам јас сум зачудена дека некој сеуште се дрзнува да ги така ословува луѓето), а не дали јас добро правам или не, туку МИСЛАМ дека му правам најдобро и за тоа што мислам дека правам најдобро некој да ме нарече глупачка и кокошка, ретардирана???
    Сакав да кажам дека постои и поголема слика од она што ние во моментов може да видиме, а така лесно да го донесеш својот суд.

Воопшто сега додека го пишувам ова, да го искажам и својот револт. Како се бре осмелувате така лесно да им лепите етикети на луѓето: види го оној дебил што прави, види ја онаа ретардирана//
    Тоа многу многу зборува за вас, и токму попрво ќе бидам со некој "дебил" или "ретардиран" отколку со некој со таков презир во себе.

На YoungandBeautiful, mami blue, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    DSC_0602-640x360.JPG
    Дрогирашка.:D

На vitamina, DVAANGELA, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    I taka...
    Marfi se zakaci za mene kako krlez :@ i me primora deneska da ne fakjame pat na odmor.Crveno zname imalo za mestoto kade trebase da odime:worried:
    Rekov aj na BaNJsko i tamu za nigde vremeto(facepalm)
    Letovo ke go pametime samo so slapkanje na bazenT:tmi:
    Zdravje...
    Samo toa mu go posakuvam i na malisa moj,deneska deckoto polni 2 god,ljubi ga majka:inlove:
    Neplanirano deneska spremame rodenden doma,utre i na vikendice...ne bese takov planot ama]:)
    Kakvo meni sme podgotvile,recisi se gotovansko,ic ne sakam taka...
    Ama bitno tortata e mojih ruku delo,citaj leden desert;)
    Ostanete so zdravje.
    Se osekam pozafatena i od najgolemite skopski bizMismeni:rofl:

На kuc, Kitten, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Се извинувам ако ме сфати погрешно, не ми беше тоа намерата. Да, во право си, секоја мајка си знае што е најдобро за нејзиното дете, моја грешка е што воопшто реплицирав на постот без да ја знам целокупната ситуација.

Фала Богу се трудам никого да не осудувам, само споделив искуство. Ама очигледно, погрешив.

@PUPICA среќен роденден на малиот, жив и здрав да е, голем да расте!

На JuLleE, friendy, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.508
    Допаѓања:
    288.489
    Нека му е среќен, само радости и убавини да ви носи.
    [​IMG] [​IMG]

На JuLleE, Sesil, friendy и 8 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не ти прераскажувам петре,да си препрочиташ. А не само бабето да ја читаш.:)

За она со епитетите,Скај :clap:

На friendy, DVAANGELA, Ana Marija 1 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Бабеее ... ти оп сучи пак за мене а?
    Не се секирај бабе ја за тебе и камен да стиснам вода ќе потечит и сокче ќе ти растворам.

@Umbrella22 се најдобро ти посакувам, ако имаш потреба од некоја помош пиши слободно незнаеш кој каде какви врски има, ти слободно кажи си.

Да го натераме @Petar80 да смени аватар а?

На Sesil, mareane и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @Sky-butterfly апсолутно се сложувам со твојот пост околу етикетирањето и речникот.

Јас исто неповикана се јавувам,но од искуство можам да зборувам за проблемот со крајниците.Од искуство како мајка.Доколку кај син ти се работи за гнојни ангини,посебно се манифестира со бели чепови на грлото,се работи за бактерија,стрептокока.
    И ако многу често се повторуваат ваквите инфекции ,препорачливо е да се извадат.Јас со син ми до 3 години глава не кренавме.И ги извадивме.
    Ама пак, во консултација со специјалисти, ќе си одлучите што е најдобро за детето.Сепак секој организам е приказна сама за себе.

На friendy, DVAANGELA, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    @Aleksandar1212 дај ств смени АВАТАР, мислам се дека транвестит пишува.
    Ајде добар ден, врнежлив ама убав:) Станата рано, каснев, во брзање и чадор не земав, уствари лажам , никогаш не носам чадор.:D
    Само да ве поздравам дојдов и да ви посакам убав ден. @Umbrella22
    Izvini za latinica od mob sum, ti iznapisav poraka ama ne mozelo da se prati. Intimni raboti ne spodeluvam, ama koga e za zdravje, bolest I ljubov ne se krie.
    Prvo da ti kazam deka mi se kine srce koga citam ova za mladi ! Nemam zborovi...
    Sega ne znam konkretno kakov problem imas , ne sakam da njuskam po privatnosti.
    Tatko mi zivmava vednas trebase da bide operiran , do Kedev ne se stiggase. Na kraj Filip 2 preku fond so pomali trosoci se sredi toa preku maticen. On imase zapuseni karotidi.
    Znaci vrv od bolnic e. 90% zapuseno use 10 I fatalno mozeese da bide. Mal zafat delumno, ama opasen. Sega se sredi,taka.da razmisli ubavo I brzo reagiraj. Ti posakuvam da si zdrava kako dren, da se raduvas na ubavite denovi sto doprva ti sledat! :*
    @Petar80 сеа ств те молам смени гаќи аман! :(

Последна измена: 7 септември 2016
    На Sesil, friendy, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.