Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    А да било чоколадо и чорапи ќе било еквивалент?

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.194
    Допаѓања:
    276.952
    Е па од толку урда јадење во петок нормално дека после онакви слики ќе вадите:rofl::rofl:А машала има што да се види:$
    Туку јас се нервирам изгледа ќе морам кожен лекар да барам:ова на ракава што мислев дека е инфекција од комарец не ќе да е.Не ми врви еве две недели се шири како круг и сега на друго место ми се прави слично така.Уште денес утре една маст ќе пробам па ќе барам д-р а во нашиов град имало еден пензиониран само дома прегледувал|(

На bittersweet, anel, ph.orhideja и 8 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    @PUPICA треба да си го седнеш мажето и убав муабет да си напраиш со него за се што ти пречи. И за редовните непоканети гости(н) и за вакви ситуации. Он очигледно ``душа`` дава за пријатели па си користи секој како може.

На Ane-Goki1, JuLleE, MacenceEna и 21 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    150.940
    пааа, би се рекло..

ќе се повторам ..не се работи за вредноста на подарокот( и јас не давам 50 евра за роденденски поклон)..се работи за чест и за почит кој некој ја има кон мене и моето дете...

и немој те молам да ми кажеш дека одиш кај дете на роденден без подарок...

Последна измена: 9 септември 2016
    На Ane-Goki1, jasna83, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Не давам 50 евра за детски роденден. Ич не сакам ни такви скапи подароци да ми носат. Може сум скржава ама не сакам да не отидам некаде само затоа што не можам да си дозволам таков подарок во моментот.
    Детските родендени се за дружење на децата.

На Ane-Goki1, bittersweet, JuLleE и 27 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    162.427
    Eдино ако чорапите се од Ползела.

На Lady Phoenix, referentka, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.121
    Допаѓања:
    91.434
    Добар ден и од мене,маж испратен на работа гости најавени за попладнево :)
    Братучетка ми со внук ми .Прваче е и сакав да му купам нешто некоја тетратка прибор, не дека нема ама се радува ептен,и сеа изненадно ми се најавија дека ќе дојдат па мм вика дај му пари нека му купат ама не ми е тоа тоа :| Изгледа ќе остане овојпат без ништо за некој ден ќе му купам па ќе му ги однесам :)
    Многу се радува и многу ме сака знае дека секогаш му купувам нешто и ме чека :lol: Не дека купувам којзнае што ама ситници со бетмен,супермен,спајдермен и најрадосен е :lol:

Денот убав денеска ама мене ми е како понеделник да е |( дека вчера генералка и сеа се ми е пореметено :D
    Најдов едни лесни колачиња па изгледа до вечер ќе ги направам колку за проба да видам како ќе излезат :)

На Ane-Goki1, bittersweet, jasna83 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.194
    Допаѓања:
    276.952
    Се согласувам дека 50 е е многу за роденден ама пак да појдеш само со една чоколада е и тое не бива.Седи дома и не оди.
    Истиот проблем како Пупица и јас го имам ,мм сака секогаш да даде најмногу што може,без разлика колку му вратиле а особено ако е некој негов близок...А јас во поседно почнав да враќам секому по заслуга.Сега на последниов роденден едни еептен блиски не дојдоа,за 2 недели кај нивното и јас не појдов...

На Ane-Goki1, bittersweet, jasna83 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.367
    Имелда е кул женцка секогаш добро дотерана.
    Јас видов и причачу :D8)

На JuLleE, Espadrila, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.771
    Знаеме ние тоа, опипуваме одоколу, уз муабет :D.
    Само уште тоа штиклите да ги сликне еднаш барем, срце на место да ми дојде. Ги мислам со години :doh:

На Ane-Goki1, JuLleE, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.978
    Допаѓања:
    327.525
    Jas iskreno neznam kakvi vi se tie prijateli i prijatelstva kade za inat i vie ne im odite ili za inat i vie nema ubav poklon da im odnesete.Jas so takvi voopsto ne bi se druzela.Ili sme drugari ili ne sme.
    Kaj kerka mi lani od 30 vikani decinja dojdoa edvaj 15.(skolski deca).
    Ona ima odeno kaj site niv i ke odi vo idnina pak.Zosto?Bidejki i napravile cest ja pokanile a i ona obozava da se druzi.Toa sto decata ne dosle veruvam ima pricina.Se slucuva nekoj da se razboli,da mu dojdat gosti,da e na odmor.

Kaj kumata mi se slucilo da ne pojdam 2 god po red.No nema lutenje nitu milom za dragom.Odam vo druga prilika.

Isto e i za pokloni.Nosam sekogas nesto ubavo ,skladno za vozrasta i so razumna cena.Pokloni od 50 e sum kupila samo na vnuk mi
    Kaj kumata do 2000 davam
    Ostanatoto zavisi kade odime ama ispod 500 den ne bil nitu eden podarok.
    ako jas imam drug nema
    I obratno ako drug ima jas moze nemam tolku da dadam

На Ane-Goki1, bittersweet, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.424
    Допаѓања:
    108.252
    Добар ден и од мене! Фала ви на честитките, бујрум на тортЕ. Многу интересен ден имав, прво не стигнав да направам торта бидејќи не сме се разбрале со свеќи за чување на ѕверче а тој баш тогаш реши да се глупира, па сабајлето муж отиде демек да ја сели свекрва ми на работа а тоа уствари отишол по торта, преварант еден. Што е за право убава торта ми купил, тирамису, многу вкусна. Затоа бујруН на торта.

Во врска со подароци, секогаш давам подароци кои би им се допаднале на луѓето, внимавам, а добивам секогаш симболични подароци и не ми е мака ама ич, нема да купам заради тоа некаква глупост само за да вратам. Е не правам па и глупости од типот да добијам ѓубре а да однесам злато, тоа ми се деси еднаш и никад више. Вчера добив преубави поклони, џогерон од Топ шоп, преубав чајник за кој пекав со години и колекција чаеви, тренерки, маички, а буквално си имав речено не правам роденден, чиато една торта и кафенце да извадам. Факт е дека ако некој те сака и од врата ќе ти подаде едно чоколадо, една маичка, мало внимание, не млра да правиш фешти. Од мм добив најдобар подарок, дигитална вага, ахам, може ќе речете не си нормална, што не му ја тресна од глава, ама навистина ми требаше. И добив многу цвеќе, убави ружи и некои други цвеќиња кои не ги ни знам, е на тоа најмногу се радувам.

На Ane-Goki1, JuLleE, jasna83 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    @joy1 ме праша мин. недела за тие капсулите Бронзан. Сега некое потемнување јас не приметувам , ама ми ја задржа бојата од Јули на почетокот што ја добив. Знам изминатите години за 3недели ми ја снемуваше , ама ист ефект имав и со Бетакаротен :) Ме интересира до Декември што ќе биде со тенов :)
    Иначе добри се , хранливи витамини за кожа,коса..Делумно регулира мрсење на кожата.

На anel, Lady Phoenix, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    81.465
    Само ќе кажам дека некој што не вика гости на веселба заради поклон,НЕ ПОТЕНЦИРА КОЛКУ ОДНЕЛ И ШТО ДОБИЛ ЗА ВОЗВРАТ.
    Се друго е НА ТИ ГО-ДАЈ МИ ГО

На JuLleE, Bridget, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Поклони!
    Секогаш купувам од срце и она што би го купила за себе, а да го личи оној на кој му е наменето. Ради реда не купувам никогаш. Не се работи за вредноста на подарокот, туку вниманието кое е посветено за да се купи.
    И мене ме нервира кога некој ќе ми донесе нешто колку да се рече или нешто што му останало од по дома.

ПС. Многу и не сакам да ми носат (освен цвеќенца, не одбивам) бидејќи дома ми крца. Нема место за НИШТО! Мајка ми ја наполнив исто така, немам каде да се празнам веќе :D

На Ane-Goki1, bittersweet, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  16. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.701
    Допаѓања:
    7.517
    Јас се откажав од родендени,ни одам,ни сакам да ми дојдат:x
    Повеќето луѓе не заслужуваат пажња;) и нема веќе:x

На Ane-Goki1, Sesil, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Одам на поводи само кај блиски со кои си имаме некоја ,, тарифа,,.
    Најмногу давам на малите, од се срце и на мојот мал дома. Он знае најмногу да се радува.
    Прво гледам да сме ние подмирени, па после и за другите.

Веридба не правевме ама си ги повикавме другарите да прославиме. Кај сите други на веридба се даваше фина сума, однапред договорена и на сите исто. Ние потенциравме дека не треба да носат ама баш ништо. Не е веридба, туку само прослава на нашата љубов.
    Па желбата ни беше испочитувана. После тоа еден пар ни дојде на гости и ни донесе плик. Се осеќале должно, а јас се почувствував без везе.

На Ane-Goki1, bittersweet, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.383
    Допаѓања:
    142.774
    Ќерче сега ќе има роденден, се мислиме што да правиме. Скапи се тоа детските родендени, а не можам оваа година да дадам 250-300 евра за роденден.
    Изгледа ќе биде кино за децата и кафе за возрасните. Без деца од школо, само пријатели.

За подароци гледам да има каков-таков реципроцитет. Мислам, ако некој дал 2000-3000 за моите, гледам да вратам соодветно. Сите ми се блиски и знам кој колку може. И да не ми донесе подарок некој, чест ми е што дошол. Се случувало и тоа, ништо невообичаено. Ама ме има фатено инает кога луѓе што знам дека имаат ми дошле 4 души со поклон од 250 ден и притоа пиеле виски во игротека. Не дека вратив со иста мера, ама и јас не се претрошив за нивниот роденден, отидов со подароци од 800-900 ден. И кафе пиев.

Инаку обично за деца од школо купувам подароци од околу 400-500, за пријатели околу 1500-1800.

На Ane-Goki1, bittersweet, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Па јас мислам се зависи како ќе се одвиваат работите во иднина и дали младите луѓе ќе ги почитуваат старите вредности.Некои парови ги почитуваат старите вредности и си прават свадба за сите гости и си канат. Сепак мислам сеуште старата традиција преовладува со притисок и од дома.
    Тие што сакаат својата љубов да ја прослават на скромен начин на сите ни се допаѓа, ама не сите можеме тоа да го направиме.
    Сепак и поклоните во плик секогаш ќе има некој да ги донесе, не дека не е во ред, туку од почит и тие со плиците се осеќаат некако должни што не е за маана.

На referentka, ♡BuBaLe♡ и Annath им се допаѓа ова.
  20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    @Lilit ниту сончање, ниту бањање, бранови 2 метра...
    @referentka нека каже како е кај неа, јас сум накај Кавала...
    Девојки, како се движат во мк по пазарите цените на тавчињата со обрач за чизкејк? Тука најдов за 8€, па дали се исплати...

На Lady Phoenix, referentka, Aleksandar1212 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.