Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    150.371
    врасна си ?!
    натаму ако си те жалам ..најгрдиот одмор годинава таму го истеравме..7 дена бранови по цел ден ,без престан...не е до времето отворено море е ..и такво е постојано...

тавчето со обрач во бт го купив 400ден...пред две години..не верувам дека се поскапени сега...е сега квалитетот дал е ист не знам...

На Sesil, Lady Phoenix, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Магнум, топган и шатган :rofl::rofl::rofl:
    Не сте нормални!

На сликава од Дани се фатив дека гледам подолгу од што треба 8-| :wasntme:

Подароци за возрасни бирам да е нешто симболично, до кај 200-300ден. За дечиња сакал-нејќел барем 500 ти оди, само кај поблиски околу 1000-1500. Баш утре треба да одам по подарок за на кумовите детенцето, планирам една есенска јакничка да купам. Не гледам на реципроцитет ама се сложувам со Пупица дека едноставно ти е мака од такви кои не се срамат да дојдат само со чоколадо.

На Val-Dim, jasna83, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.358
    Еве Бриџит ме потсети... Може сум кажувала, може сум ќутела оти срам ме јадел (sure). Перали за нуркање немам, ги рентам, оти тешки ми се и терсене големи за багаж, ама не можам туѓо неопрен одело да облечам, како туѓи гаќи ми е да позајмам, па затоа си имам свое, ем пасент на мене како ракавица на...на, овај...на нога :D , ем знам не делам туѓи телесни течности.
    Ланското лето... ајдеее, се згреа времето и тука за мераци. Да го земам кучето да го пропливам во едно езерце во близина? А и јас да пропливам малку? Времето топло ама водата не е баш оти нема кога да се згрее па го ископав оделото. Да не ми се полни со песок и да не правам акробатики додека таму ќе се натегам, а и не е мала работа да се спакуваш како виршла, решив ќе си се облечам јас од дома, и така директ сум таму, од кола, раз два три и шлап во езеро, кој ќе ме гледа?

Ја знаете онаа, она што можеш денес не оставај за утре? - На појдување видов дека вчера ќе ставав гориво. Нормален човек ќе се врати. Кој ќе се враќа, јас си се убедив дека ако некој ме загледа ќе мисли од мотор сум се симнала, и да, дека филмот од камерите на бензинска се брише автоматски и редовно :?:

За подароци не знам муабет да правам.

Комшија ми тропна на врата прееска, дали сум знаела да баратам со мејл, нешто се сменило со хотмејл па не знаел да се снајде. Го откачив дека ќе дојдам покасно, јаааааас да си проверам прво има ли нешто ново околу хотмејл да се цлучува или планира овој да ме затвори на таван...

За секој случај, пред да одам прво да се извадам од срамот...

loubies.jpg choo.jpg redh.jpg

На Dgirlll, Ane-Goki1, bittersweet и 38 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Da ne repliciram na sekoj posebno...
    Mm e vinoven,toa e fakt.Nikoj nitu namental tarifa,nitu pak on vo slucajov gleda na reciprocitet.Ednostavno,gi dava parite od srce...
    A cokoladite gi dobi od dvajca najbliski drugari,edniot duri so familijarna f-ja...da mozebi nemale vo momentot,no mnogu dobro znaat koga mu e na maliot rod pa ke mislele so vreme kako sto pravi mm pa i mesec dena pred maturata kaj edni od niv rece cek da planiram:e: 50 evra podarok.

I koga od iks pricini nema da otideme na rod a sme bile pokaneti ili nekoj od iks pricini ne slavi,redovno vo prva prilika nosam podarok,pa makar i simbolicen.Od sto sakam a ne da vratam ili ne vratam.
    Znam deka nekoi nema da se soglasat so mene ama cinov so cokoladite mi e krajno drzok i bezobrazen...Nejse.
    Da ne go tupam.

На Val-Dim, jasna83, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.518
    Допаѓања:
    288.650
    @imelda враќај тоа секси цурата со камшикот :bandit:

За ваква штикла треба стаВ, а ти го имаш, несомнето(hollest).

Уф ќе си пукнам, љубав на прв поглед, сакам и јас. Ќе му се закачам на мм да части прада, лобутин...што да е, срце на место да ми дојде :rofl:.

На mal.ecka, mareane, imelda и 13 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Do vcera bese oblacno i mutavo,vtornikot nokjta vrnelo.
    Denes e odlicno.Sonce pece,plazi polni..
    A neznaev deka nevreme i poplavi imalo,na plaza eden star grk se pozali pa razbravme.

На Lilit, Sesil, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.272
    Допаѓања:
    260.762
    @imelda биди ми другарка :o :inlove:

На JuLleE, Espadrila, jasna83 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    176.296
    Добар ден
    Во петок урда јадете, а? :)

На Dust, julie77, imelda и 9 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.095
    Допаѓања:
    220.953
    Имелда е секогаш во штикли икс пати се видовме икс пати е во штикли. Псоледен пат беше во едно фустанче со црвени ружи. Па кога се симна од воз ми рече " јас сум градина моментално".:D

И ги знам штиклите и дешавките во диско, верувајте дека ако седнете со таков човек има да се смеете од срце макар и цел ден.:D

Несебично секогаш ми помага, за што и да било, дал ќе се слушнеме или видеме, ми се чини цел град го обрнавме за да снајдеме за конкретна работа. Јас и таа.
    Појма немавме кое каде се наоѓа тогаш ама храбри се снајдовме.:muscle:

Не се плаши таа од ништо, и верувам не на езеро и од авион паѓа несомнено :emo:.

Убава женичка, уште попаметна е во аклот и троа хумористична. Најдобрите совети таа ми ги дала некогаш сакајки или не сакајки.

@imelda поздрав, и да те потсетам да ми јавиш за возот да дојдам да ме водиш на езероно :hug:.

На Ane-Goki1, Val-Dim, jasna83 и 31 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.463
    Допаѓања:
    150.371
    штиклите топ..ептен лајк(y)

не памтам од кога не сум облекла толку високи...уствари јас не сум сигурна дали памтам како се оди со ваква штикла:(

конечно крвна слика направив на децава...резултати солидни...се е во граници на нормала...ми олесна малку, посебно за малово...

и да не мислите само вие сте домаќинки...заматив смеса за палачинки:emo:...ене ја одмара...и јас со неа...

На Ane-Goki1, jasna83, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Najcudni mi se lugjeto koi rodenden na bliski vo familijata ke gi fati "nespremni".
    Nebare toa rodendenot e lotarija ili nepoznat den pa neocekuvano doaga.
    Ne deka treba da se gleda vo racete na gostite ama mnogu e navredlivo koga ke ti tupnat nesto sto vredi 100 denari.

Nesakam skapi pokloni bidejki prvo ne ocekuvam takvo nesto i smetam deka rodenddenot na moe dete e den koga sakam da
    pocestam a ne da se "obogatam"..vtoro,nesakam skapi pokloni bidejki nemozam da vratam so takov poklon a i prema lugjeto se osekjam dolzna (moe cuvstvo e toa,nikoj ne mi go nametnal).
    Posle skap poklon se trudam da vozvratam i jas,ama mojot dzeb i budzet se tencat vo takvi momenti.
    Se na se,sakam normalni i nepreterani raboti.
    Se ostanato me "tovara" nekako.

На evangelina.ina, JuLleE, jasna83 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    81.375
    Отиде кафето :|
    Туку циф ќе заврши ли работа за чистење на плотната
    Првпат ми се дешава вакво нешто
    Немам шпакла

На Tajnaotrovna, Petar80, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Циф,aрф,и мoжеш oцет сo сoдa бикaрбoнa.

На Petar80, Bozica1980, pandelka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.923
    Допаѓања:
    111.301
    Јас нема да дебатирам за случајот на Пупи, што и да кажам би било оговарање од моја страна :tmi: само порачувам @PUPICA зауздај Пупко!!!

Околу поклони зависи на кого, колку, повод, што ќе подарам, не мерам, но исто не ни дозволувам да ме навредуваат со видот, големината на поклонот :)

Кирби, а и Цептер правосмулалка која ја имам се преценети!! Цептерот последно што знам ја продаваа за околу 1600евра, а бидејќи мајка работеше со производите и имаше некое ниво, ја зеде за 450евра, па колку вреди уствари :?:
    Јас да би купувала би се тупнала во Нептун и некоја Филипс или Самсунг би си грабнала. Имам мала Самсунг топ е :)

Секој ден пишувате за некои филмчиња и јас гледам, еве вчера Могли на 3Д го гледав :lol: за вечер немам уште избрано, а утре ќе одиме во кино на Механичарот со Џејсон Статам 8)

На referentka, evangelina.ina, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.689
    Допаѓања:
    98.438
    Не знам зошто реагирате така во врска со роденденските поклони луѓе? Јас ја оправдувам Пупица и нејзината реакција. Во ред, може не секој може да однесе 30-50е, ама само со чоколадо?! Не и не. Јас немам деца, ама мои другарки/пријателки имаат и ме викаат на роденден. И сега бидејќи јас немам мое и не ги канам на детски роденден, да им отидам со празни раце? Ни во најлудите соништа. Не е во ред и тоа е тоа. А уште побезобразно е кога знаеш дека некој дошол и донел и ти се правиш на три ипол...
    Не е за поклоните, ама не е ни за со рацете во џеб работата.

Се разбудив од попладневна дремка со ужасно чувство на тежина во градите и грутка во грлото. Сонови од едно минато кое боли. Толку се беше живо и опипливо, маката која ја потиснувам во реалноста, ја чувствував во сонот онолку колку што се правам дека не ја чувствувам во секојдневието. Тешко ми е... А работа ме чека...

На referentka, evangelina.ina, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Чувам дете јас :)

На referentka, Val-Dim, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680

18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Се е убаво детски родендени и поклони,мислам сто пати сме пишувале околу тоа ...Ама.
    Кога ќе ги видиш,грабаат од масите,пијат виски со пица и кифли,знам многу добро што кажа Ариел.
    Врвот беше една година во Хабиленд кога правевме.Некои родители земаа флаширана вода од игротеката,по неколку шишенца,за да имале за утредента децата за во школо и на тренинг :x.Лакомост,без осет,дрскост ли е ,како сакате наречете го,ама срамота во секој случај.

Децата се само деца и одат да се изнаиграат.Ама од ваков однос на родителите се вадиш од такт.

Последна измена: 9 септември 2016
    На referentka, evangelina.ina, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Сите наеднаш сте смениле аватари :D дури се навикнам сеа кој е кој :P
    Утре ќе се прави ајвар, донесоа денес чушки.
    Цркна телевизорот :| прво менуваше бои црвена, плава, бела и на крајот почна јако да зуи и се исклучи :worried:
    Кога ќе тргне, тргнато е.

За подарок за роденден секогаш гледам да купам нешто, зависи колку ми е блиска личноста.

На referentka, jasna83, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Мене не ми беше лесно да го сменам...
    Вечерас кафанске певачице кај мене, биче весело.

На referentka, Tajnaotrovna, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.