Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Cela nok oko ne sum sklopila. Ruski rulet stomakov mi igrase i crevata gi isturiv. :puke:Mnogu loso. Mm son ne vide, a sega put pod noze na lekar.

2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    СДК дека сите ги критикувам а знам да бидам таква идиотка, невидена.
    Дека е ПМС, не е...дека е климакс и тоа не е...
    Мислам дека чат-пат имам потреба да се искарам со некого, благодарение на мојот карактер кој налага се да си собирам, а кога собираш, нормално ке дојде ден да пукнеш...е сега, кој ке наиде, тој ке си го добие, а најчесто е мм.
    Се срамам од него поради ваквите испади.Не сум фер.
    Да е некој ,,бачко,, па да ме зашлапа и заклоца.
    НИКОГАШ тој ми се нема истурено мене така.
    Нареден пат кога ке ми дојде ваков нагонке се врзам со ланци , ке си ја залепам устата и ке се заклучам у ве-це...
    Глупачка !!!

На anina, Sky-butterfly, imelda и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Вторников изгледа кај сите тргна наопаку... или што? А толку убав ден е надвор... сонце мами да излезеш, да шеташ некаде, цел ден надвор да го поминеш... ех што не сум дете?!

Кај мене од сабајле како и секогаш, испади од страна на малиов, се подреков, знам :( уште мм да беше малку потрпелив, ама дали е до неговото воспитување, таков е, смета дека деца со ќотек се воспитуваат. Самиот гледа дека тој начин не вродил со плод досега, допрва тешко, ама пак си тера по негово. Јас испадите ги решавам со игнорирање и после разговор кога ќе се смири, ама пак си продолжува по старо детево, секој ден. Некогаш немам сила да се справам со тие испади, па ќе го втерам во ќош додека не му помине бесот. И после зборување, зборување, зборување додека не ми фати пена устава... белки не грешам...

А што се однесува до фамилијата, си имам брат, не сме блиски, ама секогаш сме тука еден за друг, никогаш ништо не сме си одбиле, се држиме заедно и во арно и во лошо. Криво ми е што не сме блиски, ама брат ми не е од тие зборливите... трај си, прај си, таков е. Ама многу си го сакам :l:

Кукле, подобра си сега? Се надевам дека е се во ред.
    Референтке - не си го собирај, и за тебе е лошо и за мт. Знам дека знаеш, ама пробај да смениш нешто.

Убав ден жени!:sun:

На anina, Sky-butterfly, Serafima и 15 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro...:l:

Znam deka sega koga imam uslovi za kirilica treba da ne pisuvam latinica ama epten nekako se napregam koga treba da pisuvam od lap top..

Imam brat,no sme drasticno razlicni eden od drug.Ne sme preterano biski no kako sto rece Annath,si se naogame eden na drug..Od sto sme tolku
    razlicni,za nekoi raboti poprvo bi se javila na nekoj od vracedive za da mi zavrsat nekoja rabota otkolku na nego..
    No neka e ziv i zdrav,sestra ke naoga nacin da balansira.Zatoa pak so snajka si imam super korekten odnos.

Citam deneska deka e den za d a si isturime niz belive stranici makite sto ni tezneat momentalno i se mislam da ja preskoknam mojava oti veke so meseci vi ja pisuvam :lol:
    Slatka maka.
    More kako i sekoj covek,si imam i drugi ama se mi e staveno vo vtor plan..Neka cekaat prvo da gi vidam ocite na sinko.

Inace da ve izvestam deka nemase registracija oti taman dogovoruvme me prefrlija hitno vo Skopje.Mene mi bese poveke radi TarzanO,no koga i toj potvrdi deka se nesto ispaga koga planirame okolu toa,i moze e podobro da ne azdisuvame sega na kraj i da pocekame sinko da se rodi i mene nekako mi olesna sto odlozuvame za potoa.:whew:
    Ama pa da ne se predomisli do togas?:rofl:
    Moze realno ne mi e do smea,ama navistina koga ke podrazmislam podlaboko samo si velam,cuvaj ne Boze od poloso..Kakvi se ne sudbini ima.:|
    Nemozam i majka mi da ka vidam od sto i ispadnaa herpesi po telo,no i na toa ke gledam od pozitivnata strana.Neka i dade Bog sila da gi istrpi tie bolki sto gi ima(kako sto kazuvaat site,bile preterano golemi),dovolno mi e samo i sto ke ja slusnam.I od toa ima poloso..

Dragi feminki,sekoj pat se isto go povtoruvam kako klise mi e veke stanato,no gledajte na pozitivnata strana od zivotot.Odredete si prioritet vo zivotot i toa neka vi bide vodilka.
    Annath,ne grizi se mila.Ke mu mine na sinko ovoj period,samo neka e ziv i zdrav.Donekade ne e loso TarzanO sto ti e prestrog,ti stom mozes da si mekicka,znaci imate eden balace.
    Referentka,isto i kaj tebe.Kako sto sama rece deka si svesna za se o deka treba nesto da smenis,toa e dobro.Tesko e koga covek ne e svesen za svoite greski i za se drugite mu se krivi i toj se pretstavuva za se zrtva.Togas e potesko za da se najde resenie,vo tvojot slucaj resenieto e veke tuka na polovina.Kraj kraeva zatoa se sopruznicite donekade neli?Eden period nie ke se isturame,drug tie na nas,no bitno e pak da sme si eden do drug posle sekoj problem i sekoj svesen za svoite greski.

Bitterke i tebe te mislam da si znaes..Duri i nie edvaj cekame da ti dojde libeto pa da blikne vo tebe nova energija..:l:
    Za Dani veke znaeme deka nema internet,isto i Anina e pozafatena..
    @vinozito1 ja nema nekako?
    Ima dosta sto taka poprilicno poretko gi ima,no po se izgleda
    usta pomalku ke ne ima sega koga se potstopluva :sun: ...ama ako,na zima pak ke se podsobereme..
    @Teodora* i ti da ni se vratis :hug:
    Ispustiv dosta od vas sto falite,ama vas ke ve izogovaram vo druga prilika.
    Ozbilna e bitno tuka,val-dim isto taka :l:
    Fala bogu nema luge so mantili :rofl:

Ubavo e koga covek e del od vakvo mnozestvo..:f:
    Prijaten den..

На anina, Serafima, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Sega i trmperatura i proliv.. edno poarno... neznam sto cudo ke bese ova. Nrmam sila za od ktevet da mrdnam :(

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    @galapce еве ме и мене.
    Вчера во моменти на очај и целосно разочарана од услугата на телеком набавив интернет стик. Како најдобар и најконтабилен ни го препорачаа на телеком:rofl:.
    Иронија живота, ај не пукни.

Ама работава празници се ближат, а луѓево никако да пратат една картица и покрај многубројните повици па си викам ај барем каков таков(бавен и никаков) ама барем на компјутеров интернет да имам да не потрае идиотизмов нивни уште некоја недела.

Инаку ја чекам бабицата да дојде да се запознаеме^_^.
    Се зачешлав, ставив тонирана крема, лабелце...малку да се пролепшам. И мојов си дреме врз биро работи, ама му подвикнав да се придотера:lol:.

Ни фалат килими, лустери и некои ситници...ама се живее удобно во новово домче.
    :coffee:

На anina, Sky-butterfly, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.109
    [​IMG] Браво за надминатата 30-ка, ке не има уште повеќе... Нај, нај, нај шизли сме си :D!!!!

Така е, многу ни е убаво ова „множество“ !!! Секогаш кога ќе седнам на компјутер прво ја отварам темава да видам што ново се случува!!! Еве и сега правам пауза од чистење и одма на околу 40... А дека со стоплување на времето помалку ќе сме активни - немора да значи!!! Ма, ние секогаш ќе најдеме време за темава, а и по некое интересно темиче ке свртиме [​IMG]...
    @galapce уживај во овие денови дома, сигурно многу ти недостасуваа... И мноооогу гали си го мешето, синко уште сега нека стане мамина маза :hug:.

На anina, Sky-butterfly, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    daj-dve-kafe.jpg

Луѓе, очи не можам да отворам денес. Цела ноќ будна, сум заспала тек утрово, едвај се разбудив.

@kukla21 ,си го закачила вирусот, со помин да е. Кај моите сите ги легна в кревет.

@referentka , бракот е и во добро и во лошо, ако не на мажот на кого друг ќе се истуриш? Тој најмногу ќе те разбере и кога си во такво расположение. И јас понекогаш си мислам дека многу ме толерира и не го заслужувам , ама пак од друга страна имам трпение за него кога е во down фаза, има навистина стресна работа.

@danichap , уживај си во новото домче;)

Со брат ми не сме претерано блиски, ама секогаш сме тука еден за друг. Сме тотално спротивни карактери па се разидуваме во мислењата буквално за се'. Тој е авантуриста, зависник од адреналин, па константно не држи под стрес со неговите фобија, брзини, мотори не знам уште што. Е многу е тоа за мојот смирен дури и летаргичен карактер.

Јас денес се чувствувам ептен бескорисно, некреативно, а морам да смислам маска за син ми за утре. Кога беше мал порачувавме маски од Америка, се подготвивавме со месеци однапред, последните години ќе му текне во 5 до 12, па мора да импровизираме. Лани не се маскираше, бил голем веќе, а оваа година ќе се маскира за да не оди на часови, оф боже.....|(

Имајте убав ден:f::f::f::sun::sun::sun:

На anina, Sky-butterfly, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Вирусот те фатил јас го поминав едно 3 дена траеше.
    @galapce не е некоја маана ама ако не сте венчани кога ќе се роди бебето, на изводот ќе му пишува дека е вонбрачно (барем пред некое време беше така).Еве што треба да се достави до матична служба за новороденчиња ако не сте венчани. Барем нови изводи извадете си пред време.:)
    Само сакав да помогнам.

Документи што треба да ги доставите:

- пријава за раѓање издадена од здравствен работник кој присуствувал на раѓањето на детето, ако имало таков;

- потврда од лекар (педијатар) за староста на детето;

- потврда од лекар (гинеколог) дека мајката е родилка:

- извод од матичната книга на венчаните за Вас и за брачниот другар;

- ако не сте венчани пред матичар, тогаш потребно е:

а) да доставите извод од матичната книга на родените и за Вас и за Вашиот невенчан брачен другар, не постари од шест месеци, и

б) ако сте татко, исто така, треба да дадете и изјава за признавање на татковство, а ако сте мајка на детето, треба да дадете согласност за изјавата на таткото.

- доказ за државјанство на родителите, доколку го имате;

- важечки лични исправи за утврдување на Вашиот идентитет
    Рокот за пријавување е 15 дена од раѓањето на бебето..

На Sky-butterfly, kukla21, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Kako ste dami?

Redovno ve citam i ve lajkam, ama nikako da sednam i da sostavam nekoja recenica (sama so deca sto poprvo).

Eve i sega nemam nisto posebno da vi kazam, samo da se prijavam deka sum tuka. I da ne se cuvstvuvam kako nekoj voajer. :coffee::coffee::sun::sun:

На anina, Sky-butterfly, Serafima и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Дани, со среќа и со многу љубов, почит и разбирање:sun:
    Нека биде топол дом за две гулапчиња, топол дом во кој ќе трчаат едно две три дечиња:angel::angel::angel:

Се фрлив во предпразнично чистење:) соба по соба...
    Е жени ако не му спискаш на мажот на кого:?: Цуци буци бум:punch:
    Ко ме удира спој го крка мојов, ко ќе му писнам sидови се тресат:$
    Ќе види не ми се сите овци на број и не ме задира...
    Му велам зажмури број до сто биче доволно:angel:
    Знае толку ми трае спојот:emo: Мм денеска е во кујна:lol:
    А јас ќе бришам прозори и ќе го меркам комшијава8-|
    Згоден бил ебаго:wasntme: Нека биде убав ден:sun::f::f::f:

На anina, Sky-butterfly, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Добар ден ,убав ден :sun::sun::sun:
    Првпат оваа зима ,всушност веќе пролет,го гледам небово со сина боја.Лудиот комшија ме „чепка“ ,како очите твои....:D.Мислам не го меркам како озбилна зашто освем што е луд ,туку и не ми го фаќа окото,ама добро утро,,,ден....си имаме.И одвреме навреме ,кафе.Други комшии за меркање немам....:D

Си бев во биро да се пријавам ,кога таму место Албанката која ме води ,некој службеник на мои години,исто од малцинството.Е ,тој си го донел синчето на работа ,тоа си плеска по компјутерот ,дури и успеа да ми го откуца матичниот број...е дали ме заведе во компјутерот не знам,а на службеникот му беше тешко да го отвори календарот кога треба повторно да се пријавам.Па како баш и на крај месец сум дошла.:envy:ЈБГ друже Перо...
    Си платив кредит ,нешто за јадење,ах да,си купив и тава пак од Братство ,сеуште ги има....
    Не ми се враќаше дома,човек само да стои на сонце доволно е...
    @kukla21 побрзо оздравување,ако е вирус ќе си го одлежиш.Направи си или некој нека ти направи сутлијач на вода,банана,супа...ќе помине.
    @danichap колку убаво,нов дом,бебенце на пат,само новини...дај да видиме слика од прочуената трпезариска маса.:lol:
    И од како се смени саатот,ич не сум наспана,и некако ми бега денот од раце...:worried:

На friendy, anina, Sky-butterfly и 12 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.182
    Допаѓања:
    43.985
    Женски да ве поздравам на кратко
    Фала на честитките за роденденот! Во сабота славиме роденден и на малото ! 1 годинка
    За арно за убаво нека е, децата нека растат ! Ние старееме .
    И од умор не ни гледам што пишувам ^_^
    Моментално се болни двајцата мои мажи :) Малото иако е целото омалаксано сепак е ведро и супер расположено а ова големото :whew: шо да кажам
    Мразам коа ќе се разболи мм. Пошо како на смртна поостела е :mm:

Сеа одам да пушнам цигарче
    Имајте убав ден :coffee:

На friendy, anina, Sky-butterfly и 14 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Среќа е да станеш тетка на второто бебе во друштво, еден мал убавец дојде на свет, второ па машко. Жив и здрав, секогаш да му е прав, се роди во прекрасен сончев ден!

Тета Ангел ве части сите!

На elena.mak, friendy, anina и 21 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Nisto ne sum stavila vo usta od sabajle :( kaj go zakaciv ova kaj se zapustiv :(

16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Жени околу и преку 40 ИЛАРИИИИИИИИ....надвор сонце, ни треба за коските !!!!
    Сите мислат дека шетаме, а уствари ние се лечиме, за здравје се грижиме:D:D:D

На Annath, mareane, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.109
    Етеее... Исчистив, направив ручек и сега пред работа, едно кафенце да се напијам 8)... Не е лесно да си жена :whew:... Никој не те прашува дали те болат коските, дали ти се работи... Пред два дена, во неделата, ми се направи мерак кога мм им рече на децата - Ние денес ништо не сработивме, а мајка ви цел ден работеше... Добро е, барем некој приметува и признава дека сум „вредна“ :D !!!
    Имајте убаво попладне и вечер... И колку за потсетување, ние жените поседуваме се од сликава!!! :inlove:

download.jpg

На Annath, anina, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Иако е вторник си излегов на пауза и тоа директ на Зелен пазар. Ауууууууууууууууууу дали поради сонцево не ми сметаа ни колички ни закрчен сообраќај помеѓу тезги и муабет од типот: Како си?? Тишина од деугата страна. АААААаааааааааааааааа ме слушаш: КАКО СИИИИИИИИИИИИ :D .Ааа арно арно еве да фатам сонце малку.:sun:
    @referentka пукај денес со сите куршуми по мене, ништо нема да ми е, не го замарај човечето, ај количката и гитла на сонце.

На Annath, mareane, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    galapce те ме на рецепција :bandit:ве читакам само не ми е до пишување.
    И ние со Попајо сме скарани.Не знам ама во последно време мажите не сите за нема забуни секоја чест на ислкучоците :bow: станаа неодговорни како деца.Val -Dim ми го зеде зборот.Жени сме биле и не значи дека целата одговорност треба да е на наш грб.
    Зошто е така како што е и кој се е виновен за тоа ?:wasntme:
    Прашања многу, а одговори без врска.Посакувам само да сум машко а и okcenzi во СДК ме расположи и секоја чест за анализата

Кога @@Daleron би била маж, би била инспектор или агент со чисто лице и остар поглед. Со способност да го извлече и најмрачното и најдлабокото од криминалецот. Би бил маж кој би дознавал доверливи информации за многу дипломати. Би бил маж кој Македонија ке ја претвори во Израел. Со одличен физички изглед и со многу жени. Би имала 2-3-4 деца, но секако никој тоа нема со сигурност да го знае, зошто би биле и повеќе од заштитени.

Кога @@eloves би била маж, најверојатно би била професор и класен раководител, кој ќе го има најдобриот клас, со најголеми достигнувања. Сигурно во својата успешна кариера, нема да свика ниту еден родителски состанок, зошто знае дека родителите се доста напорни и напнати. Учениците во него ќе гледаат пријател и пример и ќе биде многу почитуван и познат, со многу државни и светски признаниа. Најверојатно наставата во петок, ќе ја одржува во природа. Ке биде достапен 24/7 за маките на своите ученици.

Кога @@Bridget би била маж, би имала бркови и многу вишок килограми.Ќе биде пензиониран бизнисмен. Ќе биде многу строг и наметлив во малската чајџилница и секогаш ке ги убедува останатите дека нема потреба ж’тата ракија да ја викаат ж’та, зошто е бела. Ќе им наметнува мислења и ставови, кои сите мора да ги прифатат како исправни, но сепак длабоко во себе, додека ги мазни брковите, ќе знае дека не е во право. Маж кој дома знае да лупне на маса ако супата доцни 2 минути. Најверојатно ќе живее со 3те сина, кои милом или силом мора да ги донесат снајките во ред. Ќе очекува од снајките да бидат постојано посветени на домот и семејството, зошто сепак ќе им остави 3 куќи и една фабрика.

Кога @@Nausicaa би била маж, би работела на царина и се ќе има донесено под конец. Ќе има најдебели нерви, за на секој посебно да му објасни што и каде е проблемот со неговата пратка. Најверојатно сите пратки би стигале во време и ден, кога купувачот ќе посака и би биле фино и добро спакувани, без можност за оштета. Најверојатно ке има до 32 год старост, многу слаб, но флексибилен убавец. Ќе зборува 5-6 јазици.

Кога @@joy1 би била маж, би била гинеколог. Најверојатно на сите тазе мајки ке им го продолжи породилното милом или силом на дршавата и законите. Во акушерското одделение сите родилки ќе имаат посебни соби, а сите бебиња дома ќе заминуваат со креветче и пелени за наредните 2 год.

Кога @@Rose96 би била маж, би била најпознат фудбалер, оженет со најдобриот модел, кој најверојатно ке има своја линија на производи за мода и убавина. После секој даден гол, ќе испраќа по еден бакнеж на својата сопруга, а после секој натпревар ќе прави луди журки.

Кога @@anina би била маж, најверојатно би била директор на некоја детска градинка, каде редовно ке се одржуваат претстави, со цел да собере што повеќе донации за децата без родители. Ќе биде најомилениот лик, а за Нова год, сигурно ќе се маскира во дедо Мраз и ќе се симнува низ оџакот на половина претсава.

Кога @@tessie би била маж, сигурно ќе биде социјален работник или брачен советник. Толку успешен, што стапката на разводи ќе ја донесе на 0.03%, но, не поради неусшноста како совеник, туку дека конечно ке сфати дека не секој брак заслужува да опстои. Најверојатно и оние кои во животот свој се заколнале дека веќе нема да бидат со нивниот партнер, после сеансите, ќе излегуваат пеејки, држејќи се за рака.

Кога @@marama би била маж, сигурно ќе биде најпознатиот дизајнер, кој ќе се избори да се донесе закон, за сите луѓе мора да се стилски облечени. наверојатно со таа убавина ќе биде тешко швалериште, па често ќе биде недостапен на тел, за интервјуа и емисии.

Уф си забегав малку, ама ме испука некој филм. Ај јас ќе продолжам со шарање низ темиве, па пак ако ми дојде некоја ваква замисла ќе ви пишам.

Малку да се намсееме, немој некоја од вас да се налути.

На friendy, tessie, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Го прошпартав пола град...сеа се частам со кафица и цигарилос...
    Се научив во животот да се радувам на ситници и многу ми е убаво :D:D:D

На Annath, smigool, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.