Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Така те скакам мор, а не да кукаш (јас поарна сум :tmi:).
    За мене само сонце, сега моторот го носам на поправка и почнувам да го брчам, реизот ќе го заборавам за некој месец.8)
    @vinozito1 а мор го прочитав ова од @okcenzi и ме бендиса многу.
    Туку за мажите јас цел живот од нив ништо не чекам се сама си ги вршам работите, така да уво не ми чуе за нивната „Неспособност“.

На Annath, mareane, smigool и 3 други им се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    @kukla21 so lesno da mine,poveke tecnosti i izbrkajgo od kaj tebe :*
    Srejken rodenden do slavenicite do vas i vasite najmili sto slavat :)

Dobar den od mene :)
    Eve sum po doma,ami kade drugo :D doma kako doma se znae isto pa isto,metejne,brisejne,miejne,gotvejne ise vo krug,ama denes edna mrza imam edvaj i toa go napraviv :| a i vrmevo denes sonce utre dozd.

Koga sme kaj vremeto kako e kaj nas vo mak,posebno vo zapadniod del? :) da si spremam jas sto mi treba pa so gospod napred za 2/3dena domce sum :D aj jas radosna ama malata po celi denovi samo se smee i vesela e :D sonceto mamino se raduva za mama :)

I toa sto vi kazuvam,da mrdnam oti epten mi se spie :)
    Ubav den :*

На Annath, Val-Dim, anina и 10 други им се допаѓа ова.
  3. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Така мор Daleronke ами сакаат да јадат и треба да работат.Кај можеме ние без нив :D кој ќе не нервира а замисли без нервози колку диети ќе ни требаат.
    Значи ни со нив ,ни без нив не ја бива.
    Туку сонцето лаже ,:sun: премрзнав како циганче на панаѓур, да не бевме лути ќе му се пикнев на Попај во кревет :Dвака одам под топол туш.

На Annath, mareane, Daleron и 3 други им се допаѓа ова.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @lunicka има слика од трепезаријата на Дани во фемина инстаграм, само што ја видов ми текна на муабетите за стриптизот, умрев од смеење, ама здрава маса ќе не издржи повеќе од една, може по две три оддеднаш да играат.:rofl:(hollest):rofl:

Ја стандардно во сред ноќ будна, малава заспа ама мене сега па не ми се спие, почна полека полека да фаќа некој ред уште и јас да го фатам и добро ќе е, малово се учи туку старово слабо некако се учи.:wasntme::rofl:

И јас како и сите други низ дома со децава, готви, рани, бриши, пресоблакај и се така во круг, не се жалам само тешко ми е и на мене и на нив кога врне па не може надвор да ги прошетам да потрошат енергијата, ај од утре пак ќе има и кај мене сонце па ќе се изнашетаме.:sun:

На мм никогаш не му се истурам кога сум нервозна, додуша ја па и ретко се нервирам онака како хипи сум, не се нервирам за глупости, ретко кој може да ме изнервира, животот е прекраток да се нервираш за глупости.^_^^_^

Погледнете што се не им текнува на мажите, срцуленце е бебушот.:lol::inlove:

На friendy, CrazyOne, zalosna и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Добар ден дами и сите останати момци кои читаат и пишуваат :).

Одвреме - навреме да пишам некој збор, за да не ме заборавите :P.
    Мала шала :lol:.

Убаво што го искористувате сонцето, ама јас денес си останав дома. Почнаа подготовките за Воскресение. Ќе доаѓаат гости, па се среди нешто. Па повелете и вие ;).
    Ако имате посебна желба кажувајте додека сум загреана, па да стуткам нешто :lol:.
    Малку турбо работа ми беше изминатиов период, па затоа само ве читкав.

Да ви се пофалам, имаме едно ново цимерче, кученце. Една педа душа е :inlove:. Малово како му се радува, само за надвор плаче по него. Со плачки си влегуваме дома и само се убедуваме дека пак ќе излеземе. Ајде како што е редот да ве честам :d:.

На friendy, CrazyOne, tessie и 21 други им се допаѓа ова.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    vece nekoe vreme so mojov sme vo kucata na svekorot i svekrvata...
    Podsreduvame kuca zatvorena bez luge, Internetov mi e od komsijava, kuca do kuca bratanac.
    vrti, dopira ,koci, zaebava, i kompjuterov e od pitaj boga, redovive ne mozam da gi podredam kako sto treba ama bitno me ima i socijalen zivot vrtam na femina:!: Svekorot i svekrvata mi bea gurbetcii vo Germanija, toj pojden od svojata 19 godina a sveki ja caril nesto podocna. Gi gledam na slikava crno bela so efekt vo boja.
    toj mladozenja a taa nevesta so cvece vo raka, eden so drug se gledaat so nekoja blaga nasmevka.
    I vo istiot mig najdov edna fotogrfija na koja sme jas, mm, toj i edno desetina drugi i zet i nevesta.

Jas, svekor mi i maz mi za pat do Germanija se doprevme vo Belgrad po rabota i aj ce rucame vo eden restoran.
    Vo restoranov grmi muzika, dole vo salata se pravi svadba.
    Stana svekor mi zamina, nie mislevme do toalet, eve go ene go go nema, na mm mu velam odi be da ne mu se slosi na covekov ostana. Otide baraj tamu baraj vamu nigde go nema, aj me natera nesto frliv pogled dole vo salava i sto ce vidam:osvekor mi so svatovite rastur sistem, eci muzika samo za brata iz Makedonije (poolparty)
    Koga me vide ko vikna eno to je moja snaja:hai:
    Kaj site turci i Asan aga, odi mor ednas se zivee.

Ko povede bratov od mk oroto, pa na snaava napred i dade da zategne, ko pocnaa samo za brata i za snaja nek joj bog dari jos mnogo mnogo leta:music::music::music: Toj den mi bese rodende, po pat nisto ne rece no mi go cestita na nacin na koj ostavi da go pomnam. Imam pisano za ova vo godinive nanazad, bese covek so dobro srce i kako takov sekade imase prijateli, a na ovie ni znani ni poznati im napravi veselje golemo, oti si se nasle po roda dalecna od nasa Makedonija.
    E nie dodeka rasturavme so svekor mi, moravac, zikino kolo naokolo, maz mi ne baral, i taka barajci slusa samo za brata i negova snaja iz mk...nie rasturame(poolparty)(poolparty)(poolparty) ko ne vide mojov tri pati se prekrsti:D
    Odi sega tupni mu se nekomu na svadba, ce te napravat poremeten,a nas ne ispratija so muzika:music::music:
    Spomeni od neka davna vremena, spomen koj go ostavi covekot koj go nema, ama ostavi nesto po koe ce se pamti.
    Negovata covecnost i negoviot vedar duh:) bog znae redovive kako gi podrediv, aj macete se so ozbilnava :$
    tehnologija malku dotraena ama drustvo ne se napusta:)

На baby-star, maculencence, Giovanna и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.560
    Гласав :D
    Еве и јас да ве почастам кафе, сум добил 100 допаѓања на форумов.

На friendy, Annath, CrazyOne и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Лелеел таа е новата маса?
    Како ќе ми легне бре, за да не се утепам де, џоа на шанк сум само не знам шипката кај ќе ја туриме.:D

Ти не туку ми се фали со комшиите, некако одвај те прочитав, ама ме насмеа.:)

На Annath, anina, danichap и 5 други им се допаѓа ова.
  9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    E Dilke ne mozam da vidam kaj vas kako izlaga, kaj mene demek podredeni redovive...
    mor star e pustiov od taram papa, pa i kirilicava mi pobegna:?:
    Vazno se druzime mor :D milo mi e, vecno bidi nasmeana, zdrava i ziva:)
    E komsii dal bog na site strani 8-|
    Nekoj so stomace nekoj bez, ama neli ja zauzeta zenska pa si sedam mirna;)
    A mor oci za gledanje8-| neli ne e grev:)
    Aj sedni mor, po edno rakiice da stegneme :d::d:

На Annath, anina, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  10. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Javno ke si kazham, ako nareden pat odgovoram na povik za materijalna pomosh vo temite stvoreni za taa rabota, da zemete da me tepate so metlava od zad vrata. Ne deka ke vi kazham de, ama ovoj pat stvarno ne mozham. Pa se lutat posle snai koga nekoj gi reche neodgovorni i sami krivi shto se vo teshka situacija, od pusta i ednostavna neodgovornost. Dva pati pasuvam, koe ti e ime, koja ti e adresa, ona se interesira jas koja sum i kade sum. I eve neka me prochita ako saka, ama stvarno na chovek da ne mozhesh da mu dadesh rabotata.

Gotovo, se ispukav :) tuku deneska da vi kazhuvam kakov veter duvashe, ogradata ni ja skina so komshiite. Izleguvam so shajki, chukovi, shtrafovi, da me vidi chovek ke reche ovaa inzhiner nekoj. Kako taka ja zakovavme privremeno. Vikam, komshi, gnilo drvo, djabe shajki si archime tuka, trebaat novi paneli. Eh nevesto vika, i na mene mi treba i nov djiger i novo srce a bogami i nova zhena. Shto ke ti e be nova zhena? Pa vika, nekoja so moja krvna grupa belki ke mi dade bubreg ako i oni otkachat. Pa si vikam, pametno shto, si planira chovekot.
    Si doaga mazh mi od rabota. Koja krvna grupa si? On zbunet, abe te prashuvam utre bubreg ako mi treba. On vika od romantiki zvezdi simnuvanje i mesechini do bubrezi sme stignale, ideme vo prava nasoka.

На MacenceEna, Giovanna, friendy и 16 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.543
    Добра ви вечер на сите.Кукле што побрзо да оздрави Виножито да се смири со попајо оти какви се такви сами сте си ги бирале велеше баба ми.Гледам сите вредни сме се расчистиле @Serafima да постира слики од нејзините подготовки за Велигден да не мотивира и инспирира а Озбилна да нема гајле напишаното си излага во ред битно нека пишува нека не дружи .

На Annath, vinozito1, Daleron и 9 други им се допаѓа ова.
  12. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @vinozito1 ме изнасмеа со постот со Дедо Мраз:D
    Не сум го видела во СДК ама алал да и е на @okcenzi за идејата(y)
    Ај добровечер на сите8)
    Дали сте добри?
    @galapce навистина сум презафатена ама немам ни што да пишувам.
    Од работа дома, од дома на работа и се исто во круг.
    По досаден животов.:yawn:
    Едно исто се врти секој ден.
    Не дека сакам некој холивудски живот ама барем нешто да ми ја разбиеше монотонијата.
    Ама таков ми е периодот изледа...:emo:
    Тивок и мирен....
    А да ми текна нешто:!:
    Вчера ми истекол рокот на картичката за плата и јас појма немав. Си отидов со такси до банкоматот и тоа цела штиклосана и оп тој ми ја лапна кратичката(facepalm)
    Тековна не носев со себе:party:
    Имав само 20 денари а требаше да стигнам на работа^_^
    Трчав до работа со штиклите и едвај дочекав да стигнам за да си облечам кломпи:drunk:
    Колку малку се 100 денари. Речиси ништо... Ама колку многу се кога џебот ти е сосема празен:envy:
    Памет за друг пат дека не се тргнува од дома со пари само за такси.
    Нродно кажано, есапот дома ина пазар не е ист
    Имајте пријатна ноќ дамички.....:hug:

Последна измена: 1 април 2015
    На Luna91, MacenceEna, imelda и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Немам време да ве прочитам сега ама попосле, надвор дува некој ветар, ама сепак имајте убав ден.

10363807_644348075711889_6411418315788963107_n.jpg

На imelda, tessie, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.109
    djutrokafa.gif
    Добро утро, добри девојки!!! Упс, и по некое момче!!! Во последно време имаме и машко друштво во темава, браво, браво :clap:...
    Денес пак втора смена, а јас станата рано, рано... Помалиот син ме буди - мамо имам температура... О, не!!! Ова вирусов сите мажи ги изврте дома... А тие кога се болни - боли глава (facepalm)...
    Слушам некое пријатно музиче сабајлево во маало... И тоа „јако“ пуштено!!! Некој од комшииве уште рано си прави журка, или можеби ја завршува од ноќеска :D... Ама, ако мене не ми смета музика :clap:!!!
    Инаку и јас да си кажам за комшиите... Кај мене во маало куќа до куќа, ептен блиску едни до други... Ама „дружба“ и кафе пиење - НЕМА!!! И тоа не само сега, туку така било уште од времето кога се направени куќите и вселени комшиите (пред повеќе од 40 години)... Едно здраво со најблиските комшии и толку!!! Муабети - никакви!!! Но, не се жалам, се навикнав!!!
    Ммм, да, ќе заборавев, си имам една комшика - свеки, па кога сакам да „оговарам“ одам на кафе кај неа, на долниот спрат де!!! :D 8)
    Имајте убав ден :hug:...

На ozbilnazena, MacenceEna, Sky-butterfly и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Добро утро друштво! Или добар ден! :sun:
    Сонциња ставам, се прашувам кај отиде она вчера што беше тука... денес никакво, само за спиење... ај ќе помине и денов, дај побрзо нека биде, оти чинам дека ми продолжи малерот од вчера.
    Како што имам кажано, вторник никогаш не ми е погоден, каков и да е денот, се нешто наопаку ми оди. Вчера сабајлето малиот зезаше со испади, се скаравме со мм ради тоа, порталот не ми работеше на денот кога најмногу ми треба (крај на месец), заглавив на работа плус уште саат и пол, после шопинг малку (е тоа е убавото :wasntme:), а дома кога си отидов, си го лупнав челото со вратата од фрижидерот, уште имам џумка :drunk: среќа немам модрица, ама џумката гордо си ја носам и покрај тоа што ставив маргарин по сите правила и прописи. Или тоа може само кај деца помага :?: изгледа ми беше знак за предупредување помалку да отворам фрижидер :tmi:
    Денес таман малиов ќефски отиде во градинка, преправен како пират, кога стигнав на работа сфатив дека клучот сум го заборавила дома. Ај трчам назад, колата јавува дека и треба гориво (facepalm) е јбг... отидов до дома и назад, право на работа, а колата на бензинска - среќа тука одма на аголот ми е... ај тоа средив, закажаните пациенти дојдоа што дојдоа, само кај едната завршив работа, другата се откажа, појма неам зш :?: не знам уште што ме чека, ама ќе мислам позитивно, дека сè ќе биде добро 8) мора да биде!

Хев а најс деј!

На ozbilnazena, Sky-butterfly, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Добро утро и од мене.Сонце денес ни за лек,само ветар брише и носи најлони.
    Ви имам кажано дека живеам во највалканиот град во светов.Оние од Индија и Африка можат вода да ни носат.
    Сношти за беља касно го отворив лап топот и БАНГ.Мојот оглас излезен ама моето име го нема меѓу тројцата величенствени.Се прашувам дали да напишам жалба ама како кога имам само вербални докази дека едната од нив имала слаби резултати на тестот??Не знам навистина..
    Си дрмнав деметринче и полошо си направив,очиве ќе ми излетаат ,душава се стега,милион прашања како сега и како понатаму,а сон не доаѓа.Пробав да читам ама дали книгата неинтересна или јас немам воља зачитање, не ми помогна.Сум заспала некаде во ситни саати...
    Ми останува да извршам јавно самоубиство ,во името на онаа генерација која не може да си го најде местото за егзистенција.Значи стварно не сакам да кукам и да станувам патетична ама навистина не гледам излез.Се осеќам како птица без крила.
    Слободно превртувајте очи,нема да ве видам...|( и јас превртувам.

На Sky-butterfly, mareane, Luna91 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Женске никаде ве нема, сите маскирани да не сте :D

Ја си пијам чајче од ѓумбир, кардамом и цимет, да ме ољути малце, да стопам од салцето. Ме чекаат на рингла јајциња варени, ама малце подоцна, кај 12 ќе си направам еден убав сендвич ко од Фуд Нетворк :D Еден деде вчера ми се искива над мене, лом ме направи цела и сега ко да ме гребе грлото, носот, смрт, мразам да сум болна, морам да се кренам малце со чајчиња и лимунатки со сода бикарбона :D

Ве гушкаммммм!!!!!

На Sky-butterfly, mareane, Daleron и 8 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ова ѓумбирот и циметот у комбинација и други ,,последици,, предизвикуваат:D:D:D
    Да не треба да се крие мажот ти денес од тебе:D:D

На joy1, Daleron, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Хахахахахаха..... он нема потреба да се крие, во секое време е спремен :D

На joy1, Daleron, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден девојки, момци

Денов тмурен, такво и расположение. Вчера цел ден работев на костимот на син ми, жртвував чаршави, марами, за на крај да се премисли, не сака да се маскира. Уф, ќе ме умре детево:@
    Па и од утрово сериозни теми развртивме на форумов, како да не е ден на шегата.:(

@lunicka ако ти го лајкнам постот би значело ми се допаѓа се што си напишала, а ич не ми се допаѓа. Не се разочарувај, баба ми велеше " не знаеш зад кој агол ти стои среќата". Во денешно време без пари, работа тешко е да останеш позитивен, ама мисли на тоа дека мора да дојдат подобри времиња, само треба да се издржи до тогаш. :hug:

Ајде девојки и јас правам друштво со чајче:coffee:

На ozbilnazena, Sky-butterfly, Luna91 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.