Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Срце не ми дава да ти го лајкнам постот Луничке... само ќе ти кажам, главата горе. Знам дека ми е лесно да зборувам, ама верувам дека има нешто добро и за тебе, и наскоро ќе го добиеш тоа.

На Sky-butterfly, Luna91, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Решив малце да се пошегувам со моите ФБ пријатели, сменив дата на роденден на профилот и ми честитаат ли ми честитаат луѓето роденден. Малку да се насмееме на овој тмурен ден :D Вечер ќе им напишам на сите, ви благодарам многу на сите што ми честитавте и Априлилилиииии.... Вие што ме имате на ФБ не ме издавајте ;)

На Sky-butterfly, anina, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    БРЕМЕНА СУМ................ЈУПИИИИИИИИИИИИИ:party::party::party:

АПРИЛИЛИЛИИИИИИИИИИИИИИИИИ

:rofl::rofl::rofl:

Вчера баш викав ете краток е животот да се нервираш за глупости ама па некогаш појако е тоа од тебе, ја читам таму во СДК @toogood не само мене туку цело семејство ми ги направи селјаци од прдејци кои и по 100 години по странство не сме научиле што е култура.(wtf)
    Никогаш не се нервирам кога некој ќе ме нападне мене, дали во реален живот или тука ама што ми напаѓаш фамилија, ниту нешто и направив, ниту сум ја нападнала, ептен ме погодува некој кога ми ги омаловажува моите.;(
    Моите направиле многу за мене и за брат ми и татко ми уште и прави, се откажал од многу работи ради нас, постигнал многу како што е сам тука без никој свој а мислам дека и израснал скоро сам двајца добро воспитани личности (добро јас не сум секогаш добра, некогаш сум лоша]:)) и да некоја неповикано да го нарекува селјак од прдејци, ме боли тоа и тоа многу.:u:

Ете си се истушив малку, малку повеќе ама ми олесна само што го напишав.:)

На ozbilnazena, Daydream, Sky-butterfly и 13 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ова ќе да ти е Априлилили :)

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Koja e razlikata megu masko i zensko eze?

Dajte malku poveselo denes.
    Pa neli e den na segata. :bandit::rofl:

На anina, Annath и Peco им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    На машкото повеке боцкаат боцките:D:D:D:D

На anina, Annath, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Ич да не ти биде мака што те направиле сељак од Прдејци, да знаеш дека највредните и најдобрите луѓе доаѓаат од тоа село кое е уништено само со името. Ич да не ти чуе. Некој може да ти каже дека си сељак само ако те познава, а некој кој во секој втор пост користи странцизми и се труди да покаже дека живее во странство не може да биде релевантен ;)

На anina, crimson, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    183.941
    Еве меее
    Туку прво добар ден цел ден :)
    Каков ден денес никаков жени никаков ич не му се погоди на децата да си изтераат маскенбал како што треба ветришта тука кај нас ке не крене со се чевли бее а они со тенки матријалчиња на себе е сега ме плаши тоа да не се разболат кој ек врти болници .Друго налет маскенбал изморени капати дечките па и на училиште одма после тоа е претераа стварно
    Звонев у нептун да прашам ако купам роба да му донесат до дома е не носеле ами тогаш не му купувам беее кој ке качува без лифт ке си барам кај што има достава макар и да ја платам
    Сакав да одам да изпешачам ама ветеров ме врака назад ке ли пуштам филмче и ек кулирма дома на топло поззз женски
    битерке кај нас тоа се нарекува тури му к**от и замини си ;)

На MacenceEna, ArmaniCode, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @ALISA0000 ако платиш во нептун ќе ти качат до горе инаку ништо. Не само нептун, туку цела држава така функционира.

10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.560
    Машкото еже има една боцка повеќе од женското :D

На Stories, ozbilnazena, anina и 3 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.543
    Ех што не си бевме деца!Студи дува тие маскирани се смеат блазе си им.Ама во денешно време и тие трпат од сегашниве крајности на беда и луксуз.Едни маскирани со најскапи маски а други и не дошле оти немале маскаДенов во наше време беше ден на шегат а денес ги прашувам децата што ден е ден за маскембал одговорија а всушност ден и за покажување престиж Навистина жалосно во што се претворивме
    @lunicka навистина не знам што да ти кажам само трпение ама знам дека е тешко а тоа со огласите денес е само ради реда секогаш се знае кој е веќе примен.Имај надеж среќата кога тогаш ќе ти се насмевне оти олку искрена личност го заслужува тоа

На ozbilnazena, MacenceEna, Sky-butterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  12. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Луничке иста сум и јас.Ќе си го изгубиме здравјето барајќи работа и кога конечно ќе најдеме дали ќе бидеме работоспособни?Долго време ѓи чував солзите, ама пред некој ден кога му ја викнав, ми се чини пола маќи ми ѓи избришаа.Ми олесна малку и ако велат од солзи нема чаре.Уште ми се плаче, но си ветив да не плачам повеќе.
    Велат среќата доаѓа спонтано, кога човек не ја очекува, дека правдината е спора но достижна, па си се тешам со таа мисла.Нешто мора да не турка напред.
    Никогаш повторно немој да си помислила на самоубиство, зошто ми се чини ,дека секојдневно има такви вести а на надлежните ич не им чуе да ми простите на изразот, напротив известуваат со драга волја за да не отргнат од оние вистинските вести.
    Мој совет ти е да преземеш нешто подраматично.Отиди на пример во Центарот за Социјални работи,зборувај слободно не се воздржувај.Па отиди во АВРМ, во општината.Секаде има Министерства за труд и слободно зборувај што те мачи.Имаат кутии и за жал им стојат празни.Не знам дали огласот бил преку АВРМ ако е така пожали се таму.Со еден збор обиди се да им се качиш на глава.(zilmer)
    Од што ќе сакаат да се на мира можно е да ти помогнат.Едно секогаш имај на ум.Ништо не е изгубено дури е човек жив.А на таа што ти го зела местото, не и се знае судбината.:!:
    Може тебе среќата ти е на друго место, подобро од ова.Само за жал ние тоа го дознаваме по подолго време,а тогаш се каеме зошто залудно сме си го нарушувале здравјето.
    Ајде главата горе,сила си ти (highfive) ќе те читкаме наскоро како вработена,и тогаш ќе се жалиш само од твојот Тарзан,од гостинките на син ти додека си на работа., како ќерка ти ти ја облекла кошулата која ти е спремна за на работа, ти го зала карминот...ќе видиш.
    А шмизлата кога ќе му здосади на швалерот што ја примил наместо тебе, при првата можност ќе ја шутне.:u::D

На ozbilnazena, ArmaniCode, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Го знаете оној виц за чесната сестра која враќајки се низ шумата имала секс.И на враќање и се жали на главната сестра.
    -Леле погрешив,кажи ми како да се искупам?
    -Купи си лимон!
    -Зар лимонот ќе ми помогне да се искупам?
    -Не,ама ќе ти ја тргне насмевката од лицето.
    Така денов без врска,гости и комшии,цел ден врвулица низ куќава.На крајот да седнам на компјутер и во занес си нарачав постелнина за син ми.Треба да стигне деновиве ,па да видиме што квалитет е.
    Времево надвор е страшно,се сеќавам кога бев студент првата година во април месец купив зимска јакна,не зашто беше на попуст туку зашто беше неподносливо студено.
    Во врска со маскембалите навистина ги направија само за пари.Среќа што времето на Пипи долгата чорапа,Бетмен и Принцеза се позади мене.
    @danichap масата е навистина преубава само околу светлото треба да поработиш.Треба пригушена светлина,знаеш инаку ништо од стриптизот...:P

На ozbilnazena, MacenceEna, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  14. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @bittersweet само да ти кажам дека без разлика што не се знаеме кој кој е на форумов, секој карактер е доволно плиток да да се сфати кој каков е. Се познава кој е сељак во странство а кој не. Тоа ти е "кад се сељо покондури".
    Немам ништо против никого само да знаеш дека ти не си ни оддалеку таква.
    Иако си кажала за финансиската состојба, јас никаде од тебе не сум прочитала "јас го имам прошетано цел свет" или "Куба е мизерна според мене затоа што имам за повеќе" или "мизерни сте што се фалите со шопинг од 500е"
    Бај д веј добровечер за сите.

На MacenceEna, Annath, ALISA0000 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    @anina Te molam ne gi izvrtuvaj rabotite.
    Citaj pravilno.
    Nikoj nema napisano deka Kuba e mizerna, nego Kuba e prekrasna , so izvoredna priroda , no mnogu siromasna taka da koga ke ja posetite imate custvo na vina vo smisol nie odime na odmor , a lugevo nemaat sto da jadat.
    Vtoro toa go kazav za tie koj nemozat da pojdat tamu da ne ocajuvaat, ne e nesto sto ete go ispustile. Zosto nekoj ja posetile i stvaraat fama na tie sto nemaat sansi.
    Sopingot e druga prikaska. Toa bese apel za mladite koj mislad deka oblekata ke gi smeni ili bare ke gi izdvoi od ostanatite.
    Lugeto imaat drugi vrednosti.
    Vrednos e kolku skolo imas zavrseno, a ne 500E obleka.
    Nemam namera ponataka da se zamaram so objasnuvanje.
    Ednas ubavo rece edna feminka.
    Zivejte si vo vasiot svet i pravetesi storii koj vas vi odgovaraat za da mozete denot da go prezivete.
    Gospogata sto se zali na mene i sama treba da znae deka nema rubrika kade nema napisano kolku pari sto pari.
    Neznam kade na svetot e OK da se zbori za pari, pa ni na anonimni forumi.

16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Иако стварно немам намера да се расправам но цитирај каде освен постот со породилното кое е извадено од контекст сум се фалела со пари?
    А и да сум се фалеле кој ти дава за право да ми го навредуваш и омаловажуваш моето семејство, срам да ти е на годините.

Да напоменам само дека не мислам дека луѓето од Прдејци се за омаловажување туку госпоѓата го пишува тоа со умисла да навреди и омаловажи.

На elena.mak, MacenceEna, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добра ноќ ви посакувам.

dobra-nok-prijateli-i-sonuvajte-go-ona-za-koe-vredi-da-se-razbudite.png

На smigool, Annath, Val-Dim и 4 други им се допаѓа ова.
  18. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас кажав дека немам ништо против никого. Воопшто не правам стории туку ја кажувам реалноста. Сите кои се сеќаваат на твојот пост во темата за шопинг, сфатија онака како што и јас.
    Секој твој пост кој сум го прочитала е со цинизам за ние кои сме овде. Тоа е се.
    Пишав затоа што сметам дека не си достојна да ја пецкаш @bittersweet , а не бидејќи имам нешто лично против тебе.
    И да те исправам, не е вредност образованието. И најглупавиот може да набуба ако сака. Вредност е широчината на душата и чистината на истата. Мојот факултет не ме прави поголем човек. Поголема ме прави тоа што и најмалите ги ставам на повисок ранг од мене. Стоењето цврсто на земјата е една од најголемите вредности

На Giovanna, artemidis, danichap и 9 други им се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra nok 1507745_916776971708326_2128069017300147397_n.jpeg

На kala21, CrazyOne, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    183.941
    нема мозе скопје има ам аво нашето село само шоферот им бил и немале друг човек да дигне

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.