Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobra nok so tendencija na kaj dobro utro!!!

Vie ubavo,slatko i spokojno spijte kako TarzanO moj..
    Go zalam sirotiot,neznae na kade poprvo da fati.Go gledam celiot zbunet,uste moite zalbi i poplaki mu falat.
    Sakam da barem pred nego ne lelekam od moite stravovi ama nemozam;( ....na nego najubavo mi lezi koga ke si poofkam.
    Mislam deka e najraat koga odi na rabota ama i taa stopankata ne mu e lesna,ama pa e dobro platena i toj si ja saka.

Denes pocnav popoleka da gi peram alistata za sinko.
    Na vrakanje od CTG,zastanavme vo edna detska prodavnica i belezav se sto sakam.Samo ne mi se kupuva pred poroduvanje.Alista zemavme pred nekoj den,a drugite raboti ke pocekaat:l:.
    Sinko e najaktiven vo ovaa doba najmnogu:l: ..kako majka mu :lol: :tmi: .

Kako za vtor pat susenje alosta vo masinata epten sum zadovolna.Mirisot na alistata i mekosta e nedostizen.:f:

На ozbilnazena, friendy, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Јас сум дежурна ноќва... Со облоги, таблети, сокови се расправам... А температурата упорна 39,5-40... Отидовме и на „дежурен“, ама освен со совети,со друго ништо не не лекуваат !!! А, советите си ги знаевме - повеќе течности, разладување... И таблетка за намалување на температурата!!! Ама таа делува 1-2 часа, а помеѓу две таблети треба да поминат 4 часа... Многу, многу лош вирус...

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро, пак се повампирувам стана во 04,30 :(

10995592_1614577568766085_7482465082817329970_n.jpg

На Val-Dim, julie77, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро девојки

Да ве почестам кафенце и благо за моето двомесечно дружење на форумов.
    f2ac150a60ab5e991563c5808cd03c43.jpg.cf.jpg Како да сум којзнае од кога со вас, иако уште ги откривам предностите и маните на изнесување на сопственото мислење јавно на форум.Јас синоќа "сама против свих".Како, од еден добронамерен совет за заштита, ќе ти залепат етикета дека оправдуваш и поддржуваш силување.]:) Ц,ц,ц,ц
    Не знам што ми требаше да се замарам толку, ама не можам да дозволам, па и на форум да е, некој да ми става зборови што не сум ги кажала во уста, без да ја сфати суштината на она што го зборувам.Ете тоа на неколку пати ми има засметано на форумов. Уште еднаш ако земам да мешам матеница со деца да ме карате.

Денов ветува, сонце, убаво време треба да се искористи:sun::sun::sun::f::f::f:

На Cuci81, ozbilnazena, friendy и 11 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    :sun::sun::sun:
    Сонце има надвор ама изгледа и ветар...
    Немам ништо да пријавам само прметувам @Daleron ем станува рано,ем ми станува романтична.Како пролет е :*.
    Добро утро на сите ...имајте си убав четврток...(poolparty)

На Cuci81, Daleron, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро и од мене.
    И јас бев на иста тема и после си викам ,,што ми треба да им објаснуваш нешто кое не сакаат да го сватат,,
    И ние кога бевме ДЕЦА не свакавме, па и нема зошто да им се лутам.

Кога сме кај односот родители-деца...моите родители ете многу внимаваа (додека бев помала нормално и додека имаа контола врз мене) со кого се дружам, каде одам, со кого играм надвор....па кога дома ке ми дојдеа девојчиња татко ми обавезно имаше обичај да ги праша ,,чија си ти моме?,,
    Абе од кожа се вадев...се расправав со него откога ке си отидеа ,,гостинките,,
    После толку години ИСТАТА СУМ како татко ми...едноставно сакам да знам со кого другарува син ми.

Значи кога ке созреат децата ке си го сменат и мислењето и однесувањето.

На Daleron, Val-Dim, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.543
    Добри утро и од мене па редно е некогаи наутро да ве поздравм
    Фала на кафето Анел,а со деца не сркај чорба ќе те попарат;)
    Надвор сонце ,ама тв дефинитивно ќе го продадам Додека ја читам Луничка и во ум ми е нејзиниот прблем со вработувањето во моментот на тв ветуваат нови и нови вработувања да му дојде желба азил во нигерија да побара човек.:@

На Cuci81, Val-Dim, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро девојчиња :)
    Убав ден денес, штeта што треба во кревет да останам :( ама и вака од прозор сонцето дава позитивнљ енергија :)
    Тоа ти е во оваа улава земја. Ние мака мачевме кога го опремувавме станот. Не сакавме да земеме од фирми што не носат до горе, ама па повеќето фирми за мебел не внесуваат до дома, ни за пари. Да им се плукнам во бизнис логиката. Сите истата шема, земи аргати. Е земи де, ама не ми се пушта секој во куќа.

@galapce мирисот и мекоста од машината за сушење се непроценливи :) кога ќе си ја ставам постелнината и пижамките.. ммммм :)

@Val-Dim како само те пуштија?? Јас со толкава температура инфузија примав. Аууу неодговорни. Барај инфузијa, одма ќе ти биде подобро!

На ALISA0000, Val-Dim, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  9. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077

Добар ден дами :)
    Јас сум тука Ве читам и лајкувам. За еден месец имам дури три свадби и тоа сите надвор од Скопје. Ама за убаво нека е. Ниту имам идеја за поклон, ниту што ќе носам.

На evangelina.ina, Daleron, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Ако ти се кај различни луѓе еден фустан ќе заврши работа.
    Поклон во плик се разбира.(y)

На evangelina.ina, Daleron, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  11. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добар ден дамички!
    Животот е многу чуден. Навистина некои работи се како сенка. Колку повеќе трчаш по нив толку повеќе ти бегаат. Кога ќе им го завртиш грбот, тогаш тие те бркаат тебе.
    Моето прво работно искуство започна на мојот 21 роденден.
    Рецепционер во хотел. Мизерна плата од 8000 денари. Одев и трета смена и празници и делници. Бев бремена на син ми. Ама бев среќна што сум нашла добра работа. Добра во смисла дека нема да му бидам измеќар на некој. Сепак беше чиста работа и бев постојано дотерана.
    Кратко траеше тоа искусто. 5 месеци. Заради немање доволно работа за да се има 4 рецепционери преку зима, ме испуштија. Додуша ме испуштија заради бременоста. Толку бев разочарана што не се објаснува со зборови.
    После тоа се породив и цела година не барав работа.
    Кога почнав повторно да размислувам на таа тема почнав да доставувам CV-а за секој оглас кој ќе го видев. Никој не ме викаше. А и таму каде бев повикана не ме примаа заради тоа што немав работно искуство.
    Депресии фрчеа на сите страни. разочарувања. Лоша финансиска состојба.
    На крај се предадов и си го подвиткав опашот.
    Почнав да работам во маркет каде не бев од ништо задоволна. Газдите беа фер и коректни ама физичката работа до 9 месец бременост, ме убиваше. И во тој период се пријавував секаде за работа. Просто молев за да некој ми го прифати знаењето кое го имам.
    Никој таков не се најде.
    Фатив врски и влегов во фирмата каде што почнав со работа на 15 јануари. Пак среќна, летав
    Од секогаш сум молела за работа и сметав дека конечно некој се смилува на моите молби. Пак ништо. И пак подвиткување опаш и си се вратив во маркетот каде работев. Пак кревам цел камион со алкохолни пијалоци и сокови. Пак дишам пршина и ми солзат очите.
    Пак се расправам со луѓе кои за два денари очи ти вадат како да вредиш колку изметот нивни.

Пред два дена седнав да разговарам со еден човек кој го сретнав случајно. Си се отворив и почнав да се жалам.
    Јас од денес сум осигурана во неговата фирма на неопределено време. Осигурана сум според законот за лица помлади од 29 години а со тоа тој е обврзан да ме држи на работа две години.
    Осигурана сум затоа што тој ме испраша за моето знаење. Ќе бидам во неговата канцеларија, заедно со две колешки и еден колега. Платата ми е 15000. За прв пат во мојот живот.
    За прв пат некој ме праша дали зборувам странски јазици. За прв пат некој ме праша дали сум посетувала семинари и дали имам сертификати за истите.
    За прв пат е се и тоа баш во тој момент кога се разочарав и кренав раце од се.
    Колку е чуден живото. Да ми кажуваше некој дека за три месеци ќе сменам три работни места немаше да поверувам.
    Ете, верувала или не, и мене ми се насмевна среќата и тоа баш кога не ја барав.
    Денес сум последен ден во маркетот само за да ја научам новата касиерка како се работи на каса. Сабота во 7,30 започнувам со наново учење

На elena.mak, AngelOfArh, evangelina.ina и 42 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Со среќа @anina ,многу задоволство да ти донесе работата и доволно пари. Човек не треба да губи надеж никогаш, тоа што е пишано за тебе кога тогаш ќе дојде.

На galapce и anina им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Честитки @anina ,да си бидеш задоволна од работата и да те исполнува.

На t-sweet, vinozito1, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.960
    Допаѓања:
    203.317
    Честитки @anina! Само успеси да редиш!
    Твојов случај ми ја враќа вербата во подобро утре... верувам дека за секого има нешто добро под сонцево.

Иначе жени, јас денес немам толку работа, ама не ве дружам баш... уживам во сонцево надвор, со книга и чајче, се печам како гуштер, сакам максимално да го искористам, оти не знам до кога ќе трае.
    Ајде сите надвор, макар што е свежичко, убаво е :sun::sun::sun:

На Stories, vinozito1, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Кај мене конечно мир и тишина.:whew:

Се мислам вака кога ги земам внуците дека убаво е да се има полна куќа деца, сега се шест комада на број, никој не спие во свој кревет, сите се изпозаспани на спална не сакаат ни за спиење да се делаат, сите за еден, еден за сите.:rofl::inlove:
    Ја ќе си спијам во дневна на двосед, ќе си се кичмам, кој ми е крив кога не знам на внук ми не да му кажам, ме гледа така жално и не сака да си оди дома, он кога не оди ни близнациве не одат и ете ме мене на двосед си спијам.
    Сега за мене и не е толку проблем ми висаат дел од нозете од страна ама мм кога е дома па и двајцата кога треба на него да спиеме а тој скоро два метра, сабајлечки треба право на кајропрактер да го носам да му ја исправат кичмата.

Денес ги носев дечките во градинка имаа велигденска претстава, па облечени како зајчиња, па прави им ги костимите дома дека не треба да се купуваат и тоа за да играт две минути на сцена, а ја една вешта за такви работи што да ви кажам туку да ми ја поживее господ снаата таа ептен ја бива па каде почнувам јас она поправа и завршува.:rofl::rofl:
    Не знам дали има дете кое збори повеќе од Матео мој, станува сабајле меле, меле, го носам во градинка цел пат збори, го земам пак цел пат збори, дома само збори, ми е страв Конта нема да прозбори од што не може на ред да дојде од брат му.:talk::talk::rofl:

Утре пакувам децата и парталите и кај родителите на мм за Велигден, пак ништо од кхм, кхм, не можеме по туѓи куќи да се онадеме, срамота е:wasntme:, ќе си чекаме дома да си дојдеме.:drunk::P

@anina честитки за новото работно место, пензија да си дочекаш од таму ако ти се погоди местото.:)(highfive)

На joy1, Bozica1980, AngelOfArh и 20 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @bittersweet таман да поминат постите:lol:

На Bozica1980, bittersweet и Annath им се допаѓа ова.
  17. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Zdravo devojki,

Denes vremevo dozdlivo i tmurno☔️ :rain:no jas srekna Kako sonce da me ogrejalo:sun:
    Najdov rabota:D:rock: pocnuvam za mesec dena, posle 2 ipol godini doma so bebus dosta bese, vreme e da se vmesam so luge, pocnav da poluduvam(hollest)
    Ke go pustime maliot vo gradinka I mislam deka jas ke placam poveke od nego;( zaedno si bevme 24/7, a sega po cel den nema da si go gledam cuceto na mama najubavo:inlove:

@anina cestito nova rabota, samo uspesi da redis. Vo pravo si, koga najmalku ocekuvas, srekata ti se nasmevnuva(highfive)
    Jas veruvam deka se se slucuva so pricina I koga rabotite ne odat kako sto sakame, toa e poradi toa sto zad toa stoi nekoj pogolem plan za nas. Sto e nase ke si dojde. Velat deka koga si na dnoto I mislis deka nema izlez, se slucuva nesto sto te preporoduva I ti ja menuva smislata na zivotot.
    Zatoa nikogas ne treba da se otkazuvame:nod:

Ajde sega da ve pocestam I da vi posakam prekrasen den

image.jpg

На Mrs.Bass, Bozica1980, Stories и 15 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @ArmaniCode и тебе се најубаво на новото работно место, да те исполнува и задоволува финансиски:)

На anina и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ја жени заглавив со куќава:whew: денес мама и снајкава дојдоа и горе доле ја средивме.
    Ја извадив масата надвор и се оптегнав на две столици.... на една задников а на друга нозеве.
    Крвта да ми проработи и фудбал игравме со внуциве:inlove::inlove: шут гол пенал!„ јеее^_^
    Ме погледа комшилуков ама да ви кажам право ич не ми гајле дали ќе ме оговараат или ќе превртуваат очи |( Јас атер на децава ко се растрчав ела стигниме:D Шутни лево таа десно, два гола забив.
    Ај ај, некому порано некому покасно умот доаѓа, а мене ми застанал негде на пола пат :)
    Тоа жени што да ви кажам:?: малку ринтав малку го фатив сонцево во двор:sun:

Честитки @anina! Со лесно само успеси да има:d::d:

Последна измена: 2 април 2015
    На Bozica1980, Val-Dim, anina и 11 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.543
    @anina i @ArmaniCode честито новата работа да се пронајдете себе си во неа и да уживате!

На kukla21, anina, ArmaniCode и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.