Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    @ArmaniCode честитки и за тебе.Само успеси да имаш,да напредуваш и да уживаш.
    Туку дојдов да се пожалам,нели ви кажав пред некој ден дека порачав постелнина од „купиоддома“.
    Постелнината не одговара на сликата,составот е сомнителен а шиена е како со машината да е протрчано низ неа.Нема никаква декларација за составот како се одржува...
    Сега купив и никогаш повеќе...

На kukla21, anina и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  2. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Ne mozes da ja vratis?

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Да ми ги вратат парите нема шанса а друга да земам иста класа ...:(

4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    леле @lunicka јас се осеќам виновна :(
    Јас ти ја препорачав нели дека имам порачано од тој сајт, ама мене ми дојде убаво во кутијата сместена, со декларација, составот, со се. Јас сум задоволна.
    Што знам, можеби не е иста.
    Во секој случај баш ми е жал!

Најди им го бројот и ѕвони им телефонски и жали се дека не е тоа тоа што го порача. Јас имам зборувано и преку телефон со нив кога ја порачував, таа ми ја фалеше и ете ми се погоди.

5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Не си виновна ти ,така се погодило,не си ставај мака на душата непотребно.

6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    @anina и @ArmaniCode со среќа на новите работни места :hug:, да Ви се погодат, а кога ќе се „уходите“ во работата - платите да Ви „пораснат“!!! Бидете среќни и наскоро чекаме да ни се пофалите од работните места, а и од колегите!!! А, сите ние од околу и преку 40 ... ќе праќаме позитивна енергија кон сите наши пријателки од темава кои бараат работа...
    Во денешно време толку многу е тешко да се најде работа во државава, па човек кога ќе се вработи, па и на добро работно место, се чувствува како да добил седмица на лото!!! Додека не почнавме да бараме работа за постариот син немав поим дека буквално е невозможно човек да се вработи (секако, вработување по струка, образование, без врски)... Огласите за вработување се скоро сите пополнети - огласот е или формален или кандидатот е со партиска книшка, па му дошол редот за вработување (n)... И бидејки по потрага од година и некој месец немаше никаква работа ни на видик, син ми реши да „набилда“ искуство - почна да стажира т.е работи за без пари... А, како се чувствува??? Па, среќен е што излегува од дома, среќен е што ги учи финесите на професијата, ама не е „исполнет“ затоа што го работи истото како вработените, а не зема ни денар - дури ни за превоз и храна!!! Но, што е тоа е, мене ми е важно дека излегува од дома, учи, комуницира со луѓе, а не како порано спи цел ден, ноќе седи на компјутер или со друштвото... Ама, здравје, еден ден и него ќе му се насмевне среќата!!!

Кукле, помалиот син е болен , има грип. Не само што синоќа на дежурен не му дадоа инфузија, туку и никаков лек не ни препорачаа!!! Сме си примале се како што требало!!! А, дечково цела ноќ изгоре од температура. Денес преку ден се спушти до 37,5... Ама сега повторно почна да иде накај 39!!! Го разладувам, масирам, пие таблети... Се надевам дека ноќва ќе отспиеме повеќе од 2 часа...

На Bozica1980, anel, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobra vecer!!!

Nema sto ne kasnav deneska...uste ova,uste ova i..:sweat:

Tetka @kukla21 i sinot na @Val-Dim pobrzo da ni ozdravat.

@anina @ArmaniCode epten mi e milo za vas devojki.Cestito na novata rabota i se nadevam deka poveke ke ve ispolnuva odosto izmoruva.:wasntme:
    Ani,so toj zakonot do 29 god.kako sto jas razbrav,mora i odposle da te drzi na rabota barem uste edna godina od nego osigurena.Pripazi tamu kakvi dokumenti potpisuvas,znam deka te drzi euforija i zatoa da mi te potsetam.

Ajde pa da citame uste novi vrabotuvanja na temava,dosta citavme za mestenkite za drzavni sluzbenici kako odat vrabotuvanjata.
    Ako ne se desi nekoe cudo so mojava firma,ednas mislam spomnav,posle poroduvanjeto i jas ke sum ne vrabotena.Ama ne se razocaruvam.Rabotam so se vika celi 15-16 god ako ne gi brojam onie raboti sto gi rabotev za dnevnica odkako napolniv 18.
    Seuste sakam da veruvam vo ona deka ako na covek mu se raboti sekako ke si najde rabota.Djabe raboti ama djabe ne sedi.Mada zvuci grubo i donekade ponizuvacko za sopstvenite sposobnosti na sekoja edinka ama od doma sedenje air nikoj ne videl.
    Jas sum cist primer kako rabotev celi sedum godini za standardni 11000 ama iskustvoto sto go steknav,mi bese von toa sto go ucev i mi doprinese dosta za ona sto go rabotev do pred bolovanjevo.

Zatoa ne gubete nadez devojki.Za ova djabe raboti djabe e sedi,mi se cini deka nema da mi vazi ni mene ni na site onie koi imaat mali deca a ne se preterano zavisni za da mora da rabotat.

Prijatna vecer devojki.Jas si gocekam TarzanO,za podobro da zaspijam..odnosno toj da zaspie a jas da korziram do wc i nazad..:rofl:

На MacenceEna, anel, danichap и 8 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Баш ми е жал @Val-Dim мене во 8ми септември одма ме ставија на инфузија. Срам да им е на докторите!

На Val-Dim му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @ArmaniCode нека ти е и тебе со среќа работата.
    И сите да се фалите само со успеси. Од срце ви го посакувам тоа.
    @galapce искрено во целата еуфорија, убаво што ме потсети за потпишувањето. Ништо чудно да се изгубам од возбуда.

На anel, CrazyOne, ozbilnazena и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.035
    Допаѓања:
    183.936
    Лејдис не стигнав да ве поздравам денес
    Да ве частам допрев до нов телефон денес па цела срекна сум си 1526856_730346833716049_1743346766999849131_n.jpg

На Sky-butterfly, anel, CrazyOne и 5 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    На запад снег врне :) Лудо време.
    Станувам и фрлам поглед низ прозорецов:?: стани Горане зимата ни дојде.
    Децава едно по едно, двете летаат од радост^_^ Им велам...
    сега тета ќе слезе во подрум и ќе ја извади санката па правец до Маврово,таму има повеќе и ќе се лизгаме^_^
    Радост блика, очи широко отворени, косичките разбушавени а усните насмеани.
    Ете толку е едноставно, ете толу е потребно да направиш дете среќно.
    А ние возрасните понекогаш толку сме комплицирани и не знаеме да уживаме.
    На снајкава и велам снао собери парталите одиме горе кај баба Роса, да дишиме чист воздух, море ако има снег и ќе се спуштиме еднаш по удолницата. Чекам мм да ми ја донесе колава и жими еден Бог, кој не знае веќе како со нас луѓево... врнало веало ќе се качим горе.

Ај добро утро:hai:
    Болни да ми оздравите, тажни да ми се насмевнете, вработени со лесно нека ви е.
    Трудни издржите, после ќе се милувате мазите и пазит:hug::hug::hug:
    Јас на одмор сум ама одморов деновиве го направив умор...
    Денес одам горе да го пуштам мозоков на пасење:)

Последна измена: 3 април 2015
    На Val-Dim, Luna91, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Јас денес одам на семка во Маврово се враќам во недела, имајте убав викенд девојчиња и момци.
    На ова најмногу се радувам.Малку време има за ова ама сепак доволно е.

020.jpg

На ozbilnazena, Val-Dim, do-re-mi и 12 други им се допаѓа ова.
  13. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077

Имајте убав ден. Нека не ви пречи времево што е вакво, петок е .

На tessie, Val-Dim, anina и 7 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис.:hai::hai:

Ние денес имавме исполнет ден, се истрчаа, се изнаиграа, ги гледавме, слушавме најголемите австралиски пејачи, лапавме, пиевме, дониравме пари за детската болница, убав ден, се погоди и времето и се изпрошетавме иако планирав само еден час, два да се задржам останавме скоро цел ден.

Секој црн петок, кој католиците го викаат гуд фрајдеј (никогаш не разбрав зошто така, нашето е по некако логично, нели на овој ден го распнале Исус на крст нема ништо добро во тоа:?:) се одржува во центарот манифестација и плус телефонско донирање за најголемата детска болница во Мелбурн, годинава собраа околу 12 милиони долари (да, да само селјаци зборат за пари|().
    Морам да признам дека им се восхитувам на народот тука, колку е спремен да даде, да помогне кога е потребно, иако болницата е опремена со се што е потребно сепак секоја година се собира пари за да им го направат престојот на децата таму уште полесен, купуваат се што е најново од медицинска технологија. Внатре изгледа повеќе како хотел за деца со 5 ѕвезди него како болница, за секоја нова метода на лекување се праќаат доктори на специјализации, дообучување, секој дониран долар се враќа назад во болницата.

Утре вечер ми доаѓа сопругот, јупииииииииииии.:party::party::rofl::rofl:

Вчера заборавив, сакав да споделам колку убаво изгледаше небото на зајдисонце.:inlove:

1653459_10204201016723243_6099118793419920434_n.jpg

На joy1, senza.parole, NoellePage и 26 други им се допаѓа ова.
  15. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден девојки,

Тука сум да не ме мислите, само нешто не сум расположена за муабет. Се нервирам кога си дозволувам секој збор или постапка на било кој да ми влијаат на расположение. Не е до годините, од секогаш сум била таква, ама во последно време многу често ми се случува. Ми се чини колку повеќе јас внимавам како постапувам со некој толку помалку ТОЈ НЕКОЈ, внимава на односот со мене. Или јас менувам расположение како времето, или е почетна фаза на депресија, или кој знае што е.:worried:
    biram-reci-kad-se-salim-na-svoj-racun (1).jpg

На joy1, tessie, ozbilnazena и 7 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Не Анел, не е до тебе и до годините, туку кој како е воспитан и до тоа каков му е образот дали е фина обработка или е ѓон.И јас често дозволувам нечиј ,,настрана,, поглед да ми урпопасти и ден и недела.Такви сме и така ке се ,,сокинеме,,

На joy1, Val-Dim, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  17. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Добар ден лејдис и по некој џентламен:hai:
    Мислев дека денешниов ден ќе го искористам до максимум. Сакав да ги прошетам децата. Затоа не ги пратив во градинка.
    Ама гледам дека времето ми го упропасти планот.
    Кај нас врне снег(facepalm)
    Изгледа пак за Велигден ќе бидеме со чизми и капути:emo:
    Мајка ми кажува дека кога биле деца за овој ден се купувале сандали а за 1-ви Мај се капеле во езерото.
    Сега се се пореметило.
    Ама ако....
    Јас повеќе сакам ладно(tumbleweed)
    Друго не знам што да пишам.
    Пери машината од сабајле. Еден куп ќе имам за пеглање.
    Туку ме воодушеви новиот омекнувач. Семана лилав со цветови. Мириса феноменално а и алиштата се навистина меки. До сега купував Дуел селекшн, онај светло розевиот. И тој многу убаво мириса.
    Додуша до 5-от роденден на син ми не ставав на алиштата омекнувач заради алергија ама гледам малечката не реагира па фураме вака. Цела куќа има некако посвеж мирис.
    А и многу го сакам мирисот на Политура:inlove:
    И Спин за стакло мириса свежо. Онај од лимон.

За молчењето, молчам како невеста која гувее.
    Ама кога ќе почнам да викам сите бегаат од мене]:)
    До некаде добро, до некаде е лошо тоа што таквите периоди ми се ретки.
    Имајте пријатен ден:hug:

На joy1, tessie, ozbilnazena и 9 други им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    И тука прскаше снег утрово, сега сонце. Аман, баба марта замина:(
    Туку сакав да прашав,тие што користат машина за сушење, ви се собираат ли алиштата? Мене сите пижами ми се пократки за 10-тина см. Ме зеза мм навечер кога си легнувам, дали за на риболов сум се спремала|(. И алиштава на син ми, некако се помали, мм вели расте, ама јас се си мислам машината ги собира:worried:

На tessie, Annath и MacenceEna им се допаѓа ова.
  19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @anel мене ми ги збира машината за перење.:^)
    Посебно пижамите и затоа си купуваме пижамки кои се два броја поголеми(lalala)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Да, собира и машината за перење ама оваа за сушење ми се чини повеќе ги собира. Откако ја користам се ми е пократко,пижами,тренерки. Во ширина не е страшно ќе се растегнат, ама во должина .....:D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.