Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Zdravo zenski :)
    Eve me i mene,si dojdov malce kaj mama i tato :) drugo si e custvoto doma :)
    Inaku sto da kazam po pat dobro si minavme osven po makednoskiot pat,lelee bre koga ke gi napravat ovi patistava da se sredi malce,dupka do dupka :| katastrofa,zemja moja si ja sakam ama ne ni e sredeno osnovnoto a se preminalo na drugo....tuku aj.
    Malata si spie pa rekov da ve zirnam malce,da se vidam denovive so moite malce da si kasnam od hranava nasa ubava :)

Imajte ubav den mili :)

На bittersweet, irenna, Winter Lady и 16 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.704
    Допаѓања:
    153.601
    zdravo devojki!kaj ste?

konecno da sednam nekoja minutka raat na kompjuter...ko pretepana sum...vcera ko na norma lupaj ,cisti brisi cela kuka vo eden den..i denes ko vozot da me pominal....se me boli..ima uste nekoi sitnici za dokusuruvanje ama tesko daka ke gi bide denes...malku shoping so kerka -sekerka i odma podobro raspolozenie..si kupiv dva para pantaloni i tri bluzicki i ko malo dete sum srekna...sakav cevli i nekoe mantilce ama cevli vo gradov nema normalni ili se za zemja zalepeni -baletanki ili se stikli od 15 sm.nisto so normalno malo topuce ko za sekoj den....mantilite site dolgi do kolena ...jas mala uste mantil do kolena i ko poklopena....a bas sakav novicko uste nesto..

a ,i da se pofalam maz mi mi poracal swarovski komlet ist kako toj sto mi go kupi pred godina i pol koga se rodi sinko no mi go ukradoa vo provalata esenoska...epten prijatno me iznenadi,ubav toj...:inlove::inlove:

На NoellePage, bittersweet, irenna и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Здраво жени и од мене, простете ми што долго ме немаше но во овој период се случија многу работи во мојот приватен живот па токму поради тоа е ова мало мое отсуство од форумов. Покрај промените на љубовен план се случи и уште нешто што мене посебно ми значи а тоа е што станав вујко, неизмерно сум среќен поради тој факт и секој момент гледам да го посветам на тоа мало срценце.
    Претпоставувам дека не ви недостигав баш многу, но вие мене ми недостигавте поприлично, ќе со потрудав во идниов период да бидам што поприсутен помегу вас.

На Adina, Daleron, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.704
    Допаѓања:
    153.601
    zivo i zdravo vnuceto....vujkovcite se omileni likovi kaj vnucite...moeto dvojno iskustvo taka kazuva;)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Женички....
    Похаосен работен почеток сум немала никогаш.
    Хаос.... Невиден хаос....
    Појма немам од работата и никој не кажува ни што ни како се работи.
    Фактури, испратници, книжење, некакви картици, внес и излез на продукти....
    Умот ми се сврти:?:
    Буквално си дојдов дома разочарана.
    Не од работата или работното место, туку од тоа што никој нема 1 час време да ти го постави темелот на работата.
    Сите тераат некоја тивка шема. Збор не се слушна во канцеларијата цел ден.
    Ако не е радиото, и мушичките ќе се слушаат.
    Туку јас треба да работам работа која во моментов не ја работи никој:^)
    И целосно сум збунета бидејќи ако не видам како се работи не можам да научам.
    По некоја логика би требало да е така
    Единствено што добив како упатство за работа е „Ти ќе работиш тоа и тоа. Еве денес разгледај и од понеделник ќе се фрлиш на работа.„
    Кога јас разгледав што е мојата работа, треба да научам преку 200 фирми која какви производи има, како плаќа, треба да вршам наплата на долгови, нарачки да правам а уствари јас не знам ни како оди програмата на кампјутер.
    Лом.
    И цел ден слушам „Ќе се научиш уз работа„
    Уз која работа ќе се научам кога немам основа?
    Да заметам ако не?8)
    И сега што?
    Ако јас не видам како се работи како ќе научам?
    Или ич нема да научам

Ај што ми текна, ако некоја има познавање од сметководство нека пиши лп..
    Поздрав:hug:

На bittersweet, sanjaeva, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ani smiri se...:)
    Veruvam deka se ova iznapisa vo eden zdiv,:lol: i dali ti e izdisan celosno,ne se znae.
    Ke naucis i toa ne si svesna kolku brgu.
    Veruvaj deka i vcera da go imas zavrseno fakultetot,pak nema da gi znaes tie raboti bez
    praksa.
    Covekot od kazanoto tvoe iskustvo sto ti si mu go kazala e svesen za tvoeto poznavanje i kapacitet.
    Za fraerski majmunlci ne bi primil covek na rabota so tie uslovi(mislam za ona sto rece za dve godini).
    Samo ti posakuvam malku po ne sebicni kolegi i trpenie od tvoja strana za da ne panicis i da ne se razocaruvas.
    Ima sekakvi luge,moze nema da si go davaat "znaenjeto"taka lesno,sto jas ne opravduvam,no donekade ja razbiram taa sebicnost zaradi strav od konkurencija.
    Samo bidi trpeliva,se so vreme ke naucis.
    Firmite 200,sigurno nema da ti trebaat site sekojdnevno,sekogas ima po prioritetni,kako da receme "Skopsko,Prilepska....."i so tek na vreme ke naucis i poveke od 200.No sigurno deka imate programa na rabota od koja mozes da se potsetis za se so ti treba okolu firmite.

Megu ova za Ani,da spomnam uspat deka sveki mi e na gosti.Jas pravev dorucek,zaedno rucek a peglanjeto taa go prevzede.E aj
    odi pozalise ako smees...:smirk:
    Negativnite raboti nema da gi spomnuvam.:lol:
    Prijaten den zencinja..:l:

На bittersweet, Annath, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.542
    Поздрав жени!Од утро ве читам ама не ми беа овците на број Денес е 4 години од смртта на таткоми бевме на гробот со цвеќе и така малку тажна сум.Да разбијам тагата малку прошетав по град на шопинг со комшивката за друштво а попладнево се заглавив во купатило со чистење,Уште нешто да месам вечерва и ќе помине денот.
    @anina не се обесхрабрувај секогаш е таков почетокот ќе се навикнеш малу по малу

На ArmaniCode, Annath, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Се убив од чистење и перење денес.Следниот викенд е велигден па нема да можам.
    Ми помина и ќерката да ме види.... се скарала со дечкото, па тажна е... ми бараше јагоди прелиени со стопено чоколадо... па и правев... се за принцезата...
    Сеа да си го допијам кафето и правец град... да бркам тетки ;)
    ТЕТКИИИИИИ БЕГАЈТЕЕЕЕЕЕЕ
    Најверојатно ќе се очукам само :drunk:

На ArmaniCode, bittersweet, Daleron и 13 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кој ќе скита вечер леп провод. Јас да се пофалам - конечно се фаќам за работа на мојата дисертација. Ако се е во ред во октомври ќе частам јас :)

На ArmaniCode, bittersweet, tessie и 9 други им се допаѓа ова.
  10. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077

Добро вечер дами. Јас тркнав до Солун денес и убаво си поминав. Ми се погоди времето што ми беше најбитно. Си најдов неколку блузи со кратки ракави. Во Икеа се фатив за тавчиња, начекав за 10 евра две тавчиња две големини. Имаше убави кактуси ама како што сум трапава и лева со двете раце па не земав.
    И бидејќи секогаш идевме на кафе во Старбакс,овој пат решивме да смениме. Седнавме во Electra palace хотелот, 4 евра ладно нескафе и незаменлив поглед на море.
    Туку ми се пие кафе сега, а ме мрзи да направам

На ArmaniCode, Adina, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    @Bah da tie zivo i zdravo vnuceto :inlove:

12. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    - јели бре женски, спавате или кхм кхм;)
    - ја оп троп па дирекно питање[​IMG]
    - нека бре не мора да одговотите само тивки бидете[​IMG]

Се вози баба во автобус... кога пред неа двајца се „фаќаат“.
    Кога девојката сфатила дека бабата гледа во нив, и рекла:
    - Бабо, би сакала и ти вака, нели?
    А бабата и одговорила:
    - Е, драга ќерко, во мое време јас одев од едната страна на улицата, а тој од другата. Јас само ќе му мавнев со раката и тој ќе се возбудеше. Види сирота ти што сè треба да направиш за да се возбуди!!!
    Од баба Роса вицо е:lol:

На LUCERKA, NoellePage, ArmaniCode и 19 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Добро, неделно и по кој знае кој пат,врнежливо утро.
    Ми скисна,значи офтика ме фаќа од времево.1 ден сонце 5 дена дожд.
    Ми пропадна планот за на планина,маж ми закасни од работа а и подобро што не отидовме,само трошок ќе ставиме за кусо време.И плус дожд а таму на планина може и снег да има.
    Жениве во комшилаков се развредниле,перат готват за Велигден ,мене мува не ме лази.Никој нема да ми стави медал на градиве за генерално чистење,ионака секој ден мафтам со крпа и правосмукалка.Мислев да исперам некое кебе ама кај ќе се исуши на времево.:envy:
    Синоќа направив список што да се купи за Велигден и кога стигнав до крајот,се уплашив.Не сум нормална ќе мора да удрам нож на трошоците.На фб сум затрупана од идеи за фарбање јајца.И сега онаа да ја испробам со свилена кравата.Мислам да ја ставам на маж ми и да го сварам со јајцата.:rofl::rofl::rofl::rofl:
    @anina зошто те фатила паника.Никој не научил во еден ден се.Ќе видиш после еден месец има да се смееш на овој непотребен страв.(y)

На ArmaniCode, stetoskop, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    @anina. Не беше ти сo фaкултет и тoa сoлиднo зaвршен сo деветки, десетки? Кaкo тoгaш си тoтaлнo изгубенa? Вo ред е некoи рaбoти дa не ти се јaсни aмa ништo дa не ти е јaснo не рaзбирaм. Акo е тaкa -ќе нaучиш уз рaбoтa, тoгaш и некoј сo среднo некa врaбoтaт, и тoј ќе нaучи уз рaбoтa. Ете гo oнa-јaс сo фaкултет и требa 500 еврa плaтa дa земaм. Ахa, ќе земaш. Нo спoред плaтaтa изгледa и не oчекувaaт мнoгу oд тебе нa пoчетoк (зaвиси вo кoј грaд си)пa без пaникa.

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    A be zosto ste tolku negativni?? Mesto da se ponudi pomos, ako moze odma kritiki. Ti ucena da ne se rodi??? Na Anina pred da pocne da raboti vo firmata i se soni kakov software koristi taa firma i odma znae kako da go raboti. Daj bre malku realnost!
    Edno e teorija, drugo praksa, pogotovo ako ti e daleku od tvojata struka. Ama bidejki selektivno citas po forumov sigurna sum deka ne ni znaes sto ima uceno devojceto i kolku i e blisku do segasnava rabota.

Dobro utro na site. Vremevo pak nikakvo! Znaci nema smisla veke! :(

На ArmaniCode, Annath, promeneta и 12 други им се допаѓа ова.
  16. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    (facepalm)

Досадно..... "Ни" треба неделна занимација.

На ArmaniCode, Annath, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  17. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Јас студирав политички науки. Меѓународни односи, дипломатија, разузнавање, дипломатска историја, наука за политиката.....
    Се е далеку од сметководство.
    Ама ќе се научам јас
    Само првична паника беше тоа.
    @kukla21 ти благодарам за помошта, многу ми помигна со објаснувањето на картиците.
    @lunicka знам дека за еден месец ќе се смеам, само мала почетничка паника

На ArmaniCode, Annath, tinan и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добар ден. Во Тетово врне снег |(
    Не знам дал да се смеам или плачам. А малиот мој се радува :?:

Аман веќе. Ми здосади ладно, куп алишта облечени, дожд, па сега и ова чудо.

Анина, со среќа. Многу ми е мило за тебе. Ќе се снајдеш, ич не се сомневам.

Јас слабо спиев. Синко имаше температура ноќва, денес е добар, енергичен, малку зарипнат во гласот ама не се дава. Ама не знам како секогаш качи температура баш во сабота/ недела кога никој не работи?
    Ај ќе биде подобар, овака клиничка слика му е добра, јаде, се игра, нормално однесува.

Ако ништо, неделава барем нека ни служи за семеен собир. Цел ден ќе си заедно седиме дома. Деновиве, од што бевме зафатени, скоро па се гледавме само на поминување :lol:

На ArmaniCode, bittersweet, Daleron и 8 други им се допаѓа ова.
  19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Секој почеток е тежок, едно е школо а друго е на терен...
    сдк и професионалците, и пеачите и глумците и по толку години имаат трема, страв од непознато...
    и ние со долгогодишно искуство во работата некогаш знаеме да згрешиме. Ај кажи јас сум безгрешна
    Да не го тупам многу едно ќе кажам, ќе дојде нов вработен во непозната средина, ќе се доближеше до тебе некој или некоја од колегите и ќе те упатеше што како...
    Е отиде јабана човечкото, не да нема од мајка родена од бога учена, ама има и злоба, завист, да ти рече демек е на место зборот, демек никогаш не кикснале, демек безгрешни се.
    Зошто тој негативен пристап и напад на личност која искрено проговори, што не значи дека нема да реди успеси. Многумина стигнале на врвот од еден таков почеток, нели човекот се учи додека е жив.
    Без пардон.

Јас реков ќе се дуздисам со костумов нов кој го лапнав од мама:emo: ама времево за зимска руба:?:
    За многу години денов нека ни е :f::f::f: За многу години Цветници:f::f::f:

На ArmaniCode, bittersweet, Mrs.Bass и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.977
    Претпoстaвувaв декa aнинa е врaбoтенa сooдветнo нa oбрaзoвaниетo зaтoa и пишaв. Пoмoш требa дa бaрa првo oд тoј штo јa врaбoтил, тoј дa нaзнaчи кoј ќе јa уведе вo oснoвите. Врaбoтените сo прaвo си гo чувaaт рaбoтнoтo местo, јaс се клaдaм декa пoсле oдреденo време ни тaa немa дa биде премнoгу вooдушевенa oд идеaтa дa пoдучувa некoјa нoвa. Кaжете љубoмoрa или зaвист, реaлнoст е декa секoј е зaгрижен зa свoетo рaбoтнo местo. Дo првa идaт сoпки и интриги, тaкa е скoрo секaде, кaде пoвеќе кaде пoмaлку. Не верувaм декa тaкa ќе јa пуштaт сaмa дa се снaoѓa, нa пoмoш ќе инсистирa aкo требa сaмo дa не oчекувa премнoгу и дa не се нaдевa декa сaми ќе дoaѓaaт кaј неa дa јa учaт.

На Daleron, tessie и anina им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.