Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.461
    Допаѓања:
    125.615
    А бе и јас сум иста а вчера на работа ме фати малку напад на анкс зашто сите околу мене паничеа кога дрмаше. Мене не ме паничи толку земјотресот колку реакцијата на луѓето околу мене. Ама јаки сме, ќе го издржиме и ова. Ќе помине.

На evangelina.ina, Peco, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    @Umbrella22 кoлку гoдини имaш?
    Верувaј декa кoгa ќе се oмaжиш,пoинaку ќе мислиш.

На Viktorijaaa5, MilaP, imelda и 4 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Морнинг!
    Јас ништо веќе не осеќам. Дали имало земјотрес или не, не ме занима. Се окупирав два дена со тоа и толку бев испаничена што заборавив на секојдневните работни обврски.

Станав позитив, планирам таква да останам.
    @monik55 нек и е со среќа на золва ти :)

Инаку вчера од Бриколаж си купив масичка за 1380 денари за во дневна. Задња беше и добив попуст. Многу се израдував. :D

Убав ден убави луѓенца :D

На Peco, mareane, emkaemka и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Имаше тогаш и емисија на радио за таквата состојба на тие луѓе.
    Докторот тогаш рече дека тоа не може да се лекува и дека треба да се оддалечиме од таквата особа колку и да ни е тешко.Шират многу негативна енергија, кога се сами сакаат друштво, кога се во друштво сакаат сами.
    Јас тоа имав да споделам, сеа вие како сакате сватете ама јас откако се оддалечив и за мене и за него подобро е.Се видиме на кратко па секој по својата работа и функционираме.

Е сеа шо рече @Ordinary од шо ќе живее @Umbrella22 ... :(

На evangelina.ina, Sesil и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    @Ordinary нејзината приказна е мрзливост.
    Пред 2-3 години таа имаше срцев и мозочен удар поради шеќерот кој тогаш и го открија, имала скриен шеќер ваљда, има вградено и стен, пие лекови и се боцка со инсулин.
    Јас го разбирам тоа, не сум толку безчувствителна.
    Според неа луѓето со стен и дијабетичар се луѓето со најстрашни болести и не смеат да работат ништо.
    Многу пати ќе ми рече: Јас сум срцев болесник, ти не ме разбираш.
    Извини со еден стен се сметаш за сецев болесник? А јас што да се сметам со вродена срцева маана и со 6 операции, со еден куп лекови?? Изрод?!
    Нејзината болест е мрза, мајка ми е ама така е, да не свикам или да не и преречам таа е во состојба и недела дена ручек да не направи, садови да не измие :tmi:
    Таа внимава на исхрана демек не пие газирано, не јаде мрсно, не јаде ова, она а цигари пуши ко турчин :^)

Ми вика: "Млада си ти, можиш"
    Да де од бес јас пијам една рака лекови, седам дома 24/7 поради глупавите отоци, не можам да излезам ко нормална девојка на моја возраст :( убаво ми е мене вака, не се жалам ич!

И јас не можам ама стискам заби, се борам, лазам нанапред ама не се предавам, јас нели можам да речам аа болна сум, не можам, не смеам :!:

Сум била себична само за кај дм да одам сум мислела, па нормално, со него знам да се разберам, кога гледа дека не можам со сила ме тера да лежам, крпче не дозволува да фатам, дм ме смее, ме мотивира, ми дава мир кој го немам тука.

Нејќам да пишам повеќе не дека немам што, осеќам како од нервоза отекувам кај вратот а тоа ми го отежнува дишењето :(
    Ама млада сум, имам 27, што е важно другото.

На PUPICA, Peco, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Па може некое баклавиче...атер за @Bozica1980 , побара девојчето, никој не даде :)

Направив ајвар...во Тинекс, Mama's 159 ден.и благиот и лутиот се на дневна промоција.
    Дозволено е по 12 тегли на едно купување.
    Јас 1,5 тура направив :)
    18 тегли :D (12 лут и 6 благ)

На evangelina.ina, Peco, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Чадорче, кога мајка ти тебе ти вика млада си, можеш, се лутиш оти не зема сериозно колку ти е тешко. Видиш дека не е убаво така, а истото и го викаш назад. Ако има работа низ дома што те глоѓа и не можеш да оставиш за друг ден кога на една од вас ќе и е подобро и ќе и се работи, викни способна другарка да ти помогне. Таа потешките, ти што можеш, уз муабет, завршена работа.

На evangelina.ina, Bozica1980, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.461
    Допаѓања:
    125.615
    @imelda те молам не и стварај грижа на совест. Јс имам тека која ја прежиева поплавата во Стајковци која е на инсулин, која има 3 стента , која има проблеми и со тироидата да ти напишам список на лекови кои ги пие ќе се фатиш за глава. И ене ја се бори сама. Ама ова е класична мрза и психолошки проблем. @Umbrella22 ич да не се притресуваш. Не се замарај не дозволувај да ти влијае. Ако не ти е добро легни си. Нема за ручек, нека нема земи си за тебе само. Не е чисто нека не е, гледај твојата соба да си е средена.

На evangelina.ina, kjukli, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hai::hai:добар ден и од мене, денес не сум расположена за комуникација, затоа ке си ќутам:^)

На Peco, mareane, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Фина жена оваа Лила Филиповска.

На Sesil, joy1, MilaP и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.580
    Зашто @Umbrella22 имам чувство дека ставате работи на вага во смисла која е повредна или поболна???
    Крај-краева ако ти е најпрекрасно кај дечко ти,шо не си заминеш таму РААТ ДА СИ ЧИНИШ?

На Bozica1980, fallenangel, Espadrila и 2 други им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Сакав да пишам добро утро ама кога видов :o: каснам денес...
    Синоке кај другарка на роденден по некое пивце и сабајлето тешкото... Ич не ми се стануваше од кревет, со тешко срце го напуштив :D

Малата заспа јас седам го чекам мм да доручкуваме / ручаме :D

А во мегувреме може едно :beer:

На Peco, Bozica1980, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  13. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Во ред ајде, ако така требаше да речам, мрза е мајката на чадорче, така ни кажа, да ја фрли од прозор, оти онаму стојна кога може со една рака ампутирана да плете...

На Bozica1980, sanjaeva, Aleksandar1212 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Добар ден се надевам мирен и спокоен за сите вас.
    Нека заврши и оваа голгота гопод да чува од полошо.
    Јас добра, тук там отварам да видам дали сте добри, денес работно во комбинација со жежок ден, бар така кажаа ама ако ионака нема да печи кујзнае колку. Се се токмам да си земам машина за кафе и никако да ми текне да разгледам, кафето обично не ми по кејф па и не го пијам повеќе, тук там в град ќе се напијам чисто еспресо да сетам вкус на вистинско кафе.
    Кафе со 500 гр млеко во него колку и да се трудев да го привикнам не ми одеше.
    Се се ама на кафе не личи.
    Вчера убав ден со другарки и денес е добро.
    Поздрав и убав ден.

На Peco, Dust, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Jas sum srcev bolesnik..
    NIKOGAS ne sum go potencirala toa..
    Pa eve i rodiv bebe..
    Rabotam.Dete gledam :e:.Funkcioniram nrmalno.
    Neznam do koga,pisanjata ne si ja znam,ama nemoze da im bidam kako samar na tie okolu mene.
    Ne e opravdanie bolesta.I so bolest se zivee i se raboti.
    Na sekogo po nesto mu fali..e aj site da legneme sea..
    Koga se rodi maloto,se molev samo da nema nasledeno od moite komori i predkomori..
    Zivot tece dalje..

На bittersweet, PUPICA, evangelina.ina и 33 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.461
    Допаѓања:
    125.615
    Сите имаме по некоја дијагноза. Ама што велиш живот иде даље гураме. Малото нека ја наследи твојата лепота и памет тоа е најбитно , а за друго нека не знае што е болница освен за пороѓај.

На PUPICA, Peco, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.274
    Допаѓања:
    91.955
    Се наспав луѓе и јас конечно.Заспав накај 5 во 7 бев будна цело време на штрек,испратив маж на работа сабалје и легнав пак.
    Посакувам да имаме сите убав ден и да не претрпуваме нов страв и стрес,доста е веќе.
    Ручек сепак ќе правам :) Полнети компири се во план,ќе има сликО ако излезат како што треба,одамна не сум ги правела :)

Имајте убав ден иако веќе пола е поминат :lol:

На bittersweet, Dust, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  18. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    добар ви ден!
    Се вративме ододмор и се вративме во монотонијата! Само да не дрма веќе.

Што е работава со малото Галапче? Ги мислам од вчера вечер? Што му е?

На Dust, mareane, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Мене зa утре гoсти ми се нaјaвијa oд стрaнствo,знaчи дa зaспие мaлoтo и турбo вo кујнa,дел денес,дел утре ќе спремaм.Мили ми се,пa сaкaм убaвo дa ги пречекaм,дел пoснo дел мрснo нa трпезa,дa смoтaм и бaклaвa вечер.
    Зa дијaгнoзи,секoј нештo му фaли,aмa знaм пa и девoјки,мoмци oбичнo нoрмaлнo ми е вo некoј oдреден периoд,oдреденa вoзрaст дa мислaт тaкa,декa се е прoтив нив,дoмa ме ги сaaт,секaде oсвен дoмa им е пoубaвo.Нo,рoдител кoј те изрaснaл дa стaнеш тoлкaв,фaлa нoгу не ти фaли ништo(нели Oсвен некoи врoдени рaбoти)не ти мисли лoшo.Јaс имaв периoд кoгa мислев декa нa сите друггaрки им е пoдoбрo пoјќе ги сaкaaт,пa ке oдев стрaнствo,пa вaму тaму.АМА,сегa се тoa ми е и смешнo,рoдителите не ги менувaм зa ништo.
    А,@Umbrella22 чaдoрче бие нели бевте три децa дoмa?Пoделете ги oбврските,сестрaти е пoмaлa мoже,aмa дa зaчисти,дa зaмете,дa ти пoмoгне oкoлу ручек мoже,брaт ти истo aкo ништo др кревети дa рaскрене мoже.Нa крaј крaевa ти секaкo ќе oдиш,ќе се мaжиш тoгaш некoк че мoрa дa среди a и aкo не нее твoј прoблем.

На Dust, Bozica1980, Lady Phoenix и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Имелда не е финтата јас да викам другарки да ми чистат по дома, финтата е она да се активира малку, да се заинтересира, а и до кога ќе доаѓаат тие другарки, јас кога ќе си заминам од тука што ќе прави после тоа?
    Мариатим да тројца сме, брат ми оди на две работи и по цел ден не е дома, сестра ми ми помага колку може, сега почна и со школо има обврски, домашно, да научи, башка од 12 год. дете ја не можам да барам ручек да прави.
    И не си префрламе која е по болна, факт е дека и двете не сме добри со здравјето ама тоа не значи дека треба да оставиме куќава да се распадне и да лежиме само.
    Да се труди таа колку половина од што се трудам јас, ќе биде се многу подобро.
    Ординари да се прашуваме јас и дм одамна ќе бев таму, ама и таму има една таква која прави се за да ни отежни.
    Нема да и успее па и на глава да почне да седи!

На Peco, Dust, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.