Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Зависи каква машина подразбираш да пушташ:D

bittersweet, PUPICA, Emy867 and 7 others like this.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Има, провери во Жито маркетиве,од тамо зимав

DVAANGELA likes this.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Аман немој(facepalm)

DVAANGELA, Petra777 and fallenangel like this.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Најубав е ајварот на мајка ама и свеки и е конкуренција :D мајка го прави со црни патлиџани а свеки со црвени имаат разен вкус што се подразбира.
    Јас би се нафатила да правам сама,секоја година со мајка заедно правевме ја знам цела постапка,тешко е ама слатко :) додека има кој да прави баш и не се замарам сама да правам само за помош се нудам.

5. anaja1

anaja1 Популарен член

Ќе проверам,фала:clap:

6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

:bandit: денес нема бучење и љуљање сеуште а :^) дај боже и да нема повеќе (fingers) на шала, на смеа ама Џојче вчера ме препоти со информацијата за Дојран :whew:

Аиии темава, болести :doh: јас список треба да си направам што се имам, а и мм не уназадува, ама ниту се жалиме, ниту предаваме, само понекогаш ни се изговор кога мрза не докачила :$

Мене инаку све ми е чисто по дома, е добро де само една корпа алишта за пеглање имам :smirk:

Ручек... а мора ли денес да се јаде :^)

Ајвар! мајка ми засега не би дозволила да купуваме, купечки за нејзе е срамота, жената и душа ќе даде ама нема да купи |( свеки порано знам купуваше, сега гледам прави, неколку години ни даваше ама повеќе не пошто виде дека не и го јадеме, па и го враќавме :tmi: за наш вкус недопржен и киселини не убиваа :doh:
    Купечки сум пробала само еднаш на гости, чудно мирисаше, не знам фирма.

@monik55 (poolparty) (poolparty) (poolparty)најсреќно идење на золва во друго дома, кога ја пакуваш?!

bittersweet, duffi, Peco and 13 others like this.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Мене ниеден купечки не ми се допаѓа. Добро, Бакина тајна е убав, ама пак не е како домашен. Најмногу ги мразам лушпите и вкусот на отстојан зејтин. Одвратно.

Ние со мајка го правиме со модар патлиџан и испаѓа ептен хомоген и вкусен. Свеки го прави само со пиперки. Ептен убави зимници прави, ама откако се меша прасвеки, дека не догледува, има доста лушпи и повеќе зејтин.

И така...

duffi, referentka, sanjaeva and 12 others like this.
  8. anaja1

anaja1 Популарен член

Купечкиот да,има некој мирис,и јас не го сакам:(
    Како да има оцет...така ми доаѓа(facepalm)

emkaemka likes this.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

the-direction-to-go-to-the-beach.gif одам јас на плажа, доста ми е од вас домаќинки ненаситни(facepalm)

10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Лејди прасвеќи е свеќи на свеќи или мајка на свеќи ???:?::D:D
    И мене домашниот оној од мене, мм, свеќи и мајка ми ми е најубав. Кај купечи па и со морков бе...па тоа не е ајвар и пинџур, тоа е љутеница, манџа, зајре...:rofl::rofl:

11. Lady Phoenix

Мајка на свеки. :D Да не ја должам, па ја нареков прасвеки. Као демек, постара свекрва ми е. :rofl:

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Чадорче, на мајка ти и треба психијатриска помош. Можда има блага депресија, ако си прима и за тоа соодветен лек, ќе и се крене енергијата и моралот. Те разбирам, ама не верувам дека е само мрза или ствар на карактер. Имав роднина која сите викаа дека е мрзлива, а уствари жената си имала мака, откако почна да е на терапија се промени.
    До душа, ако се присетам и за мајка ми еден период така збореше една злобна стрина. А жената работеше по 15 часа, пола Европа ја пропатува и секој слободен момент гледаше со мене да го помине и да не и робува на куќата, но не е тоа тема на муабетот. Но за разлика од злобната стрина, јас за својата мајка не би рекла дека била мрзлива. Никад не и била приоритет куќата да и свети колку што сум и била јас и работата, секако и татко ми. А стрината остана непрошетана и нереализирана алапача и самодекларирана домаќинка која пизди кога сите ќе речат дека од мајка ми ниту една во фамилија не прави поубаво торти, не меси поубаво и дека готви највкусно. И стварно е така, не е за инает. А оваа се треска од земја од нервоза, еднас на чичко ми не му готвела дома цела недела откако ова го рече на еден фамилијарен ручек.
    Пошо ти се фатија за зимницата. И мајка ми не прави зимница, блендира и замрзнува печен зеленчук, не ви треба тоа малтретирање, ако едноставно не можете.
    За цигарите тоа е, и мајка ми пуши. Има висок крвен притисок, исто така и неколку пати бронхит прележано, ама не е туку така откажувањето. Прашањето е јасно, она не пуши само, туку си се смета за пушач и штом е така... многу е тешко откажувањето. Не е она народното - СИЛНА ВОЉА, АКО САКА МОЖЕ БЛА БЛА, не е така.

Него, убав денов бе.
    Пошо женски муабети, грев ли е да кажам дека после одмор, дека се осеќам сама со себе препородена у однос на женски аспект? Можда све друго зашкрипуе, ама женскиот принцип си го кренав на високо ниво... Се радувам и кога се гледам отенчена овака.

Дечко ми знаете шо ми рече? Нема поента за 10 секунди љуљање ти да се потресуваш 24 часа, а башка кога се мафесуваш не се плашиш, а? Епа ако здрма пак нека ти текне на тоа, испонасмеј се, чекај да помине и искочи надвор. Се опуштив некако од муабетов... ќе го тестирам ова ако има следно дрмање.

Espadrila, referentka, Dust and 13 others like this.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Тоа со модар е малиџано :)
    Мајка го прави само со везени и модри, без сенф бидејќи не јадеме.

14. Kitten

Kitten Форумски идол

Зашто бе така? Па мене не ми е ич вкусно да јадам само пипер! И морков и модар патлиџан во мал процент, како зачинче, ептен сакам во ајварот :mm::mm::mm:

Едит: со модар пталиџан и ЗЕЛЕНИ пиперки е малиџано.

15. Lady Phoenix

Лошо се изразив. Ајвар е, ама со модар патлиџан. Значи на 50 кг пиперки ставаме 10ина модри со средна големина. :) Заради хомогеност, вкус, текстура... Не знам, подруго е од ајвар само со пиперки. А морков никогаш не сме додавале. :)

16. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас за љупење ќе љупам не ми е проблем уживам во тоа лани сама го изљупив целиот ми се чини кога сакав да станам не можев бев цела укочена. За тегли миење и спремање исто ама да го бркам - не. Ем жешко ем љочка на сите страни со 100 белези ќе останеш па и алишта па и ѕидови лом. Да стојам на едно место и да бркам нема шанси :D тоа е машка работа :lol:.
    Инаку и јас знам дека се става модар патлиџан ама малку а за црвени и моркови прв пат слушам ова.
    Ама колку е здрав ич не е, нема ништо ми се чини вотаминско се е испарено.
    И јас не го сакам купечкиот со љушпи нема шанси да јадам не ми се допаѓа па затоа и се мислам дали воопшто ќе вреди да купам.
    Имам уште пола тегла ќе дојадам и капут толку :lol:

17. Petra777

Petra777 Популарен член

Не, не е онаа за едно парталче Ч:D
    Вистинска за партали многу :D
    Ај уште денес не. Земав едно тепало , сеа мува бркам пола саат , како шлакната од вчера ме допоремети .

mareane, Lady Phoenix and Bozica1980 like this.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас ја вклучив. Немав повеќе место за алиштата собрани на куп а и немам што да носам. Да така потреба си е потреба.

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

:wasntme: па пак би рекла дека е малиџано, ајвар не е тој е само со црвен пипер, а може и по некој црвен патлиџан, морков ич :)
    Ајде бе зимница да се мачка нешто :D

Lady Phoenix, kukla21 and Petar80 like this.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Тоа зимници ми е многу непотребна и глупа работа.
    30 тегли...и? Ај само тоа и леб ќе јадеме цела зима?
    Повеќе е традиција него ли потреба.

Мајка ми зема ги реди сите заразавати во тавче, ги става во рерна се печат, вади, ги остава да се оладат. Лупи тоа што е за лупење и после се во блендер или пасер, додава и лукче обавезно и хималајска. И во кесички го става, ги сплескува како листови да не и зафаќаат место и им пишува датум. Кога ќе дојде ред да се јадат, одмрзнува и загрева маслиново само или па и обично масло и го посипува брз смесата каква и да е.
    Буквално истиот заразават што се става во ајвари и малиџана, само сето тоа замрзнато и непржено.
    Епа поубаво не може да е...
    Ајварон, печен, па пржен, па и шеќер додадено у него, абе... ебем ли ти вкус, кога си одвратно калоричен и нездрав.

Ај да пишете колку сте добри луѓе сите до една.
    http://www.idividi.com.mk/stil/afrodizijak/1093474/index.html

Денес сите муабети за мафе ми се. Така ми тргна со тешењето од сабајле, па на работа, па со другарка на телефон. Сите ми рекоа дека сум била срамежлива и не сум се фалела и зборела за тој дел од себе, само сум се заебавала на туѓа сметка. Море си викам, јас само се пурјачам на фемина изгледа. :D

referentka, sanjaeva, kjukli and 6 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.