Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Зависи каква машина подразбираш да пушташ:D

На bittersweet, PUPICA, Emy867 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Има, провери во Жито маркетиве,од тамо зимав

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Аман немој(facepalm)

На DVAANGELA, Petra777 и fallenangel им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.274
    Допаѓања:
    91.955
    Најубав е ајварот на мајка ама и свеки и е конкуренција :D мајка го прави со црни патлиџани а свеки со црвени имаат разен вкус што се подразбира.
    Јас би се нафатила да правам сама,секоја година со мајка заедно правевме ја знам цела постапка,тешко е ама слатко :) додека има кој да прави баш и не се замарам сама да правам само за помош се нудам.

На bittersweet, duffi, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    7.564
    Ќе проверам,фала:clap:

6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.531
    :bandit: денес нема бучење и љуљање сеуште а :^) дај боже и да нема повеќе (fingers) на шала, на смеа ама Џојче вчера ме препоти со информацијата за Дојран :whew:

Аиии темава, болести :doh: јас список треба да си направам што се имам, а и мм не уназадува, ама ниту се жалиме, ниту предаваме, само понекогаш ни се изговор кога мрза не докачила :$

Мене инаку све ми е чисто по дома, е добро де само една корпа алишта за пеглање имам :smirk:

Ручек... а мора ли денес да се јаде :^)

Ајвар! мајка ми засега не би дозволила да купуваме, купечки за нејзе е срамота, жената и душа ќе даде ама нема да купи |( свеки порано знам купуваше, сега гледам прави, неколку години ни даваше ама повеќе не пошто виде дека не и го јадеме, па и го враќавме :tmi: за наш вкус недопржен и киселини не убиваа :doh:
    Купечки сум пробала само еднаш на гости, чудно мирисаше, не знам фирма.

@monik55 (poolparty) (poolparty) (poolparty)најсреќно идење на золва во друго дома, кога ја пакуваш?!

На bittersweet, duffi, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Мене ниеден купечки не ми се допаѓа. Добро, Бакина тајна е убав, ама пак не е како домашен. Најмногу ги мразам лушпите и вкусот на отстојан зејтин. Одвратно.

Ние со мајка го правиме со модар патлиџан и испаѓа ептен хомоген и вкусен. Свеки го прави само со пиперки. Ептен убави зимници прави, ама откако се меша прасвеки, дека не догледува, има доста лушпи и повеќе зејтин.

И така...

На duffi, referentka, sanjaeva и 12 други им се допаѓа ова.
  8. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    7.564
    Купечкиот да,има некој мирис,и јас не го сакам:(
    Како да има оцет...така ми доаѓа(facepalm)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    the-direction-to-go-to-the-beach.gif одам јас на плажа, доста ми е од вас домаќинки ненаситни(facepalm)

На evangelina.ina, Peco, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Лејди прасвеќи е свеќи на свеќи или мајка на свеќи ???:?::D:D
    И мене домашниот оној од мене, мм, свеќи и мајка ми ми е најубав. Кај купечи па и со морков бе...па тоа не е ајвар и пинџур, тоа е љутеница, манџа, зајре...:rofl::rofl:

На mareane, ph.orhideja, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Мајка на свеки. :D Да не ја должам, па ја нареков прасвеки. Као демек, постара свекрва ми е. :rofl:

На Espadrila, evangelina.ina, sanjaeva и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.878
    Допаѓања:
    163.572
    Чадорче, на мајка ти и треба психијатриска помош. Можда има блага депресија, ако си прима и за тоа соодветен лек, ќе и се крене енергијата и моралот. Те разбирам, ама не верувам дека е само мрза или ствар на карактер. Имав роднина која сите викаа дека е мрзлива, а уствари жената си имала мака, откако почна да е на терапија се промени.
    До душа, ако се присетам и за мајка ми еден период така збореше една злобна стрина. А жената работеше по 15 часа, пола Европа ја пропатува и секој слободен момент гледаше со мене да го помине и да не и робува на куќата, но не е тоа тема на муабетот. Но за разлика од злобната стрина, јас за својата мајка не би рекла дека била мрзлива. Никад не и била приоритет куќата да и свети колку што сум и била јас и работата, секако и татко ми. А стрината остана непрошетана и нереализирана алапача и самодекларирана домаќинка која пизди кога сите ќе речат дека од мајка ми ниту една во фамилија не прави поубаво торти, не меси поубаво и дека готви највкусно. И стварно е така, не е за инает. А оваа се треска од земја од нервоза, еднас на чичко ми не му готвела дома цела недела откако ова го рече на еден фамилијарен ручек.
    Пошо ти се фатија за зимницата. И мајка ми не прави зимница, блендира и замрзнува печен зеленчук, не ви треба тоа малтретирање, ако едноставно не можете.
    За цигарите тоа е, и мајка ми пуши. Има висок крвен притисок, исто така и неколку пати бронхит прележано, ама не е туку така откажувањето. Прашањето е јасно, она не пуши само, туку си се смета за пушач и штом е така... многу е тешко откажувањето. Не е она народното - СИЛНА ВОЉА, АКО САКА МОЖЕ БЛА БЛА, не е така.

Него, убав денов бе.
    Пошо женски муабети, грев ли е да кажам дека после одмор, дека се осеќам сама со себе препородена у однос на женски аспект? Можда све друго зашкрипуе, ама женскиот принцип си го кренав на високо ниво... Се радувам и кога се гледам отенчена овака.

Дечко ми знаете шо ми рече? Нема поента за 10 секунди љуљање ти да се потресуваш 24 часа, а башка кога се мафесуваш не се плашиш, а? Епа ако здрма пак нека ти текне на тоа, испонасмеј се, чекај да помине и искочи надвор. Се опуштив некако од муабетов... ќе го тестирам ова ако има следно дрмање.

На Espadrila, referentka, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.531
    Тоа со модар е малиџано :)
    Мајка го прави само со везени и модри, без сенф бидејќи не јадеме.

На Lady Phoenix, Bozica1980, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Зашто бе така? Па мене не ми е ич вкусно да јадам само пипер! И морков и модар патлиџан во мал процент, како зачинче, ептен сакам во ајварот :mm::mm::mm:

Едит: со модар пталиџан и ЗЕЛЕНИ пиперки е малиџано.

На Lady Phoenix, evangelina.ina, Emy867 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Лошо се изразив. Ајвар е, ама со модар патлиџан. Значи на 50 кг пиперки ставаме 10ина модри со средна големина. :) Заради хомогеност, вкус, текстура... Не знам, подруго е од ајвар само со пиперки. А морков никогаш не сме додавале. :)

На Espadrila, evangelina.ina, Emy867 и 11 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Јас за љупење ќе љупам не ми е проблем уживам во тоа лани сама го изљупив целиот ми се чини кога сакав да станам не можев бев цела укочена. За тегли миење и спремање исто ама да го бркам - не. Ем жешко ем љочка на сите страни со 100 белези ќе останеш па и алишта па и ѕидови лом. Да стојам на едно место и да бркам нема шанси :D тоа е машка работа :lol:.
    Инаку и јас знам дека се става модар патлиџан ама малку а за црвени и моркови прв пат слушам ова.
    Ама колку е здрав ич не е, нема ништо ми се чини вотаминско се е испарено.
    И јас не го сакам купечкиот со љушпи нема шанси да јадам не ми се допаѓа па затоа и се мислам дали воопшто ќе вреди да купам.
    Имам уште пола тегла ќе дојадам и капут толку :lol:

На evangelina.ina, referentka, sanjaeva и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Не, не е онаа за едно парталче Ч:D
    Вистинска за партали многу :D
    Ај уште денес не. Земав едно тепало , сеа мува бркам пола саат , како шлакната од вчера ме допоремети .

На mareane, Lady Phoenix и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Јас ја вклучив. Немав повеќе место за алиштата собрани на куп а и немам што да носам. Да така потреба си е потреба.

На Lady Phoenix, Dust, Petra777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.531
    :wasntme: па пак би рекла дека е малиџано, ајвар не е тој е само со црвен пипер, а може и по некој црвен патлиџан, морков ич :)
    Ајде бе зимница да се мачка нешто :D

На Lady Phoenix, kukla21 и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.878
    Допаѓања:
    163.572
    Тоа зимници ми е многу непотребна и глупа работа.
    30 тегли...и? Ај само тоа и леб ќе јадеме цела зима?
    Повеќе е традиција него ли потреба.

Мајка ми зема ги реди сите заразавати во тавче, ги става во рерна се печат, вади, ги остава да се оладат. Лупи тоа што е за лупење и после се во блендер или пасер, додава и лукче обавезно и хималајска. И во кесички го става, ги сплескува како листови да не и зафаќаат место и им пишува датум. Кога ќе дојде ред да се јадат, одмрзнува и загрева маслиново само или па и обично масло и го посипува брз смесата каква и да е.
    Буквално истиот заразават што се става во ајвари и малиџана, само сето тоа замрзнато и непржено.
    Епа поубаво не може да е...
    Ајварон, печен, па пржен, па и шеќер додадено у него, абе... ебем ли ти вкус, кога си одвратно калоричен и нездрав.

Ај да пишете колку сте добри луѓе сите до една.
    http://www.idividi.com.mk/stil/afrodizijak/1093474/index.html

Денес сите муабети за мафе ми се. Така ми тргна со тешењето од сабајле, па на работа, па со другарка на телефон. Сите ми рекоа дека сум била срамежлива и не сум се фалела и зборела за тој дел од себе, само сум се заебавала на туѓа сметка. Море си викам, јас само се пурјачам на фемина изгледа. :D

На referentka, sanjaeva, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.