Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Дилке мор, таман реков ќе пишам топла напивка а може и греана да стегнеш за да не те дрма:)
    Ама гледам тебе друго те здрмало;)
    Па штом ти него го сакаш ја ќе ја земам колава, ја сум со по авантуристички дух:P
    Не се секирај ќе ти го донесам здрав и жив. Не го дирам не е мој тип:wasntme:
    Сдк- имам еден не ќе правам колекција:!:
    јбг може ќе се најдеше за дрва цепење во овие зимски денови :?: бррр, гррр одам пак во кревет:hai:
    Ај добро утро:sun::sun: ќе му текне да излезе или ќе седи скриено.
    Тапа сте нигде ве нема ]:) ај до неко наредно читање воли вас Озбилнава жена:*
    Чај за сите:hug::hug: и по едно да не огрее:sun::sun::sun:

На anina, ArmaniCode, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.542
    Ај добро утро!Се истегнав од спална свариф кафе и легнав во дневна колку за промена.Во меѓувреме го натерав мм да оди да регистрира колата (уф за се да ги туркаш па уште се бурси)испратив дете на школо и така сега кафето да испијам на раат па и јас да се спремам за работа а што би радо цел ден останала в кревет

На evangelina.ina, ArmaniCode, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро на сите
    Кафе-мафе, тоалет-моалет и може да почне денот, макар што одамна за мене е почнат.
    Човек не е да пушти телевизор...секаде ,,бомби,,..жалби...државни тајни...ПУЧ..по некоја сообраќајка...кражби..финансиски криминал....
    Главата ни ја полнат со непотербни работи за нас обичните луѓе.

Море баталете тоа, туку КЕ ВАПЦАМЕ ЛИ ЈАЈЦА

На tinan, ArmaniCode, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Добро утро!

Се топлите сите гледам... ај ќе се стопи снегов вака или така, за Велигден сонце ќе не огрее :sun:
    фала за чајчето, добро ќе ми дојде.
    Ангел при крај, јас тек на почеток со диетава... засега добро ми иде, да не се подречам, пу пу, мора некое килце да се симне, лето иде :P ако е ко лани, ич нека не иде, директ зима нека си дојде.

Референтке, јас ќе бојадисувам јајца, ама малку, три црвени (првите пред изгрејсонце, за адетот) и две-три шаренки, дали декупаж дали нешто друго, ќе видиме, какви што ќе сака малиот... не ми се бојадисуваат повеќе од тоа, ќе ми останат после, што ќе им правам. Ќе давам секако по комшии и по пријатели, па и по роднини, ама тие ќе ми вратат (повеќето) и пак крајот на јајцата не ќе можам да им го најдам :?:мислам, убав си е адетот и се, ама не се дојадуваат бре....

И така....

На anina, ozbilnazena, ArmaniCode и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро

Ќе вапцаме секако..

@referentka даде убава идеја.
    Да споделиме рецепти за торти, ручеци , идеи за вапцување на јајца и сл..па доаѓа ВЕЛИГДЕН!:)
    Малку времето не зеза ама ќе се опорави...Чекаме :sun:!

@Annath и јас вапцам малку , незнам после што да им правам!

На anina, ArmaniCode, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  6. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Ај добро утро,ако е како вчерашното давајте ќебе да се скријам и да не се разбудам се додека : Не ми ја покачат платата што вчера ми ја намалија за 1500,00 ден(криза било,сега оваа мерка па понатаму можи и дома ќе си седам;().Објаснете добри жени како да се преживее со по две плати од 200 еур???
    Матура имаме во мај а јас ќе се разболам од нерви,упис на факултет со кои пари кога фрижидерот дома е само решетки??
    Големиот син најчесто не си го препознавам со постапките,неодговорноста (изговор му е :Колку пари ми давате за џепарац?Што добивам јас од вас??)Нејќи детето што всушност и не е повеќе дете да се разбуди и да ја согледа реалната ситуација во која се наоѓаме...сиромаштијата во која се давиме...
    Се мразам себеси што пишувам само негативни постови,грешам негде?Поминува некоја од вас низ истото?Чаре??Можи и некој совет во лп(и така немам добиено времиња лп:()

Последна измена: 7 април 2015
    На anina, ozbilnazena, tinan и 14 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Ќе вапцаме, ја купив вчера 45 јајца, ќе однесам нешто кај свекрвица, нешто кај мајка, нешто за даде и за нас нормално за мимоза да има. Па ќе треба да се однесе на кумови, на старосвати, на дечиња од братучеди, се така додека има јајца. Оваа година прв пат ќе си вапцам сама, комплет сама. Вчера си направив корпи од јажиња на балон, цела се укашкав, лом се направив.

Утрово започна со нервози искрено, многу ме нервира кога колегите си гледаат само за себе и не сакаат да ти влезат во пресрет. Абе знаете како викаат србите? Доџе маца на вратанца, ќе видиме кога ќе затреба и јас нешто да направам за нив дали ќе бидам толку расположена како досега. У П М веќе од такви нафурани особи :bandit:

На anina, ozbilnazena, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @evangelina.ina не се грижи и кај мене уште од 6 часот посабајлечки иста песна се пее.
    Се она нема, секој ден по некоја желба за купување, патување, па Закинтоси на одмор уште од сега ееееј, екскурзија од 2 дена 3000 денари мора да се оди, сабота излегување па малку и биле парите, нема што да облече (facepalm) фрижидерот е како за кречење, ај доста со жалби и поплаки, туку да те утешам малку дека не е само кај тебе така.
    @AngelOfArh за колегите не генерално немам коментар.
    Некако денес сите напукани, од времето ќе да е.

На anina, ArmaniCode, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    evangelina.ina децата на сите ни се исти...гледаат околу себе како врсниците им живеат сладо живот, кола, џепарац, девојка, за неколку месеци завршен приватен факултет, се мува кај татко му во приватната фирма колку да се рече дека го троши времето некаде...
    Токму во тие години стануваат свесни дека не се сите исти.

На ArmaniCode, MacenceEna, t-sweet и 7 други им се допаѓа ова.
  10. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    356
    Добро утро,
    драстично се сменија постовиве од пред недела-две.
    све негатива, кој држи диета нека повежба малце пошто џабе му е!
    мене ми треба диета да турам едно 5 кила.
    времево се има поместено за минимум еден месец барем ја што можам да укапирам.
    @evangelina.ina ќе бараш друга работа шо да праиш друго,
    него мене коа ми беа веќе малце парите од џепарац, тргнав да работам.
    има еден тон примери како со клоца луѓе им се дава малце полет за во понатамошниот живот!

малце попозитивно само!
    еве кај мене лешничињата почнаа да се радуваат на новиот простор.
    а и ќе одам околу 11 до една фирма да видам колку пари им се даваат за моите 8 саата дневно.
    не дека очекувам да ме изненадат, али па и зашто да не!
    до следната останате во добро здравје

На anina, ozbilnazena, ArmaniCode и 8 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Фала што се сеќираш за мене ама вежбам, не се сеќирај. 5 дена во неделата обавезно, а во последно време се повеќе и повеќе вежбам и секој ден. Иначе негативава, па што мислиш во дружина жени, која ПМС, која маж и ја изнервирал, која деца, тоа е. Со времево добро и вака што сум расположена, ладно, да ти смрзне крвта, да си пукнеш од мака знаејќи како другите години за Велигден си се шетала по кратки :( Чувај лешничињата оти годинава изгор беа, кој да знае, догодина може и да им се дуплира цената, се одадов од пари за лешници, бадеми и ореви годинава.

На ArmaniCode, MacenceEna, CrazyOne и 4 други им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро и од мене, иако не е баш утро де, ама кој се разбудил сега:D.

@mareane , ти мене ли ме шпиунираше со кафето? Стандардна рутина секое утро, туку и толку сум флегматична додека се расонам што два дена по ред во скут си го истурам кафето. Врело:fubar:. Ете ти, расонување со кафе, да видиш како се скока наеднаш, и се скока, и се вреска, којзнае што ќе си помислат комшиите:lol:.Уште имам црвенило по нозете од вчера, а јас денес ја повторив постапката. Повторувањето е мајка на знаењето. :rofl::rofl::rofl:

И јас тоа си мислев, колку сме негативни, да се вратиме на темата за секс, тогаш најпозитивни бевме:rofl:

И јајца ќе фарбаме и благо нешто да се направи. Јас фарбам околу 20-тина, колку за адет, ама свеки фарба 90, па ќе ми лупне една табла, да не знам што да и правам и на крај ќе ги дадам на циганчињата што просат. Не ми се фрла така храна.
    Јас се шлепам за празникот, на гости, друг нека му ја мисли за спремање ручеци, чорби, посно, мрсно.Ќе го искористам времето за шетање, само да се оправи малку, претераа и дождови и снегови.

@smigool со среќа на интервјуто, ако разбрав добро:)

Имам некоја работа низ град, а колку мразам по вакво време да се шетам:@

Ајде се читаме покасно

На anina, ozbilnazena, tinan и 9 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Добар ден и од мене девојки.
    Ме снемува по малку...општо се чуствувам како успорена и забавена снимка. Наликувам на баба ми, само уф уф :?:.
    Тука прекрасно време, зборувате за студови и снегови а јас штотуку се погледнав дека на маичка на кратки ракави сум седнала и мака немам. Ама ај да не претерувам, ќе наметнам нешто.

Викендов прекрасен, гости и многу дружење. Другарка ми со малиот не посетија на два дена. Колку само се радуваше детево на козите и овците од соседството, се капна сликајќи.
    Си најде и една омилена коза. Ја крсти Ружа:angel:.
    За нареден пат ветив ќе најдам некоја штала со коњи за да изорганизирам нешто за да може да јава.
    Долги прошетки по ливадиве околу куќа и прекрасно попладне во еден парк-рибник центар.
    Целосно исполнет викенд заокружен со лејт најт шопинг во саботата:rofl:.
    За денеска се мислам што да правам.
    Има доволно за право, ама некако не е ништо итно и неопходно па ќе си исцедам уште некој протокал, едно лате и ќе ве дружам.
    :coffee:

На anina, ozbilnazena, tinan и 15 други им се допаѓа ова.
  14. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    356
    @AngelOfArh не си ласкај не се секирам. само советувам 8)
    Благодарам @anel убаво пројдов, само уште да ме повикаат и да ги дадат парите што ги посакувам ;)

На baby-star, anel, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    @smigool дај боже да те повикаат во пакет со посакуваната сума на пари.
    Кај мене е малку потешко барање на нова работа(несоодветна сум по струка на ова раб.место и вложив доста години да задржам и изградам статус).Со 41 год.во мојот град нема избор освен работа во текстилна фабрика за 7000,00 ден.Моментално добив информација дека помладиот колега би напредувал во работата качувајки се врз мојот грб-искрено се разочарав од неговата идеја за "понатамошно работење во криза".Но тој е младата,надежна,амбициозна иднина-не би сакала во таква "иднина" да се претворат моите деца...Розовите таблетки на @lunicka ме спасија да не се конфронтирам во моментот кога ми ја пренесија информацијата" во доверба"...Мислев дека сме добар тим,згрешив повторно..

На anina, mareane, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола секси лејдис.:hai:(hollest):hai:

Си поминав прекрасно кај родителите на мм за Велигден, сега нашиот Велигден кај татко ми и кој е како мене, само си се шлепам натаму, наваму, додуша кај татко ми спремам заедно со снаата ама битно некој ги гледа децата а тој некој не сум јас.:lol::lol:
    Море што убаво е кога не мора по цел ден сама да се грижам за децава, кај мм малава ми ја носеа само за доење, се изналежав како морж.:rofl:
    Таму секоја година во градината кријат јајца па маливе со корпи ги бараат па се радуваат децата а тие што се поголеми им помагаат на помалите, после што да ви кажам децата во чоколадна кома, тоа од кога се изморија од трчање на секаде од екстра енергијата од чоколадата.:drunk::wasntme:

Си дојде мм:rock:не издржавме ни до кај неговите паркиравме колата на страна и кхм, кхм како тинејџери во кола, само ја и кога бев тинејџерка не се кхм, кхм, во кола а сега ооооо кичмата ми знае а богами и неговата, битно си завршивме работа, добро што и покрај толку полиција за Велигден не не примети никој па да не уапсаат за недолично однесување, тоа ќе беше интересно за објаснување.:smoke::P:inlove:

И јас во четврток вапцам јајца ама само неколку за адет и тоа како што треба пред изгрејсонце а остатокот ги вапцам во сабота, нешто за нас, нешто по комшии давам а околу една табла носам во црква па они дават на кој треба.

Нешто сакав да кажам..........ама, ама заборавив што.:rofl::P(mooning) 11130271_964185363593266_5332391143903883855_n.jpg :rofl:

На Adi888, NoellePage, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Море Битерке и јас покрај ваков би заборавила што сакам да кажам .:rofl:
    Туку денеска нели е Благовец,јас одсабајле по сметки плаќање ,мајка ми ме израдува со топла блага погача.Мислам готвам и јас ама мама кога ќе направи секогаш е послатко.:inlove:
    Маж ми запнал јагне да купува за Велигден,што за мене е премногу пари,ама ми ја затвори устата со коментарот колку сум изела јаболка и портокали зимава,а тој еднаш посакал јагнешко.Абе уценувач брее...
    Вапцам јајца,кај нас се вика м“стење :rofl:,и тоа секоја година 3 табли.Оваа годиа решив да спуштам на 2 ама не знам кога почнам не знам да се сопрам.А имам идеи со декупаж техника,си купив и сребрен и златен маркер,решив да не лепам сликички туку да цртам по нив,па како ќе биде.Кифли и погачка направив вчера,инаку моиве сите изјавуваат што сакаат за Велигден,маж ми и мајка ми оваа година едногласни за еклери,син ми сака сникерс баклава а ќерка ми карамел бајадера.Јас сакав торта ама и по Велигден треба да се јаде.Оставив за понатаму.

@evangelina.ina ако ти е за утеха јас со 300 евра претерувам.Како не знам.Децава сите се исти ми се чини и премногу безобразни.Моиве се мислам не можам да ги прехранам а не да ги школувам утре.Со години немам ставено денар на страна буквално имаме да протераме месец.И ако можеш барај друга работа,не вреди да се нервираш.Јас ова најдов да го кажувам:?:.Решив до Велигден да не ги отварам огласите за работа,немам веќе нерви да се разочарувам.
    Розевите пилули се добри да те држат на некое ниво ама не претерувај со нив.

На Val-Dim, anina, ozbilnazena и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

Частам за мојата 3 годишнина на Фемина!

Повелете!

На Val-Dim, anina, ozbilnazena и 15 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ај со среќа нека се и нека се множат.
    Де за мене уште една чаша ако може нешто
    жедна сум и кашкавалче ако имаш извади, на суво да не пијам

На Annath, Daleron, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    175.119
    Здраво, еве ме мене повторно.
    Глупости деновиве но,фала му на Бога сите сме здрави и живи.
    Во врска со децата ни наши и пари..... немам што да кажам..... никогаш не им е доста,додуша ќерка ми е мала сеуште за да носи пари со себе,ама затоа синот......нека е жив и здрав само....
    Кога подобро ќе размислам,па и децата не се криви,каде и да се завртат ,секаде требаат пари-еден сок да седне да испие 100 ден.уште и да касне нешто ,ете ги 200 ден.Примањата се мали ,па затоа ни изгледа дека децата многу бараат.
    Што се однесува до Велигден ,некако оваа година најнеспремна сум во овој период.
    Е-хееее.....порано ова време имав подготвено и благо и солено,куќата цела исчистена,купени намирници,се се знаеше кој,како,каде......Оваа година се влечкам ко баба од 75 години.....цел ден една соба да се чистело.....порано за 2 дена генералка на цела куќа правев сосе перење теписи,а сега.....
    Срце ме боли кога ќе го видам,но душата кревка сама се теши дека така морало да бидне-само да не оди на полошо.....
    И така,ред солзи,ред болка,ред смеа-животот мусака чиниш е....
    Надвор дожд и ветер.....брзам дома во гнездото наше ,таму знам дека ќе најдам мир и спокој .

На Val-Dim, anina, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.