Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Во право си женче

Повелете

На ozbilnazena, Annath, MacenceEna и 6 други им се допаѓа ова.
  2. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    После, дебели сме биле:rofl:. Мене морковите оставете ми ги, на диета сум:lol::lol::lol:

На ozbilnazena, Annath, ArmaniCode и 7 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Ај ова сега не чести жената за годишнина...за друго да беше немаше да јадеме..
    Глава кршам атер не кршам...

На ozbilnazena, Annath, ArmaniCode и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ногу скромна бре! Ххахах за мене уште едно 5-6 за после ќе видиме.
    Од мезето се откажувам.

На Annath, lunicka, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Мрс.Басс не живна малку со винцето
    Во депресија бевме сите ...некако утепани..
    сега уште некоја пригодна музика и се се фатиме на оро...се така ми мириса

На Annath, Daleron, Mrs.Bass и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    А јас таман сакав некоја овошка да апнам...со сликиве ми се доотвори апетит, а и работа :rofl:.

Да земам да смајсторам нешто на брзаница оти а ме фати глад станувам агресивна:worried:.

На Annath, ArmaniCode, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Само немој да почнеш да апеш живи човеци :D

Едит: Имам 3 минути за да ве известам дека вечер сум на родителска, ако ме нема да пишувам значи сум си купила подебела ортома, оти ако е тенка каков малер сум ќе се скине.

Последна измена: 7 април 2015
    На Annath, joy1, ArmaniCode и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Dobar den dami.

Kako ste mi?

Jas eve malku slobodno vreme pa da ve pozdravam. Si podzacistiv vikendov za veligden, cisto da mi e. Sega I od firmata za perenje tepisi dojdoa. I se ke e sredeno.

Aj sega kazete nekoj recept sto da se sprema. Nekoe meso I nesto blago. A I kako GI m'stite jajcata, so koja boja, so koi tehniki t.e. kazete kako da ne gi zgresam oti nemam nekoe iskustvo.

I daj ne se nervirajte za se I seshto. Mnogu e kratok zivotot za da go pomineme vo nervozi. Pari ke se specalat. Lugeto nema da se smenat I se ke storat za da stignat do nekoe povisoko skalilo vo kariera. Eve jas so godini nemam rabota so zavrseno soliden fakultet.
    Ama toa e bice bolje.

На anina, ozbilnazena, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    И јас сум на родителска @Daleron ,ама пред да се обесам ќе ми треба чаша вода и шеќер да си дојдам при себе.:rofl:
    Далеронке а да си се најдеме јас и ти да ја потопиме нервозата во алкохол?:drunk:
    Едит-го слушам Грујчо со мерките за невработени,дефинитивно ми останува уште солуцијата разведена мајка.:smirk:
    Едит 2-кој ѓавол ме тераше да отворам мејл,а таму одговор на оглас за вработување, не сте избран за најповолен кандидат.(facepalm)

Последна измена: 7 април 2015
    На ozbilnazena, Annath, Daleron и 6 други им се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    Жени ве читам и кај вас по некоја апатичност и нервоза денеска. Јас од како станав мислам вулкан во мене еруптира нон стоп. Така е кога со ограничен мозок тука разбирачка нема. :punch: Е ваква сум, мислам дека слободно би преминала на физичка пресметка. Можно ли е и со превземени мерки да не може работава да се доведе до ред?? Толку проста маса, да не' води и раководи??
    Извините на негатива, ама не можам бре кога сум во право да дозволам некоја будала да ме прави "побудала"! :fubar:

На anina, Annath, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.543
    А бре жени јас од вчера сабјле сум ваква негативна ама вчера молчев да не расипувам расположение.
    @evangelina.ina сличен случај и кај мене ние двајцата земаме отприлика по 300 евра ама 150 евра станбен кредит плус кредитни картички роба на рати е на крај доникаде не стасуваат ,често мислам во нас ли е проблемот или што А децата како растат се повеќе бараат и се понезадоволни се
    За јајца штотуку купив 60 па ќе видам прв пат толку вапцувам ама годинава покрај се друго свеки и таа обврска ми ја остави Денес дојде и го наполнив најлонот со кифли штрудли торта и дополнително куглов порача и си замина.А за колегите на работа остајте сите се исти само да те наседнат

На Val-Dim, anina, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Добивам желба да се облечам во тесно, кратко црно фустанче. Со висока штикла и мантилче.
    Онака да се погледнам во огледало и дури сама да си помислам колку сум секси.

Ај ќе отворам плакарот, ќе ги погледам и пофатам и фустанчето и мантилчето и штиклите.
    Некогаш и негде...

И јас не знам што ми е. Хормони.
    (facepalm).

Ај барем за вечера решен проблем, шпагети болоњезе.

На Val-Dim, anina, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  13. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Вредни сте, блазеси ви.
    Се сте спремиле за празников.
    Јас воља немам ич за спремање. Кога немаш сам да си купиш што ти треба и да си спремаш, нит ти се бара од некого, нит ти се спрема. Се тешам со тоа дека не ми доаѓаат гости па нема потреба да спремам.
    И така ќе одиме кај кумовите и потоа на ручек кај моите.
    Направив денес мини генералка по дома малце. Уште завеси да исперам за убаво да ми мириса.
    Сега се мислам што благо да припремам, да не биде без ич.
    Јајца ќе фарба свекрва ми.
    Јас само ќе направам 10-15 за децава, шарени, со салфетки. Купив една боја од Веро, 4ден едно пакетче, којзнае каква е.
    Имајте убав ден денеска.

На anina, ozbilnazena, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Кога бев бремена со Константин ми дојде така некоја мисла дека нема никогаш веќе да имаме време за мене и сопругот па му предложив (наредив) да имаме дејт најт.:lol:
    Сменив и боја на косата за таа вечер, Матео пола саат вриштеше дека не сум му мајка|(и така се дотерав во фустан, се качив на штикла и отидов на дејт најт со мм, вечеравме ово оно, станав да си одиме кога ми се напрчи стомакот напред а ја во тоа штиклите, да не беше брз мм ќе се опрчев колку што сум долга и широка.
    Колку сум ги пцуела Бекамовица и Кардишијанкана што прават да изгледа толку лесно да си на штикла со стомакот напред:swear: после тоа веќе не ми текна да се облечам во штикли, мм вика дека најсекси сум му била кога сум дома боса, немало потреба да си го скршам вратот за да мислел он дека сум секси, секако тоа си го мислел.:rofl::?::P

На NoellePage, Val-Dim, anina и 17 други им се допаѓа ова.
  15. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Konecno zavrsivme so renoviranje, I si viknav edna zena da mi iscisti I sega sme spremni za praznikot. Tolku prasina imase doma na komodite imeto da si go napises. Zenata cistese 5 saati, dusata I izleze:sweat: barem se zavrsi rabota, ako trebase jas da sreduvam so maliot doma, ke mi trebase 5 dena, ne 5 saati:rofl:

Mnogu se raduvam na ovoj praznik, me vraka vo detstvoto, koga si bev vo mk kaj moite, pa se prigotvuvase mnogu jadenje pa se odese po gosti, na crkva...ubavini. Sega tuka samo si vapcuvam jajca, pravam pogaca I nekoj ubav rucek I ili sme si sami, ili ako se sobereme so nekoi prijateli pa rucame zaedno. Mi nedostasuvaat moite I rodninite na vakov ubav praznik.

Posebno mu se pojavuva zelba za baklava:) ja obozavam onaa mislam se vikase Copenhagen baklava sto ja pravese majka mi, pa se sekavam tatko mi ja secese so mnogu ostar noz I so lenjir za da bidat ednakvi parcinjata, mmmm;)
    Ama tuka ako napravam, nema koj da ja jade, ke treba sama da si ja izedam, pa posle debela sum bila:wasntme:

Jajcata si gi vapcuvam sekoja godina so luspi od kromid, preubavi izleguvaat kako mermer:nod:
    Vo petok ke si odime vo nasata makedonska crkva vo 7 casot ke ima sluzba, pa da go sprovnam maliot I da odneseme vapcano jajce.
    Zdravje vo nedela pak ke ideme okolu pladne obicno site odat, pa ima vo dvorot na crkvata detcko igraliste, decata se lulaat, si trcat, a nie roditelite da si pomuabetime malku:!::D

Povelete :)

image.jpg

На Val-Dim, anina, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    10394094_10155396803020284_1202484351196812765_n.jpg
    Упатство за праќање мажот на пазар.:rofl:

На NoellePage, Val-Dim, anina и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени еве ме жива и здрава, за отцените немам коментар (ќе попрвам маааааааааааааааа), ама за бојкотот ужас.
    Политиката навлезе и кај децата.
    Кога ги прашуваат зошто бојкотираат, не знаат да кажат.
    Ех мореееееееееееееее деца се злоупотребуваат за политички цели, за некој да си го полни џебот.:envy:
    Сепак тие деца некој ги подучува, ама кој???????????/

На anel, Annath, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163

Lele me iznasmea:rofl:

Sega jas da vi kazam za kako mojot odi na pazar.....
    Kako prvo, dzabe sto mu pisuvam spisok, samo sto stigne vo prodavnica vednas mi zvoni na telefon I toa ne po ednas, 5 pati:headbang:
    Eden den mu napisav spisok I koga se vrati od prodavnica zemav da sredam namirnicite vo frizider I gledam vo keseto 4 golemi paketcinja pecurki(facepalm) mu vikam sto ti tekna pecurki da kupuvas pa I 4 paketa???:^) (Mnogu netipicno za nego, ic ne e gurman)
    Mi vika, pa pisano e na spisokot:smirk: jas go gledam spisokot I mu vikam "4 piperki" a ne pecurki:rofl:
    Znaci samo prvata bukva ja cita I si kupuva sto ke mu tekne:D
    E od togas jas, sama si pazaram:lol:

На Stories, ozbilnazena, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Се извинувам што се мешам во женски муабети, ама сакам да прашам нешто.
    Што беше тоа маж??????????????

На Val-Dim, Annath, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.077
    ^^ Именка вероватно. Замислена ... именка.

На ozbilnazena, Bozica1980, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.