Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.560
    Маж е големо дете :D

На anina, evangelina.ina и girl-miri им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.542
    Ова во реалноста:Маж - тоа е суштество, способно три часа да седи без да мрдне, чекајќи пливката на јадицата да се помрдне, а не е способен да седи мирен 15 минути додека жена му да се облече.
    а ова во фантазијата smeska064.jpg

На galapce, Val-Dim, anina и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.560
    Како може жената да го направи мажот милионер?

Може само ако мажот бил милијардер пред да ја запознае жената :D

На Val-Dim, anina, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  4. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Еве и јас да се пријавам.
    Се вратив од јога малку смирен од денешниов ден. Гледам на форумов колективен ПМС ама ај да не коментирам таа работа.
    Него јајца ќе фарбам утре, обично неспијам, ги варам ноќта и сабајлето пред работа ги фарбам. За мене една табла и за татко ми пола. За Велигден ќе печам јагнешко со млади компирчиња + младо кромидче за ручек со децата, татко ми, брат ми, снаата ми со внуките.....иииии.... уште да смислам шо ќе праам другите 3 дена. Ако е убаво времето, ќе шетам у природа, ако не е, ќе се кафандишем и ќе собирам гости по дома. Кратко кажано... јади, пиј, џвакај орбит:pizza:

На Val-Dim, anina, poenta и 16 други им се допаѓа ова.
  5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Lele zeni, se naednas se vo eden mig :| siseto od malata mi se skrsi(oti stakleno i na plockite lom se napravi) vo ist moment mm zaglavi so kolata ni napred ni nazad :( na arno da bide,poloso da nebide...
    Sega care za malata so sisevo a zdravje utre za kolata :| sto ke bese ova,samo zdravje gospod,ete trebalo da bide taka samo poloso da ne bide.

Izvinete ama dusa mora nekade da olesni.
    Sega da go razrabotam mozokot sto i kako?...

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Ајде денес повесел да ви биде денот.

1908203_749033175216079_6578086379795366061_n.jpg

11096716_823368137698265_8229665134729410975_n.jpg

На smigool, NoellePage, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро на сите
    Падна одлука, за празников 4 дни надвор од дома.
    Ако останеме, гости-мости, излагање, некое седнување на ручече, па ке нема дека да се ,,сновеш,, па ке навратиш у Сити МолО па ке дрпнеш нешто на ,,попуст,, и ете ти потрошени пари а дома си седел
    Вака јавни колата и да не те ни занима дали имаш дома блашко напраено те кој ке дошол, те што пиел па дали имаш дома такво....триста матеркуки.
    Гитла му е мајката

На Val-Dim, bittersweet, ArmaniCode и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Добро утро и од мене, денов ветува :sun:
    и ја би да киднам некаде надвор за празников да не се замарам со ништо, ама мм има некои обврски, па тешко дека ќе одиме. Ама убавото е што ќе имам 4 дена слободни :rock: Океј, еден ден ќе оди на чистење и спремање за празников, останатото ќе се ужива 8)
    Вечер ќе сварам јајца, едно за мали за градинка,ќе шарале таму, другите за утре сабајле рано рано да ги фарбам... ако не се успијам. После ќе направам уште две-три со декупаж и доста ми се, свекрва ми ќе фарба цела табла, па ќе ми даде, демек да не сум без ич... и пак јас повеќе јајца од неа ќе имам (facepalm) Ама добро, во вторник ќе дадам по комшии тука на работа, па ќе се потрошат, сигурно.
    Во дилема сум што да спремам за трпеза... ама ај, имам уште малку време да размислам.

На Val-Dim, anina, ArmaniCode и 13 други им се допаѓа ова.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.491
    Генералката на спратот ја направив,завеси перени,тепих на перална(го мислев неколку дена како ќе се суши на вакво не-време ама денес видов во друга перална буквално 4 исти теписи како мојот и си се насмеав-ете и некој друг има бубачки во главата па не сум само јас единствена што си го пушти тапихот на перење а надвор истура снег:fubar:)Сменав и местоположба на масичка,чаршавче и си дочистив со елан...Ама,едно големо ама.....кој сега да меси,готви...Го читам @tinan и алал вера на ентузијазмот и организираноста во домот(готвење,средвање) а богами и јогата:).
    Иначе кај мене не беше вчера ПМС,беше "сурова реалност".
    Но,зедов цела плата(намалување од следниот месец,разговарав со младиот колега мислам дека ме свати детето и ќе си продолжиме со тимската работа,син ми ме седна на разговор и даде солидна идеа за неговата блиска иднина-ме огреа сонце:sun: во 20 часот вечерта буквално:) и си бев на манакир;).
    Затоа денес брзо-брзо да напишам пост со позитивна енергија и благодарам на сите што ми се обративте:*

На Val-Dim, anina, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Денес сум мирна, само тоа наминав да ви кажам, ама сконтав и зошто сум била нервозна, гладна сум била. Вчера си дојдов дома и мцнав сардина и туна измешано со кромидче млади, си седнав и се смирив, ко бајче. Тоа сакав да ви кажам, кога ќе се изнервирате каснете си едно коцкиче чоколадо, да се смирите малце ;) Ја денес чоколадата ќе ја изедам, откако ќе си исчистам дома Велигденски, ќе се средам убаво ко за на гинеколог што се средуваме :P ќе си седнам и ќе си изедам 100 грама чоколадо, сама, скроз :party: Денес сум многу среќна, изгледа сепак мене ПМС ме дрма, а треба да дојде теткава тек следната недела :wasntme:

На danichap, WORRIED.BT, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Пишувам од тел и и се чудам на @galapce како и успеваше да пишува толку долго од чудово. И уште нешто, мислев дека сингл мажи како @tinan постојат само по филмовите. Алал да ти е друже!
    Ај и јас предвелигденски отчет да дадам, специјално ништо битно не чистев, се мислев за прозорците и да ги закачам конечно завесите ама времево ме пишмани. А мајка ми вчера ми купила крпа за прозори, изглеа сака суптилно да ми посочи :o:). За храна, јајца во сабота ќе фарбаме јас, она и малава, циркузи ќе биде тоа осеќам, се договоривме и од препелица да офарбаме за дечињата, невообичаено да е.
    Благо ќе импровизирам некоја обланда со урми, смокви, семиња па ќе видиме што ќе излезе. Ручек кај моите и деновите ќе си поминат, само жените поуморни:(.

На NoellePage, Val-Dim, anina и 13 други им се допаѓа ова.
  12. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    И јас да си поминам по редот :)
    Отиде мм и брат ми да купат јагнешко и еве јагнево ни блека во двор:?:
    Горе ќе го средел некој касап да не сум берела гајле.
    Оваа година нема месење, готвење, спремање, попрати пречекај...
    падна договорот маживе се ќе организирале и одиме во викендичката горе.
    Јајца само три за адет... мама рече и за снаата и за ќерката табли купила таа ќе фарбала .
    Како гостинка со цела моја фамилија, уште детево од Дојчландија да ми дојде и одиме четири фамилии горе.
    Ние породица тарана не дал бог две сестри и еден брат... ќе јавнеме колите и правец горе:)
    Мојов сиротиов ни мајка ни татко, ни сестра ни брат дете единче, а моиве ко ќе се наредат ела пребројне.
    Здрави, живи, среќни, весели :sun::sun::sun::d::d::d:
    Нека е за многу години за празников убаво поминете си.:hug::hug::hug:

На Val-Dim, joy1, anina и 14 други им се допаѓа ова.
  13. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Еве и јас да се јавам на рапорт:D

Цел ден го поминав во кујна, си го потрошив времето во мојот прв неуспешен обид да направам macarons. Нит обрач ми се појави, нит форма ми остана тркалезна, има се', диносауруси, зајаци само круг не остана:lol:. Првпат во животот нешто да не ми успее, кој знае каде ја утнав. Ама ќе пробам пак во некоја друга прилика, не се откажувам така лесно:shake:.
    Утре јајца да се вапцаат и пак нешто благо, овој пат познато, не ризикувам повеќе, да не останам без благо за празникот:lol: Не сме тука де, ама има денови и по празникот, ќе дојде некој, да не чекам со празна маса.
    Луничка, ова многу ми личи на списокот со кој мм оди на пазарење:D. Добро, со тек на време научи да прави разлика меѓу брокула и карфиол, ама секогаш сме на линија кога пазари зашто ќе праша" А јајцата каде стоеја?" :rofl:
    И јас не чистев ништо посебно, со дождовиве џабе прозори ќе бришеш. И гости само на вечер ни идат, па не се гледа бришани се или не:lol:

Ај да ве честам пладневно кафе, да одморите малку од обврските:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Val-Dim, joy1, anina и 11 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Тури и за мене едно жити се.
    Не ми е тешко да направам јадење ама тоа садовите после цел еден рид...повеке време тие одземаат отколку самата припрема.
    Како ке ,,шпернам,, една цигара сеа, мераклиски

На Annath, mareane, Mrs.Bass и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    @anel не се секирај тоа макарунс се многу тешки за погодување.:sweat:

Јас ги правам по италијанкски рецепт, ги матам белките во миксер што сам стои и турам внатре полека како за мајонез шербет, па ги шприцам на силиконски подлоги, па мора да е шпоретот точно 150 степени, еднаш два пати направив и не правам веќе, превише мака за нешто што па и не ми е толку убаво.
    Снаа ми ги прави исто по тој рецепт само она додава и филови различни и различни бои, ептен ја бива за благи работи, што викаат старите има фат.

@referentka терај мажот да ти купи машина за садови, после ќе има повеќе време за кхм, кхм и нема да има нервози околу немиени садови.:lol::P

Ја чекам да дојде 12 часот па да ставам јајцата да се варат, па да ги исфарбам и може ќе отспијам некој саат.:?:

Го гледам ово видеово на насловната за тоа какви возачи растеме, моиве и двајцата беа совесни возачи, татко ми уште е де, без нервози си вози, ништо не го нервира а јас и брат ми и двајцата сме нервозни возачи, викаме, пцуеме, свиреме, совесни сме само ради казните и камерите а без возачка тука си како без нозе.
    Така да ја раснам чил-аут возачи.:rofl::rofl:

На Annath, joy1, anina и 7 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Абе ќе си пукнам:envy:.Зедов вчера кори за баклава од КАМ,денес си мислам да си намалам работата,отварам корите ,абе внатре корите како сипаници да имаат,ама зелени.Мувлосани дамки колку сакаш.Ги тргнам на страна ,отварам ново пакување ова нема дамки ама оди завиткај ги,се кршат.Ова си велам нема да излезе баклава туку нешто како благо со јуфки.И за беља не можам да ја најдам сметката инаку ќе одам да им ги вратам.Пред некој ден од Стокомак земам свежи урми а внатре уште слонови не проодиле.И по мене познато ,ги фрлам сметките оди па жали се.:devil::devil::devil:
    Давајте кафе а @referentka , и јас сум да задимаме по една.:smoke::smoke::smoke:

На senza.parole, Annath, Mrs.Bass и 6 други им се допаѓа ова.
  17. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @bittersweet јас ги правев по рецепт од "Мињина кухињица" и како има објаснето жената мислев секој може да ги направи. Ама утнав изгледа со цврстината на белката, од страв да не ја прематам:D. Не се лоши за јадење само немаат никаква форма па не вреди да се мачам и со филот. Инаку што убаво си замислив, шарени јајца, шарени колачи, правев жолти, црвени, зелени:(. Ама на син ми и вака му се допаднаа, нема да ги фрлиме:rofl::rofl::rofl:
    Ајде и благо со кафето, се надевам Миња нема да ме тужи за сликава. Кога ќе ми успеат и со мои ќе ве честам.:D

UTY.jpg

На Annath, evangelina.ina, Mrs.Bass и 6 други им се допаѓа ова.
  18. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    :hai: дружино!

Блазе си ви...се спремате за продолжен викенд, семејни собиранки и патувања. Тука поминаа празниците, 4 дена, не ги осетив каде летнаа. Шетање, пиење, јадење и пак шетање. Сега чекам годишен одмор.:rofl:

Анел, макарунс се ептен претенциозни колачиња, иако во основа рецептот и постапката изгледаат елементарни. Еден од основните услови за успешен резултат е белките да се малку застарени, не знам дали ова го пишувало во рецептот. Уште не се осмелувам сама да ги правам, ако некогаш и се обидам воопшто.:?: Лично повеќе ги сакам италијанските амарети, ги лепам со чоколаден ганаш и готово.:wasntme:

Многу сакав да кажам, а ништо не кажав...:D Ај, пријатно поладне.

На ozbilnazena, senza.parole, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Извинете вака што се мешам од нигде никаде.
    Анел, само што те читнав за макаронсот, па веднаш ми текна да ти пратам линк од овој рецепт- мене одамна ми е во bookmarks.

http://moirecepti.mk/post/макаронс-од-лешници-со-нутела-ганаш

На Annath, Mrs.Bass, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.542
    @anel стварно ме заинтигрира со колачињава јас првпат ги гледам и слушаам ама и ме уплаши не верувам дека за брзо време ги пробамЈас треба денес да направам нешто така благо за децава за на школо прават некои Велигденски базари хепенинзи и во сета работа уште тоа ама ќе направам нешто поедноставно.
    Искрено ви завидувам на сите што празников ќе го поминете надвор од дома Јас секоја година сум дома односно во куќата на село и стално со гости (барем Велика да се викав)ама тоа е гостопримливи сме ние и за Велигден ја отвараме сезоната за гости на село во двор во природа со скари...Дури и чудно мие ако немаме луѓе па сами си викаме некако не ни оди скара без друштво да правиме.

На senza.parole, Annath, evangelina.ina и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.