Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.424
    @galapce се јавувам на позив наредничке:D
    Добра жива здрава, фала богу, мутаво распположена, бегам од форумов да не му се истурам на некој ни должен ни крив.
    Прееска стоиме во црква, се протнавме што се протнавме ама фативме кога пеат поповите, случајно.
    И стојам и слушам чекам да завршат и почнува да ме чеша носот ама онака опасно, не можев да издржам. И мајка ми ме задева дури ни во црква не си мирна, гревови на душа носиш затоа те чеша носот, грешни мисли имаш, само немој со некој поп да се скараш.

Дома проблеми мајка ми има сериозен проблем со забите, и попуштија корењета на скоро сите заби од горната вилица и и ги извадија, жал ми е ми се плаче колку и е тешко. Ама дека не иде на работа му ја пука главата, да поминат празниците да и го решат проблемот треба само, амин боже. Ама ја тешам после дека со новите заби има живо месо да откине, само мене да не ме јаде друго се што сака ќе и купам.
    Инаку сум ви кажала дека синот на забарот е бомба, па се се спремам да идам со мајка ми кога иде, со изговор да и ја држам рака да не ја боли:rofl:
    И после се чудам зашто ме карактеризираат како луда.
    Среќни празници дами мои, повеќе уживајте во нив него да поминете над шпорет и над маса спремајќи.

Последна измена: 11 април 2015
    На Mrs.Bass, ozbilnazena, Teodora* и 12 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Јас прва да ви го честитам празникот како што е редот, зошто кај мене и прво пристигнува
    .Христос Воскресе!!!!!!!!

Јајцата годинава не ми се погодија, овие најубави ми излегоа, другите катастрофа ми се.:doh::doh:
    Не смеам ни да ги наредам во корпи затоа што малиот ми ги крши па ги кријам сите во гаража бар до пладне да издржат па после и да ги скрши нема зијан, ќе ги јадеме салата.

Среќни Празници.:hug::hug:

rsz_015.jpg

На Mrs.Bass, ozbilnazena, baby-star и 23 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Среќни празници:f:

Јас вечерва сама:worried:.
    Мојов има ноќна смена а јас се подвиткав во кревет и чмаам. Не дадов слабост пред него ама како уплашено коковче сум. За беља и мајка му и татко му не се вратени од кај сестра му...нели за не дај боже ако треба нешто да имам на кого да се јавам. Он ќе биде у некој тунел ниту прием ќе нема:(.

Вчера слушнав неубава вест и ми ја одзема насмевката од лицето. Се плашам дека наскоро уште понеубава вест ќе чујам и ќе се повтори историјата по не знам кој пат.
    Не знам што да кажам, сиромаштијата и склетите стварно го доотепаа народот.

Денес бев во црква.
    Првен поминав во една наша со надеж дека е отворена но на жалост дури утре...а поради ноќната смена на мојов не знам колку ќе бидеме во можност да го изведеме сето тоа.
    Ама не ми се промкнаа печатните грешки на листот кој беше закачен. Не ми беше целта да сликам или исмевам што закачиле...ама онака недраго ми дојде на душата.
    Потоа бевме во една друга каде си запалив свеќа и се помолив за сите блиски.

Онака спонтано наспроти паркингот влеговме во една продавница за лустери и го најдовме совршениот лустер за во дневна. Наредната недела кога ќе го подигаме ќе размислам за една вазна и едно како чинија со поклопец...некако солени ми се видоа.

Уживајте во секој миг со своите најблиски :hug:.

На Mrs.Bass, ozbilnazena, tessie и 14 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Јас сум си кралица на мојата кујна,така ми велат децава.:smirk:
    А мразам бре да сум кралица,со задоволство би била кралица на Сејшелите и такви некои ситни точки на географска карта.Со задоволство би била принцеза,војводка и такви ми ти титули каде постои можност својата должност со големо задоволство да ја препуштам на кој сака и кога сака,и фала ќе му кажам.
    Од друга страна комшивката ме јавна да сум и правела торта.Мислам може сестро на твоја одговорност ако не ти ја запалам кујната.Без потпишување прифати да ја склепам и ја направив,додуше премногу шарена ама по барање на газдарицата.:tmi:
    Значи ќе барам бенифициран стаж,ова не се издржува на нозе на овие години,плус мојот проблем со кичмата,го надополнив со машки издржаното стоење за Велигденскиот концерт на ќерка ми.Игра сега во најголемата група,а ги гледам маливе и ми проаѓаат слики како времето минува.И мојата беше таква кога почна да игра ,ми се чини половина јагода.
    Утре гости ,ако нека се наполни куќава.Некако во последно време послабо се гледаме со семејството и сега видов можност да ги соберам неколкуте парови.Сепак роднини сме ,(од страната на маж ми) ,а крв вода не бива.Има благо има печено јагне има скара,јајца,руска,мимоза салата ...тоа треба да се изеде.:lol:
    За честитање е рано ,ви посакувам убава вечер во исчекување на веста за Христовото воскреснување.

Последна измена: 11 април 2015
    На ozbilnazena, tessie, MacenceEna и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    @galapce еве сум, повремено...Повеќе читам, отколку што пишувам, а пишувам кога имам потреба да се искажам, вадејќи ги зборовите од она најдлабокото место во душата. Некако променливо облачно сум :) Попримив од времево што почна да ме позеленува. Повеќето време си го поминувам во атељето, си се брчкам со хендмејд, уживам во уметноста... Тука сум, меѓу вас, демнам :)
    Уфффф, @lunicka , мајонез салата, мх, мх, мх, со тазе домашна кифлица, мх, мх, мх!!! Ми ја погоди најслабата точка, ја за таа комбинација едномесечна диета прекинувам :angel:

На Mrs.Bass, ozbilnazena, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.704
    Допаѓања:
    153.601
    zdravo drustvo!

slabo ve ima vecerva?! vo noken zivot ste izgleda?!nie doma i godinava...lani sinko bebule bese od 6 meseci pa morase doma da sedime oti cicase...godinava izlegovme 4cata malku porano ,do crkva bevme edno krugce i nazad doma...ladno navecer ...gi fati vozduhot i eve gi site grcat...moi 5 minuti mir....konecno...
    tortata prva liga...pravev monte torta za prvpat i me voodusevi vkusot a i izgledot...ubavo e cuvstvoto koga znaes deka teudot ti se isplatel...imajte ubavi praznicni denovi...za mnogu godini!

На Mrs.Bass, ozbilnazena, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    178.560
    Денес времето беше убаво, со многу сонце. Денот убав за шетање. Најголем дел од луѓето не се на работа, па го поминуваат денот во прошетка со своите најблиски. Ги гледам сите весели и празнично расположени, се смеат, се дружат, а јас во вакви моменти се чувствувам најосамен. Но, што да се прави, таков е животот. Имајте си убави празници.

На Cuci81, ozbilnazena, MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Δ
    More, koga ke razmislam, praznicite, bilo koi, ich ne gi sakam. Ne vi chestitam a nemam ni jajca da se chukneme...i taka onoj koj go slavam radi denovite za odmor go minavme nie pred edna nedela.

Kazhete mi na koj da se lutam. Neodamna mi pukna uvoto, ne zdravee, po tolku vreme ne zdravee, ke moram na hirurgija. Moite, koi trebashe da gi posetam ovoj mesec se odnesuvaat kako mali deca. Ne sakash da dojdesh, kazhi, ne baraj izgovor. E kazhi de, vie luge znaete li deka taa bolka ne se trpi na 30 iljadi stapki i verojatno pogolema shteta. Ti za edno uvo li si, dve gi imash :)

Na koj do shto mu e. Ovaa vecher li se bikoli crkvata na polnok? Eeee mladost. Bikolevme so dechkovci, pa razmenuvavme sveki. Taa sveka pod pernica da sonuvash za koj ke se omazhish. E toa ne se sekavam shto sum sonuvala. Posle crkva na po nekoj konjak, pagash vo koma i nishto ne sonuvash :)

На Mrs.Bass, ozbilnazena, tessie и 13 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @bittersweet Навистина воскресе! За многу години нека е честит празникот. Поздрав до сите феминки.

На Mrs.Bass, ozbilnazena, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Hristos voskresna!...Navistina voskresna!
    Mir vo dusata i toplina vo srceto.Zdravje na site..:l:

:hug: za site osameni vecerva,kolku sto procitav,@danichap @Peco ..

Dani ne plasi se mila,nema sto da se desi neocekuvano.Ke pomine i ovaa nok bez problemi,bidi bezgrizna.A i ne si sama,malata e so tebe :inlove:
    Peco do godina da te citame ispolnet na ovoj den.

Da ste zivi i zdravi i postojano vaka ispolneti.Sekogas da imate pokraj sebe nekoj koj ke ve ispolnuva i kogo vie ke go ispolnuvate..(fingers)

Ne zborete za kifli i salati oti navodno sum na lesna hrana,ama samo navodno :tmi:
    Izdrzav do kaj 15h ama oci vaka prevrtuvav :drunk: :lol:
    Ajde utre nov den,nova nafaka :sun:

На Mrs.Bass, ozbilnazena, tessie и 17 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.542
    Христос воскресна!Навистина воскресна!
    За многу години да ни е празников ,нека донесе многу здравје љубов среќа на сите!

На Mrs.Bass, ozbilnazena, CrazyOne и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    15519.jpg
    Честит Велигден мили пријателки од околу и преку 40... :hug:
    Само убавини да не следат во животот, а насмевката да не ни се симнува од лицето... :inlove:

На Mrs.Bass, ozbilnazena, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Христос Васкресе-Вистина Воскресе!!!
    Во мир и љубов да ги го прославите празников.

На Mrs.Bass, ozbilnazena, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Hristos Voskrese devojcinja! Da si go pominete denov so bliskite i da se napolnite so mnogu pozitivna energija! :)

На Mrs.Bass, ozbilnazena, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  15. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Христос воскресна! Навистина воскресна!
    Ви посакувам во радост и хармонија да ги поминете празничните денови :hug:.
    Да го започнеме денот со благо девојки :)

33a3140621a495d07a3953d3a4a7643c23b4be7e.png

На Mrs.Bass, ozbilnazena, lunicka и 16 други им се допаѓа ова.
  16. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Среќни велигденски празници!!!!!

Од радост, благосостојба, љубов да не куртилите до наредниот Велигден:hug::hug::hug::l::l::l:

FB_IMG_1428560794686.jpg

На Mrs.Bass, ozbilnazena, lunicka и 15 други им се допаѓа ова.
  17. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Нека е за многу години празникот.

На Mrs.Bass, ozbilnazena, lunicka и 15 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    За многу години празников девојки, Христовото воскресение нека ни донесе нова надеж за подобро утре, нека овој Велигден биде последен осамен за оние кои се сами, осамени, чии прегратки се празни. Да ве поздравам со моите јајциња, оваа година ги направив со голема љубов, со многу трпение, затоа и се најпрекрасни на свет. Ве поздравувам и со сликата од утринското кафе, вака утрово изгледаше на мојата тераса, имам преталентиран маж :)
    Ве гушкам, јас имам уште 2 недели одмор па послабо ќе ве дружам, ама тука сум :*

На Mrs.Bass, anel, НаталиЛили и 19 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Site prenatepaneti od gozbite a?:D :envy:
    I jas i jas:tmi: ...Ne deka izedov kojznae kolku,ama i toa ne e malku za zeludnik koj nema komfor sega. :?:
    Da e ziva i zdrava svekrvica,se spremila.Napravivme CTG i ne pustia da odime na rucek.Nemozev da ja vidam majka mi,no tatko mi dojde da se vidime.Vnukata bese iznenaduvanje.Za sofrata veke vi kazav:drunk: ...e sega grizaj zeleno jabolko.
    Edvaj cekav da se vratam vo bolnica od stravovi,no dobro mi dojde semejniot rucek deneska.:sun: Vidov dosta dragi luge a baska i se nabliziv malku na kaj roden kraj.:f::f:
    Go iskrsiv Tarzano so jajceto sinoka,pa i otidov na sestrata.I nejze isto.Sva sreka sto na Tarzano bese zeleno oti crvenoto da bese,ke mu se isturese vo raka.Domakinkata ne gi dovarila:bandit: ...a i nema,zdravje do godina.:rofl:
    Ova mi se slucuva po vtor pat.I pokraj toa sto probav da vidam dali ke se vrti jajceto,se vrtese,i pak nedovareno.:$

Znam deka ne kazav nisto pametno ama dur ne mi se smiri zeludnikov,nema spienje.:yawn:

На Annath, anel, MacenceEna и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.189
    Дами среќен празник и ви посакувам убави празнични денови кои се надевам ќе ги исполните со многу љубов, радост и среќа. Овие денови отворете го срцето дури и за оние кои не ве сакаат, простете им доколку нешто ви згрешиле подарете им насмевка и убав зботр и не заборавате дека убавиот збор може да го разнежни и најсуровото срце. Не заборавајте дека никој не се раѓа како лош човек, туку суровиот живот ги прави такви.
    Да не должам многу, среќен празник ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

На Annath, Mrs.Bass, anel и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.