Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Христос Воскресе.
    На вака голем ден...бог зеде денес уште една личност со големо срце кај себе. :l::f:

Последна измена: 13 април 2015
    На Annath, anel, Sky-butterfly и 7 други им се допаѓа ова.
  2. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Hristos voskrese!
    Za mnogu godini!

Среќен празник на сите:hug::hug::hug:
    Нека Бог дари здравје, среќа, љубов, исполнети срца и весели домови!
    Пријатен со радост исполнет ден :sun::sun::sun:

На lunicka, Annath, Daleron и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Добар ден!
    Со мало задоцнување, да ви посакам среќни празници, и нека ви донесат здравје, мир и благосостојба во вашите домови. Нека љубовта и среќата бидат ваши вечни придружници!
    Христос воскресе!

Продолжениов викенд добро ми дојде иако повеќе се уморив отколку што се одморив, ама добро, сепак годеше дружбата со драги луѓе. Особено што и времето се погоди. Од денес повторно стара шема, работно, па ќе се читаме почесто.
    Да отворам работна недела со едно убаво кафенце (јадење не мора, доволно беше од викендов)

На Giovanna, WORRIED.BT, friendy и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    goodmorning_coffee.gif
    Добро утро девојки :hug:. Да се напиеме по едно кафе, па да започнеме со работа 8)!!!
    Никаде ве нема :D... Ваква неактивност на темава се случува за прв пат откако е оворена (n)!!!
    Знам празници беа, но и сабајлево нема никој!!!
    Упс... Некој пиша додека го варев кафето :D!!!
    Имајте убав ден :hug:...

На MacenceEna, friendy, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

Добро утро женски и од мене

Среќни празници!

Убав викенд продолжен, а уште поубаво што ни се погоди времето:sun:...готвев малку, шетавме малку повеќе...се на се многу убаво поминавме...денес прв работен ден - опуштено:emo:

Убав ден

На Val-Dim, girl-miri, friendy и 13 други им се допаѓа ова.
  6. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Озбилнава ќе го продолжи празников уште неколку дена.
    Од престојов кај луѓенцава во кои тече иста црвена течност по вените имам три кг више:tmi:
    Пробај сестро ова пробај сестро она, а сестра нема срце да одбие па по малку проба се.
    И храна и вино и песна и оро, на зурла и тапан поведе коло.
    Ма ко им јебе матер на тие три кг]:)
    Ја осеќам се лепо и са вишком још могу да га легнем кад хочу :wasntme:
    Жени, освен што јадевте и пиевте се чукнавте бре???
    Ааа па што;) нели нема табу тема:) ја мало директна али то ти је бре озбилна жена:$
    Природна појава, ти иде па креснеш га понекад:wasntme:
    Са речи и дела а понекад ти иде и со некоја тесла:muscle::wasntme:
    Ај ај не вртете очи знам сте се чукнале било со чаша било со...
    Кога тресам вака скоцкани мисли:?: дечково мој вели ( блазе тебе ќе си живееш 101:D)
    Е не, ќе земам нешто во гроб, во рајот велат имало само старци:!:
    Грешна сам мајкеми::hug::hug: Ко није нек молчи;):l::l:
    Да ве немаше вас и дел од другите од нека стара добра времена ќе ја немаше ни озбилнава жена:)
    За сите вас:*

Последна измена: 14 април 2015
    На Giovanna, WORRIED.BT, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.542
    Добар ден мили мои.Јас едвај чекав да се активира темава да не зборам сама .Алал да ти е @ozbilnazena на ведриот дух секогаш ми мамиш насмевка А да ти одговорам и јас дирекно јадевме пиевме и се чукнавме нормално лаже ако некој рече не.А за кг а бре чудо сме ние жените како брзо знаеме да одиме во плус сабајлево јас и се налутив на вагата (+2 кг) веднаж сварив зелен чај ама тој како предјадење само ај убави сме и така и вака нели?:rofl:

На tessie, Giovanna, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.427
    Допаѓања:
    262.502
    Озбилна за претседател!
    Еве сум и јас, празници поминати, исчукани (јајца), јагнешко изедено и се по ред.
    Фала Богу што се погоди временцево за празникот па малку и да ги шетнеме децата а и ние сонце да видиме. И додека пишувам почна да врне, аман веќе :(
    По фб гледам домаќинки со супер јајца, нинџа желки, енгри брдс, буба мари а дома украсено ко од списанија. Извадив и јас корпите со зајачиња, пиленца, јајца играчки и ќерка ми најкултурно се ми собра за играње, од декорација остана само една корпа со слама да имам кај да ги ставам јајцата. :D Мм се смее, ми вика и кај другите само за сликање им е дотарано и наместено ама знам дека не е баш така, ме теши.
    Со фарбањето беше друга приказна, се договоривме со мајка ми да фарбаме заедно во сабота, јас со алтернативни техники, фарбале со степ-прашакот купив, глеав клипови на јутјуб со лакови се спремив и знаете што, ништо од тоа не ми успеа :)

Одам денес на роденден кај омилената тетка, сум купила букет ипол ;)

На Val-Dim, MacenceEna, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Просто ми е срам да постирам слики од жениве на фб.Абе професионалки во готвење.А ги немам сите фотки,овој слика оној слика,а кај мене ниту една.:rofl:
    Денеска конечно домив садови,што се изеде се изеде,остана нешто ситно,и јајца ми останаа.Ова повеќе готвење знаете има и убава страна,до четврток нема да мислам што да готвам.(lalala)
    Не сум се мерела ,ја игнорирам вагата...ама чувствувам дека сум во +.
    Не шетав за празников,имав гости и во неделата и вчера,и искрено доста е ,да земам здив.
    Денес малку постудено од вчера,сеедно,вие не дозволувајте да ме депримира.
    :f:

На Val-Dim, MacenceEna, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Плачам сестри кога плачат, се смеам кога се смеат... бог ми зеде и ми даде...
    Не знам дали некаде погрешиле мама и тато кога ме правеле или ми е ген наследен од баба ми.
    Како млада жена на која Бог и го зел сопругот никогаш не свиткала глава и не мразела и покрај сета болка...

сама жена ги одглда и ги извади на прав пат своите деца...
    Многу од децата во тоа време како бабица во градот ги пречекала во свои раце.
    Ги пречекала со насмеано лице и благослов од срце... Со, само радост да ви носи оваа рожба..
    И покрај се имаше ведар дух, дух по кој ја помнеме ние и многу мајки на кои им помогнала да ја донесат на свет првата рожба:bow: Ја сакав таа жена...

А за лепота :emo: ма што бре поубави не нема:makeup:
    То ти је зрела жена за сва времена8) све је друго само наша копија:wasntme:
    Кај озбилна па и скромна :D
    Жени убав ден:hai: одам да го подберам мм да дане некое денарче]:)
    Скурцав малку повеќе за празников:$

На Val-Dim, MacenceEna, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Ако во приватниов живот не ми оди виртуелниов ми е одличен.
    Ме закитија со трофејот-Магнет за допаѓање.
    :*::d::dance:

На kukla21, tessie, Giovanna и 17 други им се допаѓа ова.
  12. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Samo da ve pozdravam I so malo zadocnuvanje da vi go cestitam praznikot:D vi posakuvam mnogu zdravje, sreka, pozitivnost, nasmevki, ljubov I uspesi na sekoe pole:)

Nie vadime zabcinja:whew:, go menuva raspolozenieto na sekoi deset minutki;(po cel den mi e vo race, a dve godini e, edvaj se drzi;( Samo brzo neka mine:)

Go ispiv kafeto I sega ke se spremame I ke go prosetam nekade sinko, pa belkim ke zaboravi na bolkata od zabcinjata(fingers)

Imajte prekrasen den8)

На Mrs.Bass, Val-Dim, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Се видов со другарка од детството, животните патишта не одвлекоа на различни страни. Таа ...симпатична,годините не и се познаваат, мислењата донекаде промененти, фигурата секогаш витка...Ме потсети на некои времиња, кога мислев дека ако раскинам со тогашниот дечко, ќе се случи апокалипса :) Онака непланирано, сркнавме по една индиска лимонада (која патем прв пат ја пробувам во животот), си поприкажавме, ама онака некако резервирано, дистанцирано, со фразата„па што друго има ново?“, вметната после секоја трета реченица. Се чувствуваше големината на распонот кој само многуте километри и едно море знае да ги направи. Таа живее во една од,според мене, поромантичните европски земји, каде шармот на јазикот и мажите се крши пред среденоста на жените, каде модата се создава, се носи и се живее со секое вдишување и издишување, каде Цезар ја градел својата имеприја, а низ калдрмите на тесните сокаци се возат веспи. Таму уште не успеав да отпатувам...
    Барем фантазирав, си ја наполнив душата со замислени убавини, дури го почувствував и мирисот на медитеранот измешан со тестенини...Ај, можеби за некоја наредна годишнина од бракот...којзнае?!

На kukla21, Luna91, Bozica1980 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Gea шо па ти толку се разочаруваш? Па није злато све што сија. Еве јас ќе ти речам од македонската кујна нема поубава. Каква паста, какви тестенини, каква пица. Дај по една шопска и една мастика, да си апнеме и пијнеме ко луѓе, ем нема многу да не чини.

На Val-Dim и MacenceEna им се допаѓа ова.
  15. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    356
    мор треба да си недостапен, за да не бидеш после .....
    поздрав и до другите

На tinan и anel им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола секси лејдис, ве нема, ве нема, се изуморивте за празниците па сега одмарате по дома.:lol:

Ние сите болни дома, кашламе,киваме, мрсули ни течаат, ужас невиден, ај едно болно дете ама три..........плус маж................Л-У-Д-Н-И-Ц-А.:drunk::worried::wasntme:

Таман едно заспало, друго станало, трето се расплакало, сопругот и тој де глава го боли, де се живо го боли, само мене ништо не ме боли, вари чај, давај сирупи и ќути.:lol::lol::lol:

@galapce станав ли виртуелна кума, те мислам со синко.:hug:
    :hug:

На ArmaniCode, Annath, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  17. ozbilnazena

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ова со фејсбуциве и сликиве за денов претерано е.
    Ја жени немам лично мој него од фирмата во која работам... а не сум ни посакала да го имам.
    Ама малиов и големиов имаат и знаат да викнат по мене.
    Озбилна, дојди да ручаш со на тато и твоиве братучеди :?: Ги удрило лудилото, ко ние без фејсов ни јадеме ни пиеме ни софра имаме. Пуштил братон из Босне стомакон и ја врти скарат, другион од другана страна ги поредил цела фамилија на маса...третана домаќинка турила масава мислиш утре крај света е...
    Ај мајката, тебе црна озбилна жено нигде те нема:?:
    Ти вртиш социјанен живот набрзина прочукан на фемина. Ја жени ни сликната ни видена (facepalm)
    Знам некој ќе рече кој ти е крив сликни се и тебе да те видат што јадеш и пиеш.
    Ја жени уживам без погледи, уживам во храната без лајкови, мене не ми треба слика или цело видео опнато на фејсон да види народон што вртам, јадам и пијам.
    Ќе фатам телефонот и вртам кај едниве другиве да ги чујам како ми живат .
    Еден кука друг моли:?:
    Криза било ништо не стигало, дури платиш сметките ни за една саглам кошнича нема не стига.
    Е на баба ти кажи му ги тие прикаски:^) Ко ќе им речеш добро е, ве издава фејсон и сликине.Се бурзат.
    Секоја слава, дочеки или домашна веселба ви е на фејсон ставена и сите сте среќни, весели и најадени.
    Е доста ми е од маскирани Плачипички...
    Залакот секогаш ми бил посладок кај скромните, кај оние не сликнатите, кај оние на кои можеби и тешко им е...
    А, ќе речат фала му на бога, лебот го имаме и со бога напред гладни не сме.
    Претерано и ненормално ми е ова фејс глумење... и така сите среќно живееја на фејсбук а во живо кукаа.
    Одлична глума. Конец филма :~:

Витамини преку овошје,сите грипот го прележавме.
    bittersweet, ќе помине, на најголемото дете удри му едно во кревет потење.
    кхм кхм утре кукуре;) ја доктор без заклетва:D
    Ај, дан ни се попроди галаба, мор мекиците да не ги пропуштам:angel:
    Ајде со лесно како јајце нека се стркала, викаше една од бабиве, ко одев на бокс со јунациве:)
    сега видов:o на странава многу пати ме има:x

Последна измена: 14 април 2015
    На NoellePage, ArmaniCode, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    @bittersweet не иде ред до тебе за и ти да се разболиш:lol:. Таков ``луксуз`` нема, мора некој по сите сега да трча :sweat:.
    Нека мине побгру и полесно:hug:.

Деновиве многу мамички се олеснија и добивме бебчиња на форумов:inlove:. Денес е трка помеѓу еспана и галапче, да видиме која ќе повлече.
    Јас пак ќе имам гостинка во четврток:angel:.
    Една другарка ми пиша за совет дали знам некој центар каде нудат советување и помош при проблематични врски:(. Веднаш и понудив да дојде на некој ден малку да се тргне од секојдневието и веднаш прифати на обострано големо задоволство.
    Ми падна жал бидејќи почуствував некое дежа ву. Пред некоја година на полноќ така ми се јави дали може да дојде кај мене поради вжештена дискусија со бившиот...се надевам дека овој пат не е така лошо и дека ќе успее повторно да ја врати ансмевката на лицето. И тогаш остана кај мене подолго, се дружевме, муабетевме и исполнивме со позитивна енергија.

Туку не можам да сватам луѓе со кои ниту имаш некаков контакт, ниту ги гледаш ниту ги слушаш како стасуваат од уста да не те вадат па и плус да измислуваат лаги.
    Не знам дали е чиста злоба и завист, или предолгото одржување на замислениот совршен живот влијаел на психичкото здравје па стварно се штракнале(facepalm).
    Таквите луѓе ќе се удават во сопствената мизерија, се се плаќа се се враќа .:d:

На ArmaniCode, tinan, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ретко размислувам после 30тата година
    што ке биде-ке видиме:)
    дали ке останам жива до тогаш:!: како што тргнале работиве :worried:

20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Еве сум јас

Цел ден ве читам ама не знам што да кажам. Се изморив од шетање празнициве.:whew: Е не било лошо де:D. И шопинг истерав во Грчка, и по кафани до 2ч. двајцата со мм одамна не сме седеле. Инаку се на смени сме морале, нема дете на кого да оставиш. А детето сега нас почна да не остава :(. Како и било на мајка ми кога ме чекала да се вратам, јас два пати на кино го пуштив со друштво и во саботата на црква и не сум мирна додека не се прибере.
    Инаку денес пуштив пет машини за перење и сушење, како цел месец да не сме биле дома, а не четири дена. Фала богу што не пеглам друго, ама автоматски ми се лоши штом ги погледнам кошулите од мм. Не ми е јасно како ми се собираат толку, изгледа пеглам еднаш месечно:lol:. Мрза сум станала.:D

Битер , нека поминува побрзо,што и да е, витамини, потење, туширање, примени што треба:D

@danichap завист е. А штета. Наместо да се занимаваат со своите животи, некои луѓе наоѓаат утеха во оговарање на други и барање вечно виновници за нивниот неуспех со омаловажување на туѓиот.

Ај па викајте на мекици, за арно само да е:)

На ArmaniCode, tinan, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.