Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Мојов мисли дека е ова некаков женски клуб за ковање заговори против мажите, посебно во текот на бременоста со делење совети што се не смее да се прави на терет на мажите. ]:)

Уствари среќен е што се занимавам со форумов посебно во деновите кога он од утро до вечер е на терен или има многу обврски. Помалку му досаѓам него :rofl:
    @bittersweet и мојов исто ми вика :x

kukla21, tinan, friendy and 11 others like this.
  2. sesilija

sesilija Популарен член

Добар ден и од мене.:f:
    Не ви ги честитав празниците, сега е веќе доцна за тоа, па само ќе ве поздравам.(highfive)

Ве читам што сте пишувале на претходните страни и навистина е така, честопати е несфатлива нашата внесеност во форумот за луѓето што не опкружуваат, а ние како типични жени ги користиме контра нападите што ги спомна Битерка доколку не прашаат што правиме толку на таа женска страна.:ninja:8)

Еве јас вчера гледајќи на фб, налетав на пост од една фан страна за уредување и веднаш си реков- еј, оваа е иста како спалната на Дани:lol:, а сега читајќи го објаснувањето за Галапче си мислам Битерке како му ја преведуваш на сопругот- дали галапче, piggeon или piccione :D?

И јас читнав вчера на кратко дека се спрема за царски рез, па исто како вас чекам да видам пост во некоја од темите дека работите се завршиле во најдобар ред(fingers).
    Што да правиме кога имавме детални известувања за целиот тек на бременоста, нејзините цимерки се менуваа, но ние бевме константни, виртуелни цимерки^_^.

3. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Толку сте далеку а толку блиски:l::l::l:
    Тука оставивме среќни, тажни, секси, домаќински, луди и многу други секојдневни настани, момоменти.

mareane, среќен нека ти е роденденот:f::hug:
    Здравје, среќа, успеси на секое поле и нека има многу убави мигови за помнење:f::hug:

Мојов не е форумаски лик и не го интересираат форумите.
    Но, знае да застане до мене и да праша до каде си озбилна жено:D
    Знае тоа ми е именцево на феминава.
    Ќе запишам нешто па сум го оставила, во моментот му притребал лап топов за работа и гледа озбилнава нешто пишала недопишала. Еднаш ми рече дека не сум нормална:rofl:
    Коментарот на се личел само не на озбилна жена:^)
    Тоа беше пост во кој озбилнава имаше час по сексологија:D

Жени поздрав од мене и бидете свои:*
    Не го тупам многу само ќе ве поздравам со...дечково :lol:
    И тетка Озбилна чека вести од @galapce :angel:

4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Девојки, нашите мажи можеби не го сваќаат нашето виртуелно пријателство... Можеби не можат да разберат како ние, жени кои што не се познаваат и никогаш не се виделе, толку добро си муабетиме и толку си се грижиме една за друга (y)... Па не мора и да не сватат!!! Важно е да не остават на мир кога си пиеме кафе и разговараме 8)!!! [​IMG]
    Novi-imidz-domacice-download-besplatne-smijesne-slike-zabava-humor-smijeh.jpg

Мм е супер!!! Не го интересира што пишувам и какви муабети вртам!!!

Last edited: Apr 15, 2015
  5. tessie

tessie Форумски идол

Многу убави вести од сите страни. :) Ме радуваат. Среќен роденден @mareane , се надевам галапче е добра, се надевам дека сите сте добри. Јас немам многу време за пишување, но секогаш наоѓам за читање и ве следам. Се надевам си имавте убави празници и дека допрва не` чекаат убави и весели денови. :*

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Абе искрено мене повеќе ми е страв од децава да не прочитаат што лупам,отколку од маж ми.Па после да не бидам на подложена на подсмев,зезање и такви работи(facepalm)Децата знаат да бидат сурови зарем не??
    И денеска го прележев денов,како вака ќе се живее..:|
    @mareane среќен роденден.:party:
    Море ја нема @galapce, па ја нема...:sweat:

7. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Prosto neverojatno e kolku bliski gi cuvstvuvame lugeto koi samo virtuelno gi poznavame.

Eve I jas kako I mnogumina iskreno I so netrpenie ocekuvam @galapce da ni soopsti za raganjeto na nejzinoto bebence. Veke I sum zagrizena stop ja nema volku dolgo.

A da I cestit praznik znam deka se pominati trite dena od praznikot, ama jas imam slusnato deka po crkovni zakoni se cestita uste 40 dena posle nego. Pa zatoa sreken praznik I za mnogu godini.

ArmaniCode, tinan, friendy and 5 others like this.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Ви благодарам од срце на честитките навистина ми значат .И јас бидејќи никогаш не се одјавувам а постарата ќерка и таа често отвора на фемина се плашам дека ќе ме открие.Галапче веќе не стави во мисла се надевам дека е добра

ArmaniCode, girl-miri, joy1 and 7 others like this.
  9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро
    Зошто замрела темава ?
    Дури се изненадив кога видов дека никој ништо нема напишано.

Во врска со форумов...како дрога е...ако се навлечеш окапуваш овде..
    Па дури и ако некој ти опонира на некоја тема или некој твој пост се замислуваш и ставаш прст на глава дали е во ред нештото што го правиш.
    Да се познаваме, ке си правиме можеби лице, ке се воздржуваме да не се навредиме еден со друг, ама ова е анонимно !
    Јас лично само една форумџика познавам.

ArmaniCode, tessie, Daleron and 6 others like this.
  10. anel

anel Популарен член

Не замрела темата ма, уште не сме се размрдале. Само далеронка ја нема во 5ч. кафе да става, таа е најранобудна.:)

Форумот точно, ствара зависност, па се навлекуваш. Виртуелните пријателства се исто така важни како и реалните. Јас сум тука само два месеци, а можам да замислам како ви е на вас што се дружите со години.

Туку јас нешто друго се прашувам, з'ш мене никој не ми кажа дека постојат мажи како овој од сликава на озбилна пред да се омажам?:rofl:

Ајде кафе повелете:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

ArmaniCode, tessie, girl-miri and 9 others like this.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

1655AF1B4B048E0C32D7A9.gif
    Добро утро девојки!!! Може по едно топло кафе???
    Колку е убаво цело утро да си го имаш само за себе!!! Децата и мажот излезени секој со своите обврски, а јас дома сама со топло кафе и добра книга во рака 8)!!! Си читнав утрово педесетина страници, си го испив кафето со уживање, да ѕирнам што има ново на „нашава“ тема, па да прошетам малку 8)!!!
    Сакам да отидам до пазар да си купам некое цвеќенце за во двор, малку здрава храна од тезгите, а и метла немам :D...
    Имајте убав ден :hug:...

12. mareane

mareane Форумски идол

Фала на кафето еве и јас сега си го пијам на рааат.И јас верувајте најслатко ми е кога првото кафе си го пијам сама на раат.И јас овие 2- 3 сабајлиња сум сама и навистина си ги посветувам сама на себе станувам кога сакам си пијам кафе со саати си јадам кога и што си сакам вчера си шетнав до град си се подновив со едни чевли и така.Да си кажам не сум многу по дотерувањето и не купувам често гардероба ама чевли,чизми...обожавам и многу почесто купувам од облека.Незнам зошто!?

ArmaniCode, tessie, friendy and 8 others like this.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Добар ден

Да Ве почастам со едно попладневно кафе како што му доликува на дами како нас!:)

@Val-Dim ме потсети на тоа колку сакам пазар, само пусто со работава па и немам време да отидам....тоа ме релаксира да Ви кажам право...тезги народ, свежи производи..ем пазар ќе направиш ем ќе оптегниш нозе долж и попреку барајќи да најдеш да купиш што ти душа сака...мм ич не сака да пазари на пазар- тоа било губење време да се туркаш со куп луѓе...

А за сликата на @ozbilnazena алал вера, аферим ашколсун и тоа го имам дочекано!;)
    :):)

Поздрав женички

Имајте убав ден

15. referentka

Оваа црешата ми го мати есапот...нема да поминам сос едно пиќенце

tessie, anel, Annath and 2 others like this.
  16. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

@referentka ова мила е кафе со вкус на цреша :) може и дупло за тебе

цитирам извадок за кафето од кафепауза

Ледено освежување за одличен почеток на викендот

Потребни состојки (за една личност):
    • 1 лате макијато (55 милилитри еспресо, млеко и млечна пена)
    • 60 милилитри сируп од цреши
    • коцки мраз
    Начин на подготовка:
    Ставете го мразот во шејкер, подгответе го еспресото во истиот шејкер и потоа додадете го сирупот од цреши. Мешајте околу 20-тина секунди и потоа сипете го пијалакот во висока чаша. За дополнително освежување, декорирајте со замрзнати цреши.

ме бендиса ептен

да си направиме по едно а?8-|:):)

ArmaniCode, tessie, mareane and 3 others like this.
  17. referentka

Аааа не..јок...кафе не пијам, притисокот ми се крева јас стара жена сум околу и над 40
    ако има пиченце и мезенце идам одма.По пат ке ја соберам Далеронка знам дека е ,,мераклика,, како мене на фини ствари хаха

tinan, ArmaniCode, tessie and 4 others like this.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Добар ден жени еве ме мене поминаа празниците ам аза кој како јас не ги осетив дека по дома со мајстори расфрлана се надевам не ми замеривте што ме немаше ама мора да ги дружам мајсторите :P
    Конечно се е како што треба ,кафето одсабајле испиено со комшиката,закачени алишта на балкон ,ручечето ставено уште прашина и џогер да се помине
    Се замислив за овој муабетот со форумот стварно е така со тек на време се зближуваш си делиш проблеми ,убави лоши моменти
    Сега читам дека @galapce ни ја нема и дека дошол денот Д за неа и за бебушот само да е се ок со неа и бебето да помине се во најдобар ред нека ги чува доде боже

tinan, ArmaniCode, tessie and 7 others like this.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

ХМ...донесов одлука од понеделник почнувам да работам на неа.Доколку ми успее можам да победам или ќе останам на ова ниво.Нешто мора да се почне.
    Вака се чувствувам како пијана кокошка,мислам ако не дремнам преку ден,ќе пукнам.Или апчињата ствараат зависност од спиење.
    Преубав денов,одам да се проветреам,а се чувствувам толку без врска и осамена.Пмс -от ли е што не знам.Порано само јадев,па јадев и плачев а сега...ми доаѓа да ја соблечам кожава и да побегнам.
    А @referentka и @Daleron да не се дружат само по скопска шема.Доаѓам и јас зашто имам желба да се „олешам“ од пиење и се да заборавам.И да не се отрезнам...

tinan, ArmaniCode, Annath and 4 others like this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Каква скопска шема домашна рачија, слободно дојди, не оти ги лечи раните ама барем за час имаш црна дупка.кажи бре @referentka ?

tinan, Annath, tessie and 1 other person like this.
Thread Status:
Not open for further replies.