Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    И тоа со салата, не на голо хаха
    Ќе се ,,нашминкаме,, и ке се ,,олешиме,, и ке ни помине апежот

На tinan, Annath, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Каква сака нека биде,само нека обезбеди патување до облаците:rofl:

На Annath, tessie, Peco и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Кажи од каде и кога да те земам викендов, ова најериозно...............

На Annath, tessie и Peco им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Ааааа, не!!! Неможе само Вие трите... Ние што не сме по раќиичето можеме кафе со вишна да пиеме 8)!!! Не мора раќииче за патување до облаците :D... Не се важни пијалокот и мезето, важни се муабетот :tmi: и дружењето 8)... А, можеме и журка да направиме :clap:... Нели ние од околу 40 сме познати по викенд журките [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]... :D

На Daleron, tinan, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис.:hai::hai:

Нема, нема ѕиркам тука дали има некоја новост од Галапчено, нема ништо ама се надевам дека се е во ред и со неа и со синко и од обврски ја нема а не од нешто лошо.

Туку што малер не има вркнато, да верував во магии ќе мислев некој ни фрлил некоја, само ни се случува нешто, се чувствувам како никаква мајка, не можам да си ги чувам здрави децава, се нешто им се случува.
    Константин решил дека знае да се симнува сам по степеници, секунда му требаше со отворена врата и ми летна по скалите, си ја пукна устата цела од внатре, среќа само со лепак помина не мораа да го шијат.
    Тука кога ќе однесеш дете во ургентен центар одма ги викаат службата за заштита на децата па и со нив се расправав саат време дека не си го малтретирам детето, па ајде ми кажуваат дека веќе втор пат разговараме, првиот пат беше Матео кога си го напукна лактот, жими се ненормални се, ќе дошле да видат како живееме, во какви услови ги чувам децата, уште толку ме направија да се чувствувам како срање мајка.
    Во вакви денови стварно се чудам што ми требаше три деца едно по друго кога ја не сум способна ниедно да изгледам како што треба, знам дека не е така ама така се чувствувам сега во моментот.

Не сакав да ширам негативна енергија ама па полесно ми е кога ќе се истушам тука, како на психијатер да сум била, ај од утре малиот ќе е подобар и јас ќе си се вратам весела и позитивна.:)

На MacenceEna, Bozica1980, tinan и 9 други им се допаѓа ова.
  6. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    @bittersweet znaes li kolku pati sum se cuvstvuvala kako da sum najlosata majka na svetot? Jas edno imam, pa ne mozam da go docuvam, ti se divam kako se spravuvas so 3. Moeto kolku pati ima pagano uste od bebe Mi pagase od krevet I toa jas do nego;( Abe neka mi e ziv I zdrav, ama mnogu e temperamenten. I den denes si e takov, prv e za belji pravenje. Negovata glava da znae da zbori......:( Gospod neka ni gi cuva, nie 4 oci da imame, pak se pagaat, taka rastat:)

Jas luge ke se seknam ovie denovi:worried: imam tolku za pazarenje, eve prolet dojde nova garderoba na sinko treba da zimam, ne mozam nisto da zavrsam so nego;( mi se tegne, mi izleguva od kolickata, ne mozam vo dukan da vlezam. Vcera edvaj dve maicki mu kupiv I edni potenki pantaloncinja. A za pazaruvanje za mene, ne ni pravam muabet:) nema sansi so nego vo butik da razgleduvam, Mi bega niz raftovite ke go izgubam nekade, ne daj boze:lol:
    Sledniot mesec trgnuvam na rabota, osven trenerki I farmerki, nisto drugo nemam kupeno ovie dve godini:rofl:komocija:rofl:
    Se bi dala da mozam na nekoj 2 saati da go ostavam, da si zavrsam nekoja rabota na raat:D

@galapce so lesno neka ti e, ke cekame ubavi vesti:)

Imajte ubav den zenski8)

На ozbilnazena, tinan, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.030
    Допаѓања:
    183.917
    Битерке така е со мали деца и на мала и на голема разлика сепак ке има пак вакви случки само да мине со малце и нека ги чува дедо боже На пријателка моја тука во мк детето да земе да и го испие цел сируп наеднаш па ги пратија на перење на желудник и неа ја посетија овие од социјалното и ја известиле дека може да и го земат детето ради невнимание а замисли и неа и е трето дете и тоа по 5 год и се разлика ама ете за лошото малку треба затоа не се осекај лошо
    Мојата мома у болница ја до неа она од креветче на земја а само секунда се свртев

На MacenceEna, Annath, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820

Те ви нешто да се освежите,иако изборот на некои е ...:^).
    Ама има и некои кои не се за фрлање.Ова е само груб приказ,не е избор за мистер.:wasntme:

На bittersweet, Daleron, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  9. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    [​IMG] p

Јас со благо да Ве понудам. Сакате? Ако не сама ќе си ги јадам .
    Јас утре попладне идам за Ресен, сабота сум на свадба. Нема да се секирам убаво друштво оставам овде инекоја журка да направите. Ќе Ве читнам само колку да не пропуштам нешто. :) Имајте убава вечер и убав викенд

На Annath, anel, tessie и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Dobro bre uste nema vesti od @galapce? Se nadevam deka se e vo red so nea I so bebusot.

@bittersweet so lesno da mu pomine na maliot. A za socijalnite sluzbi podobro da proverat i moze vo tie iljadnici nesrekni slucaevi ke otkrijat nekoja zloupotreba na detence.

Ajde leka nok sega pa se citkame utre:hai::hai::)

На Annath, anel, ArmaniCode и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.412
    Допаѓања:
    279.541
    @lunicka немој со вакви куршуми сега пред спиење
    @bittersweet се случуваат вакви работи секаде и со еедно а не си 3 мали деца ќе мине брзо времето ќе пораснат а за тие од социјалното тоа им е работа макар да мислам дека во последно врем е пренагласено сето тоа
    Поисчекувано бебе од малиот на галапче нема ,стискам палци да чуеме што побрзо убава вест Јас вечерва бев со виѓија(со поклон за раќање на бебе ако некому не му е познат терминот ) кај моја братучеда и незнам колку пати помислив на Галапче.

На MacenceEna, tinan, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Поздрав женски :)
    И јас да се пријавам после долго време.
    Што да кажам, изморена сум, тешка сум си веќе, по скалите во куќата едвај се качувам, се задишувам а фала Богу горе-долу сто пати се качам и симнам. Ај си велам барем за кондиција да одржувам, ама слабо. Нозете ми се ко крофнички навечер и така. Ова беше за труднички муабети повеќе, ама што да правам, таква ми е моменталнава состојба :lol:

Друго што сакам да речам е дека се многу изморувам од народот. Ај гости се убаво, ама само два дена имав гости на преспивање и се чувствувам ко исцедена крпа. И тоа не дека ме изморува физичка некоја работа, туку муабети. И притоа не мислам на некои површни муабети, тие ни не спомнувам, туку кратко кажано мрзи ме да зборувам и слабо сум концентрирана при слушањето при секој муабет. Уште ако се погоди особа што зборува без точка и запирка - готово, почнувам да зевам .Само климам со глава, а кој знае кај сум. :?: Знаев дека сум интровертен тип, ама ова не знам што стана, повеќе од два саати некој не можам да гледам (facepalm) Многу се навикнав и ми е потребна моја некоја си конфорна зона, слабо сум флексибилна. :?:

Битерке, го знам чувството и ти го знаеш и до утре ќе те пројде ;)
    Само тоа социјалните служби таму мислам дека претеруваат, одат во крајности знам, колку за некои работи е добро, толку знае и да биде лошо. Ама пак подобро и таков систем отколку никаков.

Во врска со форумите... го започнав мојот виртуелен живот кога се обидував да останам бремена и од тогаш нема ден мислам да не сум некаде присутна, колку-толку :lol:
    Мм знае, го знае и никот (мислам никовите :lol:) и ми има прокоментирано неколку пати дека и тој ќе се зачленел па да и тој дискутира, ме чита итн. ама тоа само му е моментална инспирација, воглавно мисли дека нема да може да пишува по форуми и дека се плаши ако се навлече ко јас нема да се откачи, ко во некоја секта да влезе :rofl:
    А јас му па читам и раскажувам различни работи, на различни теми што прочитав. Всушност, мислам дека знам често да ја почнам реченица со: на форумот прочитав за тоа и тоа :lol:

На ozbilnazena, tessie, tinan и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Така растат децата, падни, стани. заплачи, насмеј се... Не се секирајте млади мамички! Кога ќе пораснат уште повеќе ќе ги мислите, верувајте!!! Кога беа мали, ќе слушнев „мали деца - мали проблеми, големи деца - големи проблеми“! И не верував дека тоа е така... Но, сега кога ми се пораснати децата се уверив дека ова е мудра изрека, кажана од луѓе со искуство!!!
    Како растат децата обврските и грижите за нив се се поголеми и поголеми... Се грижиш дали ги научиле лекциите, дали напишале домашна, дали јаделе доволно, дали се облекле топло... Се грижиш дали се со добро друштво во град, со кого се бакнуваат, дали возат пребрзо!!! Се грижиш и дали ќе успееш финансиски целосно да им овозможиш се што им треба!!! Да не набројувам, има уште мнооогу, знаете сите...
    Затоа е битно една мала повреда, која во моментот ни изгледа престрашно, да помине со лесно!!!
    Ехх, сега се сетив на уште една стара мудрост - „да немаа родителите проблеми со децата, немаше да остарат“!!!

@galapce сите ја мислиме, само со убаво и лесно да и помине се :hug:

На ozbilnazena, tessie, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    se ulkuciv nadevajki se deka stasala vesta za novinata....ama uste nisto????nikoj ne ja poznava galapce licno,devojki?navistina ja mislam....bog da gi ima vo racete i dvajcata

На tessie, Annath, Cuci81 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Ола лејдис, еве ме и мене, и јас нестрпливо очекувам абер од галапчето, од срце се надевам дека се е во ред и со неа и со малото.
    Битерсвит, ич да не се секираш, и да дојдат, не верувам дека ќе ви најдат замерка. Деца како деца, не можеш да ги довардиш, посебно ако наумат нешто.
    За форумов - па морам да признаам дека од далечната 2005 киснам по форуми (десет години веќе). Прво на странски, после и на нашиве (прво идивиди, после фемина и рингераја). А тука останав најдолго ми се чини. Искрено, ми годи дружбава по форуми, од првиот имам искрени пријателства што се уште траат (се имаме видено неколку пати, сме биле заедно на концерти, си одиме на гости едни кај други, без разлика што сме од различни земји). Ама од нашиве форуми немам некој со кој така интензивно се дружам, не знам зошто. Како и да е, сметам дека форумите се добра прилика за да се научи нешто, за да се разменат ставови и мислења и да се создадат пријателства, не само виртуелни, туку и во реалниот живот. Ама кој како ги сфаќа, нели? Оти има доста единки што на форум се едно, а во реален свет се друго. Затоа и треба внимание, како и за се друго...
    туку ај да не давам... може кафенце?

На ozbilnazena, MacenceEna, ArmaniCode и 11 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Турај без шекер одам по цигарите..
    Си имала дружби со форумски пријатели во странство...поинаку функционираат тие
    Ние сепак сме балканци отсек-македонци и кај нас е подруго
    Овде сите сме анонимни ама сепак ,,стрепиме,, дали нашето мислење ке биде или нема да биде прифатено, плус мала е Мкд, кај и да се свртиш ке те познаат, а јасно ни е на сите дека сите ностиме по една маска на лицето и по една резервна, така да не е сеедно да ме знаат која сум.
    Генерално е така, за исклучоци не зборам.
    И јас не сум ислкучок.
    Си пишувам како јас мислам, но секогаш со доза резерва бидејки обавезно ке се најде по некој да те ,,плесне,, по муцка (паметњаковиќ)

На ArmaniCode, tessie, tinan и 5 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Добро ви утро...
    Мислам дека кај и да е треба да ги замесам мекиците...:nod:
    Туку знаете некогаш месечниот циклус ми поминува онака мирно,ама овој месец ...(facepalm),се чувствувам како балон,да ми врзе некој врвца за ногата како балон може да ме шета.Цимолам за глупости,а градиве...оооо како да дојам бог да чува.
    По форуми сум долго време,фемина ја открив последна.И кога седнувам сите ми се отворени по табови.Од еден форум имам едно пријателство ако можам така да го кажам ,зашто се видовме само еднаш ,тие беа на поминување од годишен одмор, а се слушаме често.Жената е прекрасна личност навистина и секогаш ми годи разговорот со неа.Од Фемина не познавам никого лично,најверојатно зашто се зачленив во еден лош период од животов,па не сакав да делам со никого ништо.:^)
    Вчера вечер го прокрстарив градов ,и синоќа како заклана заспав.Не знам за вас ама јас никако не можам да се навикнам на ова летно сметање на времето.Чудна работа колку ми се спие.
    Ќерка ми и маж ми се болни,кашлаат,бараат чаеви,лекарства...ќерка ми не отиде на училиште иако и реков дека не е до толку болна за да седи дома.И нема да ја оправдам нека се снаоѓа.И така ова полугодие не сврзаа 2 недели континуирано учење.:tmi:
    Имајте убав ден,јас попладне повторно во шетачка акција.(hollest)

На MacenceEna, ArmaniCode, tessie и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    На здравје кафе девојки!!![​IMG]
    И јас деновиве сум гооолема спанка |-). На сабајле неможам да се „дигнам“ од кревет, од пролетта ли е, од годините ли е 8) или едноставно сум се презаморила???
    За познатствата од форуми??? Не сум член на ниеден друг форум освен Фемина, едноставно немам толку време. Инаку од форумов не познавам лично никого, амааа СИТЕ Ве знам виртуелно :D... Па не знам, можеби некоја од Вас ми е колешка од работа, другарка од детството, пријателка??? Но, не ми е важно да знам која е која, битно добро ми е пиењето кафе со Вас [​IMG]...

Убав сончев ден и денес, па треба да се искористи за нешто паметно, како шетање, на пример :D... Вчера бев на Зелен пазар, а денес ќе „фатам“ друг дел од градот за шетање 8)...
    Имајте убав ден :hug:...

На mareane, ArmaniCode, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  19. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ете јас веќе договорив за денес... у парк, кај стадион... има едно местенце на сонце + салата + ракија + другарите + муабет = :drunk:

А и денот убаво ми почна :$
    Ми беше момето ми бившо.... на преспивање... толку :x

На ozbilnazena, Val-Dim, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    и?
    Како беше спиењето ?:P:P

На ArmaniCode, Annath и tessie им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.