Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    не ми вади муабети ]:)
    јас кротко јагне сум :rofl:

На Annath, bittersweet, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Оваа Имелда мене ми наплати за сите што и викавте дека патиките и се грди:devil:

На mal.ecka, Ana Marija 1, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    ^Јети стапалки :D
    Моник слушај ги тетките, јазик за заби следен пат.

На evangelina.ina, anel, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Знам и така ќе биде ама некако се изврте кој како сака.
    Ништо чудно и турпија да ми се прати за вадење црно од под нокти:rofl:

На Ana Marija 1, Espadrila, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    Таква намерно е правена Божо:!:. Тоа е некоја од овие разнобезобразниве техники, сигурна сум:D.

Ај добро утро.
    Синоќа легнав засилена дека утрово ќе завршам некои обврски низ град ама сабајлево станав што убаво си врне, а мене не ми се мрда од кревет:$. Па и мама вика - ај утре ќе завршиш и јас толку, си се презамотав:D.

Едната од обрските беше посета на забар, пак ми падна пломбата:@. Два пати во месец дена... Што да мислам, што да не мислам не знам, ама знам оти веќе аманнн:envy:.

Сите алишта измакнати, времево од екстрем во екстрем. Сакам ред во плакарот, времево да престане да се прави лудо бетер од луѓето:!::D.

На evangelina.ina, Sesil, iloveyou29 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.739
    Допаѓања:
    126.836
    Уз сво дужно поштовање, ама ај тие што сте надвор и што живеете во други стандарди, друго окружување да не споредувате ситуации. Таму е друго. Знам сум шетала доволно да видам. Ние сме друг менталитет. Како да се развикам на некоја жена што работи во маркет кога знам
    1. колку бедно се платени,
    2. дека голема е веројатноста да рани сама фамилија,
    3. дека доживува невиден мобинг, и
    4. дека ако ја избркаат 90% шанси се да не најде друга работа.

За тие под државна капа не коментирам.

Последна измена: 19 септември 2016
    На evangelina.ina, Peco, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    Џабе им се сите фенси имиња за мене ова е нефарбана :P И јас сум таква во моментов. Му викам на мм синоќа нели не ми се познава многу коренот, неееее жено супер си. И јас без грижа на совест си легнав :D

На Sesil, Espadrila, iloveyou29 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро, да се пријавам да не ме мислите де....:?:
    Вчера не бев баш расположена за пишување а богами ни за читање:tmi:
    Само ке кажам.. на сите кои работиме дали државно или приватно, китката не ние секогаш на десна страна ама па мора и јазикот да си го скратиме......А да се коментита со маж на муштерика, па и да кажуваш кава е, што е... е богами јас да сум ти директор одма отказ.....Разбирам има секаков народ ама па тоа тие.. сакаш работа, ке рабориш а не да коментиташ... знаете на денешно време тешко работа да најдеш, без разлика колку е платена ......
    Ај убав ден:hai:

На evangelina.ina, Sesil, iloveyou29 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    4.648
    Кој не работел со луѓе , особено маркет , продавница и сл не е свесен какви се не будали има . Од врата влага да се искара со тебе , за ништо ќе те пријави. Колешка ја пријавиле во дирекција зошто го немала еден производ на рафт , муштеријата нит сакал да чека да го порача , а нит да иде во другата продавница да го земе. А да не зборам колку пати од џеб сум си давала , бидејќи истите тие господа фино те поткраднувааат кога плаќаат . И јас сум муштерија па не се изживувам на никого зашто не ми е денот .
    @monik55 сосема те разбирам , џабе ќе се нервираш , не можеш да им угодиш на сите.

На Daydream, Sesil, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Здраво, понеделнички,наоблечена, да не смрзнам :D
    Од сабајле нешто со работа, нешто на скајп со пријателка,нокеска не спиев убаво, се будев, се трткав,а и пајаче изгледа на ногата ме полазило, па оток дури се направило, штачеш недомаќинка,не сум исчистила па и пајаци низ куќа:D, ама ако тоа значело пари|(
    Убав ден

На duffi, friendy, iloveyou29 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Изгледа и темава веќе стана издуф,на кој нему е денот пиши си тука секакви работи.

На mal.ecka, Tajnaotrovna, Izdrzliv и 3 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро.
    Оваа тема е секогаш најактивна, но навистина не може човек да ве дочита. Врска немам што се теми паднале викендов, ама сигурно биле интересни, ќе се навратам подоцна да исчитам. :)
    Јас мора да се пожалам дека имав навистина напорен викенд, ми дојде братучед на спиење од др град, немал кај, се вработил во некој рандом ресторан тука во Скопје и ми ја извади душата. Прво на пречек кога се симнав по него зашто не ни знаеше која зграда сум ( читај у Ск е веќе недела дена и не нашол за згоден момент да ми се јави да ме види, а нели божем блиски сме) бевме да купиме на моја иницијатива леб, каде почнаа захтеви од стилот на „сакам ваков мајонез, ваков сок пијам, дај ми ваква чајна кобасица, оваа салама ја јадам“ и наполнивме нели корпа која на каса очекував по толку грабање он да си плати, нели он јаде. Дечко си се направи мутав и си ја платив сметката ( што одма ме извади од кожа) и отидовме горе. Не се работи за кафе, али со празни раце у нов стан не се влага. Ништо не донесе, не останав ја посиромашна, али кај и да одам у најмала рака едно кафе од куртоазија ќе однесам, зависи колку ми е човек близок. Наредни прашања беа од стил „ ми стопли ли бојлер, ќе ми исплеглаш ли маицава, вино сакам, напрај ми сеа ручек и сл“ и нели се потруди да добијам отоци на нозе пошо за 7ми месец сум бајаги голема. Се прибра вечерта во 3 и до 5 не му се спиеше па јас го дадиљев.
    Никогаш повеќе луѓе. И после некој ќе си земе за право да ми кажува дали некој и кој дома да примам. Мразам да ми нарушуваат комодитет, но кога се блиски секогаш врата е ширум отворена. Ова ми беше добра лекција дека е крај за таквите посети. Нема веќе преспиванки, поготово не со некој со кој имаш навистина различни ставови и мислења.

Бтв јас шмркам кафе и ви пишувам.Извинете на дол пост.
    Убав ден, уште поубава недела . :)

На thebabylover, evangelina.ina, Kitten и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084

На duffi, V.odolija, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Добро утро!
    Се рабудив во 6 ,испратив маж за Ск,дете на школо и сум призаспала,да не ми се јавеше мм нешто да праша ќе се успиев ,а од 11 сум на работа!Срамотилаци!:P
    Мислам дека околу ситуацијатана @monik55 малку претеравме, си ги искажавме своите искуства и фрустрации,а таа сепак само сакала да се нашали,ништо злонамерно.И јас како и Нена што рече пред тие во приватно што работат за стварно бедни плати сум потолерантана за разлика од административците (во кои спаѓам и јас:o).
    Ај да одам оти и од мене денес ќе се пожалат,и со право ако закаснам....

На evangelina.ina, duffi, V.odolija и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Добро Утро
    @monik55 на келнерите/ките у петок и сабота све сами ретарди им идат. Не се замарај.

И бре Бошке... да се заљуби човек со сликава.

@LadyC Како само си издржала да не му се развикаш. Ај за јадењето шо си платила и кров над глава си му дала ама требало да се оддалечиш малку од него, да му укажеш еве ова ти е креветот, види таму сам земи си за јадење... а ти па и у 3 сабајле и муабет си му праела. Ама тоа е такви сме по некои друштвени и трпиме, те разбирам.Си си добила лекција.
    Јас како провинцијалец више не одам кај рода у СК, или кај другари/ки идам или па си изнајмувам.За 500 ден од вечер не сакам на никој да сметам.

Понеделнички ми е слободен ден дека таква ми е работата, мене викендите ми се смрт, едвај се издржува секаде да се повтаса.
    Денес со кафето во рака сите ќе ве исчитам :).

На mareane, Sesil, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сите шали и озбилности на страна.Ситуацијата не е кој-ти-знае колку сериозна. Не за да ја остави човек Моник без работа или да и ја намали платата. И јас да сум и шеф ќе се изнасмеам,ама тоа зад затворени врати, пред госпожата..ќе се извинам. Можда и ќе и понудам од нашето најфино,најтазе,најсвежо месце...на друг можда и би му кажала и некој интересен рецепт, на таа госпожа би избегнала,оти таква накострешена ко шо е..има голема веројатност да помисли дека сумљам у нејзините готвачки способности ако нешто такво и спомнам:rofl::rofl:исто така и би зборувала и со Моник и со останатите за слична таква ситуација дека последно нешто што правите е тоа. Да не се повтори и толку. Постојат други начини како да привлечеш муштерија,како да изменаџираш со такви и слични ситуации па и кога муштеријата е шлакнат. И толку. За се тоа ќе зборувам и ќе ми е битно дека вработениот сфатил,разбрал и нема тоа да се повтори и толку.
    И не се само вработените во продавници напатени во оваа наша земја.И вработените во администрација се. И тие истите тортури,истиот мобинг го доживуваат,истите понижувања и истата несигурност за работното место со секоја промена на гарнитурата. Да, дошле до работата преку врски,со партиска книшка,ама...ова е држава во која и за позиција чистач некој треба да каже добар збор за тебе и да те најави пред да појдеш на интервју. Снајди се па живеј. Разбирање имам за сите. Фрустрации не си лечам врз никој. Нафурана и дрска и безборазна и намќор не сум и никаде таква не влегувам. Без оглед каков ми е денот. Нема потреба ни тие од другата страна да се такви. Дал е банка,дал е пошта, дал е шалтер,продавница за храна или гардероба или,или. Кога се такви, расист сум,да. Ми се може бе. Црнец сум:D:P

Јутар патем:$:D

На evangelina.ina, Kitten, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.

Не знам кај прочитав:,,Првите пет дена после викенд се најтешки":drunk:.

Има тема за арогантни продавачки.На кој му се работи,нека си работи професионално,на кој му е мала платата,нека бара подобро платена.АМА, мала плата не е изговор за неубав однос кон муштерии.

Последна измена: 19 септември 2016
    На duffi, mareane, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро!

Стигнав да ве исчитам. :sweat: Вчера работата не одеше како што сакав јас. Станав ручек да правам, ми се прислоши и немав кога и како да работам после. Од форсирање почнуваат да ми се јавуваат последици. Ама како и да е...

Тоа па тоа кај мене. Се надевам уште денес, евентуално и утре. После морам малку да одморам од букви. :drunk:

За случајот на @monik55 малку се претера. Ама нема врска. Ги поддржувам и мислењата како муштерии што ги имате, ама понекогаш треба да се ставите и на местото на вработениот. Од негов аспект да ги гледате работите. Ако можете. Од една страна односите муштерија-вработен кај нас уште многу често се базираат на "комшиски" односи, а од друга страна, кога некому не му одговара - бара строго професионален однос. Сум била сведок на дрски и одвратни ликови кои не сакале да услужат, ама и сведок на угнетување на истите од страна на муштерии. Ако е муштерија и ако треба секогаш да биде во право, не значи дека треба да го оставам како со г*мно да се однесува со мене. И јас сум човек и не сум ништо подолу од него.

Ај да не филозофирам повеќе, немам толку време.

Имајте убав ден. :sun:

На duffi, mal.ecka, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.657
    Допаѓања:
    153.001
    Ај добро утро!
    Мамурна сум и глава ме боли а не пиев... Се ме боли и само ми се лежи... Ама тоа нема да биде...
    Од сабајле збрки со ќерка ми.. Требаше на екскурзија да одат а ако не е убаво времето на училиште.. Стануваме облачно и тазе преврнало.. Се спреми за школски ден... Ете ј по 15мин.се враќа да земе ранче за екскурзија.. Среќа училиштето ни е ептен блиску...
    @monik55 нешто најдобронамерно ќе ти пишам како сакаш сфатиме... Имам искуство во продажба повеќе од 10г....со муштериите секогаш смирено, љубезно и најбитно на дистанца... Суетата и проблемите дома ќе си ги оставиш... Коментирање на муштерии е невкусно поготово во присуство на нивни блиски... И да, платата не е оправдување за невкусно однесување.. 8г.работев во бутик за 7000ден.од таму имам еден куп познанства со задоволни клиенти кои многупати ми излегле во пресрет потоа...
    Барем нешро земи во предвид од ова што повеќето ти го пишавме оти ми изгледаш арогантно вака кога те читам а тоа ќе ти се одрази не само на оваа туку и на идните позиции кои би ги имала и во приватниот живот секако...

Пиперки се печат ќе макам тенџере утре... Попладнево убаво е да одам да полупам малку... Ама со децава појке ќе сметам отколку поможам

На duffi, ALISA0000, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    А ние збoриме зa лoшo нештo, или кaкo дa си јa зaчувa рaбoтaтa? Штo фaјде aкo и кaжеме -женaтa е кривa, ти прoдoлжи сo шaлите вo твoј стил пa кoј сфaти -сфaти, кoј не -негoв прoблем. И зoштo мешaте плaтa? Тoчнo дa некoгaш е тoлку мaлa штo мoже и чврги требa дa им се мaвa нa муштериите штo дoшле дa вoзнемирувaaт нa рaбoтнo местo, aмa тoa не се прaви нели?
    Не јa нaпaѓaме декa нaпрaвилa кoјзнaе штo, сaмo дa увиди декa грешкaтa нејзинa е. Мoже е млaдa, неискуснa, збoрливa, шегaџикa и сличнo, aмa тoa oпрaвдувaње не е aкo стрaнкa се нaјде зaсегнaтa. Требa дa прoцени сo кoј дo кaде мoже дa oди, a зa тoa мaлку пoвеќе искуствo требa, ќе нaучи.

На evangelina.ina, mareane, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.