Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еве ти слика за машки пубертет и мажи :(

rwe79r6x9ap3wublm38v.jpg

На ArmaniCode, Hipster, tinan и 9 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Аууууууу лејдис не ме плашете што ќе правам јас со три тинејџери во исто време, тогаш стварно ќе бегам од дома.:worried::worried:

Нека и е среќен роденденот на мајка и на Луничка, нека ти е жива и здрава.:hug:

Не сум љубоморна или завидлива особа освен за една работа а тоа е кога ќе читам вака сте си биле кај мајките, кога гледам во реалниот живот колку им помагаат на другарките мајките, мислам не сум завидлива во негативен смисол туку постојано си мислам како би бил мојот живот доколку мајка ми не починеше толку млада.
    Татко ми се трудеше и сеуште се труди да ја потполни таа празнина ама не се потполнува со ништо и ете така им завидувам на сите што си имаат здави и живи мајки, само за тоа сум била завидлива во животот.

Јас стандардно во сред ноќ сум будна, малава си цицаше, ме расони и не ми се спие сега, ќе зевам цел ден, добро е што мм не е на работа па ако ми се приспие преку ден има кој да чува деците.:lol:

@ozbilnazena не само мажите што престанаа да читат текстот и да мерат палците и јас си се замислив:?:, мм колку долги прсти има а и палците му се долги, се мислев да му го мерам......палецот:rofl:ама си викам остај и овака си мисли дека не ми се сите овци на број уште ако извадам ленирот...........ќе биде интересно.:rofl::rofl::rofl:

На ozbilnazena, ArmaniCode, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Сaмo дa ве пoздрaвaм, oд дoмa. Денoвиве седaм сo мaлиoт, пaк бoлен, oвoјпaт вoспaление нa увo и зaвршивме сo антибиотик штo мoрa дa гo пие 10 денa. Утре здрaвје Бoже, oдиме кaј мoите вo Oхрид, мaлку чист вoздух дa се нaдише и дa се зaјaкне, зедoв денoви oд рaбoтa (среќa имaм фини гaзди). И јaс ќе oдмoрaм мaлку 8) белки ќе се пoгoди времетo. И тaкa... сaмo читaм и удирaм лaјкoви, oдвaј пишaм oд телефoнoв.
    Ви пoсaкувaм пријaтнa рaбoтнa неделa, се читaме некoј нaреден пaт.

На ozbilnazena, ArmaniCode, Hipster и 14 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Pozdravi ja @anina nigde ziva ja nema :)

На anel, mareane, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    На Ariel и Annath им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жени утре имам закажано, ама не со дечко туку на мој термин во 09,15 дури.:D
    Ај лека ноќ време ми е.На тв турски серии се гледаат, море ни тонот не можам да им го слушам веќе
    барем да знев да плетам.

На Winter Lady и referentka им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.411
    Допаѓања:
    279.536
    @bittersweet со муабетот за тоа дека завидуваш на тие кои си имаат мајки ме потсети на мене:уште кога се разболе татко ми и особено кога умре долго време кога ќе видев човек на возраст од татко ми во мене се јавуваше лутина и завист зошто тој да е жив и здрав а татко ми не некој да си игра со внуците а татко ми кој толку ги сакаше да не може.Ќе фалат секогаш ќе фалат;(
    Туку мислам спомнав малава ќерка е болна цел ден има температура преку 39 и оди никогаш вака немала денес не ја однесов на лекар претпладне до кај 38 и беше т ама поладнево и вечерва на секој 3- 4 саати крева температуа белки ќе ја изгураме вечерва со парацетамоли па утре на лекар ќе мора овај пат изгледа да прими антибиотик

На ArmaniCode, danichap, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Ich ne mi se stiwka like na post kade si imate maka, ama kako poddrshka go mislime site.

Jas denes, seloto gori baba se depilira po moderno. Epa ne. Reshiv da kupuvam vozdushna pushka. Vo arni odnosi sme so komshii, ne vikajte policija. Pa skapi be da mu se nevidat. Mislam skapi se onie shto ako gagash da pogodish neshto a ne da go gagash frlajki po nego so cela pushka. I zashto mi treba ne me prashuvajte. Nie najpametnite stvorenja na zemjinava topka ha ha ha. Imalo popametni i od nas vo borba za egzistencija, taka da jas objavuvam vojna bukvalno, i a stigne ke si stavam pesnata kalashnikov na slushalki, i ako ne staorcive, zidot na komshiite ima salata da go napravam.

Odamna nemam ideno na lekar da mi smeni apchinjata, ne deka ne se poznava, ama stavam so mali bukvi, ne sum jas kriva, taka me tera^_^

На ArmaniCode, danichap, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    На ArmaniCode, danichap, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.027
    Допаѓања:
    183.904
    @zalosna па роди си бе уште едно зошто да не јас сакам уште едно дете ама не од маж ми :D
    ај доста траскам да си јадам од пченката и да сушам коса утре ке ја пеглам;)

На ArmaniCode, zalosna, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ова е за мене,

1908204_650918838341775_6070989419270416336_n.jpg

а ова за вас имајте си убав ден решив помалку да се нервирам, затоа колачето го изедов посабајлечки.

kebooli_kafe.jpg

На ArmaniCode, ALISA0000, danichap и 12 други им се допаѓа ова.
  12. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Добар ден, дружино. Одмарате од темава, м?:?:

Денес ми е ден за честење, па еве и вас не ве одминувам. Торта нема, до таму е стигната работата. :rofl:Повелете, сладолед...Не знам за вас, ама кај мене сезоната за сладолед е отворена уште во март (минус некои инцидентни ситуации зимава).:$

сладолед мента.jpg

Анат, побрзо оздравување на синчето, Битер исто и за твоето семејство.:)

На ozbilnazena, ArmaniCode, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро и од мене

@do-re-mi ме потсети на нашата најголема љубов овој а и наредниот период - СЛАДОЛЕД!
    ние дома го поштуваме овој на подравка - ледена фантазија

Матам по 1 л млеко со 5 кесички од фантазијата :):):) излегува кутија од најголемите(2л сладолед) полна до врв и едвај чекаме да се замрзне :lol:наредниот ден се јаде сладолед во најголеми количини со чаши преполнети до врв и за 1 -2 дена го снемува:wasntme:...јадеме јас , мм и свекрвата..другиот ден пак јово на ново...и се така цело лето..правиме понекогаш пауза де:smirk::whew:

@Annath i @bittersweet Ви посакувам побрзо оздравување на децата:hug:

На ArmaniCode, Sky-butterfly, do-re-mi и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Добро утро девојки. Утрово малку читнав , при крај сум со книгата, а мноооогу е интересна, малку повежбав, се напив кафе и да видам што има ново на + / - 40 8)...
    Синоќа многу вредна бев :D!!! Засукав ракавите и месев, месев... И се што направив интегрално т.е здраво - интегрални солени грицки со разни семиња и интегрални колачи со суво грозје. Дечкиве одвај дочекаа да ги испечам и одмаааа навалија, пола ги „смачкаа“ :D...
    Сладолед... Го обожаваме сите дома и нон-стоп си го конзумираме во летниот период!!! Понекогаш и јас како @Mrs.Bass знам да заматам од кесичка, да додадам еден куп чоколадо, ореви, овошје... но полесно ми е да купам од големите кутии од КАМ... супер е, сите дома го сакаме...
    За тинејџерскиот период на децата не се секирајте многу 8)!!! Јас веќе го поминав, па од искуство ќе Ви кажам дека се „малку напорни“ од 15 до 17 години, па потоа пак си се умни :inlove:!!! Моите синови се разлика 8 години, па едно по едно го истеравме тој период... Сега помалиот син е на крај од „бунтовништвото“ и полека гледам дека „се опаметува“ :hug:!!!

images (1).jpg

Последна измена: 21 април 2015
    На ArmaniCode, imelda, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сладолееед. Има еден во КАМ со оревче.. Ммммм :)

На do-re-mi, Annath, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Здраво девојчиња.

Кој немал тинејџер дома, незнае што е да се соочиш со лошотија во своја куќа.
    Ем го храниш, ем го поиш ем лае како куче.
    Старите што рекле ЕМ ШУТО ЕМ БОДЕ
    Ти дома му дробиш бисквити со млеко а тој надвор пуши цигари.:@
    Штом почнеш добронамерен муабет одма следи одговор -ај не треси глупости !!:x
    Редовно го фаќаш со убаво оддалеку, како божем со лудак да имаш работа(facepalm)
    Со некоја изјава толку знае да те избезуми што често помислуваш дека не е твое дете тоа

Да не редам веќе..знаете и сами.

П.С. Да Ви кажам право и јас бев таква-своеглава и инаетлива, така да нема за што да се лутам
    Ама ова еве Вас ви го кажувам, пред деца ова не се спомнува, нели:lol:

На WORRIED.BT, eno, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  17. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Сменив кабловки оператор.... ете сеа имам HBO ;)
    Момето вчера ми се појави на врата у 11.... пијано :drunk:.... дооообро.
    Читам некој пушка си купил. :?: Се знае кој е главен по дома... тој пушка што има (y)

На WORRIED.BT, ArmaniCode, Sky-butterfly и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Пушка???????????????
    Тромблон купувам во секунда, па се во воздух.
    Се зезам бе, одам на пазар да видам од оние пластичните дали има, да се утешам.

На ArmaniCode, do-re-mi, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  19. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден жени и по некој маж:D

Добра сум јас да не ме мислите:D, ве читам. Еве се мислам на кај да фатам, нешто кичмата ме фати од седење. Нема активности периодов, мм на пат, закржлавив. :(

@tinan имаш обврска да ни кажеш се, не вака да не оставаш да си развиваме теории за понатамошниот тек на настаните. Дојде момето пијано и .......заспа ли, утрово лечеше мамурлак, ???.... Тиииии бре какви сте:lol:
    ;)

Некој спомна тинејџери? ^_^
    Јас деновиве со родители имам проблем. Родители што не сакаат да си го увидат пропустот во воспитувањето на своите деца и како резултат на тоа треба да трпи цел клас????|(
    Родители што ги научиле децата дека секој проблем со пари се решава???? Родители што ја бришат клупата со антибактериски марамици да докажат на класната каква е хигиената во школо, а тоа што нејзиното дете поткупува со пари да му напишат домашна работа не е проблем. Уште и очи ќе им извадеше на тие родители што се пожалија на таквиот однос.|(
    Ми скисна пред некој ден на родителска, нека не ни е чудно што се такви децата. Арно не бев отишла две години, мм го праќав, тој повеќе има нерви за тоа, ама сега мораше да одам. И класна која ништо друго не знае да каже освен "јас од нив ќе направам луѓе", демек ние дома не знаеме. Ајде де, три години ништо не направи, кога ќе ги направиш луѓе????? Интернет немаат во школо, ама таблети ќе дава владата.|( Туку и екстерно може нема да имаат ако не платат интернет, се радуваат децава:lol::lol::lol:

Е кога сум нервозна страда картичката, ама што да правам, да сме здрави и живи:D

Ајде убав ден имајте:hai:

На ozbilnazena, Annath, ArmaniCode и 11 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Женички да ве поздравам и јас. Ве читам за тинејџериве и си помислувам какво дете бев јас:?:.
    Уствари како дете бев олош невиден, само се карав и тепав, ама како тинејџер мелем:lol:, ама брат ми наплатува за двајцата.

Туку од денес официјално се клатам на убавецов:inlove:
    3661838.jpg

На ozbilnazena, Annath, AngelOfArh и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.