Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.149
    Допаѓања:
    329.297
    online ili po lp? :D

На Emy867, Annath, Espadrila и 5 други им се допаѓа ова.
  2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.076
    Секако лп :)

На Annath, Lady Phoenix, Lilit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.144
    Eте со Рејн се договоривме да нема повеќе на темава карти.
    Ако има интерес и се јави потреба ќе отвориме засебна тема.

На Viktorijaaa5, kukla21, mariatim и 7 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Стварно од овој пост, од овие три реченици, немаше потреба волку далеку од оди работава...

Јас ќе јадам манџа зелка со пушено мисиркино низ неа. Пост не пост...таа е]:)

На Lady Phoenix, mariatim, MacenceEna и 10 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Батали ти лп, и со Лилит јавно ќе беше па види како ме прегазија сите.Сфаќето да не ми е ништо не праам. Јавно да кажам,да се знае каде ми оди умот...ќе се обогатам ли (духовно богата сум веќе,она другото,шушкавото ми фали:rofl:) или ќе завршам ко бездомник:doh::P:D

На Izdrzliv, kikin, Lady Phoenix и 10 други им се допаѓа ова.
  6. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Моето мислење многу му влијае на мм при изборот на гардероба. Порано кога бев послободна дури му бирав и оставав облека за работа. Сега изгради некој стил и нема проблем. Гледа да е соодветен на работата.
    Јас не барам мислење од него, но ми годи кога ќе ми даде комплимент. Понекогаш ми вели дека сум како тинејџер, ама тоа е помлада сум од него.
    Кога излегуваме заедно секогаш сме во тон или соодветни некои бои.
    @danichap Многу работи се пишаа непотребно, ама тоа е, оној кој е решен да се скара ќе најде начин.

Последна измена: 21 септември 2016
    На Izdrzliv, Lady Phoenix, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.144
    Дано, ама тие две реченици навредуваат цела група на луѓе кои сакале да чујат нешто ново. И со тоа некако јас се осеќам виновно што се навредува цела група на луѓе и излегува дека јас ги наведувам во нешто, што нема врска.
    И после контекст на друг муабет претходно, па ова пишано... зошто? Еве зошто не ми е јасно?
    Имаше донирање крв, крвна слика кај мали деца и оп, ова. Зошто?
    Тоа е муабетот, што немаше врска со картите. И очигледно е. Па беше спомната и друга феминка за засилување, и иако го знаеше пред текстот и ситуацијата и со неа пред помалку од месец, ама ако, ете беше спомната...
    На крајот, ако сакаш да се најдеш во муабетот, прашај, нема потреба да репкаш така.

Абе кажете, посна или мрсна е славава?
    Башка и се кладев тука, ми се смеат, ми викаат бегај таму врска немаш.
    Дали да се спремам за копан или риба.

Ок, сега видов. Посна била... изгубив кладба. Пих... а кладбата е млечна чоколада... за денес. Иронија.

На Izdrzliv, Lady Phoenix, mariatim и 7 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Не не,нека оди слободно.
    На крај ке следува зборот Пис и се ке помине.

Си го испуштила и она со Френди.

Преорочитувајки постови наназад,наидов на куп постови во кои се пишуваат зафрканции за моменталната ситуација со бројки и кафиња,ама како што реков,не смета секогаш Се од Секого.
    Тоа укажува дека ништо не се заборавило а и нормално е и да не се заборави ама е смешно чукањето во гради.

Стварно ке почекам да видам кои се тие кои се изјасниле дека им пречат бројките.
    Досега не сретнав некој тљка да се изјаснил.

На Izdrzliv, DVAANGELA, Aleksandar1212 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.116
    Не сакам да изигравам или да делувам како нечиј дрвен адвокат. Само го споделив мислењето дека непотребно се отиде далеку...за кое верувам многу ќе се сложат.

Си сподели она свое мислење. И кога теравме сеир(не беше баш споделуавње мислење туку отидовме малку подалеку) за бајачи, гледачи...некој кој имал мака и стварно штрапнал по тие врати може бил навреден или се почуствувал глупо, ама ќутел.

Само мислење беше, во мои очи во конотација доколку се сфаќа на начин како гледачи и бајачи.
    И сама пиша, доколку е за забава само, пеќи.

На Izdrzliv, Ordinary, Peppermint и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.144
    Се ЗАФРКАВАЛЕ, ти не се зафркаваше, ти констатираше и си даде јасен став кој за една цела група е навредлив. Така што нема тука моја селективност, туку твоја. Не ми ја подавај топката, твоја си е.

И од тие што се зафркавале, пишале па и бројчиња, па и во инбокс...

А дали се зафркавале или го сфатиле сериозно, мене сериозно не ми прави разлика.
    Не би правела будала и некој да го сфаќа сериозно. Не друго, стварно прочитав работи кои ни на крај не би мислеле дека на човек можат да му се случуваат, па која сум јас да им се смеам на тоа? Не е фер, не е убаво и пред се не е човечки.
    Ги ценам тие кои ми направија и корелации со вистинскиот живот. Ни на крај памет не им ги знаев тие животни патеки и вистини. И јас сум еднакво изненадена како и нив.
    Забава е забава, ако некому носи среќа, ако некому сериозно му се поклопува со неговата реалност, ако некому носи позитивна промена, ако некому му отвара очи, ако некој се радува на тоа - јас немам апсолутно ништо против тоа дали некој ќе го доживее и како сериозна работа се дур исходот е позитивен.

На Izdrzliv, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.396
    Допаѓања:
    260.038
    Бриџит се читаш на што алудираш за жените кои побараа да им види во картите, во кои спаѓам и јас? Па имам и јас памет и знам со своја глава да одлучам во што верувам а во што не.
    Неможе мене Лилит преку ноќ да ми промени мислење за било што. Изразив желба, отвори картите. Ми се допадна пристапот и начинот на кој го објасни. А воопшто не се фатив за убавиот збор кој ми бил потребен во моментот. Ако е така, она што го побарав за него, за бракот воопшто не е убаво и никако неможам да се тешам или потпрам на него. Можам да го сфатам како шамар, ете зборови напишани на хартија скриени во потсвеста. Од забава ми дојде како будење.
    И не дека од Лилит, ма јас нејзе ја знам од почетокот. Дека и верувам, да. Исто како на Дани, Жабата, Марама или Офи, и еве на Сесилија, за која немав проблем и слики со лице да и пуштам. Тоа е затоа што сите овие години пишувајќи овде ми даваат за право да знам некои членки какви се и дали може да им верувам. Но тоа не значи дека секогаш се согласувам со нивните ставови и милења и би се раководила според нив.
    Затоа не ти држи муабет, она е Лилит и другиве немат памет па за водат по нејзе. Што сме ние, стадо овци?

На joy1, Viktorijaaa5, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.852
    Допаѓања:
    182.959
    Јас не се зафркавам ,глупа сум ,проста и недоделкана што верувам со бројки карти гатачи и курци и палци
    Ај сеа лилитке шкрапни една лп

На Izdrzliv, joy1, WORRIED.BT и 12 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Не се пости денес.

Секој си избира да верува во тоа што сака.
    Бидејќи темава е осетлива и не можеш да ги осудуваш луѓето кои бараат помош на некој начин преку гатањево,анализа и не знам како да го наречам,отворете посебна тема во скриеното катче,зошто не мора па баш и секој да чита.И не само Лилит,еве и Џули кажа дека има вакви карти за гледање(да и ја олесни работата и на Лилит),па ко воли,нек изволи.

На Izdrzliv, joy1, DVAANGELA и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.166
    Допаѓања:
    137.305
    Jas lani kaj sto bev mrsno se jadese. Skara posluzija lugjeto. Vecer sum kaj istite lugje pak na slava. Ne veruvam posno da posluzat. Ne se po lesnata hrana. :lol:

На Lady Phoenix, mariatim, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Бараше олабавување,олабави се.
    Напиј се чаша вода.

Пишав Изненадена.
    Не очекував дека ке веруваат во ваква работа.
    И ти се најде виновна дека ради тебе сум ги навредила сите.
    Немој молим те Лилит.
    Доста драматизираш.

Кој е навреден што сум изненадена оти верувате во картите и случајните бројки?

На Izdrzliv, Peco, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Предлагам да се отвори тема „(Не)намерните недоразбирања на +- 40“ или нешто слично...
    МислААААм...да,мој и сечиј избор е што да се чита,да скрола и слично, ама ова овде веќе:tmi:

Мое мислење.

На Izdrzliv, joy1, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  17. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Jas lani kaj sto bev mrsno se jadese. Skara posluzija lugjeto. Vecer sum kaj istite lugje pak na slava. Ne veruvam posno da posluzat. Ne se po lesnata hrana. :lol:

Лани било мрсно затоа сто било во понеделник , а годинава е посно затоа сто е среда и е посен ден.

На Ana Marija 1, Ordinary, mariatim и 3 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    image.jpeg Кога се спома Пис - денес е интернационален Ден на мирот. (Пис он - Пис оф:rofl:)
    Како беше - мирот доаѓа со љубов, насмевка.:D

На joy1, mareane, mariatim и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.144
    Сигурно не си позитивно изненадена.Така?
    Само лабаво Галабо, само лабаво.
    Некој драма, некој вечна жртва, така е полесно. ;)
    Да, замисли, некој може да се осеќа виновно за група, знаеш како се вика тоа? Одговорност, а во случајов немав намера да имам одговорност за група зошто сакавме да се зезаме. А дека тоа е така говори и фактот дека Бриџит ме прозва да се изјаснам, нели, јас сум започнала.
    А за улогата на жртва во друга прилика.

Кој бараше рчка пред една недела мме? Убаво си беше Јупитер у Вага (опаааааааа хороскоп), Мислам дека Бриџит беше?! М?!

На Izdrzliv, Dust, Aleksandar1212 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Јуле ти верувaше декa ќе си купиш 5 пaрa oригинaл стaрки зa 1000 денaри, пa кaкo дa не се сoмневaм вo твoите прoценки? :D
    Нaвредени ќе се нaјдaт, секaкo. Зa мнoгу рaбoти тукa мнoгу oд нaс се нaјдувaме нaвредени, aмa нереткo си ќутиме oти пoнекoгaш знaеме декa тoј другиoт е вo прaвo, или еднoстaвнo не сaкaме дa се рaспрaвaме. Еве ти oбјaсни ми, знaеше нештo зa кaртиве, пишaнoтo штo oди сo нив, принцип нa тoлкувaње и сличнo? Претпoстaвувaм не. А кoгa тaкa не знaеш aмa слепo верувaш вo нештo штo и не е бaш лoгичнo oд првa, кaкo се викa?

На Izdrzliv, Lady Phoenix, Aleksandar1212 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.