Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Добро утро девојки :hug: и едно момче :party:.
    images.jpg
    Значи, никогаш не успеав да сватам како некој може да се опива, па да незнае за себе (facepalm)??? Зошто од човек некои луѓе со сила се прават нелуѓе??? Тоа ми личи, сакам да се опивам иако знам дека после нема да ми биде добро!!! Според мене пиеме или јадеме нешто од задоволство, а каде е задоволството ако после си за никаде (facepalm)??? Како некој не знае кога му е доста, па да си рече СТОП?
    Тинан лајкот ти е за „неќу више“!!!
    Уууу, што лоша сум кон љубителите „на чашката“ кога ќе „претераат“ 8)...

На Annath, kukla21, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  2. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Нема кој да ми вади душа следниот ден? .....;)

Иначе се што ме убива... ме праи да се чувствувам жив...
    Така песната кажува.:music:

На Annath, ozbilnazena, ArmaniCode и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Другарче те разбирам потполно (не ти се ставам, жаргон на децава).
    Потрошена сум веќе, не сексуално тику псиички, еднаш се утне ли е*ем ти живот.
    Туку денес е петок добар провод после работа. :drunk:
    Јас ја изгорев раката минатата недела од пареа. Ај бабини десетини до вчера, ама се отвори рана не сум спиена цела ноќ. денес во Градска, тој еден ми ја трлаше живата рана офффффффффффффф боли, вели антибиоток, а јас аман бе узо и салата поарен антибиотик нема..:D Жеже. пече да вадам завој или да чекам до понеделник!

На Annath и tinan им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.411
    Допаѓања:
    279.528
    Добар ви ден на сите!Ау како го нападневме Тинан еее тоае кога ќе си фати работа со жени.
    @Daleron леле те жалам за раката јас на 2 пати ме се има случено од кои првиот пат сум плачела ко дете од болки ,тогаш брзо породена бев и стално велам дека пре би раѓала отколку да се попарам

На Daleron, Annath, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Брзо да ми оздравиш....

Ке пишам после пак... пред идење...

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола секси лејдис.:hai:

Денес колку сум се нервирала, другарчето ми дојде да ми одржи лекција колку лошо сум се однесувала со саканата негова|(а нема врска не се однесував лошо, едноставно никако не се однесував, таа не остави простор за било како да се однесуваш, цело време само ги влечев децата од кај неа зошто пиштаат кога ги гњавиш.:whew:
    Ајде сега како добра другарка, заедно сме од 2 одделение, ги поканив утре на ручек, се мислам дали ќе можам да поминам со затки во ушите,]:)не знам само како мм ќе реагира на сето вриштење од госпоЏицата, жими се ако ме остави некогаш ќе биде тоа ради вакви работи.:worried::wasntme:

@tinan друже еве ти ја песничката,мене ми е една од најомилените........everything that kills me, makes me feel alive.:rock:

На tinan, Annath, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  7. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Жени бре]:) го искаравте чоеков што стегнал една две:^)
    Е и ја две уза стегнав и ми легнаа уз мезе:drunk:
    Газда Жика ни е пролазна станица.Таму се јаде, пие, пее.
    За успех, роденден, кој нешто заебал напумпал, се женил, или со некоја се зацрнил:lol:
    Частат маживе мои:P Колегиве де.
    Озбилна, да фрлам нешто на скарава? или ќе ја тераш диетата!?
    Не брате три горе две доле, начукав нешто јаче код тата и маме...дај узото и нешто лесно уз...
    Од шницли, увијачи, ражничи и тако даље, постајем тешка ...

За циркулација ништо нема да ве фркне стегајте по една:) ај, слушајте ко ви кажува озбилна:)
    tinan бре, некој со една не може на крај да излезе а ти личен со нас (Девојки Мои) машала:lol:

Јас вака како повозрасна:?: кога ќе заебат нешто колегиве мои, мене ме пуштаат да зборам...
    Ко ај ај, ти со повеќе стаж, плус жена и ѓаолот бега:?: Е ај!„
    Кај криви, ја па и топузлија:muscle: мечка страв мене нема страв...
    ќе се исправам ко планина и ќе му викнам со гласов, мм вика ко sвонец:D
    Слушај ваму, немој ти да ми кажуваш за маживе мои дека нешто сјебале...

Ме гледа овој од горнава позиција и ме прашува? а за колку твои мажи ми вадиш очи?
    колку имам имам, еден пипнеш ти лета главата]:)
    И, така ми остана, ме најавуваат озбилна со нејзините маж...

..инспирирана да ги прочукам овие редови од tinan со девојки мои :D:wasntme:

Ко ја кога им дигам акции, ко маживе мои нема одавде до натаму и надаље:lol:
    ма ко ми газат по нерви, идем све по списку, прво од мојов па на даље:devil:
    Ај частам нешто прекрстено :d::d: сликовито:hug::hug::hug::f::f::f:
    Чек после ќе ве читнам:)на семинар дремев и повремено го слушав тој бркото |(
    На мм му велам ај чоек си ојме... ми се лоши бре, тој ми вели да не си во друго стање(facepalm)
    Оди не расцепимујаглавата:punch:

На tinan, Daleron, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Девојки ај едно домаќинско прашање:lol:.
    Утре гости ќе ни идат, па сакам да ја декорирам, наредам масата малку. Си планирав нешто во овој стил
    Bildschirmfoto 2015-04-24 um 19.59.27.png
    Едно во средина и пред секој човек за под чинија. Ама денес на утката сум нашла една покривка/чаршав во крем боја слична на предходниот сет со димензии кои одговараат на нашава огромна маса .
    Се мислам дали да останам на првичната идеја или да го постелам оздола чаршавот за да се долови малку елеганција(и во таа варијанта не знам дали да го отфрлам делот во средината и да ги оставам сами тие за под чинија):wasntme:.
    На два ума сум...најверојатно утре на лице место ќе падне одлуката оти вака немам престава.
    Ваква комбинација не сум правела, па ако некој има искуство да си прашам јас.

Инаку кај мене ништо ново. Пооди па одмори, поработи па седни:rofl:.
    Ве читкам редовно :hug:.

Последна измена: 24 април 2015
    На tinan, Annath, MacenceEna и 7 други им се допаѓа ова.
  9. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Дани, јас би избрала placemats, наместо чаршав. Греота е, таа убавина од маса, цела да ја покриеш. Сликата е малечка и исечена, но се гледа попречно поставен runner, па не разбрав дали сакаш и плус runner во комбинација со индивидуалниве парчиња. Ако се решиш за чаршав, можеш да го поставиш runner-от во средина, по должина на масата, но ова во случај ако ти е некоја контрастна боја на чаршавот. Но, сепак лично, најубаво ми е само овие placemats...(Како би биле на македонски, Битер?!)

Во секој случај, посебно ако е поофицијална вечера/пригода, дополнителен ефект ќе добиеш со убав цветен аранжман или неколку такви помалечки, поставени во средина и надолжно. Во комбинација со убавиот сервис, имаш добитна комбинација. :D

На tinan, Annath, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Ako ja pokries cela masa ke ti se skaram. Stavi si mali takvi za pred covek, ne cel charshav, a i kaj ke najdes za taa golemina charshav :P Ti domakinka a? Nema nema gosti chekash :D A da ti kazam masana ti e samo za nas vaka da ne precekas cela ekipa, toptan ;) :*

На Annath, MacenceEna, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Дани ако подметачите ти се кремасти како на сликата, а и чаршавот ти е кремаст, значи без чаршав!!! Само ако има контраст во боите ќе изгледа фино и елегантно, но ако боите се слични, чаршавот отпаѓа! И секако на масата додај некоја мала декорација - нежно цветно букетче, мала корпа со овошје во 2-3 бои... :)

Девојки кога сме веќе кај домаќински муабети :clap:, да Ве прашам како Ви се допаѓа огледалово :D? Прочитав имаат ограничени количини, па да побрзаме :D!!! Само за лепотици од околу 40... :rofl:

image001.jpg

На tinan, Hipster, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Девојки фала за советите.
    Колку и да ме фати еуфорија што конешно се најде чаршав за мојава маса си останувам на првичната идеја, таков runner во средина и по едно за секој човек.
    Деко стандард што ми стои на маса. свеќник, чинија за овошје и еден трет елемент кој служи како постоје. Бељачна сум за вакви работи и сеуште во потрага по совршената вазна, па масата ќе си стои без цвеќиња:|.
    @Val-Dim Да си го зедеш огледалото. Кога бев во потрага по моето поминав еден куп дуќани и споредував модели.
    Стабилното постоље ми стои посебно примамливо. Најчесто беа како на потпирање...се мислев помини замини малку да го подфати човек ќе летне. Ова вака одлично.

На Annath, ArmaniCode, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ај сега сум бремена, ама па не ретко знам да паднам во "депресија" кога се видам во огледало, ама и кога не сум бремена јас се обратно се гледам, стално кукам дека сум дебела а всушност не бев. Може имам некое огледало кое шири :rofl:
    Викторија Бекам има изјавено: жена никогаш не може да биде доволно мршава, она тоа од искуството :rofl:

На Annath, ArmaniCode, kukla21 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Па и ти па.
    Еклеров ќе ми застанеше во хранопровод од помислата што кога ќе се погледнам во огледало:sweat:.

На tinan, Annath, ArmaniCode и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Дани, со задоволство би сум си земала „вакво“ огледало, но СЕ ПЛАШАМ дека никаде нема да најдам!!! А и што ќе ми е... :D 8) :D

На Annath и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Со вистинското огледало и ние сме поубави :P.
    Како што ќе ти е:devil:.

Уф на жалост не можам да ти дадам предлог каде би нашла. Јас неколку месец барав при огромен избор додека најдов...не е лесно кога е лепота у питање:emo::rofl:.

На Annath, ArmaniCode, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Гутен морген, женски, како сте ми?
    Јас-стандард, но најдов време да ве поздравам.
    Уживајте во денов и викендот.

На mareane, Annath, ArmaniCode и 12 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Кафето го испив со сликата на Теси. Прво што видов е тоа дека стрелките на часовникот се поклопени на 12.00 ч. Случајност или часовникот е расипан...:P Колку само приказни излегоа од таа слика. Каде се наоѓа? Висината од која е сликана. Стравот од висината. Вкусот на кафето. Желбата да се посети такво место.
    Не за џабе се рекло: "Една слика, илјада зборови".
    Временска прогноза за мајов. По се изгледа ќе ни врне дожд.:rain:
    Наполнив 3 години на форумов. Јухуу.:dance::party:

Туку што правите вие кога животот не ви излегува во сусрет, се повлекувате - кукате или му покажувате кој е кој?

На tinan, mareane, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Никако повлекување, кукање, плачење, цимење:!:
    Тоа е за слаби, има да му покажеш кој е кој:muscle:
    Ниту една состојба не е вечна, денес си тажна а утре среќна.
    Понекогаш не сме ни свесни колку сме среќни...
    Не е се до материјалното, има нешта кои ги поседуваме, имаме, и со ниту една пара на светот не се купуваат.
    Ќе ринтам денес низ двор:f::f::f: ќе насадам цвеќенца :nod:
    Па ќе се фрлам во чистење низ куќа, децава друштво си викнаа скарата ја спремија...
    Ќе играме, ќе се коцкаме на пари, кој победи тој части :party::party:Частам ја ко домаќинка:beer::^::d:

На tinan, Mrs.Bass, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  20. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    Како сте дами? јас ум супер, иако немам нешто ново да напишам. Свадба ко свадба стандард, битно излегов од Скопјево. Имајте убава вечер

На tinan, kukla21, NoellePage и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.