Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hogarica

Hogarica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    42
    Од некои свои убедувања кои без потреба ми ги презентираш.Како што на пример ми покажа како јас ги воспитувам децата ,со мавање шамари од цела улица .
    Точно знам кое е местото на детето во срцето на мајката.И знам дека Битер нека помине некое време поинаку ќе размисли само не знам дали ќе сака да каже дека не и е криво што настанал таков момент.
    Децата се битни ,најбитни ама пријателството не е за фрлање.Зошто тогаш пишуваме за него?Зошто ни е криво ако не напушти другарка,пријателка?

И што на пример ако тој утре раскине со госпоѓата?Што на пример не дај боже се случи нешто и пријателот и излезе во пресрет без никакви задни намери,само заради тоа што ја почитува?Тогаш ќе мисли на шамарот ?Не би рекла!
    Сакав само да потенцирам да се преиспита,да легне прашината,да сфати дека човекот не е крив за туѓи постапки.
    Ова го кажувам со мисла дека другарот навистина е другар,а ако се дружи со него чисто од куртоазија тогаш вашите удирања в гради имаат смисла.Тогаш некој овде не ја дава вистинската слика,ама тоа е друга приказна.

На tessie, Bridget и zalosna им се допаѓа ова.
  2. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Ponedelnicki nikade ve nema.

Dobro utro I ubav den na site.

Jas go smrknav kafeto. Golemoto od denes pak vo gradinka go pustiv pa zatoa malku imam vreme da ve podruzam. Ah ke vidime do koga ke odi, mnogu placel. Ama site taka bile ko sto mi kazuvaat.

Eve od mene za site kafica :*::coffee::*::coffee::coffee::*:

На tessie, Mrs.Bass, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    images (2).jpg
    Добро утро девојки! Понеделнички со позитивни мисли и убави работи да ја започнеме неделата... А и работно е кратка 8), во петок не се работи :clap:...
    Ееее, јас уште не сум отишла на работа од одморот, а веќе за неработни денови зборувам (facepalm)!!! Денес прв ден на работа по одморот, ама втора смена ми се „падна“ :D... Не ми се верува колку бргууу летаат 18 дена:(... Но, тоа е животот - тече и лета за миг... И еден ден сваќаш дека си остарел...

Имајте убава седмица лепотици од околу и преку 40...

ПС... Ова е за девојките со розевите апченца download.jpg ...
    Земете малку витамини, блачко, прошетајте, прочитајте некоја книга, гледајте филм... не е се така црно како што во моментот Ви изглда... Сите имаме периоди кога мислиме дека „немаме решение“, но се поминува... И затоа БЕЗ РОЗЕВИ АПЧЕНЦА :hug:!!!

На ozbilnazena, tessie, Mrs.Bass и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Добро утро, еве ме и мене, накратко да ве поздравам.
    Се вративме од Охрид, детето оздраве, ама имаме други проблеми со него... се надевам дека во најскоро време се ќе си дојде на свое место, па ќе бидам порасположена за дружбата тука. Нема да ве напуштам, ќе ве читам повремено, така што не ме мислете. Не сакам да ви ширам тука негативни расположенија, кому му требам, нека ме контактира во ЛП.

Поздрав и убава работна недела!

На ozbilnazena, senza.parole, WORRIED.BT и 12 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро на сите девојки овде +/- 40
    Деновиве ке одам да купувам купаќи.Ланските ги фрлив намерно, бидејки ако ги оставам пак ке завршам во нив, а тое кутрите обелеле, се растегнале....
    А сега финансиите толку ми се слаби па најверојатно ке ,,пазарам,, на некоја тезга на пазарите.
    Ке одиме на ,,мајски,, одмор,,
    Едвај чекам.
    Која тезга ми ја предлагате ??

На ozbilnazena, senza.parole, tessie и 9 други им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.027
    Допаѓања:
    183.891
    @Annath каква негативна енергија не зезај кажи што проблемче си имате може ке помогнеме некако
    Добро утро на сите другачки околу 40 :P кафе нема оти денес решив да не бидам домакинка :o
    @referentka незнам кај да те упатам за костими за капење ми текна и викам чек да кажам да не се зафркне некој како мене
    Ланскиот одмор си земав купачите си ставив у торба и заминавме прв ден гиоблеувам одиме на плажа и што да видам они црно бели а на самото тело оставаат црни траги како да мислиш печати имаш по телото и не се мие не се чисте ,живи бруки ги соблеков и фрлив нови не земав оти за овие мојте гради големи нема купачи
    е така наравоучение пред да отидете на одмор пробајте дома купачите :D

Последна измена: 27 април 2015
    На tessie, bittersweet, ArmaniCode и 8 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Dobro utro i od mene :) Dremam vo Sistina. Denes e denot D za mene i mm... Samo se da bide vo red.
    Imajte ubava nedela, za sreka ovaa ke trae 4 dena :)

На ozbilnazena, tessie, Mrs.Bass и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ајде со Божјиот благослов да биде се!
    Имај верба и позитивна мисла :hug:

Добро утро.
    Јас попладне ќе одам, син ми во градинка ќе имаат прва претстава, со песнички пеење и кореографија учат на тема пролет.
    Едвај чекам. Моето синче ќе го гледам како ја рецитира песничка :inlove:
    Така, тоа ќе е хајлајт за денес, ве поздравувам, убав ден на сите :sun:

На ozbilnazena, Giovanna, tessie и 20 други им се допаѓа ова.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.027
    Допаѓања:
    183.891
    @kukla21 денот Д ??
    Со срека и со лесно

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Terapija da dogovorime so doktorot i pocnuvame so postapka IVF. Biten den denes, odresuvanje terapija :)

На tessie, t-sweet, zalosna и 10 други им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Добар ви ден!
    Боже колку ми се спие.Така е кога заглавивме на гости,плус во друг град ама убаво е да се видиш со фамилија.Пуста беспарица не направи да се заборавиме.
    Имам денеска работа по дома ама не можам да се мрднам.Дали ова сонцево на кое му се радувам ме убива или нешто друго има во воздухот.Почнав да ги собирам зимските работи ,ќерка ми напомнува сакала да ја смени бојата на ѕидовите во нејзината соба,трошоци непредвидливи испаѓаат а мене ми се манта во главава.
    @kukla21 со среќа,болните да оздрават,нервозните да не се нервираат,скараните да се смират.
    :f::sun:

На ozbilnazena, Giovanna, tessie и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Ве поздрави дечково, вчера го крштевавме во манастир :l:

2015-04-27_12.18.25.jpg

Почастете се, денес му е и именден, Св. Мартин :sun:

Со благо да му е влезот во христијанството, се надевам цел живот по вистинскиот пат ќе оди :l:
    Поздрав и прекрасен ден женички!

На NoellePage, ozbilnazena, kala21 и 41 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den,uste malce slobodno dobra vecer mozam da vi kazam..8-|
    Spij koga bebus spie...e aj spij de! ...kako da spijam koga nemozam da mu se iznagledam..:l:

@kukla21 znaes kolku site sakame radost da ni te oblee neli?(fingers) ...Daj Boze,daj Boze!!!

Denes dojde majka mi.Kutrata do krpi i carsafi od doma si donela od sto se plasi da ne ne zarazi nas i bebus.Saka da e ovde i da pomaga,amaa rabotava e koj nejze da i pomogne.:worried: Site si lezime sega.Neka imam sila jas pa dvajcata ke si gi gledam,samo taa da e prisutna da ne sum sama.
    Prasuvav nekolku pati i ovde i trista doktori za dali e stetno za deteto sto baba ima herpes zosters?Znae li nekoja od vas.Na pocetokot i velea da ne ni se nablizuva a sega navodnpo veke mozela.No taa seuste ima bolki.:worried:
    Bre lugenca,na nikoj vaka so loso po zdravjeto da ne bide,se drugo e prolazno i se zaborava.
    Da ne gi preuvelicuvame minlivite raboti.Da gi svatiome site navreme sto e minlivo a sto .navistina treba da ne zagrizi.
    Imajte ubav i prijaten :sun: den..i od nadvor i vo dusata.

@Moira lele lele lele :inlove: cestito i da sme zivi i zdravi.Bozjiot pat da mu bide
    zivoten patokaz.Da se gordeat mama i tato.Da e gord sam na sebe.:l:

На ozbilnazena, Giovanna, tessie и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Herpes zoster го предизвикува истиот вирус што кај деца предизвикува варичела или сипаница (овча). Вообичаено е пожелно децата да прележат додека се помали, ама твоето е новороденче, сепак пази го повеќе ако е дефинитивна дијагноза херпес зостер. Реално, досега веќе требало мајка ти да оздравела, те читав уште пред некое време дека маки мачи со болките (а ужасно боли, навистина). Малку ме чуди што толку долго трае, ама херпес вирусите многу го намалуваат имунитетот и знае болеста прилично да се оддолжи. Бидете внимателни, само тоа ќе препорачам.

Кукле, ај побрзо да не израдуваш со добри вести!

На tessie, bittersweet, joy1 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Ola chikas ја на работа, па нормално сега и ќе ве дружам почесто. Одморив убаво богами....

Тргнав да ви пишувам, ме свикаа и остана недопишано :lol:

И пак тргнав да пишувам и пак недопишав :worried: Старост, ми отиде умот :envy:

На tessie, Mrs.Bass, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.182
    Допаѓања:
    43.982
    Cestitki @Moira da e ziv i zdrav . @galapce jas koga se porodiv so prvoto imav strav dali sto kako kje bide . Neiskusna so doenje , so banja je ...majkami ja cekav so dusa da dojde. Prvata nokj doma bese strasna , malata vristi nie vo panika vika aj da se vratime vo bolnica ;(
    so vtprovo druga prikazna , se znaev poopustena bev
    Sea edno kafe i da trgne denot :coffee:

На tessie, sesilija, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    @kukla21 со убаво да помине терапијата и наскоро со насмевка да ни кажеш убави вести!!! Сестра ми два пати беше во Систина и двата пати беше успешно!!! Сега си гушка две срценца од 4 и 2 години!!! И тебе ти го посакувам истото :hug:!!!
    @Moira да е со среќа крштевањето на лепотанов!!! Уууу, машала, уште сега „стегнал“ боксови :clap:!!! Па се знае МАЖ :hug:!!!
    И значи денес е Св Мартин?!! Незнаев... Па со среќа да му е именденот на синко први :hug:... и на сите Мартини и Мартини!!!
    361aa1f55b33179045e70a68ca52258c.jpg

На tessie, Mrs.Bass, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    3.504
    Леле @Moira комплетно гол овој убавец !!!
    Па вчера не беше баш многу топло :(
    Да му е вечно името!!!

На tessie, galapce, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.411
    Допаѓања:
    279.528
    @Moira честита кршевка на малиот и честито име!
    @kukla21 со лесно да почне терапијата и со успех да заврши.Оваа година две мои блиски особи имаа успешно инвитро едната веќе го гали синко а другата в лето здравје!
    @galapce мило ми е што пак не дружиш и што сречата ти се насмевна гледај го бебуш и гушкај го многу За херпес зостер мојата комшивка го имаше а децава беа постојано таму но немаше никаков проблем ,но твоето е мало многу сепак внимавај ќе има време баба да го чува

На tessie, t-sweet, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Комплетно гол, и пресреќен беше :D

На ArmaniCode, tessie, Mrs.Bass и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.