Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Добро утро.
    Конечно наспана.
    И јас да легнам еднаш пред 21 ч.

Како си поминавте на моминска?
    Да не донесовте некој бивши?:^)

Peco, Izdrzliv, Tajnaotrovna and 16 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Прво отворање на фемина и кафето на Алиса,на олкав(о),се засркнав со моето.8-|
    Лакирам нокти од препорачаниот лак за зацвртување и заминувам ајвар да правам|(
    Убав помин на Дуфи и се најубаво во заедничкиот живот!

ALISA0000, Peco, Izdrzliv and 21 others like this.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Надвор сонце ама јас смрзнав. Ја отварам сезоната на ладно ми е која трае до мај:doh:.
    Зимурлива сум, облеков дебела блуза и дуксер(facepalm).
    Надвор е потопло од дома.
    Денот сончев и убав, пијам кафе, и мислам што да се јаде:D.
    Дафи за мерак денот, најубав помин:party:.
    Галапче како е малото?

Izdrzliv, Sesil, galapce and 14 others like this.
  4. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Толку сум се расположила со поклоните на @danichap што решив да пишам...Ги гледам,анализирам и заклучив дека скоро исто и јас ги замислувам феминките:)Некои дури идентично(y) Кои радости кога се прочитав и јас во поклоните:)Иначе никогаш немам носено вакво боди , прекрасно е само горниот дел бара кај мене push up;)друго се е:inlove:@danichap :*
    Ова беше од вчера ,од денес добро утро:sun:
    Требаше на јаболко бер во Ресен да одам со колегите, официјална покана од на работа ама оставив за следната година а можеби и згрешив што одбив :?:
    Одбив и покана за на свадба..Колегите одат со сопругите, јас учтиво се заблагодарив:( Колегата од канцеларија се закани дека в година за неговата свадба нема така лесно да се извлечам:D
    Народот сеуште извинте на ленгвич јади г....за мене па вака било,па вака праела,па со овој/оној била,па ваму/онаму ме виделе :@:@:@и СЕ ова ех м ми пренесува по моб. ииии:devil::devil::devil::swear:
    До кога бе луѓе???

И големиот на автошкола на полигон во Ресен:)Вели аман па ти ќе си дојдев и јас таму па ќе се дружев со ресенчанките8)Убав тој на мајка:*

Ај нешто за совет...
    Значи од 2011 мислам дека таа год.прв пат ми открија две миомчина со мм големина.Вчера последно мерење во Плодност е 11,5 см со 9 см. Докторите бараат одма операција вадење на матка заедно со миомот кој иначе стагнира скоро две год.Немам огромни крварења, не ми тежи/пречи во ништо само ми го прави стомакот од време на време труднички:(Скоро 43 год.имам, најава за климакс јок:!:
    Брисеви/пап на 6 месеци со уредни наоди (чекам сега резултат за последниот пап),мерам миом на секои три месеци-стагнира ама вака си е голем и распространет на цела матка..Ваше мислење/искуства...

20160924_091204.jpg
    Бујрим турско и демек здрав доручек (соленката по пат ја изедов дури купував кафе:rofl:)
    Имајте убав ден:):)

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Прво кафе. 1474704028344246154963.jpg

Espadrila, mal.ecka, mareane and 23 others like this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро кафеџии/ки. :D
    Еве ме и мене уз ритамот на кафето ококорувам очи ( јер не е мм тука за истото) .
    Се тешам дека уш малку ќе видам како ли беше да се будиш до саканата особа. Башка е сонце, увек кафе ме чека за добро утро од него. Абе Лубов.:inlove:
    Идеме по невеста? Или како е планот? Пишете, да се спремам :makeup:

Last edited: Sep 24, 2016
    Val-Dim, mareane, Peco and 15 others like this.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Dobro utro
    Si dobiv utrinsko guskanje od mm ,sega kafe cekam
    Seuste sum vo krevet so glavobolka i T

Utre e rod na golemata,mn e vozbudena :)
    Pa denes imame sitni podgotovki okolu toa.Sto najcesto ima za jadenje po igrotekive kade sto odite vie na rodenden?

mal.ecka, mareane, VladeMila and 19 others like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Мајка ми на 45 имаше миом на матка ( мислам карлично колку бебешка глава така и имаа докторите кажано) кој го носела со години без да знае. Тргна на скенирање на бубрези за на вујко ми да му даде ( он тогаш на дијализа тргна) и и го открија.
    Мајка ми се олесни како и ја извадија матката. Димитров ја оперираше во државна и само десен јајник и остави. Женана се прероди бидејќи имаше обилни и без тоа па ова и беше спас. Е сега, секој размислува различно, мислам дека сепак одлуката е твоја но не е страшно , да не се плашиш ми беше муабетот. :)

mareane, VladeMila, Annath and 7 others like this.
  9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

како бе одма вадење матка?! мајка ми ме родила со миоми и на последна контрола беа колку твоите. Цел живот ги има. ако не пречат, не се вадат. Мајка ми уште ги има. Обавезно второ мислење. Што се ндмам чуено за плодност (лошо).

Val-Dim, mareane, VladeMila and 10 others like this.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Dobro utro. Nena sto ti e cist sporetoooot. Mene mi e krh zatoa zagleduvam :)

Dani fala za vesh. Mnogu sakam podvezici ama teshko me sobiraat vo nozete. Shopka sum i poznati sme po silni noze :)

Sinoka maz mi go prativ po tulumbi i baklava a po pat i gjubre da frli. Od radost po blago go zaboravi gjubreto pa se nalutiv. Posle mi tekna deka sum ko pms raspolizenie i deka konecno ke mi dojde ama ne e taka izgleda. Bitno tulumbite grom.

Kashicka spremna cekam bebe od dremka da stane i da se molime. Aktivnost na denot :)

Cestitki za brakot i bravo za mominskata. Gledam mnogu nastinati ste :( jas imam dobar imunitet. Ne se sekavam da sum nastinala od 10 gid vozrast koga mi dadoa injekcii i mislam od straovi od igli ne nastinuvam. Da ne se podrecam. Ama zatoa mm veke cela nedela lapa paraacetamoli ama ne se dava. Si kuti oti go karam koga e nastinat. Deneska ako e fin ke mu naoravam supa (ako cuva dete).

Cela nok se mislam dali zagrizav pregolem zalak?

Espadrila, mal.ecka, mareane and 18 others like this.
  11. mami blue

mami blue Форумски идол

Jutar
    Ladno be,bozem vo dvor kafe ke piev,ama si se pribrav doma.srekja ne sum pusac pa ne mi smeta doma da si pijam,mm nek se mrzne:)
    Zemav da sreduva plakarite,da vadam esensko zimska garderoba,od decava pocnav,malovo eden ton obleka od sestra i,neznam koga ke ja iznosi
    Denes sakam do Vero po mevce da idam,i po edni kondurki za mene,pa ke vidime kako ke se izorganizirame
    @joy1 ,za decata obicno gricki micki,praam i od baget leb sendvicinja
    Za vozrasni imam salata obavezno,ordeverce,kifli,mafincinja
    Nekade ima i mini pici,otprilika toa e

Peco, VladeMila, bittersweet and 13 others like this.
  12. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Добро утро и од мене.Тие што не работат,алал да им е и нека си уживаат и одмараат.А ние другиве да си се тешиме , побрзо да помине дремењево на работа. ;)

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Добар убав и позитивно исполнет ден Ви посакувам и јас на сите :sun::l::f::music:
    Лежам сеуште во блажена фаза од вчерашниот прекрасно поминат ден и си густирам натенане кафица:coffee:

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И јас се загледав во плотната на Нена :tmi:. Мојава хаос, и ете ме со оцет и сода и за пола ден пак хаос:envy:.

Туку син ми сакал јуфки, нормално кога вчера не јадеше, мајка ми ги утна:envy:.
    Денес ќе варам и пак ко тесто:@.
    И детево си апна банана и грозје и вели Мами јади гозје:D. А мама ги јаде јуфките промашени.
    Еј јуфки бре:@.
    Колку е едноставно толку за мене е комплицирано.
    Шербет за баклава на прва го погодив, јуфки и пудинг не можам да погодам:envy::x(facepalm).

Espadrila, mareane, Annath and 11 others like this.
  15. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

@kukla21
    Во овие две години редовно пијам мешавина од ајдучка трева/вирак и најново чај од очајница. .Немам големи крварења освен прв и втор ден од менз.а си иди редовно.
    Во Плодност консултирани д-р Таше, д-р Обедниковски, и д-р Љупчо.Консултиран д-р Вељановски од клиничка болница и сите се за јадење матка..Овие консултации се правени во последните две години..Јас сеуште си стојам на мислење дека не мора да одам на операција..Можеби треба до СК да се оди...

Annath, zhap4e, pandelka and 2 others like this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Добро утро...

Измрзнав... Се мислам клима да пуштам ама што само во дневна топло...

Ве читав синоќа.. Алал вера за журката... @nena2010 фала за поздравот.. :*

Не ми е добро... Црно ми е во душава;(... Што од ПМС, што од друго,не би да пишувам...

@joy1 кај нас во игротеките обично има пици, сирења топени и даски.. Си одбираш предвреме што сака ш... Има опции да носиш од дома ама јас не би се гњавела... А и на повеќето родендени обично се само пици и пијачки..
    Се спремаме и ние... Во среда имаме роденден... Му спремам скромна слатка мада на синко... Мејд бај ми:D:D ... Ќе видиме што ќе испадне..
    @JuLleE ставај пималку вода кога вариш јуфки, масло и сол.. И вари ги дури да извари водата...

Ќе шетам со децата во паркот денес... Не ми е до ништо друго...

mal.ecka, mareane, Peco and 15 others like this.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Паметно одбрано, зарем има нешто побитно;)(y)

Annath, referentka, MilaP and 3 others like this.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@evangelina.ina барај второ мислење. Немој одма под нож.

19. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Работна акција :muscle: 20160924_104438.jpg

Val-Dim, Cka, Espadrila and 23 others like this.
  20. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Со закаснување добро утро и од мене.

Вчера божем подобро ми беше, денес пак нешто се кљакавам. Се надевам побрзо ќе мине. Згора на се' од добиеново се исфрлив околу уста и по лице и се' ме боли. Букнав како вулкан. Уши уште затнати. Чувајте се, вирус ли е, настинка ли е...

@duffi денов да ти биде најубав и цел живот да го памтиш со насмевка на лице. Да си дочекате златна и да ја славите со многу деца.

После одам докај моите малку да се расположам. И не знам друго што ме чека денес. Пеглање можеби.

Имајте убав ден.

Val-Dim, mal.ecka, mareane and 17 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.