Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Немој со така остри заклучоци врз основа на неколку примероци 8)...
    Не се баш сите за „фрлање“ :D, се наога понекој што заслужува да го пофалиме во ...ние околу и преку 40...

Но, реалноста за „машкиот“ свет сепак е како на состаноков од Г-8 :D

G8 sastanak.jpg

На CrazyOne, Annath, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    И кај мене на работа има некоја г 8, и често на шефицата и велам „Ќе одиш на групњак“, ама групњакот 90% геријатија.............................................:D

На Annath и lunicka им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Мммм... Сега сватив што е „Г-8“ :clap:... Г било скратеница од геријатрија :D!!!

images.jpg

На Annath, ozbilnazena, lunicka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Најдете се !

seven-dwarves-menopause-funny-cartoon.jpg

На anel, CrazyOne, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.108
    Ма батали менопауза 8)... Ние девојките од +/- 40 млади сме во „духот“ :D...
    x10730278981835445102.gif

На anel, CrazyOne, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Се мислам кое место да го заземам...второто ,четвртото или последното.:D

На Daleron и mackica1 им се допаѓа ова.
  7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.361
    Znam postov ke mi e za vo sdk, ama nekako ne mi se odi tamu.
    Vecherva se dogovoriv so dve momi da izlezeme na vechera so koi se nemam videno pet meseci. Edvaj chekav, imame tolku da si kazheme. Se doterav, znaev deka ke pivneme i si rekov da fatam avtobus, ama zastoj pa reshiv aj pesh, za pola saat ke stignam. Deneska ni zarvna dozhd. Dodeka odev, gledam ima voda na patot, odam naj na kraj od trotoar da ne me plisne nekoj. Na edno mesto taka podlaboka voda pokraj krajot na kolovozot, i duri namaliv chekor, da vidam promashuvaat li vozachite. Tri koli ne ispliskaa, pa zachekoriv pobrzo da odminam. Mine chetvrta, mine petta, i tie okolu vodata. Shestata kola, ne se zafrkavam, skrena od voznata linija, samo da pomine kaj najdlabokoto, i me izbanja. Znaev, pred toa da go napravi i go vidov liceto, vo mene gledashe.
    Opcuvav momentarno oti me izbanja od glava do peti. Zastanav ponataka, izvadiv palomi, si go izbrishav liceto i jaknata. Farmerkite mi gi natopi so golemi fleki.

Otkako si go isushiv liceto, si staviv drech crven karmin, i mu rekov na ogledaloto. Za pola saat ti ke si suva, pak ke si ubava, a taa ke si bide grozna vo dusha i sega, i koga stigne doma, i sekoj den od nejziniot zhivot. Si pominav super vecherva so dobro drushtvo. Lani ovoa vreme da mi se deseshe vakvo neshto, ke se vratev doma.

Chudna rabota ni e psihata. Eve, sega duri mi e zhal za nevestata shto ne me nitu znae a dobila nagon da me povredi, oti imala shansa. Kolku treba da si mizeren za takva rabota da ti e postignuvanje vo denot?

На Serafima, ALISA0000, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.424
    Bие пошие за секс сте напраиле мубает него помладиве, свака ви част. Се изнасмеав:D

На Val-Dim, Bozica1980, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Денес одмарам.
    @Hipster тоа муабетов ние од мака,не од друго.[​IMG]
    Навор сонце времето ветува убав ден како за утро. Нцнцнцнц треба да не плаќаат за временскава прогноза.
    Туку ме болат малу колената до попладне може и да пророси малку.
    Имајте убав ден женчиња и понекое маженце.

SpringtimeDesertFlowers.jpg

На vinozito1, Val-Dim, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Го заебав петелот ама ај добро утро:sun:
    Ќе одам кај девојчињава да ме скоцкаат во парфимерија:makeup: :emo: Со маживе мои одам на потпис.
    Реши да рипне во тавче, инаку оваа ќе му јебеше мајче:punch::l::l:
    Дилке важно ти ми подаде рака:handshake: ја озбилна може некој не ме сака, можеби грешно сум сфатена...
    Ама не е важно јер љубов е моја религија:hug::hug::hug::f::f::f:

Имајте убав ден:sun: здрави, живи, весели, јер сте у најубаво доба:!:
    Добро де, понекад коленото знае, да ја одреди дневната прогноза:D:*

На ArmaniCode, Val-Dim, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро Ви утро девојки +/- 40
    Ова за секс и за дечковци се зборело без мене !!??!
    А @tinan , кај беше ти до сега ?
    Понекогаш се прашувам дали позади никот стои жена или навистина си маж ?

На ArmaniCode, mareane, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Добро утро ...убав ден надвор...
    Сонував гулаб ми застанал на рака и една милост ме обзема...
    Барем нешто убаво во неколку секунди.
    Да ве поздравам со нешто ретро а ново.

На ArmaniCode, Val-Dim, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Добро утро и од мене!
    Озбилна ма, кај го најде типов?!
    Ваква сум

Си знаеш како да ме провоцираш посабајлечки :P

На ozbilnazena, Val-Dim, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  14. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.111
    Допаѓања:
    20.077
    добро утро и убав ден драги дами. Убаво да си поминете овие три дена ако одите некаде. Или.одморете се убаво ако сте дома. Јас ќе бидам кај другарка во двор.

На ozbilnazena, ArmaniCode, Val-Dim и 6 други им се допаѓа ова.
  15. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Де бе... слика ќе стаам ако треба... обично на форумов мужи се ставват со женски никови... ама ај. Работава е "Неумри мушки до зелена трева" :rofl: има и други ко мене... самохрани татковци... некои не се додуше кул, но левелот на кулнес зависи како го гледаш.

Нејсе... ме нема зошто бев многу зафатен. Вчера си барав нови фармерки. бендисав... у Спрингфилд.. слим..ама немаше број. Ми фатија око едни у Њујоркер ... исто така слим (како тие што ги скинав) .. ама на копчиња преферирам да бидат... Не се нешо скапи ... 2500... во однос на Риплеј и Дизелот ( е риплејот ствааааааарно ги бендисав) ама 9000 фсакинг илјади..... нееееееееееее
    Пита пак ќе праа за празнициве па кој е кандидат .... повелете :)
    и ракија ќе има... оладена... со чашки од замрзивач... и салта... другото на на вас оставам.
    За љубовниот живот друг пат ќе пишам... на раат... од дома...:l:
    Комплицирано е... бившото се јавува... Уше едно бившо се јави... друго едно го договарам за на свадба у Сабота да ме враќа дома.....
    На крај..... со таквиот у рака за празнициве... така ми личи :rofl:

На ozbilnazena, ArmaniCode, Doozy и 14 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    @tinan Едноставно морам да искоментирам зошто напишав така

-Обично мажите не шетаат по дуќани.Купуваат вака - од првиот фармерки, од второт чевли и крај.Тоа за нив е напорен шопинг.Има такви и кои не пробуваат туку се водат само према бројчето.
    -Обично мажите не готват...или ке зготви нешто и позади себе ке остави таков хаос, што ке ти збуктиса и ручек и се
    -Обично мажите не садат цвеќиња по дворови и не прават разлика меѓу фикус и филадендрон
    -Обично мажите гледаат утакмица, подригнуваат и не се дружат со жени +/- 40 на Феминаки форум
    -Обично мажите за бившите не зборат ,,ми дојде момето,, туку ,,ја еб.в повторно,,

За горенаведеното-ракивче+салатче мераклија сум, ама имам љубоморен маж :D:D:D

На Serafima, ozbilnazena, ArmaniCode и 11 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro utro!!!

Za malku ke ve prasav kade toa i zosto ubavo da si pomineme? :^) Von kolosek,sta ces.
    Vcera duri prasav sto den sme,ama pogodiv deka e sreda.:wasntme:
    Nie ke izlezeme po pet minutki na terasa ako ima sonce denovive.
    Tesko na tie sto ziveat so svekrvi vo 70 kvadrati.
    Ne e do zenata,kolku sto e do razlicni tabieti.
    Eden primer samo.Propusti vcera pampersot na bebus i alistencata mokricki.Normalno,go presoblekuvam i taa mi veli'Ovie nemora vo masina,na raka niz vodicka ke gi isperime'...Ajde vcera ne reagirav tuku samo kazav dekase sto e na bebus mora da pomine masina pa susalna...Denes pak ist "predlog"..i normalno |(
    Vtor primer...da mu dademe limonce so voda?Vidi greota e kako ika...Na sekoe ikanje ist predlog,iako naglaseno deka i doktorkata i patronaznata rekoa deka e normlno da ika,a limon nikako.
    Valjda ne e namerno povtoruvanjevo za da se ubedam.Ili e tabiet ili godinkite.Site odime natamu.Zatoa ziveam bez starite ama vo ovoj period priznavam deka mi se potrebni.Ic nisto da ne mi pomaga,neka sedi samo,da ne sme sami.Do zavcera bevme sami,pa morav na komsika vo 2h da se javuvaam da vikame brza pomos pa da zavrsam na hirurgija.Drugo e koga ima covek doma,na kogo da go ostavis.
    E sega,zaradi "balance megu zvezdite"ke "trpime"i nesto so ne ni se dopaga.
    Ne zameruvajte za gnjavazava okolu sveki,koj niz sto pominuva toa i zbori.:wasntme:

@referentka potpolno se soglasuvam so tebe okolu ova so maskite clenovi.Tokmu istoto i go komentirav vo temata za maskite clenovi na femina.Pa izlegov mazomrzec :rofl:
    Abe si gi sakam jas mazite,dodusa onie po mazenstvenite poveke,ama koj kako ke me razbere..
    Na mojov mu e veke preku glava od vrsenje zenski raboti niz doma,go primetivam deka stiska zabi.
    Ne napajgajte me odma deka nema maski zenski raboti,i toa go podrzuvam ama nasava situacija ispadna od beter kupten beter.:doh: I jas da bev ke puknev.
    Ete taka mili teticki,i nie vi posakuvame relaksiran vikend,bez razlika dali so maz ili bez,odmorete si ja dusickata.
    Mada odmorot so raka pokraj svojata e daleku podobar otkolku sam.No rakata da e raka vo vistinska smisla na zborot,ako ne se e djabe.

На Serafima, ozbilnazena, ArmaniCode и 13 други им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    @tinan го мешам гулашов и сутлијачов и се смеам како штракната на твојот опис.
    Само не ми е јасно кога велиш бившо не мислиш на бившата жена...или мене ми се помешале капачињата.
    А ова за мажевност признајте на слики се лигавиме на мускули и убаво испотено тело.Ама во реалноста убаво е маж да сади цвеќиња и да готви и да ве држи за рака дури гледате филм.Кога ви е убаво во реалноста мажите од сликите нека останат таму.
    Инаку секоја чест за карактерот на tinan,ретки се таквите.
    Е...М ти телефон 2 саата една порака куцкам.

На ozbilnazena, Daleron, ArmaniCode и 4 други им се допаѓа ова.
  19. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ќе морам на ова да одговорам..... точно.... не сум баш по стандарден калап... ама...
    - Неможам по бројче да си купам зошто ни бројчето не си го знам па морам да пробам. Иначе да... шопинг ми е траума ама ќерка ми ме советува каде и што да погледнам.
    - Да. И јас неготвев... ама сега... неможе секогаш со децата у кафана... ќе пробаш па ќе научиш... сам живеам, мајка ми е почината веќе 15 години и сам ако не си средам кој ќе ми чисти?
    - И јас не праам разлика меѓу филадендрндрндр и фикус ама си знам шо е нане, жалфија, босилок,.. у куќа со двор израснав каде баба ми ме праќаше да и наберам нане ли, магдонос ли... босилок... а готвеше жената топ... во кујна имаше работено...
    - Спорт пратам... малце.. снукер..формула1..тенис троа.. неам време...т.е. генерално негледам телевизија...
    - Мажите "обично" незборат така...тука си грешка... тие што праат ништо незборат ... поготово пред другари...
    Иначе шо мислите зошто сум на форумов.... па како и од каде совети за готвење... рецепти... перење... све што треба за куќа да се врти.... незнаев да се испеглам кога се разведов... ама...;)
    И нес сум само на Фемина.... има и themen сајт... е и таму се другите аспекти кои овој сајт не ги "покрива"

Брееееееееееееее се распишав... толку за сеа :x

Кој е за ракија а?:drunk:

На Serafima, ozbilnazena, Daleron и 9 други им се допаѓа ова.
  20. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ма и таа....:headbang:
    Со тек на години..... се насобраа ѓоа бивши... бааги

и сега да се разбереме.... ќе излезе се фалам ама за мои .... и не само за мои години ама ... не сум за фрлање...

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.