Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    ее
    Душо јас лани бев за 1-вви Мај и ззнам како е, истото е со години. Како на модна ревија, барем некој вкус да имаа е јбга.
    Се собраа сељанките од половина струмички села и околијата мислат главни се.
    Бев и на викенд и ова погоре што е напишано не е вистина за Дојран. Бев во Алекс сопствена плажа, бар, клима во собите Ве молам одете во Орид топ е море м..... нивно немет ренде за скопјанишча.
    Дојран е рај вон сезона и без празници молам.

На crazylady, Serafima, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Да дадам рапорт :Бевме во нашата куќа на село со пријатели и скарата изедена пијачката испиена децата натршани Сега мажите заминаа да пропешачат да им спадне јадењето ама мене тек сега ми се отвори апетит цела вечер нешто поткаснувам дури и торта забораена од замрзнувач извадив.
    А за Дојран прв пат го посетив летоска на една недела со едни пријатели ајде демек ќе одиме убаво било го фалат ...Смештај убав претходно резервиран плажата најблиската и така и така водата ужас .Е сега во неделата ќе одиме демек на градската плажа.Тотално разочарување.Цела струмичка и радовишка околија беше дојденаОнакво нешто од дете не сум видела се распрострале луќето мачкааат лебови тенџериња понесле лубеници на сите страни хаос ,за 2 саат назад.А најстрашно од се беа комарците и мушичките фобија добив од нив 2 спреја потрошив и ништо не помагаше.Мм да не му се погодеше риболовот уште 2 ден ќе не вратеше дома.

На Serafima, galapce, tinan и 5 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    Изгледа само јас од сите останав дома денес..убаво се закачивме до мм отсабајлечки ..од едно на друго стана големата....немаше смисла излегувањрто некаде после тоа...планиравме грцијА во недела да одиме ама сега и тоа виси...навистина хго мразам некогаш...лошо звучизнам ама под емоции сум денес не ме судете

4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.107
    Девојки, девојки, ќе Ве карам, прави тетки сте станале :D!!! Те штикли, те гардероби се покажувале по Дојран!!! А, што мислите, као сте им личеле на тие моми Вие со тренерки, фармерки и плус патики??? Сега и тие некаде за Вас пишуваат... ихихихи, едни „тетки“ недотерани дошле на пикник за 1-ви мај :D!!!
    Инаку во Дојран сум била целиии 3 пати... И тоа сите три за 1-ви мај!!! Последен пат пред 9 -10 години!!! Си поминав убаво, со фино друштво бев... А за гужвата, па и ние правевме гужва 8)... Кој несака гужва нека си седи дома :D!!!
    Празникот денес си го поминав така-така!!! Прво, утре сум на работа па немам продолжен викенд :@. Мм го „пуштив“ сам да шета по МК... Многу сум добра :D, петка Ве молам 8)...
    Ама затоа децата пикник журка правеа во двор :party:!!! Музика, песна, скара, друштво весело (y)... Сеуште им трае пикникот :clap:, сега се префрлија внатре!!!
    Иии, да, прв пат јадев скара направена од моите синови :hug:!!! Супер ја погодиле :clap:...
    Ууу, колку доцна станало... Да викам по децата да ја стишаат музиката, ради комшиите, де... Да си легнам, ќе неможам да станам сабајле за на работа :@!!!
    За сабајле Ви оставам кафе на жар, се во знак на празникот :D!!! Имајте убав продолжен викенд :hug:

74647741.jpg

На Serafima, galapce, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    И јас да се пријавам - од Охрид :)
    Вчера дојдовме, прво отидовме до Вевчани, потоа Струга, па во Охрид, најубавиот град во Мк :)

Толку е гужва, толку туристи многу, Срби и Грци (покрај Македонци де) дури најмногу мислам, колку што слушнав. Јас волкава гужва не бев видела ни во сезона.
    Обично први мај го славевме во природа, сега малку на поинаков начин. Не мислевме дека ќе биде волку народ. Едвај најдовме место за ручек, едвај апартман најдовме ама добро е. Отидовме спонтано па добро поминавме.

Мажиња ми сеуште спијат, а ја гладна...:| Две банани изедов ама ништо, ко дупка во желудникот да имам деновиве.
    Едвај чекам да се разбудат па да излеземе. И тоа...
    А во Дојран никогаш не бев и искрено немав ни желба :^)

Убав ден на сите :sun:

На crazylady, Serafima, tinan и 10 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Bitno se naspav :) internetot proraboti, konecno :)
    Jas se fativ za doteranite smizli vcera, a ako prodolzam za tetkite i nivnite "jaki" polovni :) kolite odnseni bas do plazata, po trevata parkirani, eci muzika i se vrti skara... gubre po site strani! sto narod bevme :)

На tinan му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Што ви е на вас ѓубре имало,па има луѓе кои не сакаат пред сопствената врата да си го зачистат а не па ќе ви мислат за некаде на страна.Чудна работа сме ние Македонците,си ја глотиме сопствената држава а излеземе ли преку граница одма глумиме лудило.Ви имам кажано дека живеам во најглотниот град во државава.Во строг центар ги наредиле кесите со ѓубре околу дрво,ги мрзело да ги фрлат во блискиот контејнер.Па фино кучињата ги развлечат по тротоарот да не можеш да поминеш.Буџетот би се преполнил ако се казнуваа како што треба луѓево.
    За дотераноста не знам што да кажам.Се чудам како издржуваат со шминка штикли,ама па нивно си е.Јас не излегувам од патики и тренерки.
    Јас по дома,маж ми на работа,сите комшии излегоа некаде,децава исто така,јас како осамена кучка.
    @WORRIED.BT се надевам си се потсмирила со маж ти,иако мене лошата енергија знае да ме држи со денови.Можеби е попаметно да излезете од дома,вака само ќе се избегнувате.
    @Sky-butterfly касна нешто?Немој да гладува бебето.
    Попладнево мора да се оди во куќата на свекрва ми.Имам многу работа ,не дека нешто е валкано ама треба да се потсреди и подиспере.Вчера во налет на досада сошив нови завеси за таму.А ми се патува некаде немате поим колку...
    Ах да и крајно време е да се почне да се слабее...само како...како??[​IMG]

На Serafima, tinan, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @lunicka bas taka, a projdeme granica odma odnesuvanjeto e drugo. Tuka si epten vo pravo! Bas zatoa sto nadvor moze da se odnesuvame kulturno, toa ne znaci tuka se da zememe zdravo za gotovo..
    kaj mene vo zgrada komsikata uzmetot od kuceto go sobira pred vrata vo ogromna crna kesa i go frla ednas nedelno. Kontejnrot ni e pred nos, ama ete...

На tinan, mareane, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Прва мисла, ебаго што стана толку рано... ко да ќе ме впрегнат да орам или копам.
    Децава фатија со друштво и ќе ги нема до утре. Нема за кого да готвам спремам.
    Толку храна остана од вчера и добар дел и го дадов на дада, а и од скарата нешто однесов кај една старица која не ми е род а ми е драга. Дечково мој ме убедува да одиме до планинана горе.
    А мене не ми се мрда, некако сакам да сум недостапна...
    Го испив кафето, толку знае да ми го погоди што ни јас не си го погодувам така.
    Седам уште по пижами таква поспана неисчешлана, а и баш ме брига на избор мис нема да ме има:emo:

Престојот на форумов речиси ми е оваа тема... ве читам Вас и ги барам тие што ги читам и ми се драги..
    А добар дел ги нема. Велат за се има почеток и крај...

Нека биде убав ден:sun: останете во добро расположение:*

На Serafima, tinan, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Е сега јадев телешка чорба во Белведере и ми е мирна душата ... за некој саат-два барем :D

Тука е облачно денес, свежичко, ама ќе си прошетам. Обожавам мирис на вода, езерово толку ме смирува.

На tinan, galapce, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Поздрав и од мене:coffee:.
    Вчера денов непланирано исполнет излезе. Првата половина мелахнолично се префрлав од кревет на кревет без некој план. Потоа апнавме печено коковче и решив да се придотерам и да испаднеме.
    Каде поим немавме ама важно да испаднеме. Мојов ми вика кога те гледам така добивам впечаток дека секој момент можеш да рикнеш и да плачеш:?:.
    Шетнавме малку до едно езерце, па кај баба му, па кај мајка му...и пак домче. Вечерта не планиравме да испаѓаме ама другар му некако депримирано звучеше кога не покани па ај за негов атер удрив втора тура пролепшавање :makeup: и пут под ноге.
    Туку @ozbilnazena ме насмеа со седењево неисчешлана:lol:. Порано кога одев во вц, она првото утринското секогаш или прво миев лице/заби па обавував нужда или обратно. Е сега во последниве месеци некако кога влевам глеткава ми е неподнослива и јас стојам пред огледало и си се чешлам една минута прво , после се друго.:rofl: Колку ме опушташ со фамилијарните приказни, секој пост зрачи од љубов и разбирање:inlove:.

@Sky-butterfly ви посакувам убав помин во охрид.
    Ми наврати сеќавања на вевчани од предходниов одмор во охрид кога навративме натаму. Во тоа ресторанчето до изворите...кој филинг седиш на терасата а околу тебе се зеленило, вода и слушаш како жубори:sun:. Едвај чекам повторно да се вратам. НЕ верувам да жалост тека Септември ќе биде изводливо со бебе од 3 месеци по патишта, ама ако не тогаш април/мај. Ај што би рекол мојов многу да не планирам:$.
    @WORRIED.BT се надевам се потсмиривте...ако ништо друго атер за шетањето. НЕ мора муабет да ти прави де, барем да рече ајде и да тргнете...после сама од себе ќе омекне ситуацијата.
    @kukla21 те прочитав за дојран...на жалост тие сме и каде и да одиме иста глава, иста култура со нас носиме. Најчесто само на казни се освестува народот, инаку си тера по свое.
    @lunicka не си само ти сама дома. Јас станувам сабајле и го гледам мојов нетрпелив стои во ходник со телефонот во рака(чека колегата да му зазвони) облечен во работнички алишта(од тие како губреџиите, протокалови:rofl:) и се туфка оти уште го немало.
    Со балканци кога си фаќал работа така било]:). Ќе го чистел магацинот.

После кога ќе дојде ручекот, па неколку саати ќе седи на биро...исто како да не е тука, и после уморен ако не е да украдам една кратка прошетка. Ама па и касно ќе биде и да не биде работава седи дома плуј.

Ќе ми олади кафево...после пак ќе ви пишам:P

На ozbilnazena, Serafima, tinan и 13 други им се допаѓа ова.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Ama sto se nerviras za drugite :) ti si pojdena da si uzivas tamu so mt (drustvo) batali drugite od strana ..
    Ako gledas taka samo denot ce ti pomini pod nervoza i nisto drugo
    Ajde uzivkajsi:hug:

На mareane, Annath и joy1 им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Jas za drugite mnogu gajle ne beram.. problem mi bese sto nemase kade da prosetam, trevata pretvorena vo parking, setalisteto prepolno, kaficite ao glasna muzika! I toa e vo red! Ama edno mesto nemase pomirno. E denes e druga prikazna :)

На galapce и Cka им се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Jas ti pisav za doteranite smizli od vcer:)
    A i denot vcera bese takov malce guzva galama muzika se e to normalno za mene

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.019
    Допаѓања:
    183.817
    Ама мутав деееенннннн ,тмурен,врнежлив за никаде и ја како него набушена неизчешлана,по пижами сеуште
    Кафето се испи ручекот се зготви сеа се наканувам алишта да постилам
    @WORRIED.BT абе скарани не скарани редот си оде ова за шетањево дееееее
    @zalosna абе кај изчезна ти бре жено те снема одамна?
    Не туку турајте слики од јадење и пиење на диета сум пак ми се јаде ми се лае дури :D

На Annath, tinan, CrazyOne и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Tuka sum srcko se uste na zemjava :) samo malce nekako se podstopli vremevo pa malce povejce izleguvam nadvor..

На tinan и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    OFICIJALNO IZVESTUVANJE....uste podnaluteni ama meteori ke se odi.....denes lupam ko budala moze na nervna baza...prozori brisev,metla briska i vo dvorot malku .sega se me boli....ke zdivnam malku so edno kafence...prijatno popladne moi dami

На bittersweet, Serafima, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    e toa me nervira :) od sekogas sum mrazela takvi okolu mene :)

19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Денес ми беше музикален ден. :music:Си пуштив дел од омилените песни и патот ме донесе на оваа песна. Ја немам слушано сигурно повеќе од 20 години. Ме разнежни.:$

Ии, текстот го знам цел на памет. Уф, виолината...

На Val-Dim, bittersweet, Serafima и 5 други им се допаѓа ова.
  20. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ај добро утро... јас од свадба.. па да се јавам...
    Referentka@ ќе да ми ти била видовита .... ај погодете кој го фати бидермаерот...:| не се местев... као ...стојам до масата на мледенците за торта да си зеам... коа..... ме погоди куп цвеке у груди...да не веруеш... ама одма го добацив до првото моме шо беше пред мене... не коментирам поише за тоа.:x
    Иначе свадбата весела... Деј оф свиреа... добра журка... младоженецот.. мои години... невестата 24... мајка и...помлада од мене ... ја глеам... држеча... добра ...онака..вдовица...и сеа замисли... ја се спетљам со неа... другарми... зет би ми бил ...и јас за мање од месец дена дедо би станал...најбоља фора... би му рекол на другар ми тато да ме вика :rofl:... абе лудо...шпанска серија.
    Свадбата заврши па ја пешки накај дома... блиску е, 15-тина минути.. коа звони тоа бившото.. младото.. као дојди да ме видиш настината сум... аха.. да бе да...дремела цел ден у кафана па као навечер нешто чежња ја прифаќа... ја мислев само ние мужите сме такви.
    И бев.. ја видов..ислушав еден тон глупости шо ми ги кажа...и тоа она озбилно го мисли ваљда .... толку ли глупоизгеам па да мисли и верувам... пиев уште една пијачка... ја бацив и и посакав добра ноќ... па и ја факинг имам критериум..нели?
    Утре... нов ден... ако станам у пристојно време... правац водно... ќе си праам кејф...сам.. па шо.

На kjukli, ozbilnazena, marama и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.