Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Dobro utro :) se przam na sonce i kafe pijam :)

На girl-miri, Val-Dim, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Добро утро на сите!Вчера денот тмурен а ние пак во селска природа Денес сонце а јас се токмам в кујна да заглавам Треба да и направам на свекрвица зелник и се пријало ама ја мрзело да си направи .Шта ќеш кој се фатил на орото тој ќе го игра.Туку сакав да пренесам нешто што малку ме чуди но и ме фасцинира.По фамилијата на мм има едни братучеди што живеат Америка,тој македонец а таа американка.Имаат 2 деца и сега се дојдени овде на извесен период Колку се родителите опуштени во воспитувањето на децата облечени во танки аливчиња цел дена шетаат надвор си играат слободно со животинчиња в раце фатени кучето мачето,јаваат на коњче.паднале станале ни децава плачат ни родителите се потресуваат.Децава се пресреќни во природа а нашиве како во стаклено звоно растени(леле пајак леле трнче ме боцна)

На ozbilnazena, Annath, girl-miri и 17 други им се допаѓа ова.
  3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро утро девојчиња и тинан, зашто другите мажи не не' дружат во последно време:D

Да ве почестам неделно кафе, па да почне денот.

FB_IMG_1429177528662.jpg

Малку касно, ама тоа неспиење преку неделата мора да се надокнади. Три пати се разбудив од 5ч.и три пати призаспав. Да видиме кој е поголем инаетчија.:D
    Туку, што убаво ми почна денот;)
    Пијам кафе утрово и гледам сите се тестираат на сајтот how-old.net колку биле стари. Ајде и јас да проверам. Си ставив слика кога имав 25г.,ми покажа дека сум стара 29.Потоа ставив нова слика, ми покажа стара сум 31 год.За петнаесетина години сум истарела само две. Леле колку се радувам:D. Барем сајтот мисли дека сум млада:rofl::rofl::rofl:

Убав ден денес, искористете го. Јас не можам во природа ама ќе се оди некаде, на вакво време жално е да останеш дома:D

Последна измена: 3 мај 2015
    На crazylady, Annath, girl-miri и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Добар ден дами :sun:,

Баш ми е мило кога ве читкам вака радосни, расположени... Такви да останете секогаш.
    Но морам да ви ја кажам и мојава радост, зашто кожа не ме држи веќе :wasntme:.

Морам да ви соопштам дека ќе бидам кума :l:.
    Ех да знаете само колку сум радосна за ова! А толку особена ми е оваа радост, бидејќи неа ја запознав баш овде, во овој виртуелен свет наречен Фемина :sun:. Ќе венчавам, ќе крштевам... Едно пријателство, искрено пријателство, сега веќе станува духовно сродство. Навистина е голема таа одгворност пред Бог, но најрадосна и најисполнителна.
    Затоа од срце и се заблагодарувам на Фемина, што постои, што не спои. Што запознав толку добра, племенита душа, што со секој миг не ме остава рамнодушна, туку се повеќе и се воодушевувам. Покрај неа сум малечка, а таа премногу голема. Иако малку далеку во километри, но блиски, толку блиски :angel:.
    Па како што е ред, да ве честам за новото кумство. Да чести нешто кумава :f::f::f:...
    Овие се тазе, вчера правени, па затоа ве честам :inlove:. И не признавам диети, сега морате да прекршите :P.

Picture 2753.jpg

На ozbilnazena, stylishh, Anna-Banana и 37 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис.:hai::hai:

@mareane мене роднините од таму на секој муабет на скајп ме учаат дека децава слабо ми се облечени, ќе ми настинеле, лелееееее кога ќе видат и дека на малава ни чорапи не и облекувам а камоли хулахопки пола саат се пењават дека ќе се разболела.:rofl:
    :rofl:

@anel и на концерт на Аца Лукас се исплатува да ветиш дека ќе одиш само за да ги слушаш и водиш One Republic, јас па мора да му правам друштво за концерт на AC/DC за да мм ми прави друштво на кој и да сакам концерт.
    Последниотпат кога бев имаше еден пред мене на целиот грб истетовирана комплет групата, која будала брееее.:drunk:
    :drunk:

Ја денес си имав онаков мрзелив ден, на кафенце кај тато, на ручек во центар со татко му на мм, малку прошетавме со децава и сега по дома ќе почнеме со бањање, приказни и во кревет, може и ја ќе го фатам креветот, нешто ја гледам мадам као да и се спие.|-):lol:

@Serafima честито кумство, не можеле да најдат почиста душа која ќе биде духовна мајка на тие мали душички кои ќе ги внесеш во верата.:hug:
    :hug:

На Serafima, Annath, WORRIED.BT и 19 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Nabrzina Ve procitav.
    I jas "zacnav" na Femina prekrasno prijatelstvo i od "prva" iskreno.
    Definitivno forumov ni otvori novi vidici.
    POZZ do site ..da ne Ve redam..Ve obozuvam!

На Serafima, Annath, Daleron и 11 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    :d:
    Наздравувам за новото кумаство на @Serafima и пријателството на @referentka .
    Нека ви се множат.:hug:
    Доста беше работа,одам да се дружам со луѓе.Убав неделен ден.

На Serafima, Annath, Daleron и 11 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Samo ti prosetaj tetka lunicka.
    Cestito kumstvo na tetka Serafima koja povtorno ja nastrvi majka mi.

Inace jas si ja sosiv majka mi za mene,oti pocnaa famoznite grcevi:worried: ..uf kolku bolat.Se grcam i jas,se grci i majka mi.
    Ve citame deka ste na skari i nekakvi majovi,nie sme na jogurt bilance,tuk tamu po nekoja lazicka jufki,i adaptirano mlekce koe ne mi e bas po kejf :?: .
    Koga izleguva tatko mi od doma,se budam i ja plasam majka mi.]:) E kako da ne ja plasam koga ja gledam deka na svoi 36 godini na sekoi dve minuti me proveruva dali disam.(facepalm) :rofl:
    Namesto da me ostavi na raat da se optegam na krevetot,taa vo race me stiska dur spijam.Ne deka mene ne mi godi,ama za nea mi e.:tmi:
    Setkajte teticki,i nie valjda ke setkame koga ke pominat ovie 40 dena,ako na majka mi ne i e strav da me izvadi nadvor.:rofl:
    Eve i sega dur vi pisuvame,pak me stiska.:sweat:
    Prijaten i ubav den na site:l: ..edvaj cekam da me banjaat.(poolparty)

На ozbilnazena, Bozica1980, Serafima и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.107
    Здраво девојки [​IMG]... Денес прекрасен ден, не се свртев дома 8), цел ден да се скитало :D!!!
    Ама затоа сега имам работа преку глава!!! Но, добро [​IMG] , ручек за утре - поставен, пеглање пола - пола, ми остана само да се „улепшам“ [​IMG]... А, другите домашни работи може да се скокнат барем еден ден :D!!!
    Аха, сега се сетив, пред недела дена нели Ви предложив ние од околу и преку 40... да си земеме еден слободен ден во неделата кога ништо. ама баш ништо нема да работиме 8)!!! Епа, еве за оваа недела мене тој ден ми беше денес :clap:!!!
    Мммм... читам само убави работи се случувале деновиве... (y)
    @tinan не се важи што си го пренасочил бидермаерот кон девојката до тебе!!! Ти си среќниот „добитник“!!! Епа, со среќе нека е!!! Што поскоро да се угоде :clap:!!!
    burme-svadba-bidermajer-vecanje-foto-sina-1404287744-527195.jpg

Мама @galapce браво за убавите гушкања со синчето :hug:... Полека, полека сте си се привикнале еден на друг ... Првите денови со бебе се тешки, но Вие брзо ги надминавте!!!

@Serafima честито кумство... Прекрасни се тие виртуелни пријателства кои напредувале дури до кумство!!!

@anel не е само тој сајт кој ти дал помалку години од вистинските!!! И во темава сите ќе ти кажеме дека си помлада од што си!!! Такви сме ние од +/- 40, секогаш млади [​IMG] (+ згодни + неопходни :D)...

На bokace, Serafima, lunicka и 10 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    Konecno krevet...ubav ama naporen den....gi posetivme meteorite....voodusevenostv e mal zbor.so koj bi mozela da ja iskaxam emocijata sto ja pocuvstvuvav...momumentalno nesto....kolku moze da bide golem i moken covekot koga makata ke go natera ...cestiti kumstvo na @Serafima ....ti veruvam kolku srekna i vozbudena oti jas imam epten golema zelba da bidam kuma Pogotovo da krstevam imam merak....se nadevam ke mi se ostvari..ve poxdravuvam sega ...kapnata sum..leka nok

На Serafima, kukla21, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Овака полноќно да ве поздравам и јас. Прибрав да се мезам:tmi::doh:

Ај ќе пуштам еден филм да мине време. Заклучив дека кога покасно легнувам ако имам среќа може и воопшто да не станам за до веце во текот на ноќта, па се препрограмирам.

Туку мојов забрал гајле како ќе се вика бебчево на Кејт. Да не ни го украле името па годинава сите така да си ги крштеваат децата:rofl:.
    Наше си било, т.с на баба му па да не почнеле од помодарство да го злоупотребуваат:rofl:

На Serafima, kukla21, lunicka и 8 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Тука па ги слушам сега на утринскиве програми се засекирале да не ја напуштила Кејт од болницата прерано, као да нема таа цел тим кој ќе се грижи за неа, да не случајно треба да оди дома да готви и да чисти.]:):lol:
    Мене поинтересно ми беше фактот што решила да облече бел фустан после породување, којзнае дали до дома и останал бел.:wasntme::D

На мени за доручек јајца, сите сакаат различни, еден сака мучкани, еден на окле, јас не ги сакам никакви ама ако јадам тогаш тоа е омлет, мм варени ама полуживи|(, додека им ги исполнам на сите желбите поминал еден саат.:sweat:

Ајде да одам да ги спремам дечките за во градинка, после ќе отспијам малку па пак ќе ве дружам.:lol:

На Serafima, lunicka, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Честито кумство на @Serafima убава и благородна работа е тоа.Јас и сопругот сме крстиле 4 бебиња ( и еден возрасен).Кој не поканил за кумови не сме одбиле тоа е навистина убава работа и на сите им посакувам да си го дожибвеат тоа чувство. Вечерва пак дојдов од кај другарка која денес си ги крсти своите 2 близначиња.:)

На Serafima, kukla21, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Zenicki,@toogood i @anina od poredovnite ni gi nema?Kaj ste zencinja?

На anina и lunicka им се допаѓа ова.
  15. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Шо ве нема?
    Каму добро утро... кафе... мафе...

На lunicka, Daleron, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро
    Ај еве едно ѓезве ке ставам вода да врие, вие пријавувај те се кој е за со шеќер кој за без
    Ееееее до кое дереџе дојдовме, единствен маж на темава и тој без кафе остана
    Пу јаз'к

На lunicka, Daleron, anel и 6 други им се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Eeeee decko ajde svari ti ednas kafe za nas :) nie i masko kafe pieme:):nod: aham

На lunicka, anel, tinan и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Хелоу женски, еве ме и мене после продолжениот викенд создаден за одмарање. И се одморивме богами... јас ве читав по малку, и само лајкови удирав, ем што од дома не можев да пишувам, ем што и не сакам да пишувам, не сум баш во добро расположение. Малку ме здрмаа некои работи, ми треба време да се оправам, ама верувам дека ќе биде се како што треба. Реалноста е таква, знае да влепи убав шамар, ама некогаш е добро за освестување.

Честитки за кумството Серафима,баш ми е мило што се работи за виртуелно познанство кое прераснало во искрено пријателство. Јас верувам дека и на интернет може да се најдат сродни души, имам личен пример ;)
    Принцезава не ќе да се породила вчера, тешко дека може така да изгледа после природно породување, колку сака лесно нека било. Се чудам зошто прават така, а инаку прилично се шпекулира дека не го родила таа :| А за името... изгледа на прабабата ќе ја крстат... може и на некоја чукунбаба, којзнае. Камила и Дајана не идат предвид, кралицата не дава :P

На ozbilnazena, anina, tessie и 15 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    :sweat:
    Првпат оваа година ми дојде топло дури с“клетливо.Навистина е спарно надвор и ноќеска ми беше топло..
    После шетање ме фаќа дремка ,да прилегнам половина час ...(waiting)...
    И растеме гледам 35 комада сме станале...уште кога би сакале сите да не дружат.
    @Annath ќе помине...
    @galapce ќе помине уште доста време дури се вратиш во нормала.Како што велеше мама бебињата од првиот ден „пишуваат“ како се однесуваме спрема нив,е после кога ќе почнат да „читаат“...:D.Не е лесно да си мајка навистина...само немој да го заучуваш во раце да ти биде постојано...
    А принцезава со свежо фенирана коса.ќе помисли некој како да била во фризерница на пораѓање...ама таа не мисли кој ќе и помогне дома или дали има да го обезбеди детето...
    @tinan утре сабајле ти стави кафе остави не нас да поспиеме малку..:D

На Serafima, anel, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    Е сега и вие.Остајте ме да се воодушевувам на војвоткава како изгледа 10 часа по пораѓај.Не ми рушете филм;)Јас подзинав ко ја видов,ама верувам дека е така.Можда си имала лесен пораѓај,ја средиле еден куп луѓе и воалаа.З'ш да не:)
    Принцезава иста ко братчето само женска варијанта.
    Бре што мубет ви направив.
    Повелете топло чоколадо:coffee::coffee::coffee:

На zalosna и Annath им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.