Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Jas mislam dekan 1 imence ce biraat od ovie napisanive

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.062
    image.jpg

Они секогаш имаат по 2-3 имиња.Од покојни баби,дедовци...

На Annath, Val-Dim, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Mozi srcko:)
    Jas si mislev deka 1 imence posto denes posle rucek imase edna emisija kade mozese da se javis i da glasas..na diana imeto imase 40% glasovi na elizabeta 25 % na tretoto ne zapamtiv:)
    Ajde kako i da e so zdr..da si go (gi) nosi:rofl:prculkata mala

На Annath и joy1 им се допаѓа ова.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.424
    Што се чудите за тоа како изгледа убаво женава, па реално што викаат не раѓала на ГАК.
    Башка е сучка слаба, се здебели само во стомакот, неизбежното и со првото и со второто. Се друго и е такво преслабо како што е, среќајлика. Сирота Ким Кардашијан којзнае колку и љубомори она тросед се направи, ама тоа е градба.
    Мене ми е пресмешно ова со имињава. Ем на свекрвата ем на свекрвата свекрвата. А тие две жени се мразеле од дното на душата.
    Можела само Шарлот да ја крстат секако е најубаво од сите три.
    И после се смееме дека само нашиве свекрви биле лоши и со такви желби, ама свекрва си е свекрва сегде у свет у пм.
    Само не знам зашто побогу името Камила била во игра. Се крстам.

Последна измена: 4 мај 2015
    На Annath, tinan, zalosna и 9 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.227
    Допаѓања:
    330.062
    И она е пола свекрва па да ја испочитуваат на некој начин :D
    Женски се извинувам што ви влетав на темава :)

На Annath, zalosna, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.424
    E таа е баш свекрвиште:rofl::rofl::rofl:
    Ако е се тоа вистина што се пишиваше низ веснициве, таа Камилата колку не може да ја поднесе Катево па она да ја поштува, ма клоца у гз бе.
    Ај Дијана сфаќам, носталгија, мајка му е, млада умрела, сообраќајна несреќа, икона, принцеза по која уште жалат британцине. Ама оваа баш е како Камила, у фаца и се гледа дека е олицетворение на злото.
    Ја па ич не им љубоморам ги жалам, глава не можат да кренат од папараци. Таа ни трудноќа осетила ко што треба, ни пораѓај ни гледање на деца ќе види, сите ќе и се мешаат.
    Е таа колку свекрИви има дома:rofl:

На Annath, tinan, zalosna и 5 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    На bittersweet, Annath и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.931
    Допаѓања:
    143.061
    Да се умешам во муабетов :) Дека јас највеќе ја чекав да се породи :) Ме потсети на моите предци.

На дедо ми сестра му, кажуваше дека сите 7 ги родила дома, на нива, кај дошло. Седмото го родила додека жнеела, отишла во меѓата, родила, го замотала бебето, го ставила во самарот да спие, и продолжила да жнее. Маж и отишол накај дома да каже мекици да стават за вечерта да частат. Сама родила, сама пресекла папочна, сама си дошла дома кога завршила работата. Сите седум така ги изгледала, мајка и и помогнала со првото да се породи, оти не знаела.

Седмото дете, сега веќе и е пензионер, она одамна си умре, на 89 години. Седмото дете било најуспешно од сите, чиновник на времето, па после тоа некој директор на државна фирма. Сега само дедо на куп внучиња.

Кога можела на дедо сестра му без проблем да си роди и да си работи, и седум деца со свои раце да изгледа, па за една војвотка ние се чудиме :)

На ozbilnazena, Sunshine.Sunshine, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    jas pak ne im veruvam :) hhaha

10. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Дали некоја од Вас тука ја пишувала статијава? http://tocka.com.mk/1/158387/britan...kejt-napravila-sou-nikogas-ne-ni-bila-bremena
    Се шегувам, ама се надоврзува на вашите муабети.

Ама мене ако ме прашувате, не ми е особено чудно, Војвотката на сликите пред болница ми изгледа уморно во очите, и има гушка (мислам на она под брадата што и е здебелено).

И да се надоврзам на муабетот на @Cka, не само нејзините предци, туку ретко која жена тогаш, имала време, услови и пари, да не работи иако е во поодмината бременост, а уште помалку од нива да оди во болница.
    Што се однесува до Војвотката, цел свет будно ја прати целата ситуација, па се разбира дека ќе се смешка, во прашање се 20тина минути пред фотографите.

На Annath, tinan, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.601
    I jas da se zаmesam vo muabetot za princezata..da ne ostanam pokuso...prvo sto mi padna v oci se gluzdovite..jas tri nefeli po porogaj seuste imav otoci na racete i nozete....a taa nodjinja ko srna...ne mi stima nesto vo prikaznava ...samo tie znaat sto e ..

На tinan и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.107
    Здраво девојки :hug:...
    ТВ не гледам, па ако вечерва не ја отворев темава, немаше да знам дека се породила вокводката :tmi:... Девојки од +/- 40, полни сте информации :clap:!!!
    А како не би изгледала совршено Кате кога има еден куп стилисти околу себе??? Хаљината е рамна и и го крие стомачето, а штиклите не се многу високи, но помагаат за отокот на зглобовите визуелно да се ублажи!!! А се друго е шминка - сјајна кожа, средена коса, маниќирани нокти!!! Немојте да мислите дека на неа и е лесно... Сите ја гледаат и коментираат... Но, тоа е цената што ја плаќа за да биде војводка... Но, кога ќе биде стара сигурно во некои свои мемоари ќе напише - грозно се чувствував, но морав да се смешкам!!!

А, да се насмееме малку :D?

vicevi_clip_image001.jpg

На bittersweet, Serafima, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  13. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Ај добро утро....
    Кој е за машко кафе а?
    :)

Незнам ја тоа слики мики....

На Val-Dim, WORRIED.BT, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Добро утро!
    Уште за војвотката се пишува? Јасно е дека има цел тим околу неа, и јас би сакала, нормално, ама од друга страна, таа фама што се создава... уф, совршено за некој што сака да биде во центар на внимание, ама за мене - не, благодарам.
    За темата породување дома/на нива нема да коментирам, само ќе си кажам, други времиња биле тогаш, не се споредува со ова сега. Да, породувањето е вообичаен дел од животот на жените, ама не секоја има среќа природно и лесно да помине.

Како и да е, само сакав да кажам дека вторничниот малер ми продолжува.... ај нека прекине СЕГА! :punch:

На ozbilnazena, Mama25, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Се зачитав вчера и викам што пропуштив, што пропуштив.... Кога тоа да отворам 40ката :P

Отидов малце наназад и видов тема за пријателства од форумов, ехехеее.... Една Срекичка ми стана блиска ко сестра токму тргнувајќи од овде, ја сакам од овде до крајот на светот :D Ве има многу без кои не би можела да го поминам денот а да не ве прочитам, помислам и поздравам, стигнувам на работа, отварам компјутер, пуштам интернет и прво е Фемина после е ФБ. И Серафима ја имам видено, иако седеше до мене некако не се поздравивме од пусто срам, уште ја чекам да дојде да пиеме кафе, скоро 2 години ќе и напраи ангелот а она уште нема дојдено :* Со Данка ја средивме собата на нејзината мала принцеза, ма цел стан средивме овде, добро малку и на Скајп :D оти не научивме како се праќаат слики без линк во порака :D Со Куклана иста борба водиме и секој месец се бодриме ;) И една пакистанка од овде ме дружи секој ден кога ќе се решат од нивното ЕВН да им пуштат струја, пошто многу зезаат :D Една колешка со која си се дружевме додека ми беше овде, сега ми отиде на југ и само на Скајп си се дружиме ;) Некоја забораив сигурно, нек ми простат, сите подеднакво ми се драги, ама сега се распишав за овие кои се дружиме овде ;)

За војвотката ич не ми е мака, многу ми е мило за бебе, од мерак да ги гледаш, бебе, има ли помило од тоа :) Мое мислење е дека сама си го родила и тоа не ми е воопшто чудно што станала веднаш. Името нека си го носи со среќа :D

На Kiflicka05, MacenceEna, zalosna и 15 други им се допаѓа ова.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    ...го сркнав кафето и сега ќе ја здимам...
    не се седи дома брееееј...азган жена сум станала...
    а ручек па што да се прави,термитиве само бараат нешто..
    ми се смачи од тоа...
    ајд убав ден,се надевам денес нема да е спарно како вчера...

На zalosna, mareane, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Добро утро, женчики, како сте ми?
    Мене вчера попладнето ми дојде една фикс идеја да си земам чоколадно млеко и сега си го пијам со појадокот. Од каде на каде ми текна не знам, чоколадно млеко немам пиено доооолго време.
    И така, си се подмладувам, со спомени ако не со нешто друго. :lol: Калории ли, шо ли беше тоа? Најважна е внатрешната убавина. :rofl:

Галапче, еве и од мене поддршка. Ќе се навикнеш, нова состојба е. Човек ќе направи малечка интервенција, па не е веќе истиот, со истите навики, не пак дете да донесеш на свет. Коренот е горчлив, но плодовите се слатки, таква е секоја добра и конструктивна работа.

Принцезана и големата и малата, аман од нив, не можеш да си побараш новости на интернет на раат. |( Некогашната улога на кралствата не се мери со денешната. И искрено повеќе ќе ме воодушеви успешна приказна на некоја самохрана мајка којашто успеала да го школува детето и да го насочи на прав пат, отколку породување на личност којашто живее од даноците на луѓето коишто работат и се мачат за опстанок.

Серафимке, блазе им на кумашините, подобри духовни родители за детето од вас, амин. Секогаш да растете во верата и да ја умножувате како што правите, така го правите поубаво место за живеење овој свет. Не правам дискриминација, ги почитувам сите оние коишто се стремат кон добродетелност и ширење позитивна енергија и спокојство кај другите. Без разлика на медиумот којшто ќе го изберат, религија или нешто друго.

Убав ден, брее едно чоколадно млеко што ми направи. Дефинитивно успешен рецепт за попозитивно започнување на денот. :D

На ozbilnazena, Bozica1980, Mama25 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро и од мене :)
    Кафенце и тоа машко :!: се напивме и беше погодено :D

И да ви кажам маж ми прави најубаво кафе, правам сама само кога морам, дури и гости ко ќе дојдат тој е задолжен за кафе, на моето секогаш нешто му фали, а секојпат се правам исто :?:
    Ово за турско (македонско де :)) кафе зборувам.

Мене ми се јаде сладолед и вас ќе ве послужам. Посебно за @lunicka која што ме разнежи од сабајле со алманахот :hug:, ама ќе има за сите (fingers)

Денес ќе биде многу топло, инајте убав ден :sun:

1296688-yogurt-and-chocolate-ice-cream-in-a-bowl-close-up.jpg

На crazylady, ozbilnazena, MacenceEna и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро и од мене.
    Нема ден, а да не скинам хулахопки, мислам дека половина од платата отиде по хулахопки.
    Вакви ке си купам сега катар сезон .:D

v294387p0.jpg

На crazylady, WORRIED.BT, do-re-mi и 9 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Aj neka ni se ugodi denov!

Ako ne bese temava ni jas za vokvodkata nemase da znam.A i ne me interesira tolku detalno,iskreno.
    Annath,te nemam citano vo vakvo izdanie i malku si mi cudna.:) ..So pobrzo da ti mine i periodov i vtornickiot maler:hug:
    I teska e tuka.Nazdravje cokoladnoto mlekce.Ispiv i jas takvi nekolku od po 200 grama,so sila vo bremenosta,oti ne pijam mleko.

Za raganjeto nekogas i sega i jas nea da komentiram,samo bi kazala deka veke uplav imam od anestezii:worried: da ima emoticon so toj so mu se trese vilicata bi naredila desetina.Se drugo se istrpuva.Vo glava mi e polipot sto go imav,dali se iscistil ili ke treba intervencija(emoticon sto trese zabi),i ako treba da snimam debelo crevo(uste eden emoticon so zabite ama veke pomodren).

No ovie dve oci koi gledaat bespomosno vo mene,pravat se da zaboravam:inlove: ..(do momentot dur povtornone se prisetam:worried: ) :rofl:
    Sala na strana,site znaeme deka sekoja bolka vredi da se istrpi za da se fati vo raka vakov blagoslov,vakva sreka,milina.Cudo koe sto siri toplina :l:
    Nemozam da mu se iznagledam..tek pa zvucite sto gi ispusta :wasntme: .najgolema neznost predizvikuva pogledot koj direktno e upaten kon vas..:l:

Nisto posebno nema sto da se pofalie,vcera sednav vo kola zad volanot posle devet meseci mi se cini,ako ne i poveke.Popoleka se normalizirame.Se nesto mi se jade no sekogas zavrsuvam samo so supa i cajce vo usta.Ne otvaram veke femina instagram ]:)

Za kraj,znam deka znaete,no ete za onie sto podzaboravile,zosto koga sme mali site edvaj cekaat da prdneme i zdrigneme(prostete na izraz) a koga ke porasneme ni velat deka e sramota?:wasntme: :rofl:
    Covek od mal uci da gi slusa roditelite i na kraj pak kriv :bandit:

Prijaten den..:l:

На Mama25, friendy, MacenceEna и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.