Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    И тебе не ти се угаѓа :D
    Барај малку пониска штокла за нијанса

На Tajnaotrovna, Lady Phoenix, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Еми ни првите ни втoрите.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.292
    И јас не сум авантурист.
    Ама за мм и на крај на свет би одела.:l:

На galapce, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Viktorijaaa5 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    98.987
    Ај гитла сите, еве како се одлучУе]:). Ах бе Бриџи деК си коо те нема:rofl:.

На Tajnaotrovna, Barbie20, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Zenski..su prajte?
    Nekoj cizmi kupuva,nekoja ke leta,nekoja uziva..
    Jas pak edna mini tura zimnica.
    Malidzano denes.
    Dete niskam na noze,i citkam tuka.
    Vikendov vremeto prekrasno..tamam so bela nokj ke se vklopi,pa ke setame.

Podocna ke se vklucam,sega odam da vidam edno lifce sportska da se izigra vecerva..onaka rekreativno.
    Adrenalinot kolku da ne e ramna linija.

На Sesil, evangelina.ina, Petar80 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    98.987
    Едно лиФче да ставевте тука мајката, да осетам и јас како се зема пари од спорЦка:bug:

На Sesil, evangelina.ina, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Аеродромот во Хамбург е лесен за снаоѓање... :P Збор да не чујам.:envy:

Море, баби од по 75-80 години одат до Нов Зеланд сами, плус Енџела твоја спикс вери гуд инглиш, што му ја мислиш. :devil: Леле, ќе се отрујам, зошто не одела она дотаму!

Знаеш дека потешко ќе ти биде да отидеш некаде со воз/автобус во Македонијава, отколку со авион до Германија? Сериозна сум со муабетов. Мислам да се окозиш на автобуска или железничка некаде низ државава, никој нема да ти помогне... По аеродроми секогаш помага некој, јас и деца имам придржувано, плус даваат количка да пуштиш со багаж и да си ја земеш после веднаш.

Во секој авион СЕКОГАШ плаче по некое бебе/дете и сите се навикнати на тоа. На никој око нема да му трепне. Ако треба да бирам дали да плаче бебе или да смрди некој, бирам бебе - ќе плаче и ќе преплаче, небањатиот не може да го избањаме. :wasntme: Ќе земете седишта или напред или до излезот за итен случај и ќе имате повеќе место така, ќе може да постои малку малата и сл. Мене повеќе ме нервираат батки што се шират/спуштаат седишта, отколку бебиња. Или небањатите, ама тие само кај нас ги има. ]:)

Иначе, Визер и компанија (сличните на нив, де, Пегасус и тие едни Кор, Мор, ги заборавив), јас ги викам Берово транс, :rofl: затоа што внатре, каков се' народ не се вози... А не ти и Енџела. Страшна некултура, одма се гледа дека иде некое балканско племе, срам да те фане. Авионот уште неслетан, овие отвораат и бараат торби, па ќесиња се влечат... немој некој да не им ја украде торбата и да истрча во таа гужвичка.

Еее, па на тие прекуокеанските летови, па практично бфф стануваш со тие до тебе, се разбудуваш во еден момент и гледаш како сите тројца сте си се потпрале еден на друг и си крчкате некаде над океанот. :D Покриенки, сериичка пред вас, нешто за пиење... јао. Не знам како дечко досега си немам фатено од некој авион. :rofl:

И во последниве 3 години се имам повеќе во авион возено отколку во воз. Дада Дузи не е будала (понекогаш само:D) и верувај дека патувањата со воз во државичкава ми биле поизмачувачки отколку летовите низ Европа. Чисто информативно, се имам возено и со автобус на релацијата на која ти сакаш да одиш и да ти кажам дека ПОГОЛЕМА (тактички сасвим погрешно работава) грешка не сум направила во животов. :rofl:

Ајде купи карта и оди. :envy:

Се гледа дека ме чеша газот за да одам некаде, нели? |(

Едит - ќе побараме директни летови од Приштина/Софија ако сакаш право таму. :)

На molikaMk, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Viktorijaaa5 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.443
    od lubomora taka ti vika za da ostanes bez cizmi

На galapce, Tajnaotrovna, jasna83 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.160
    @Emy867 висoчкa е штиклaвa иaкo вaкa не изгледa декa е. Инaче и јaс глaсaм зa втoрите. Сaкaм вaкви чизмички, aмa и пoвисoчки дa се, нештo нaд глужд.
    @monik55 јaс имaм единечни јoргaнчињa нa Calina. Не се пoлнети, тенки се, не знaм штo мaтеријaл, aмa вршaт рaбoтa. Е сегa, вo зимa не се спие сaмo сo нив, и ќебе требa, aкo е пoлaднo. Имaм и дупли јoргaн, aмa уште ми стoи спaкувaн, зa сегa.

На Sesil, Tajnaotrovna, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    @Emy867 вторите.
    Штиклата е убава , ама напред рамно не знам како е за удобност :)
    Имам слични.

На Annath, Tajnaotrovna, iloveyou29 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.582
    Допаѓања:
    152.020
    @monik55 јас имам зимски дупли јорган од Калина супер задоволна сум... Топол е, убаво штепан и малку крут стои од штепованото....релативно нов е за да можам нешто повеќе да пишам.. Две зими го користиме...

На Annath, Sesil, evangelina.ina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    @Emy867 Мене вторите повеќе ми се допаѓаат и материјалот и моделот

Одвај стигнав дома товарена , се распакував, дете средив, перална врте и конечно седнав немам сили веке за ништо.
    Медот ме чека веке два дена во кујна да го направам а јас се неможам да најдам време.
    Колку сакам сега да си легнам ама прво некој филм ке се гледа ако успеам да го догледам :)

На Annath, Petar80, simonka93 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    505
    ovde nesmee pod 30 da se komentira?

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

3 саат сабајле, јас во гаража со кафе, цигара и фемина.8)

Деца не ме сакаат;(, останаа на гости, го искористив мм додека е расположен после толку мафе да средиме дворот, искоси, испрска со средства надвор, насадивме цвеќе, некој зеленчук и зачини. Оставив и нешто и за Матео, тој многу сака да сади работи и едвај ги дочекува да созреат да ги јаде, па на сите им се фали дека е тоа негов производ.(facepalm)

Чек сега темите што ги поминавте.:)
    Децата сите три личат на татко им, малку ми е криво така барем едно на мене да личеше :envy:ама ако убав е мм нека си се убави на него а умни на мене.:wasntme:
    Карактерно сите се различни, дечките ми се малку така нарциси, само кажуваат колку биле убави(facepalm)Матео е најмирен, Конта е жив ѓавол а мадамицата е ѓавол над ѓаволиците.:devil::rofl::rofl:

Пред децата ера не сакав никој да ми збори насабајле, намерно станував 2 саата порано за 1 смена за да бидам нормална личност на работа а не зомби:rofl:сега децава зборат триста на саат и сакала неќела морав и јас да почнам да зборам одсабајле.:lol::lol:

Купечка храна не сакам, готвам секојден, сакам да знам што ми јадат децата, во манџи им ставам се, лук, ѓумбир, праз, морков, кромид, лук, брокула, им го јачам имунитетот.:lol:
    Не ми е проблем да готвам, сакам да се мотам во кујна, мачно некогаш ми е да смислам што да се јаде ама си правам неделно мени и со тоа си го олеснувам малку животот.:lol:

Јас порано се чудев како не можат да смират едно бебе, сега веќе не се чудам од кога бев од другата страна.:x

@WORRIED.BT нека му се најсреќен роденденот на синчето.:party:

На galapce, Annath, zeka и 23 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас дуплиот го гледав и ми се допаѓа што нее многу полнет тоа значи дека нее тежок,ќе погледам уште на некоја фирма па ќе се одлучам имам рок до понеделник.

На Annath и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  16. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Не сум означена, ама претпоставувам дека за мене се однесува постот :D.
    Не сакав до толку да ја образложувам работата, ама кога веќе го почнав орото, да го доиграм :^).
    И јас би одела за мм до крајот на светот, и подалеку ако е потребно, исто и за моите, а би оделе и тие за мене.
    АМА, кога вчера зборував со сестра ми и ја прашав, би се нафатила ли ти на мое место да леташ сама со Енџела, вика НЕ.
    Зошто?
    Оти не' знае и мене и Енџела.
    Да сум сама, не се мислам ич.
    Ќе се глупирам, ќе си правам екскурзии на мозокот, ќе прашувам, и ќе стигнам некако.
    Плус, под стрес секогаш подобро функционирам.
    Но, со Енџела на се' ова пиши пропало.
    Си има она свој специфичен карактер, не е робот да го управуваш.
    Мирна е ептен, ама си има свои ритуали за сенешто.
    Прво, нема да сака да седи на посебно седиште, никогаш не седи и во кола на посебно седиште, секогаш ми е во скут.
    Второ, ако и' се приспие, нема шанси да заспие без Пто (да има уште некој со мене барем ќе и' го одвраќа вниманието, јас и' здосадив веќе :lol:).
    Трето, ти можеби си се возела веќе во авион, јас никогаш.
    Сум пишала веќе дека не сум шетала многу надвор од државата, и се' тоа за мене е баук.
    Сакам да кажам дека едноставно сето тоа нема веза со тоа колку јас го сакам мм или моите, стравот е посилен од мене, иако морам да признаам почнавте да ме расколебувате :lol:.
    А верувам дека и на нив им е страв, затоа и не инсистираат многу сега за сега.
    Битното е дека секој си има различен карактер, искуства и гледање на нештата, не можеме да судиме од своја перспектива.

@Doozy, многу сакам да го имам твојот карактер, алал да ти е.
    И твојот и на сите тука храбри жени борци кои се фаќаат во костец со се' што носи животот.
    Јас за жал, или за среќа, сум од тие свилените што досега ги галел животот, односно моите и мм, а тоа што може друг да го заврши, јас најчесто гледам да не пречам :D.

Ако некој сака уште нешто да ми пише, ве молам во порака, да не ја оптоваруваме темата (се најдов во центарот на вниманието, не по моја желба, @sanjaeva :^) :*).
    Секој совет и искуство ми е добредојдено.
    Ви посакувам на сите убава вечер :).

На galapce, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.174
    Мм и син ми се воодушевени од кроасаните:P.
    Еве сликО, ко за прв пат одлични се:mm:.
    IMG_20160929_182431.jpg

На V.odolija, molikaMk, galapce и 30 други им се допаѓа ова.
  18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    ^Јуле за нас има ли? :angel:

На Annath, PUPICA, Viktorijaaa5 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Темава уше малце ќе се ринејмува ние околу 14 или помалку...
    Слободно придружи се... Добредојде! :)

На galapce и friendy им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.956
    Дајте бе рецеКта од кроасаните, јас ја принтскриннав ама ја имам изгубено.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath, PUPICA и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.