Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    И да се дадам, пак никој нема што сака да ме земе, не превзимам ништо, како ке каже оној горниот:)

На Petar80, Aleksandar1212, friendy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Е сега си седнав раат. :)
    Си пружив алишта , стек и вариво напраив (тоа знам најдобро :tmi:) и си направив какао, откачив второ кафе , дефинитивно ми пореметуваше спиење.
    Дајте некоја тема интересна. :wasntme:

На Annath, Sesil, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @promeneta без филозофии. Мечка страв, тебе не! :)

На Annath, mal.ecka, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Јуле,преубаво изгледаат:) викендов и јас, и јас. :$
    Стварно со темава, исто ко со онаа 30 и сингл(facepalm) испаѓаме јас и сите во 20те:^) и си збориме како е во 30те. Ок,немаат 30 ама,кај и да е..за едно 4-5-6 години ќе се 30 годишни де. :DТука негде сме.:wasntme: Ко одметник човек почнува да се чувствува на своја територија:D Фосил:bug::D

На Annath, Sesil, Bridget и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    @AngelOfArh ја имаш во Рецепти од Фемина инстаграм. На Вал-Дим е оригиналната рецепта.

На Annath, Espadrila, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.295
    Допаѓања:
    278.136
    @AngelOfArh
    К р о а с а н и (на Вал-Дим)
    Тесто
    2 јајца
    2 лажички шекер
    2 мали шољи(финџали 120 мл) слатко млеко (ладно)
    2 мали шољи кисело млеко (или јогурт)
    1 свеж квасец
    1 лажичка сол
    800-900гр брашно

*** 1 маргарин (или по 1/2 маргарин и путер)

Се замесува тесто и веднаш се дели на осум дела. Од секој дел се расукува кора и се мачка со растопен маргарин. Се редат корите една врз друга и од сите се сука една голема кора - колку поголема толку подобро!!! Потоа големата кора се премачкува со остатокот од маргаринот и се сече на четири дела. Секој од нив повторно се сече на седум дела (4 x 7 кроасани). Се обликуваат кроасаните кои може да се филуваат со сирење, шунка, кашкавал... или да останат празни. Се редат во подмачкан плех со маргарин на поголемо растојание за да не се слепат при печење ( дозата е „таман“ за два пеха од шпорет!). Се оставаат 2 часа да надојдат и се печат!!!

На Annath, Espadrila, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Од бројки и математика се разбирам само пари кога бројам, сметки кога плаќам, кога тргам пари за заштеда, за загатки не ме бива ама за тоа со букви и зборување ми иде. :drunk: Во мојата професија немаше бројки и затоа ја одбрав, се додека на некоја будала не му текна да направи табела па да мора да се пресметува (facepalm)некаде се бара средна вредност, некаде се пресметува по ниво, некаде се јавува потреба да пресметува со дропки(facepalm)трагично уште го немам целосно совладано тој дел во пракса,:wasntme::$ деновиве ми е во план да вежбам.:drunk:
    @promeneta те разбирам како се чувствуваш но послушај си го срцето, ќе се снајдеш и ако ништо друго ќе се престрашиш.
    Јас сум тип на човек сум кој секогаш патува со умот но нон стоп стои во место од причина што не поднесувам долг пат, километри илјадници од мојата соба во која се чувствувам најбезбедно.(facepalm)Викендов заминав сама за првпат надвор од градов, не се чувствував нешто убаво.
    Едноставно не сум тип за патување, па принцот да ме чека во авион и брод не би се качила. не сум авантуристички тип, повеќе тежнеам кон сигурност. Не од друга страна се е до психата и дел од искуство од животот. Баш размислував зошто не се чувствував убаво кога всушност баш тоа го сакав да заминам. одговорот е едноставен не знам што е семеен одмор, не сум била со моите, не сум била на долг одмор со никого и тоа е тоа , а одеднаш се појавува потреба да патувам, а ја освен до Ск до друга релација не се чувствувам безбедно па да тргнам одма без да размислувам и да паничарка сум.:$

На Annath, Lady Phoenix, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    @promeneta Секогаш ќе постои нешто за изговор.
    Енџела нема да си го смени тертипо ако не е се како што треба за еден ден или повеќе.
    Замисли колку убаво ќе и биде таму со најблиските. Плус ќе одиш и ќе видиш како, каде, што, за да кога се иселиш знаеш како е.
    Избери си денски лет и полесно ќе ти биде со малата.
    Кога ќе слеташ сигурно мти нема да те остави сама да се снаоѓаш, веројатно ќе те пречека.
    Ајде почни да гледаш летови. (y)

П.С Кој професор викаше оти пократко писмо е потешко да напишеш од подолго?:?:

Во контекст на муабетот за домашната на @Evripigi
    image.jpeg

@danichap Никогаш да не си помислиш дека твоето дете не може да направи нешто. Понекогаш секунда треба невнимание. Еве мојот дур бев надвор на 5 м. од него, си зел еден стол и врз него ставил уште еден помал, за да се качи и да си земе нешто што си сакал. Помислив што можело да се случи доколку падне. Бог го чувал.

Последна измена: 29 септември 2016
    На Annath, bittersweet, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Од патувањата памтам само незгодните моменти, незнам зошто... ама се друго заборавам.Нит пејсажи нит посебни места... Секогаш сум барал забава и во незгодите и сум ги наоѓал :D
    ... и на крај завршив во едно село со туба празна за гориво... наредниот ден дома си стигнав...
    (многуезапишување) :D

На Sesil, joy1, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Vadete lebot
    20160929_203430-1280x960.jpg
    za 20 min ke e gotov

На molikaMk, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    На molikaMk, PUPICA, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.582
    Допаѓања:
    152.020
    Посветено на сите нас вечно гладни особено навечер FB_IMG_1475174703415.jpg

На Evripigi, galapce, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    @promeneta верувај помачно и подлого ќе ти биде патувањето од кај тебе дома до аеродром, отколку од Скопје до Хановер.
    Иако слетуваш во еден град, а сместени сте во друг, сигурна сум дека твоите ќе те чекаат таму на аеродром.

Пто можеш да си го земеш со тебе, така Енџела нема да остане без него. Стави го во рачниот багаж и готово.
    Само гледајте и чешелчето да не го заборавите (и од него не се дели)- не грешам нели Пто беше перницата, а не чешелчето?

Во Ск ќе ти помогне некој, таму ќе те пречекаат, значи ти останува само да го издржиш тој лет од неколку часа кој што верувам ќе биде попријатен отколку што ти биле патувањата со автобус до Прилеп да речеме.

Ја имаш поддршката од тука во секој случај, сите навиваме за вас.
    Енџела е паметна мома, можеби и ќе те изненади пријатно со однесувањето, не мора работите да тргнат на лошо како што си ги замислуваш ти.
    Ајде направи си една СВОТ анализа, нели таа ти е струката, кои се добрите страни, кои се лошите, заканите и можностите и види што ќе натежне.

:hug: До вас.

@referentka ова е ајварот што го спомна претходно, од 5кг пиперки што излегуваа 8 тегли?
    Не спомна, или не сум прочитала што станува со лушпите, или кога се бленда ги снемува?

Убаво изгледа, морам да кажам. Со здравје да го јадете.

Последна измена: 29 септември 2016
    На Annath, Lady Phoenix, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    @sesilija toa e.
    Luspi ne se osekjaat.
    Nemam dvor..da odam kaj majka i sveki nesakam,gi obrzuvam-te drva,te kjumbe..
    Da imam dvor,jas znam.
    Vo sekoj slucaj,probajte...
    Vkusno e.

На Annath, simonka93, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Refka gotovo ne dokrajci zeno:x
    Na kraj na godina ke te proglasam za Naj domakinka:clap:
    Inaku gi naracav ovie,ve bendisuvaat??
    FB_IMG_1475175366523.jpg

На Annath, PUPICA, iloveyou29 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Epa da mi bese drugacka em kaj mene u dvor ke praevme,em u Mavrovo za dzabe pari ke te setav:)

На Annath, Lady Phoenix, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Јас се мислев пола доза или со 1кг, значи сѐ да поделам на 5, чисто да видам каков ќе биде на вкус, па ако ми се допадне да направам повеќе.
    Вака на сликата што ја стави, убаво ми делува.
    Ние завршивме со ајварот, направен е годинава.
    Генерално не го јадеме толку, си имаме константно преку цела година не завршува до февруари како во некои куќи, да речеме- ама не е на одмет да се проба и нешто ново, брзо и ефикасно.

На Annath, JuLleE, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  18. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    На мене реално најмногу ми е страв на аеродромот во Скопје како ќе се снајдам.
    Не ми е толку страв во текот на летот, некако возбудливо ми стои, туку додека да се качам дали ќе се снајдам.
    За таму ич не се грижам, нормално дека ќе ме пречекаат, за тоа нема збор :).
    Да, Пто е перницата, ама мојата, големата :D.
    Без неа и чешелчето, а сега и Папс не мрдаме никаде (facepalm) :nod: :*.

@friendy, секако ќе е денски летот, инаку Енџела авионот ќе го дигне во воздух :wasntme: :rofl:.
    Некни си идеме од Ср со колата вечерно време и ми вика, мамооо, ми влезе темно у очитеее |(.
    И цел пат со светнат телефон патувавме :rofl: :*.

@referentka, ајде уште една очајна домачица со питање до тебе, тие што немаме блендер (односно имаме само мал) што да правиме :D?
    Фала однапред на одговорот :*.

На galapce, Annath, simonka93 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Не можеш да не се снајдеш на скопскиот аеродром @promeneta .
    Не си неписмена да не знаеш да читаш.
    Баба ми кога се снаоѓаше сосема сама по аеродромите низ Европа,без ниту еден странски збор да знае,ќе се снајдеш и ти.Плус имаш и полиглот за рака.:)

А ако имаш страв од летање,тоа е друго. Но се надминува со желбата да ги видиш твоите.

На galapce, Annath, PUPICA и 16 други им се допаѓа ова.
  20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Значи речиси сѐ од твојата листа е елиминирано, перницата ако не ја собира малку ќе ја подиспразниш кога надзорникот не гледа:D, ќе дојдеш на аеродромот ако треба 1-2 часа порано за да се осеќаш смирено, ќе проучиш сѐ, евентуално ќе прашаш што не е јасно и решен проблем.
    Можеш да се договориш да те однесе некој таксист што стално носи патници од Ср до Ск, па и тој ќе може да те упати.
    http://skp.airports.com.mk/default.aspx?ItemID=336 еве и сајтот проучи го, кога ќе стигнеш на аеродром веќе ќе знаеш сѐ, ќе видиш, има да си кажеш- ма зошто порано не го направив ова?:headbang::D

Толку од мене, не замарам повеќе, само ќе праќам позитивна енергија:sun:.

На Annath, Bozica1980, WORRIED.BT и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.