Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    E sega dusmanka li sum ti:rofl:

На Annath, fallenangel, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    :devil:

На fallenangel, Lady Phoenix и referentka им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.748
    Aј добра вечер :D
    @referentka за некоја недела ќе ти пишам да ми објасниш за ајварот и јас планирам по твој рецепт да правам :D.

@promeneta аередромот во скопје е преубав.. кога влегуваш веднаш си на шатерот одозгоре со олкааави букви ќе пишува дека е за германија и да не сакаш ќе го прочиташ верувај. Се строиш на колоната одиш даваш пасош и багаж завршена работа, се качуваш горе на скалите веднаш поминуваш контрола уз пат и си чекате во чекална.
    Тоа е тоа се на се, плукни залепи :D.
    Енџела едношто ќе се срами од непозната околина и луѓе друго ти ќе и кажеш одиме кај тато.. ќе видиш дека детето ќе е мирно и смирено бидејки се ќе му е ново.
    Не ќе леташ ти со саати за час и половина ако не грешам стигнуваш, оп троп е работава :D.

На galapce, Annath, iloveyou29 и 11 други им се допаѓа ова.
  4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Уштеее мaлку изглaди јa.
    Мoжеш ти. :D

На galapce, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Вода стои, вие не стоите, светот ке замре ама оваа тема нема шанси, ради турбо нон-стоп.Браво женски, неуморни сте, само се прашувам навистина, нели имате спондилоза на вратот од толку многу време седење со наведната глава, нели ве болат очи.прсти:^)
    Ах, да, ке речете сега што па јас сега танторам и што се мешам, што сакам да кажам:$
    Едноставно сум во фаза на спуштена марионета која чека некој да и ги подигне конците и да ја размрда, во фаза кога се нешто преиспитувам и анализирам, во фаза кога се чудам што понатака, што е следното после форумов, ќе има ли нешто друго занимливо:?:
    Се прашувам искрено до кога уште ке трае овој форум:?:народов се презаситува, бара нови задоволства, нови разоноди..а во таа потрага по новитети го загубивме осетот, отупевме, брзо се задоволуваме и ги изгустиравме работите:| Како ли ке комуницира народов за 10 год.:?:
    Боже мој, што ми стана со вакви мисли во глава:(
    Ми требаше раме за да се искажам, да ми олесни, па ете, посакав тука меѓу вас да си ги кажам гласно размислувањата:)
    Сега поубаво се чувствувам:nod:

На galapce, Annath, PUPICA и 16 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.748
    Па најреално никој од овде не дреми на пц баба раде :).
    Сите сме од телефон, пишеш збор два, реченица две и гасеш итн..
    Сигурно неќе седи некој нон стоп пред пц да куца :D

На galapce, Annath, iloveyou29 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. jasna83

jasna83 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    5.782
    Добро вечер дами :f:
    Денес ве дружев малку,па нешто и шкртнав по темата :!:
    Ама си ѓи читам сега мислењава и гледам дека откако беше земјотресот некако многу малку сум пишувала од тогаш.Ќерка ми кога беше земјотресот ми вика мамо сега ја сватив смислата на животот (facepalm)
    Додуша и јас во себе си викам ова земјотресов како некоја лекција ми беше ама озбилно :!:
    Порано се сеќирав за секоја глупост за најбанални работи сега некако само гледам да сме здрави и живи и ништо друго нити ми е важно нити ме интересира.Сум закаснила некаде,ми загорел ручек,сум изгубила нешто,се расипало нешто правев триста драми (facepalm):tmi:
    А од секогаш сакав да бидам како маж ми он е таков тип вика не се нервирам за ништо важно ми е само ние тројца да сме живи и здрави.А јас бев сосема различна ама сега :shake:
    Денес ручек Доминос направи за нас :tmi::pizza:
    Стварно неможев ништо да направам се средувавме,домашно да напишеме да се избањаме и готова храна ни беше на располагање..
    За кола возам,возам од 17 години.Додека беше жив татко ми и на таа возраст ќога ќе се вратеше од работа ќе ручавме и ќе го терав да ме учи да возам.Радости беше тоа.Мајка ми само се љутеше како демек млада сум била уште па да не направам некоја беља,па во тие луди години сум била,а татко ми само и викаше ајде нека се учи догодина ќе полага,а јас па прав паун бев пред мајка ми (facepalm):x
    Едвај чекав 18 да наполнам за конечно дозвола во раце и да си се развозувам.
    Со маж ми и двајацата возиме,но почесто тој.На одмор,до гости на работа вози тој понекогаш и јас,ама многу поретко.Кога сме оделе на подолги релации на некое патување сме знаеле и да се смениме јас да возам ако го фати дремка изморен е или нешто слично.
    Убаво е да си имаме положено за било какви ситуации.
    Ти треба колата зимаш си одиш ни да молиш некого нити ништо.
    Еден вечер маж ми се разбуди од спиење со болки во 2 саат навечер.Се витка човек се гледа дека не му е добро нити беше во состојба да вози нити ништо.Таа вечер мислам животот ми се скрати,ама присебна го однесов некако до кола го качив и во болница..

За случајов на @promeneta потполно ја разбирам што можеби и несака да се нафати со детенце да оди на пат од тие причини који што ѓи наведе.Ама за се има прв пат мора да се обидеш да пробаш.
    Како и да е ти еден ден ќе мора да се качиш во авион па можда и сама со Енџела.
    Јазик знаеш ќе ти помогне некој,ќе те упатаат па и другите членки ти кажаа си пратиш стрелките си пишува се убаво објаснето.На Енџела ќе и објасниш дека треба да биде мирна,дека ќе одите да летате со авион до кај татко и.Ајде опасно е тоа прчле ќе се снајде знам јас ;)
    Утре и јас одам на летам сама со ѓаволчето,иако се работи за краток лет навикната е.
    Маж ми неможеше да дојде за жал,прво мислевме со кола ама да возам 500 км сама неможам,а и нејкам прво мрцварење ми е второ не ми е сигорно.Порано кога беше помала сум одела,ама сега некако не ми е времето ние сами да одиме.Вака со авион ќе си седнам место да возам 5-6 саати за помалку од 1 саат ќе бидам на местото..
    Сега се избањав,облеков пижами ќе поспиеме сабајле малку повеќе земав слободни денови поради летот.
    Или ќе се дружам уште со вас или со кревотот.:tmi:

Како и да е еден поздрав и гушки до сите вас :hug::f:
    tragos.jpg

На galapce, Annath, iloveyou29 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Денеска додека возев накај работа пишав доброутро, у тек на работа пишав и после работа у чаршија пак пишав... Дома седам, ама навечер седодека не дојде некоја и не ме земе од вас.

На referentka и jasna83 им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ама реши се ти,сакаш да те зимаат женичките од тука или нејќеш. Еднаш нејќеш,друг пат викаш..дур не одлучиш ти,нема.... сега сакаш..да не беше Александар ќе речев,Александра си:bug::D

На Annath, iloveyou29, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Babe..od vreme na vreme Refresh pravis,citas,lajkuvas i ako ima sto da kazes-pises.
    Mnogu clenki se na temava..okolu 60 (spored na Peco spisokot),pa zatoa se cini deka postojano sme prisutni.
    Nekoi sabajlecki,nekoi treta smena..
    Na Kajgana sum bila nekogas zacleneta,imav potreba od podatoci i tugji mislenja,ama tolku odamna bese sto ni nick ni pass znam.
    Ne ni znam koi drugi forumi egzistiraat osven ovoj.
    Zaraza e..nema sto.

На Annath, PUPICA, iloveyou29 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.297
    Допаѓања:
    278.156
    Вечерва мм ми вели ,а да направиш сутлијаш?!
    Ти да не читаше синојка фемина ,му велам.Ми се подопули вака:^)
    Речено,сторено! _20160929_215604.JPG

На galapce, Annath, PUPICA и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    177.578
    Сакам да си купам нов телефон.
    Барам ваков како на сликата.
    Кажете ми ако знате каде се продаваат.

На molikaMk, Evripigi, galapce и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Aleksandar1212

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Не се нервирај жапче... губиш од лепота :D

На jasna83 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    3d принтер ти треба тебе:D
    Баш затоа, реши се и нека те зимаат,или не..аман. Пред скроз да огрубам:| на жаба да не личам.

На Annath, iloveyou29, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Ау не ми се верува дека до школски предмети отишол муабетот и цел ден никаде мафе се спомнало :lol: А можда и јас не исчитав се. За задачата наједноставно е бројот да го помножиш со следбеникот. Немам некоа логика зошто ама испаѓа точниот резултат :D

@Emy867 јас сум за тие со патент, полесни се за соблекување-облекување, а и поубави ми се некако на изглед. Тоа ластиката ми боди очи на другите.

На Annath, iloveyou29, simonka93 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.487
    Jas spageti svariv
    So mn kari,biber i prsuta

Sho ke praime vecerva?

На Annath, iloveyou29, simonka93 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Aleksandar1212

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Ако, ти пак не ми се нервирај... шо е мое ја ќе си го грабам.

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    180.951
    @promeneta на скопски аеродром неможеш да утниш и да сакаш
    Кога ке влезеш на аеродром ке видиш како има колони и се строат луѓе во редица ке гледаш горе и ек го бараш името на градот за кој ке леташ во случајот Хамбург Ке дадеш пасош ке те заверат ке ти го земат куферот ке го пуштатправо на скенер и толку куферот веке не го гледаш ти со енџела и рачниот багаж си продолжувате нагоре
    Се качуваш по скалите нагоре и одиш дирекно на пасошка контрола даваш пасош те прашуваат кај одиш миниш и одиш одма на скенер Сето е одбележано со ленти и со стрелки и е мал простор
    После скенерот си одиш на која порта ти пише и си чекаш да влезеш во авионот
    Јас обожавам да летам крева анедралин тоа брзата вожна додека го залетува авионот
    Прв пат летав скоз сама и авионот ни беше дефект па имавме принудно слетување Првото качување на брод црева изтурив од повракање јбг среклија сум

На Annath, simonka93, promeneta и 9 други им се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    @promeneta, мислев да не коментирам зашто сите веќе ти го кажаа истото, плус скроз ја разбирам твојата желба да не си центар на внимание. Ама не издржав. :D

Види, ти ги разбирам стравовите. Ич не е лесно, и оние коментари 'кога можат сите, може и баба ми, можеш и ти' ич не помагаат кога се соочуваш со таква состојба. Знам дека прават и полошо. Ама во овој случај не се работи за тебе. Се работи за среќата на твоето дете и цело твое семејство. И кога правиш нешто за детето, тука веќе ти не си ама ич важна и стравовите се бришат. Нејзе убаво ќе и' објасниш и ќе биде среќна дека оди таму. И да плаче и да кенка, нема да е страшно и ќе помине. Перницата не ти вреди како изговор. И без неа ќе помине летот убаво кога знае каде оди. Баш прашај ја дали сака да оди и веќе знаеш што ќе ти каже. Немој твојот страв (би рекла повеќе е пасивност) да го пренесуваш на неа, може и таа да го носи низ животот истото.

Ти имаш проблем дури да ја донесеш одлуката и да излезеш од дома кон аеродром. После тоа, верувај, незапирлива ќе си. Малку одвој се од стравот и мисли што е најдобро за сите. (fingers) Па ќе те чекаме со патепис.

Искрено се надевам дека ќе решиш да одите. :$

На galapce, vitamina, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    ау што сте тивки... не верувам дека волку рано сите сте си легнале ;)

На Annath, iloveyou29, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.