Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.016
    Секој ден се фаќам себе си како се радувам на мали работи :) сега сум пресреќна за едно толку малецко, а толку значајно прво запче на мојот бебуш :inlove: Сами сме со бебуш, тој си спие, маж ми го викнаа на работа, а јас да ја споделам среќата со вас :inlove: Да ве почастам со сутлијаш (тој обичај го научив тука на фемина)

sutlijas.jpg и славјето не би било целосно нели ако не се почасти домаќински :D па повелете
    jager.jpg viski.jpg visnjevaca.jpg [

На Bozica1980, irenna, lunicka и 17 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро девојки
    Неможам а да не искоментирам за средовечноста
    Порано не и верував на мајка ми кога ке речеше ,,не сум онаа од некојпат,,...а сакаше да каже дека неможе да постигне се.
    Сега потполно ја сваќам.
    Верувате ли дека некогаш генералка правев сама за еден ден...завеси се переа, пеглаа (нели бурет завеси беа хит ха,ха), прозори, рибање теписи, море и ричек ке направев во меѓувреме.Дома чисто-џиџитка !!
    Неможам сега.
    Се на ,,рати,, правам.
    Заклучок - не сум некојпатешната.

На girl-miri, Val-Dim, Serafima и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Утро женички и мажишта.
    Ноќеска се жалев ама добро сум.
    Пак жешко моторот уште не е поправен :(
    Имајте убав и весел ден.

1212740782_1.jpg

На tinan, tessie, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    43.971
    Zdravo zenski, jas sum tapa neznam nekoj glup period vo koj samata ne se podnesuvam.Ova nespoenje me pravi nervozna. Uste nekoj da spomne rodi si treto ima da go besam na.prvata granka :( do tolku teskomi e . Na malata i vikam . Na mama ne i e arno posle srce.mi vika mir gehts auch nicht arno :D
    Da legnam da mi pomine ova nervozava,posle ko nova kje sum
    Ili davajte kafe pojakicko ako moze

На tinan, tessie, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  5. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Ке пукнам памет немам веке сега син ми се јави мамо за колата за поправка дест илјади и петсто денари.Кредити,картички должна сум на сите страни ,а и по дукани,три плати однапред подјадени до кога вака.Финансискиот немир без нерви ке не оставе и се си викаш ајде здравје да сме здрави и живи а повеке заглавуваш и потонуваш.За се сум си јас крива од економија не разбирам момент на слабост за се задушам и после уф,слабост и спрема синми неможам да кажам не и сега ако ми е.Научени сме тие генерации на поубаво повеке да имаме и во денешното време неможеме да се прилагодеме и приземјеме не сме научени на немање.До кога вака само се питам???

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    Колку сум се смеела од малава твоја :rofl:.
    Ајде од мене едно кафе
    Bildschirmfoto 2015-05-06 um 10.53.04.png

На tinan, kukla21, zalosna и 5 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.707
    Кокошки мои, сум транслетувала на Гугл што рекла малата, ама не разбрав ништо (facepalm) А кафето ќе си го земам :*

На tinan, tessie, zalosna и 5 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.403
    И нејзе не и било арно....да си се пожали како мама и малата.
    Ама комбинацијава германско македонски, плус кажано од такво малецко слатко:lol::inlove:

На tinan, tessie, zalosna и 6 други им се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    43.971
    @danichap bas mi e milo sto te nasmeav .i jas se smeam uste . Malava moja si.najde drugarka i dvete nerazdelni po celi denovi si igraat. Ova mk. Moevo germanski zbori ama se se razbiraat . Deca mili. Fala kafeto sea odam da setam deca da se uzduvame malce

На tessie, anel, Serafima и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Без грижа не си единсвтена, а ќе се пријават и други.
    У ПМ ај без грижа де, кога се нема А!?
    Голо здравје, жива болест.

На sonce777, evangelina.ina, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Кој е кандидат после 16,30 до Тетово, фар да земам не за друго [​IMG]
    Уффф пак мислења едно по друго.Ако им пречи на админите слободно нека спојат

12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Добар ден цурки...
    Бев да се пријавам во биро и гледам има оглас за практиканска работа.Заземав позиција да аплицирам...кога тетката ми вели стара си ти за практиканство и тоа пред еден куп луѓе.Занемев и во земја пропаднав...не мора да ми помогнат да најдам работа ,ете,уште малку може и ќе умрам,па на сите ќе ни биде полесно.:|
    Море,да сум помлада ќе бегам од државава,пусти години и децава на грб,мајка ми... па не можеш да се впуштиш во авантура.
    За минуси не ми зборувајте,не знам што е плус и пари во новчаник да имаш...

На sonce777, tinan, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  13. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис.:hai:

Ово колективен ПМС не фатил сите женски.:worried::lol:
    И мене денес успеа да ме изнервираат, некој пат едноставно не знам кој пат да го фатам, не сакам веќе ни да им зборам на некои жени, сакам да ги тепам, го будат насилникот во мене.:punch::swear:

Од кога сум дома не знам веќе колку пати треба да си ја "правдам" таа одлука, душебрижници колку ти душа сака, као да ме ранат или нешто па се секираат дека ќе затупам дома седејќи|(, требало што побрзо на работа да сум одела, децава вака сум ги лигавела дома, ќе биле глупави и тие како мајка им.(facepalm)

Како да не сакаш да ги тепаш, мислам некои жени стварно не ми е јасно како си го замислуваат животот и викам на дотичната да и ги оставам децава еден ден да види како се живее со три мали деца, дали ќе може како она што си замислува и да гради кариери, да биде супермајка, супержена со 3-4 саата спиење и тоа на рати.
    Всушност не знам зошто секој пат се има негативно мислење за мајки што бираат да седат дома со децата, некој мора да ги израсне тие деца, да им зготви, да ги пресоблече, избања, мене ми нема резон да имам жена за чување на децата или да ги давам по цел ден во градинка, тогаш зошто сум ги раѓала ако јас не сум покрај нив?
    Тоа што сум дома не ме прави ни глупа, ни дека чекам мм да ме издржува, впрочем колку мои, толку негови се децата и да не издржува тоа е негова должност како татко и сопруг, децава највеќе им треба љубов и внимание, нив сега не им е битно дали мама е докторка, пилотка илинезнамтишто, битно им е дека сум покрај нив.

И покрај тоа што некогаш знаат вакви квази феминистки да ме извадат од такт јас си планирам додека можам да си уживам дома со децата има време и да се вратам на работа, тоа барем кај мене е лесно, ништо ново не се случува на тоа поле, како било пред илјадници години така е и сега, а времево поминато дома со децава никој не може ни да ми го плати, ни да ми го надокнади времето кое нема да бидам покрај нив.

Мене па никогаш не ми текнало да осудувам било која жена за нејзините одлуки, нејзин живот, што ја исполнува тоа нека си прави, сака кариера, нека си брка, сакала да има деца, имај си, никоја не е должна да се оправдува за своите одлуки, сите правиме онака како што мислиме дека е исправно, тоа не не прави ни подобри ни полоши од другите, сите различни работи не исполнуваат.

Туууу ама сум се распишала, таман ми помина нервозата.:rofl::rofl:

@MacenceEna ајде трето детенце, знаеш што е убаво со три мали деца.:devil::devil::devil::rofl::rofl::rofl:

На Giovanna, Bozica1980, evangelina.ina и 23 други им се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    43.971
    @bittersweet tebe ne ti ae lutam ti si mi mila :inlove:
    @lunicka sabajle na city slusnav reklama za vrabotuvanje za site vozra:$sti . Nekoj predlog od vladata . Odma na tebe mi tekna.

Inaku ovde na igralistava cesto.srekjavam tetki ili babicki sto cuvaat deca i nekoja kje se zaprai muabet i kje pocne da podprasuva ...ne e strasno da kazam sto kako ama ima nekoi sto preteruvaat. A sto imas zabrseno a kako se.najde.tamu i treba cela biografija da ja raskazam |( bozesavuvaj

Ovde e tropska gorestina . Nadvor ko so gen da te duva nekoj,jas arno ja.teram mama da ideme na planina na nekolku dena da diseme cist ubav vozduh. i.malce.da.ja izduvam glavata .

На tinan, Annath, Mrs.Bass и 8 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.409
    Допаѓања:
    279.524
    Ауф муабет за пари(facepalm) Јас овој месец незнам како ќе истуркам ни минуси ни кредитни картички не помагаат се е поарчено:(А имам 3 родендени 3 свадби 2-3 матури роденден на малата ќерка а почетокот на наредниот месец полуматура на постарата.Старно што е многу многу е за 1 месец А јас по македонски систем денес си купив фустан и кошула на мм.демек морало;)И да си кажам под влијание на средовечноста изгледа фустан прв пат купувам жиш црвен а и косава вчера ја скратив доста младалачки ќерками вели сум ја љуфнала сум била ко тинејџерка
    Ете си се пожалив па се пофалив ...

На Giovanna, evangelina.ina, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.107
    Здраво девојки :hug:
    До вчера се жалевме од дождот и ладното време, а од денес ќе почнеме за жештинава да кукаме (facepalm)... Никако не може да ни се угоди, жени :D!!!
    Е, па и јас да се надоврзам... Изгледа и јас сум средовечна :D... И јас почнав да чистам на рати, а не како до пред некоја година се во еден ден... Дури и по дуќани не ми се шета како порано, да може се во еден бутик би сум си купила ... Сега повеќе си сакам тивко музиче, кафенце со пријателка и интимно муабетче!!! Ретко знам „да откачам“ па да добијам желба како некогаш баш лудо да се „изжуркам“ :rock:!!! Но, и тоа понекогаш ми се случува... Има надеж, сеуште не сум стара :D, само сум средовечна 8)... „Кондицијата“ ми е намалена, но духот ми работи 300 на час 8)...

Најгоолем поздрав до девојките што имаат, чекаат или планираат трето дете (y)... Мене ми е веќе касно за трето дете,но за Вас браво, Вие сте храбри и силни жени :clap:!!!

vesela-devojka.jpg

На friendy, Giovanna, Bozica1980 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro vecer!!!
    Vlegov samo da ve iscitam,no postot na biterka me povlece za prsti.
    Mila gledaj si doma slogata i dogovorot mnegu vas,a za dusobriznicite ic da ne se zamaras ni ti ni nikoj drug.
    Ke se uklucam i jas so istiot muabet.Neli sveki mi e pocesto kaj mene sega,nemozam da se iznacudam kako ja interesira za site.Bukvalno za SITE od rodninite.Se komentira,polemizira,more se saka da se znae za site koj sto pravel bre!!|(
    Frcat telefoni,ovoj sto pravel,onoj sto pravel,koj kade bil...kako vi apsorbira organizmot takvi informacii bre?|(
    Jas vaka na vremeto,nie onaka na vremeto,taka ni bese poloso,vaka ni bese potesko..:^)
    Nie vaka ragavme,onaka peleni
    perevme...
    A da probas da go vratis vremeto nazad pa da se smenime?:wasntme: :rofl:
    Navistina kako se zadovoluvame so gledanje turski serii po cel den i sedenje na edno mesto i zboruvajki za tugite zivoti..
    Utre jovo nanovo istotot sekoj den..
    Ke puknam ama taka nemozam da ziveam cel zivot.Namesto muva da ne me lazi koj kako si go zivee svojot zivot,ke probam malku muva da me lazi za mojot.
    Samo vo ovoj slucaj ne e loso covek malku poveke da se gleda vo ogledalo,odnosno da si go vide svojot zivot i sto postignal,bez da ja obvinuva sudbinata i drugite.:sweat:

Ke izdrzam ke izdrzam,mozam jas..moram..:rofl::rofl::rofl::D

На Giovanna, evangelina.ina, tinan и 12 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    хахаха галапче, ме изнасмеа. И мојата свеки, ништо не ја интересира, ама за сите се знае :) за се има коментар - роденден не се слави отпосле (патерица е), јајца за велигден мора дента да се земат, золва ми имаше закажано роденден во Џунгла, па тоа во подрум било... порано мн ме нервираше, сега ја игнорирам и ја тужакам кај ќерка и кога збори за нејзините избори :) лоша сум :)

@do-re-mi денот кога станав тетка ми е најубавиот ден...Ти посакувам да уживаш во среќата и моментите кои ти следат :)

На tinan, Val-Dim, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ѓурѓииииииииииииии среќен празник, знам доцнам, ама еден памет и тоа половина само останал.

На friendy, tinan, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kukle,da ne ispadne samo sveki,i majka mi znae daleku poveke od mene,ama mladite so vakvi maniri,nemozam da gi razberam.(lalala)

На anel, tinan, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.