Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    151.419
    hello bitches !-sto bi rekol petar od ppp:hai:
    eve me i mene ..malku podocna denes ama sum se iznasetala denes. me prelaga sonceto iako so zabi.
    sabajle vo 9 bev na intervju za rabota...i ne sum bas optimist:(.grupno bese intervjuto po 5mina vo grupa...se osetiv ko baba site bea pod 25 god.si zboruvaa za simpatii bre...a mene vo umot masinata sto ke ja sprostram ko ke si odam doma:envy:....sto saka neka bide,nema da se nerviram...
    se vrativ doma ,potsrediv,spruziv alista i koga se vrati kerka mi bebeto vo kolicka i si izlegovme ..si zavrsiv nekoi obvrski niz grad i smenavme okolina malku...sega uste sinko da zaspie i ke kuliram eden cas..

На bittersweet, ozbilnazena, Teodora* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден на сите :hai:

Кога ја гледам девојкава од постот на @Daleron , се плашам дека и јас ќе бидам ваква. Пред да останам бремена слабо носев штикли, не ми се носеше за на работа, после бев бремена.....Гарант сум заборавила да одам на штикли, а богами и да се понашам така :D Уште не сум се осмелила да си купам, а искрено, немам ни кај да ги носам :^)

Туку, ај да се пофалам, се запишав во теретана, почнав сабајле :party: Конечно :yawn: Нормално, не се напорни тренинзи и вежби како другите што вежбаат, туку во посебна група „Супер мама“ за тазе породени мајки кои сакаат полека да се враќаат во форма :D Лесни вежби за зацврстување на кичмата, рацете, и стомачните мускули, без никакви оптеретувања. Од други вежби надвор од групава инструкторката дозволи само кардио вежби, и тоа не напорни, туку пешачење на лента и малку Орбитрек, без никаков отпор. И така, како за првпат супер беше. Сите си дошле со бебињата, само јас без моето, па добив прашања „Кај ти е бебето?“, и ветив дека ќе го носам следниот пат со мене. Да повежба и он малку, да се учи од мал :D Се шалам :) Нема да има кој да го чува, немам друг избор освен да го ставам во транспортер и да го однесам со мене. Среќа теретаната ми е на неполни 100 метри, така да нема да го малтретирам многу.

Јас лековиве одамна не сум ги примила, морам да се пожалам ;( Се немаше можност, тоа е ;( Арно ама, од утре ќе има, па уште од сега му се спремам на мажјакот мој :D

На ozbilnazena, Sky-butterfly, lunicka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Кога човек има мака, таа го турка да го бара спасот.Се здрвив на столчево листајќи закони,сајтови како Правдико, за на крај главата да ми е како тапан.Сега планирам да се фарбам.Не за друго туку кога се погледнав во огледало видов дека не личам на себе.Косава за никаде,под очите сини кругови.
    Не дека порано се дотерував којзнае колку ама барем се чешлав и фарбав и малку крема и карминче чудо прават.
    Метла не фаќам :shake:од страв да не летнам.:D
    Во исчекување сум на фарбата ,а колку ке ја убедам фризерката поточно ќерка ми да ме офарба не знам.
    Се зависи како ќе се поставам таква и фризура и ќе добијам.
    Па и да е шатирана не ми е важно.Сега е на мода.:!:
    Имам виткана природна коса.Некои се восхитуваат но јас си знам , кога ќе се разбудам наутро.
    Разбушавена како Тина:music::music:и следува залижување со вода, со пена ако има, со гелови, лакови.
    Добро не ни важно, важно е дека главата ми е на рамена.:bandit:
    Сега ќе почне мм да вика како му смрди, да се чуди, да се крсти што ли ставале, како бензинот , и нафтата а и цигарите:smoke:на кои мириса секоја вечер да се Француски парфем.
    Па за убавина се трпи, и понекогаш бива и со сила.Како моето фарбање, депилацијата е друга тема.:D
    (waiting)

На ozbilnazena, Teodora*, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Човек да не може по дома да се пожали дека нешто го заболува.Маж ми одма фаќа позиција дека него повеќе го боли.Аман мене ме заболува одма што ти се пожалиш дека те боли.Хм...
    Некако сум нервозна ,кога почнам да листам низ животов и проблемите и немањето начин нешто да се смени,едно црнило и мрак ми се спушта,чувствувам притисок во слепоочниците како да си го стегам мозокот со каиш.
    Подобро да не мрачам вие продолжете без мене.

На Espadrila, Teodora* и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    151.419
    vo posledno vreme se pocesto bas vaka se cuvstvuvam

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Ех за никаде сум значи.
    Бидејќи континуирано сум под стрес,а и не гледам ништо розево во животов, кога и седнав на теглата слатко од зелени смокви додека не ми се слоши не престанав. Леле до каде ќе терам незнам излез не гледам, зачаран круг. Сега после толку благо не сум тажна,ама киселини ме утепаа :puke:. Жена на 40 да не може да се контролира (facepalm)

7. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Еве малку остана и вас да ве почастам :hai: 118BaltovHanFood-016.JPG

На green.eyes, zalosna, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    (poolparty)(poolparty)Јас сум супер доста кукате ебаго. Животот е краток да го поминете во жалби и поплаки.(hollest):music::music::music::music:
    @Teodora* Прасичка касичка :P
    :P

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    :punch: :smoke::smoke::smoke::smoke:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.243
    Допаѓања:
    277.522
    И јас така како вас безвеза сум незнам дали ќе да е пмс или од муабетите синоќешни ни е ова ај ќе ни помине.Големо браво за оптимизмот и благодарност за позитивната енергија што ја шири Daleron(y)

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.918
    Како е да имаш над 40 години???
    Супер!!! Во петок навечер - децата излезени во град, сопругот заспиен пред ТВ, а јас 5 часа на Фемина!!!

На lunicka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Val-Dim Кај кого како.:P
    Добро утро жени, се наспавте!? Јас добра сум- урааааа.
    ИИИИ отварам весници и се гледам на насловна.

subota-jutro.jpg

На ozbilnazena и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.157
    @Daleron поспиј бре женче кај си станала во 7.
    Јас синоќа применив од сите сирупи и апченца што ги препорачавте, ми остана уште денес да ја наканам мајка ми од тоа антидепресивите у некој шопинг да ги потрошиме и се ќе е под контрола.
    Престанав со неа од напред да се договарам за шетање, секој пат кога имавме договор следниот ден некоја елементарна непогода се случуваше. Сеа вака на не договорено да видиме што ќе излезе.
    Убав викенд девојки!

На green.eyes, bittersweet, lunicka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Добро утро и од мене:yawn:.
    Само да се потпишам.додека го пијам утринското :coffee:.
    Потоа започнувам со саботните обврски:).

На galapce и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  15. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Еден гооооолем поздрав до сите женишта (што би рекла @Daleron )

На Daleron, Teodora* и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  16. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Aј добро утро и од мене:coffee:
    Се спремам психички и физички за дочек на тета из Београда.
    Имам пишувано за неа:D
    Вчера се јави и ми вели, где си моје сунце моја мезимице?ту сам где би била :worried:
    Чуј душо, ја рекла твом тату идем код наша Озбилна, тата ти је сроз пошизео.. Е шта ти је рекао?
    Остај бре жено божја, девојче ко да нема друга посла па че тебе такву какву шта си да иде по гузицу и слуша. Чуј озбилна, ја решила нек се свет окрене ја идем, само ме собери кад аутобус буде дошао.
    Ај чу да те соберем, тангу имам у свих боја немој да ми носиш, са кинеског пијаца ништа ми нетреба, миље одавно је испало од мода.. Донеси једно шише шљивовача али она јака коју носиш из Шапца.
    Е шта че ти толико јака? Да прочистим грло, каже доктор добро је за срце и мозочне челие :D (waiting)
    Епа пријатеља можеш да бираш а фамилију не:!: Среќа мм има дебели нерви па ќе ја забавља.
    Шах не лути се човече:tmi:
    Мене жени од неа ми се тенчат бре, и во лице сум и рекла како те трпат дома.
    Него истегнав тегнато- колпите ене се пече, по избор нејзин, да и поминела тагата како од на мајка рацете сум го правела. Неа не ја научила :D Се испуца ја жени, си ја испразнив душата :)
    Убав ден жени:f:

На green.eyes, bittersweet, Serafima и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Здраво женски, саботно викендашки ве нема нешто многу. Јас сум денес дома, не можев да одам на работа, сабајле бев страаашно затната, никаква, се лечам со супи и чаеви, и прополис, па белки во понеделник ќе бидам добра. Сега сум поарна после три литра чај со лимон и мед, ама не можам ништо да мириснам или да вкусам, што му доаѓа како плус, бидејќи ништо не можам да јадам, не ми е слатко.
    Еве, и свеки ми прави услуга, го зеде малиот кај неа да спие, па јас малку раат да видам после средувањето дома, си сварив кафенце, компјутер пред мене и да видам што има ново во виртуелниот свет :D

На bittersweet, Bozica1980, Teodora* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Хелоу

Јас ручек не направив, одиме на парту парту:rofl::party:(poolparty)
    Баба му на мојов ќе полни 92, па после неколку недели пауза ќе ги посетиме на еден мал фамилијарен собир на кој треба и да ја соопштиме новоста де.

Ич не ми се оди кога ќе размислам
    Трема:wasntme::bandit:

На Lella, green.eyes, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Бре затнати и јас сум затната ама со посебна тапа. Некој рече да спијам. Аман се наспав после терапијата со сирупот.
    Пробајте, и ќе се наспиете. Од икуство ви кажувам.

ljubov.jpg

20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Да се заплукам и јас денес.
    Некој спомна убави биле нашиве години.Да ,ама се било добро кога нема толку очекувања од тебе,а толку малку заблагодарување.
    Боже ,колку работа има во една куќа и тоа со секојдневно расчистување,не смеам да замислам како би изгледала една недела да не пипнеш ништо.Најверојатно децава ќе ја стават на ролери и ќе ја пуштат низ улица.
    Згора на се,ме чека и одење кај свекрва ми а можам да замислам како е таму.И после снаите биле лоши.
    Моите назлифатми,пуслици и пица се готови.
    И така.
    Сируп и апчиња не пијам моментално.:angel:

На green.eyes, anina, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.