Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Со мајка е друго. Отераш во кај треба и нетреба, кажеш што мислиш и немислиш и за кратко е заборавено. Со свеки не е така, плус одма нос крева :)

На anel, tinan, Val-Dim и 6 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.703
    Допаѓања:
    153.600
    teraj voda na svoja vodenica i kuliraj...8)
    Vidov ne vidov,cuv ne cuv i ne se zamaraj..da naucis staro kuce na novi trikovi ne mozes

На friendy, bittersweet, anel и 8 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Зборот ми беше,да не испадне дека само свеќи кажувам дека ја интересира,за другово така си е.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.016
    Допаѓања:
    183.801
    На здравје 500 тата страница
    Немам ништо дома да ви извадам и да ви послужам ама јбг не домакинка сум станата малце послабо ме има овие денови премогу обврски ама да ви се пофалам тргнав у теретана вежбам

На friendy, bittersweet, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    Opa bravo :clap: a bese li prvo na fitness ili direktno vo teretana??

На tinan му/ѝ се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Значи жив човек нема на темава.
    Аххх...ве испуштив јас од раце ц,ц,ц|(
    Камо кафе:coffee: ?
    Ај јас правам денес.
    Свечено ја отварам рампата и повелете да пиеме...
    бај д веј, што има ново ?

На friendy, bittersweet, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    Добро утро мои феминки, како сте денес?
    Јас не ве дружев вчера, ама затоа денес ќе отворам посабајлечки...
    повелете на кафенце и баклава
    по повод вчерашниот празник, кој воедно ни е и слава дома :D
    Турбо беше синоќа, ама важно времето беше за седење надвор, како што им одговара на сите. Малку со комарците имавме проблем, ама и тоа го решивме, со запалено кафе. Навистина било ефикасно. колку и да не верував.
    Важно се видовме со мили и драги луѓе, затоа ги сакам славите колку и да се напорни. Годинава додуша не спремав ништо посебно, само баклавата ја спремив :D друго се на готово си зедов, немав време да бидам домаќинка, за жал. Слики од мојата баклава ќе има во соодветната тема, кога ќе стигнам да ги префрлам од апаратот :)
    Нема да се жалам од времето, само ќе се жалам ако мавне некоја невидена бура, на тоа ми мириса :worried:

Убав ден!

На mareane, ozbilnazena, friendy и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    јас хаос мајстор ќе ви бидам и ќе се грижам за атмосферата...
    имате место за муабетење...
    10995663_834259026650221_4870668151188168736_n.jpg

На ozbilnazena, anel, Mrs.Bass и 6 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Сликава е ГРОМ
    А што има во чашкиве ?

На tinan му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    ладен чај :makeup:

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.870
    Допаѓања:
    101.820
    Често пати се уверувам дека еден расипан апарат во куќа влече уште неколку други.И се почна од лани во август ли беше,циклонот Бранко или Клара,кога ми го скрши стаклото на спалната.И ене ,слободно велам може 6 месеци да му ставаме се уште не е поправено.Да можам сама да го направм досега 100 пати ќе беше направено а вака оној мојон си нема абер да го поправи.Е да не ги спомнувам ситните кварови на машината за перење,домашни апарати од поголемите телевизорот,сега и бојлерот најде да протече.Мме мразам вакви денови,цел ноќ не спиев од нервоза се живо почна да ме чеша,како за беља не можеш да се истушираш....
    Фенг шуи си го прави своето,едно расипано носи 2 други расипани нешта....
    Патем оправете ме колку се бојлерите и битно ли е да се попозната марка.
    Не ми се зборува ама ич.Ми се чини оваа линија од брчка меѓу очи станува се подлабока.

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Може не мораш нов да купуваш?
    Викни некој што се разбира да види каде е проблемот и од каде тече.
    Цената им е некаде околу 5000 денари. Јас имам Кончар и ок е за сега.
    Еит: http://www.najevtino.mk/p/koncar-egv-80-2-ti/248499

Последна измена: 7 мај 2015
    На Annath и lunicka им се допаѓа ова.
  13. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Еве само да се надоврзам ... околу послужувањево...какво ми е стање у фрижидер.... имам само: парче сирење (3х4 см)... пола канче свинска маст, сенф, 2-3 моркови... млеко за кафе...
    Мора да се пазари... а се нема време...
    Тоа колку да се оправдам за послужување...

Иначе пијачка име се.... ладно бело, црно вино, ладна ракија ... две пива од 1/5 литар... тоа меме да нема..;)

На bittersweet, anel, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.707
    Лукне, батали ти од мажи супа не бидува. Течеше чешмата во вц 6 месеци, си викнав мајстор, ја поправи не ни примети. Такви се, не се замараат со глупости, ама па мене ме чеша сметката за вода секој месец 1800, па не полнам базени мајко му стара, бавча не воденам секој ден. Е така сега ќе си бидам раат. Мојот да работи надвор е прв, ама за дома не му спомнувај. Претходната кола на мајстор не ја однесе, до штравче ја расклопи, по цели денови надвор. Ама дома не му кажувај нешто да поправи. Додуша ќе згрешам, зимава зема сите прозори ми ги изолира, пополни тоа дупките што не се пополниле 30 години. Викај масторот и уживај ;)

На tinan, anel, danichap и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Никогаш коцките не можат да бидат подредени во целост. Едно поправиш, друго се расипува, без разлика дали ќе се работи за бела техника, врска, дружење или комуникација со луѓето. Имам впечаток како постојано да сум во грч и не можам да се опуштам. Ме гушат зборови, полна уста, некогаш ги џвакам за да не навредам некого, некогаш ги испуштам како лавина, но никогаш не толку доволно, за да се чувствувам испразнето. И корпата за алишта никогаш не ми е празна, имам впечаток како цела војска дома да чувам. Некогаш ме фаќа мрза и сакам само да лежам и да скитам по мислите, па не мора ни да размислувам, само да одморам од се, ета така...бескорисно да гледам во една точка и да си го заштедам остатокот нерви. А мразам пасивност, комплетни контрадикторности на моето постоење. Премногу терет преземав на свој грб и ме нервира што дозволив премногу да очекуваат од мене, па ако не ги исполнам нивните очекувања уште ми препишуваат неодговорност, а тие се разочараната страна. Се фатив себе си, дека на форумов пишувам само кога имам потреба да се искажам некому. И подобро така...барем за миг ми надоаѓа чувство на мало олеснување.

На ozbilnazena, friendy, Giovanna и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.107
    Добро утро девојчици...
    Утрово реков да видам што има ново на +/- 40 пред да почнам со трчањето по дома - раскревање, ручек, малку да заперам... утре ќе чистам - нели за викенд не се чисти 8)... кога ОПА 500-та страница!!! Браво девојки за точно 6 месеци (од 5 ноември до 6 мај) 500 страници сме „измуабетиле“ (y) За тоа вреди да се почестиме, ма шампањ ке отвориме сабајлечки 8)...

42175-sampanjac.jpg
    Ги сакам деновите кога сум втора смена на работа... Ке си поспијам до покасно, ке се напијам кафе на раат, а и некоја покрупна работа ќе си завршам по дома, никој не ми смета :D!!!
    И јас мислам дека немора да биде нов... Пред некоја година кога реновиравме дома мајсторот ни рече дека постарите електрични апарати се далеку поквалитетни и додека може да се поправаат да не купуваме нови!!! Ова ми го рекоа двајца мајстори - за бојлерот и за машината за перење!!! Бојлерот најверојатно треба да се исчисти од каменец, па ќе престане да тече - така беше со нашиот!!!

Имајте убав и среќен ден :hug:...

На Serafima, WORRIED.BT, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.959
    Допаѓања:
    203.317
    И јас сум за прво да се види што е проблемот со бојлерот. Ако поправката чини колку нов бојлер, тогаш поарно нов да се купи дефинитивно. Ама ако е нешто ситно и со средување на истото бојлерот може да ве служи уште долги години, зошто да не се поправи?

На lunicka, tinan, Val-Dim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    More dajte nekoja ubava tema oti zbesnav doma..taman se opravi vremeto 2 nedeli sonce ubavini i eve sega pak cela nedela tmurno i dosadno:( i sega vaka ko sto ve citam setam so ocive po stanov i gledam sto treba da se smeni ili popravi po ovaj skapan stan :doh: cekam mm da se razbudi i da pocnam da go jadam za da mi ja dovarosa kujnata ]:) pred 1 mesec pocna da ja varosuva i do pola stigna i taka ja ostavi:@mi idi da go otepam:angel:

На lunicka и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ова како јас да сум го пишувала, цел живот сама се справувам со такви глупости, што комшии, што пријатели.Мојов уште зеза вели: Ако ви треба некој за да ви буши дома со бормашина викнете ја Дилка :D
    абе пуздер праам со сите типови на бургии дупка до дупка.
    За сметката за вода, јас се напикав во шахта за да го прочитам саатот, затоа што си лупаат паушали.

На Giovanna, lunicka, tinan и 3 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.707
    А што мислиш кој ќе го бута ѕидот меѓу кујната и дневната? Имам искуство, бутав ѕидови кај сестра ми додека не бутнав се што требаше и не требаше. Имам вадено и плочки, со хилта. За кречење сум махер, викаш Жалосна, само ќе ми ги напраиш оние благите што постираш и ништо друго не треба :*

На Giovanna, lunicka, Mrs.Bass и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.